Mít hlavu jako starosta… a co takhle úložiště jaderného odpadu?

Vrchnost, co si říká STAN se sešla na mimořádném sjezdu, aby si zvolila nové vedení té své vrchnosti.

A bylo kolem toho spousta bubnování. Že prý je to důkaz té nové politické kultůůůry, že jako chybička a Hluboček se vloudili a že strana utrpěla jakýsi šrámeček, ale teď prý už budou hledět jenom dopředu! Samozřejmě ke světlým zítřkům, které uhodí dokonce už někdy pozejtří nebo popozejtří, protože prý mají dva měsíce času na to, aby obnovili důvěru lidí. A prý si musí jednak uvědomit, že nyní hrají první politickou ligu a abych nezapomněl, jejich čerstvě zvolený místopředseda Čížek, který kdysi starostoval kousek od Plzně – ve Spáleném Poříčí tak k tomu přidal, že musí i trochu zezelenat. A nakonec vše korunoval hodný a usilovný ministr vnitra Rakušan, co je odhodlán lovit ruské šváby, kterého ještě před časem jeho vlastní podřízení vyšetřovali s jakýmisi, samozřejmě neoprávněnými podezřeními na nekalosti v době, kdy bačoval v Kolíně, všechno to tlachání korunoval hláškou, že STAN se nesmí bát přiznat, že jsou pro zavedení Eura.

To je v kostce, vedle seznamu jmen nově zvolené galerky nejvyšších STANových papalášů asi tak všechno, co se dá o tom jejich trdlování napsat.

Snad za zmínku stojí ještě jeden statistický údaj – 305 delegátů, 297 z nich volilo Rakouše za předsedu famíglie a 292 mu ten titul odkývlo. I Kim by s takovým výsledkem byl spokojen!!! Gratuluji!

Už zbývá jen, aby mu za živa postavili také pomník, udělili titul Nejdražší vůdce nebo nějaký jiný podobný, nechali někde vyrobit odznaky s jeho portrétem a vetkli si je dobrovolně povinně do klop u sak a hrdě s nimi mašírovali každý den. A bude to dokonalé.

Kdybych tady se svým krátkým popiskem starostenského třeštění skončil, tak bych řekl vše podstatné z pohledu mainstreamového komentátora.

Jenže moje babička používala rčení – ten musí mít hlavu jako starosta! Když chtěla popsat situaci někoho, kde právě řešil opravdu vážné věci, především problémy. Takže mne napadlo položit si jednoduchou otázku – mají/měli Starostové hlavu jako starosta?

Podle nadšených řečí, smělých vizí, velkých cílů – typu budeme pracovat na budoucnosti této země, její prosperitě, na zezelenání a zřejmě i na tom zavedení Eura, pak tu hlavu jako starosta nemají. A problémy? Tak ty už je vůbec netrápí, Viz logo jejich potlachu

Prostě malinká nehodička, jen takový šrámeček ukaž pofoukáme to a než se oženíš, všechno bude zase dobré!!! Náplastička z autolékárničky to zpraví raz dva!

Tohle znělo sjezdovým sálem pořád stejně i když stokrát jinak.

Ale několikrát a to dokonce i mluvidel samotného Drahoceného vůdce ukáplo cosi jodové tinktury …. můžeme si za to sami….

Představte si – oni pochopili, že si za to opravdu mohou jen a pouze oni sami! Že nejde o účelovku, spiknutí, hon, kampáň, atd. atd., ale že si za to mohou sami. Po myslím celkem šesti skandálech za půl roku, co jsou ve vládě? Se sdělovadly, které jim jdou naprosto bezpříkladně nikoliv po krku, ale zcela krotce na ruku? V takové situaci blábolit cosi o účelovce a připravené štvavé kampani? To by nešlo, ani kdyby partaj stála už na hraně Nuseláku a hodlala skončit svou politický život skokem dolů….

Takže přiznání, že ten smrad, co se kolem STAN od samého začátku jejich vládního angažmá nepřetržitě šíří, je skutečně jen jejich smrad. Nezbyla jiná možnost. Ale od soboty už voní jen a pouze po fialkách! Smrad má utrum!

Uvidíme. Tohle je téma, které stojí za trochu přezkumu. A vlastně také důvod, proč sedím a klepu písmena.

Povede se STANu přesvědčit české buldy, že opravdu ale opravdu už jsou budou čistí? Že jde o spolek navoněných frajerů?

Pro hovoří několik daností.

STAN není partají v pravém slova smyslu, tak, jak ji vnímá většina z nás.Tedy společenství lidí, vyznávající nějakou čitelnou a setrvalou názorovou doktrinu. Která je navíc čitelná a srozumitelná , ba vlastní určité části voličského elektorátu a to dlouhodobě.

STAN dosud nějaký uchopitelný myšlenkový a programový koncept nikdy nepředstavil a nepředložil. To, čemu se říká volební program, k jednotlivým případům, kdy jdou lidí k urnám, můžeme v klidu zapomenout a považovat za naprostý blábol. Protože ten, kdo kandidoval, navíc opakovaně, společně s Kalouskem, aby ho naposled vyměnil za Piráty /jsou u nás vůbec dva politické proudy, které by si byly více cizí než ten lumpenkapitalistický reprezentovaný Kalouskem a anarchistický, představovaný Piráty?/.

