Máte chuť jim ještě někdy tleskat?

Dvě třetiny Evropy se obávají blížící se zimy, lidé odpovědní za chod hospodářství a průmyslu si konečně uvědomují, jakým průšvihem se stanou důsledky ideologického pomatení politiků a jejich manipulování Spojenými státy.

Jindřich Kulhavý
Jindřich Kulhavý

Tady už nejde jen o zimu v našich obydlích, ale o totální kolaps společnosti, likvidaci průmyslu a jeho znehodnocení, na což se těší především američtí investoři připravení skoupit vše, co se dá. A samozřejmě co nejlevněji, ostatně už si o tom ve ,,státech“ štěbetají vrabci na střeše. No vrabci, oni jsou to spíše nenasytní supi.

Jestliže plno lidem ještě nedochází dramatičnost situace a řada z nich si myslí, že se to nějak vyřeší, o čemž je přesvědčuje i premiér Petr Fiala, pak skeptici doplňují dřevníky, nakupují uhlí a hledají způsoby, jak vytopit svá obydlí. Boom solárních elektráren a tepelných čerpadel nic z toho neřeší, byť se zdá, že každá ušetřená kilowatthodina bude darem z nebes. Bohužel účinnost těchto zařízení je natolik mizerná, že problémy odstraní jen částečně a ani tady není nic zadarmo. Najít způsob, jak se stát nezávislými nikoliv na Rusku, ale na této zfanatizované vládě, bude technologicky i ekonomicky složité. A věřte tomu, že je otázkou času, kdy bude každý solární panel zdaněn. Vzpomeňte si na sladké řeči o elektromobilech a jak vidíme, začínají se nákladností provozu blížit automobilům s klasickou koncepcí, ovšem při vysokých pořizovacích cenách samotných pojízdných vysavačů a mizerných dojezdech a dalších vlastnostech.

Plynová krize je samozřejmě důsledkem politiky Spojených států, které se ,,zasloužily“ svým nátlakem na Německo a EU o nespuštění plynovodu Nord Stream 2. Dále chování technických analfabetů ve vedení EU vyhlašujících nezávislost na ruských zdrojích. A v neposlední řadě na současné situaci mají podíl ekošílenci ohánějící se klimatickými změnami (také Vám to léto přijde tak hrozně horké?). K poslednímu je třeba se zeptat, zda-li náhodou všechna ta tornáda, sucha a naopak záplavy a teploty nejsou záměrně ovlivňovány tak, aby škodily a zároveň dávali zbraň do ruky klimatohysterikům. … Sankce vytvořené proto Rusku se staly velmi rychle kontraproduktivními, kdyby nebyly jejich dopady tragické, byly by i úsměvné.

Můžete mít názor na vojenské tažení Rusů jakékoliv, oni sami ho velmi dostatečně vysvětlili a kdo to nepochopil, je prostě ideologicky dobře zpracován. Nicméně je evidentní, že se Západ velmi spletl, když si myslel, že Rusko potrestá tím, že mu ukradne vše, co není přímo v Rusku, zároveň mu nebude platit za to, co odebere. A když Vladimír Putin oznámil, že se plyn bude platit v ruských bankách (to v rublech je spíše mediální manipulace, pouze do Ruska doputují eura, tam jsou směněna za rubl a jím je hrazen nákup plynu), řada politiků místo zamyšlení se tak trochu kousnula. Jenže i jim už dochází, že ignorací stávajícího stavu hrají o vlastní kariéru. I naivní Fiala už obrací s tím, že v dalším balíčku sankcí obchod s plynem nebude. Jako by se Moskva Fialy ptala, může-li obchodovat s vlastním plynem či nikoliv. Maximálně se rozhodnou, do kterých zemí dodávat nebudou, protože v nich vládnou idioti zařazení na seznam nepřátel Ruska. Podobné je to se snahou USA zastropovat cenu ruské ropy. Je to vcelku úsměvné, protože jsou to Rusové, čí ta ropa je a je jen na nich, jakou cenu si za ni určí. Určitě se nebudou ptát v Bílém domě. To ho dříve srovnají se zemí.

