Skandál, který nemá obdoby!

Fialova vláda v době astronomických zisků z prodejů předražené elektřiny na burze v Lipsku poskytne ČEZu úvěr ze státního rozpočtu ve výši 74 miliard korun! ČEZ prý nemá cash flow a je mu třeba pomoci! Na vládu již padlo trestní oznámení pro porušení povinností při správě cizího majetku! Zatímco Fiala řve do médií jako protržený, že je potřeba pomáhat Ukrajině, tak jeho vláda potichu a v utajení dotuje ČEZ z peněz sdíraných občanů! Smlouva o plnění má navíc utajené datum splatnosti a lhůty plateb úroků!

Zatímco média se věnují stále situaci na Ukrajině, v korupci se zmítající Fialova vláda má na krku další trestní oznámení, které pouze potvrzuje, že to, co se děje v České republice pod novou vládou Petra Fialy, kterému bláhově a naivně vyjadřuje podporu i Miloš Zeman, naplňuje znaky plně rozvinutého organizovaného zločinu, který se spolu s Fialovou vládou přisál na státní rozpočty.

Možná jste si toho nevšimli, ale Fialova vláda v uplynulých dnech v naprosté tichosti podepsala s polostátním podnikem ČEZ neuvěřitelnou smlouvu o poskytnutí úvěru ze státního rozpočtu ve výší 74 miliard korun. Ve skutečnosti se jedná o 3 různé úvěry, každý na sumu 1 miliardy EUR, přičemž první dva úvěry mají úrok 3% a poslední třetí úvěr minimálně 5% úrokové sazby. Datum splatnosti úvěrů a úrokové období jsou přitom v dokumentech utajeny. Není jasné, kdy mají být úvěry splaceny, zdali vůbec, a jaké je úrokové období, jestli jde o roční úroky per anum nebo per capita, tedy za celý úvěr jako celek.

Česká advokátka Jana Zwyrtek Hamplová podala trestní oznámení na Ministerstvo financí, které 8. července tohoto roku podepsalo s ČEZ smlouvu na poskytnutí rámcových úvěrů v úhrnné výši 74 miliard EUR, a to přesto, že jen za minulý rok ČEZ vyplácel dividendy v úhrnu 25 miliard korun, z čehož stát dostal přibližně 18 miliard Kč za svůj majoritní podíl necelých 70% akcií polostátního podniku. ČEZ jako řádný hospodář přece musí vytvářet provozní a investiční rezervu a vzhledem k vývoji cen elektřiny je nepochopitelné, že stát poskytuje ČEZu v této době úvěrové subvence, když vzhledem k obrovským ziskům k tomu není důvod, protože ČEZ si může přeci pořídit komerční úvěr u některé z komerčních bank, které bez problému ČEZu poskytnou jakýkoliv úvěr vzhledem k cenám elektřiny, které už budou jenom růst v následujících letech.

Úvěr z kapes občanů pro ČEZ s utajeným datem splatnosti

Utajení splatnosti úvěru ve smlouvě a rovněž úrokového období ale může naznačovat, že nemusí jít o půjčku, ale o státní subvenci maskovanou za půjčku. Jenže státní subvence zakazují směrnice Evropské unie. Půjčky ale směrnice nijak neřeší a neomezují. Stát tedy může subvencovat státní podnik, ale nesmí peníze deklarovat jako subvenci, ale pouze jako půjčku. Doufám, že tomu rozumíte. A právě proto v dokumentech je utajeno, kdy má nastat splatnost úvěru (což by se u subvence těžko definovalo), a proto i chybí rozpis úrokového období, jestli se úvěry budou platit průběžně každý rok, nebo až na konci naráz na to utajené datum splatnosti úvěru. Chápete? Je velmi pravděpodobné, že tato nehorázná smlouva je maskírovkou pro státní subvenci státnímu podniku, takže se to maskuje za nehorázný a skandální úvěr.

ČEZ vyrábí 1 kWh z jádra za 0,45 Kč a z uhlí za 0,25 Kč, ale koncová domácnost v ČR platí za 1 kWh nově 14 Kč, což je podle advokátky Hamplové trestný činy lichvy, protože se jedná o prodej elektřiny vyrobené státním podnikem, který je v majetku státu, tedy z peněz občanů, která je předražena, a to v případě elektřiny z jádra o 3100% a v případě uhlí dokonce o 5600% pro koncového zákazníka.