V kontextu s výše uvedeným se musíme zamyslet na koncertem, který možná připravují naši umělci. Pozvánka na něj je v úvodu článku a podíváte-li se na složení těch, kteří Vás na něj zvou a mají na něm účinkovat, musíte se pousmát. Můžete je mít rádi, takový Marek Eben umí působit vcelku kultivovaně a chytře, ovšem když se poté přidá do této party, začnete o něm jistě pochybovat. Je však přeškrtnut. Ideologie a propaganda jsou příbuzné, které dokážou manipulovat davy. A samozřejmě nejlépe to jde u lidí, jejichž inteligence je buď omezená, nebo nejsou komplexně schopni uvažovat. K ovlivnění názoru stačí najmout přesvědčivé tváře a zneužít jejich popularity, hrané solidnosti a schopnosti s vážnou tváří vsugerovat divákům i ty největší lži. U účinkujících na prý připravovaném koncertu však už není hlavní motivací odměna za vystoupení, což u komediantů a umělců bývá, tito lidé věří tomu, čím se prezentují. Tedy nenávistí k Rusku, řiťolezectvím ve spojení s liberalismem a obdivem k těm největším západním zločincům. A navíc naprosto slepým havlismem, což hovoří za mnohé a vysvětluje zalíbení v Sorosovi, Gatesovi a Demokraty v USA.

Jestliže se v době covidové dali koupit a stali se z některých z nich naháněči farmaceutických společností, pak v tomto případu ukazují svou trapnost a neochotu vnímat všechny aspekty současné politiky a ekonomiky. Jejich povrchnost a neschopnost vzít v úvahu všechna dostupná fakta z nich dělá pouhé hlupáky vystupující v záři reflektorů. Doufejme, že na podzim v den možného konání akce, bude dostatečný mráz a oni pochopí, jak složité je bez dostupných cen elektřiny a plných zásobníků plynu žít, pracovat, tvořit, milovat se, učit se, třeba se jen umýt. Jenže těmto zkaženým idealistům oči neotevře vůbec nic. Možná jen to, že je na podzim připravena nová covidová pandemie a na konci prázdnin budou požadovat opět roušky a očkování i po dětech. Třeba i proto, aby školy zůstaly prázdné a nemusely se vytápět. To už je ovšem pouze náš odhad. Nicméně pak by se nemohl pořádat ani slibovaný koncert, případně jen pro vybrané očkované, což by komediálností odpovídalo vážnosti celé té akce.  Absurdita, bude-li skutečně pořádána a není-li to jen provokace, je nekonečná. Pokud jde o záměrně vypuštěný fake, což je také možné, nic to nemění na tom, jak se Pražská kavárna chová. Nebyla by to totiž ojedinělá akce, které by se tyto pseudocelebrity účastnily.

 

Autor: Jindřich Kulhavý, zdroj: iNadhled

3.8 6 hlasy
Hodnocení článku
3 komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
standa
standa
před 1 rokem

ČT patří pod státní rozpočet ! Zásadně ! ZRUŠIT POPLATKY ZA ČT ! Nebo zrušit ČT. Umělci ať si jedou za svoje a svoje vymyté mozky nám nemusí ukazovat, spousta z nich je napájena z našich peněz a zbytečně ! Ničí naši kulturu, nic neumí, ve světě a Evropě je berou jako podprůměr. Hnus.

mikkesh
mikkesh
před 1 rokem

No jo, pane Kulhavý. Nejsme zpěváci a komedianti, tak si asi neumíme představit jaké to je, když nás nebudou oblažovat z rádia, televize, táž televize jim nenasype na filmovou “tvorbu” … vše už tu bylo. I bonviván Pepíček Laufrů si svého času musel zahalekat jednu budovatelskou. Zkuste si třeba představit tu hrůzu kdy… Číst vice »

eFPe
eFPe
před 1 rokem
Odpověď uživateli  mikkesh

No jo. Když oni jsou u nás lidi ,kterým když ukážete neotřesitelnou pravdu tak si stejně budou mlít tu svou. Jako kdyby přišel třeba Hitler a odrecitoval Pythagorovu větu, tak budou tvrdit že lže jak tiskne.Protože to vyšlo z jeho pusy.
Tak to je.