S takovými raketami si spousta domácností nebude vědět rady, z čeho to zaplatí, ale ČEZ má tu drzost, že si zažádá stát, rozuměj ty samé z kůže sdírané občany, aby mu skrze státní rozpočet poskytli úvěr ve výši 74 miliard korun! Panečku, to je chucpe! To je nehorázná drzost! Sedřít na fakturách za elektřinu prodávanou přes lipskou burzu občany z kůže a ještě si od nich vzít úvěr 74 miliard korun s utajeným datem splatnosti a s utajeným úvěrovým obdobím.

Na Češích lze štípat dříví a oni nehnou ani brvou. A tak je možné je rovnou i oškubat a sdírat z kůže

Fialova vláda musí mít české občany za totální debily, kretény, kriply, idioty a hovada! Doufám, že jsem na některý z výčtu psychických a mentálně indispozičních stavů mysli občanů nezapomněl. Protože tohle, co předvádí mafiánský spolek tzv. Pětikoalice, z toho se doslova tají dech. Korupční kauza Dozimetr je podle všeho jen špičkou ledovce, protože pokud vláda podepisuje takovéto smlouvy, tak musí opravdu mít občany za mentálně postižené z uvedeného výčtu, protože jinak by si to vláda nemohla nikdy dovolit.

Takže vy, jako občané, čučíte na faktury od ČEZu a od dodavatelů jako na zjevení, nevěříte těm hausnumerům, co máte prý uhradit do data splatnosti na účet dodavatele, protože nevíte, kde ty peníze seženete. Kdo platil za elektřinu 30 000 za rok, dnes platí 120 000 a někdo dokonce 140 000 na nových smlouvách. A vláda ceny elektřiny zastropovat nechce! Nechce! Nechce! A ještě jednou nechce!

Skoro polovina soukromých akcionářů ČEZu pochází ze Severní Ameriky

Kdyby ČEZ žádal vládu o úvěr kvůli propadům příjmů, že by ceny za elektřinu na trhu zkolabovaly a padly ke směšným hodnotám, tak bych se žádosti o úvěr nedivil. Ani bych se nedivil, kdyby vláda zastropovala ceny elektřiny a ČEZu by dramaticky klesly provozní příjmy. Ale proboha, v ČEZsku přece Fialova vláda nic nezastropovala! V ČEZsku se obyvatelstvo sdírá z kůže a s debilním úšklebkem premiéra, který vyzývá pomalu v každém vystoupení k pomoci Ukrajině a těm náckům okolo Zelenského, zatímco obyvatelstvo neví, z čeho zaplatí elektřinu v létě, a čím bude topit v zimě.

Historicky enormní zisky ČEZu se nepromítají do blahobytu občanů ČR, i když je ČEZ polostátní podnik

ČEZ v době historicky největších příjmů a zisků tak pumpne český státní rozpočet o 74 miliard korun, které mohly jít občanům na kompenzace, anebo právě na zastropování cen elektřiny. ČEZ vytáčí na každé kilowatthodině tisíce a tisíce procent zisků, takové marže nejsou ani při těžbě kryptoměn, ani zdaleka ne, ani omylem. Tohle je zločin na vlastním lidu, když polostátní podnik jednou rukou prodává za přemrštěné ceny lacině vyrobenou elektřinu v Lipsku na burze českým domácnostem, a druhou rukou od těch samých domácností skrze státní rozpočet se nestydí si ještě navíc půjčit 74 miliard korun! A jestli vůbec jde o půjčku, to je další otázka! Utajená splatnost navozuje spíš pocit maskované a nevratné subvence. Proč jinak totiž tajit splatnost úvěru, ne? Nebo mi něco uniká?

Těmto lidem a vlastníkům akcií ČEZ občané ČR půjčí 74 miliard korun

Podívejte se, jak se umí v Holandsku farmáři vzít za svá práva. Nenechají se okrádat o půdu! Ale Češi? Ti se nechají vládou okrádat dnes a denně, v přímém přenosu, vláda loupí z kapes občanů za bílého dne! Občané křičí, aby vláda zastropovala ceny energií! Ale vláda nic! Občané křičí, aby vláda zastropovala ceny paliv! Ale vláda nic! Ale když vláda poskytne z kapes občanů v této krizi pohádkově ziskovému ČEZu dalších 74 miliard, občané mlčí! Občané nic! Žádné traktory, ani kamiony neblokují Úřad vlády a silnice v Praze, na rozdíl od Holandska nebo Kanady, ne ne.

Pasivita českých občanů ve vztahu k nepřátelské vládě v době krize se projeví nejen na ztrátě práv a svobod, ale v první řadě i na peněženkách a poklesu životní úrovně

Poslední dva roky covidové hysterie ukázaly, že Češi jsou pasivně loajální ve vztahu k vládě a nechají si pod záminkou pandemie odebírat občanská práva a dokonce i práva osobní integrity, tedy nedotknutelnosti lidského těla, kdy nikdo nesmí nikomu nutit podstupovat medicínské léčby či testy proti vůli člověka, pod nátlakem, nebo pod hrozbou či výhrůžkou nějaké sankce, třeba nevpuštění do obchodu, na pracoviště, do školy, do hromadné dopravy. Covidová éra odhalila, že obyvatelstvo se pod silou autority, v tomto případě zdravotní, dokonale podřídí a nechá se zbavit osobních svobod. A nově spolu s krizí energetickou se ukazuje, že český občan si nechá sáhnout nejen na své tělo, nejen na své svobody, ale i na svoji peněženku.

Vláda Petra Fialy nelže. Za 4 roky jeho vláda sedře lidi až na kost. Na to můžete už teď vzít jed!

Český občan drží hubu, krok a platí! A platí! A platí! A proto se západním korporacím tak moc líbí v ČR, proto se dováží do ČR druhojakostní potraviny, protože Češi platí a drží hubu a krok při tlačení nákupního vozíku. Kruh se uzavírá. A myslíte si, že to Fiala neví? Myslíte si, že neví, že český národ drží hubu a krok? Věděl to Hitler, ví to i Fiala. Proto dělají českým lidem tyhle věci. Protože vědí, že žádné traktory a ani kamiony před Úřadem vlády nehrozí. A tak Čechům nezbývá nic jiného, jenom držet hubu, krok a platit. Změna nastane, až vyroste nová generace konceptuálně uvědomělých Čechů. Tahle současná generace je totiž efektivně ztracena. Taková je bohužel tvrdá konceptuální realita.

-VK- šéfredaktor AE News

3.4 5 hlasy
Hodnocení článku
7 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
vachav
vachav
před 1 rokem

Bohužel má obdobu,a větší!Před časem předseda zločinecké organizace ODS, “čistý”Nečas věnoval dar flanďákům všeho druhu ve výši 150 miliard!!!,který budou splácet ještě naši vnuci, a také, pokud se pamatuji neprobíhaly nějaké demonstrace.

adam
adam
před 1 rokem

Občané, kteří volili stávající vládní strany, jsou prokazatelně ducha mdlého. Ať si tu volbu užijí! Mně ten pohled na jejich protáhlé obličeje za ty peníze stojí…

standa
standa
před 1 rokem

Jsem zděšen z pasivity občanů !!! Občané nejdou do ulic ani náhodou, ale na pitomosti Milionů chvilek a jiné Sorosoviny si čas udělají, otřesné !!! Tady se jedná o životy lidí ! Nechat se okrádat a ani neprotestovat – to mi hlava nebere !

skeptik
skeptik
před 1 rokem
Odpověď uživateli  standa

Protože “uvědomělí” Pražáci jsou ovce reagující podle “uvědomělých” korporátních médií. Ještě nedostali pokyn z nějaké proamerické neziskovky vyjít do ulic.

maxim
maxim
před 1 rokem
Odpověď uživateli  skeptik

Něco na tom co píšete je, revoluce se dělají v hlavních městech států … Ostatním obyvatelům ČR mimo Prahu a hlavně vždy “konzervativnějšímu” venkovu nezbude nic jiného než vyhlásit proti “uvědomělé” Praze sankce … Ty pitomce by bylo potřeba izolovat a bez žrádla a dalších produktů z venkova by určitě dostali rozum, ve Středověku s obléháním… Číst vice »

Václav Dvořák
Admin
Václav Dvořák
před 1 rokem
Odpověď uživateli  skeptik

Jediní, kteří pořádají protesty a demonstrace jsou “pražáci”. Redakce většiny alternativních opozičních médií jsou “pražáci”. Raději se rozhlédněte kolem sebe. Najdete mnoho voličů pětikoaly. S nimi si to vyříkejte u vás dome. Mimochodem, vláda je složena převážně z “nepražáků”

skeptik
skeptik
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Václav Dvořák

Jestli to není tím, že všechno důležité se odehrává v Praze. Je sice hezké, že se pořádají protesty a demonstrace, ale dokud na těch protestech nebudou desetitisíce naštvaných lidí, plný Václavák nebo Letná, tak je to o ničem. Nehledě na to, že většinu těch protestů a demonstrací iniciovala “kavárna”. Zajímavé je, že “uvědomělým” “pravicovým”… Číst vice »