Prostě STAN je účelový spolek amorfního charakteru, kde kromě povinného antirusismu a přísahání se a zaklínání liberální demokracií nenaleznete už vůbec nic!!! Tihle jsou schopni koalovat se skoro každým a za jakýchkoli podmínek. Výjimkou tvoří jen Okamura a zbytky po kdysi komunistech. Protože ti se ještě nějaký čas do té liberální hatmatilky nevejdou. A ZATÍM nejsou dost silní na to, aby je ti ostatní nuceně museli vzít na vědomí. Ale jestli to takhle s inflací a energiemi půjde dál… tak si umím představit, že právě STAN náhle zjistí, že vlastně ten Okamura má řadu dobrých myšlenek. Zejména jestli jim co nevidět začne úspěšně lovit v jejich voličských rajonech.

Vím, že jsem začal tím, že STAN má své silné stránky a zatím jaksi nic nejmenoval. První z nich je to, že nejsou stranou. Jen spolkem. Kariéristů. Respektive kariéristických blech. Kde si každá blecha skáče, jak ji napadne a směrem, který ji napadne, protože neexistuje stranická doktrína, vymezující hřiště, natož směr, kterým je povoleno skákat! Takže přípustné je všechno a neukotvený volič, zas až tak nesledující politiku si vždycky najde něco na tom kam a jak skáče Pepa, Franta, Jarda, prostě ten jejich starosta, kde to voličovi konvenuje!!!! Tohle si žádná jiná politická formace u nás nemůže dovolit.

Jak to funguje v praxi si na vlastní kůži vyzkoušeli Bartoš a spol. Kteří odpracovali a odfinancovali parlamentní volby a následně je „naši“ Pepové, Jardové a Frantové kroužkováním přeskákali a vytlačili do bezvýznamnosti. První velký politický starostenský Rakoušovský podraz! Do předvolební koaly už s nimi nikdo nikdy nepůjde. Prostě podvod na partnera. Kdyby Rakušan měl trochu politické poctivosti v těle, pak by rozhodl, že část zvolených poslanců za STAN prostě odstoupí a přenechá svá křesla Pirátům… Ale to bych od něj jeho blech natěšených na čerstvou krev chtěl moc. Vím.

Druhá velká výhoda je rozplizlost STAN. Opakuji – oni nejsou politická strana. Oni jsou spolek. Rozprostřený po celé zemi. Zejména na venkově. Jejich doménou jsou obce a menší města. Ve velkých , u měšťáků mají utrum. Ve statutárních městysech lidé chtějí vidět jasné partajní hrany a pozice. Ale vesnice a malá města? Tady je to zejména o chodnících, vodovodech, zda funguje hospoda, obchod a pošta. Jak dobrá je místní škola. Na tomhle se láme chleba. A přesně tohle je skoro nevyčerpatelná síla STAN. Pokud ten jejich Pepa nebo Jarda je šikovný dělák a kandiduje někam výš – kraj, senát, parlament, tak ze širokého okolí dostane podporu! Je přece „náš“, on by nás nikdy nepodved, na rozdíl od těch Pražáků, co mají ručičky dozadu, my ho známe!!

Kvůli tomuhle zavětřil a skočil takový šíbr jako je Kalousek, kdysi po Gazdíkovi a dalších tzv. starostech!!! A kvůli tomuhle nakonec STAN smázl tohohle šíbra všech šíbrů, že by mu fotbalový Berbr závidět mohl! V pytli blech si uvědomili, jakou reputační škodu pro STAN někdo jako bývalý šéf TOP představuje. Přece si nepoškodí tu svou jedinečnou výhodou a nenechají tutového škodiče pošpinit dobré jméno Pepy nebo Jardy v širokém okolí.

A přesně stejně to funguje i opačně nyní, když STAN páchne skandály na hony daleko – náš Pepa nebo Jarda je čistej! Ten dělá pro lidi a těmi machly neměl nic společného, my mu věříme!

Tohle je úplně jasní, prostá a já dodávám – čistá kalkulace! A na první pohled se zdá, že musí Rakoušovi a spol. vyjít. Do voleb je sice blízkou, ale pro takovéhle uvažování dostatečně daleko. Navíc – funguje efekt pytle blech! Každá skáče jiným směrem a volič si své, když chce hledat, najde. Co se mu líbí.

Je něco, co tenhle Rakoušův kalkul může zhatit? Samozřejmě! A je to vlastně totéž, co dělá STAN silným. Rubová strana téhle mince pracuje proti nim. Kdybych byl voličem STAN a v parlamentkách mnoho nescházelo, protože jsem si byl celkem jistý, že soc-dem neprojde přes 5% hranici a přemýšlel právě o STAN a nakonec volil opět oranžády a to kvůli bývalému hejtmanovi Bernardovi, který se nechal zvolit za soc-dem, aby nakonec dezertoval, když se preference strany propadli právě ke Starostům, což je pro mne zcela nezkousnutelné, pak bych se zabýval v souvislosti s Rakušanem a jeho tlupou jednou jedinou otázkou:

Co pro mne udělal STAN a jeho ministři za toho půl roku, co jsou ve vládě????

Z tohohle bych měl hlavu jako starosta! Nic dalšího by mne nezajímalo!!!

A ta bilance je zdrcující:

  • přivlékli k nám Ukrajince a to v nejvyšším počtu na obyvatele z celé EU
  • nadřadili potřeby těchto Ukrajinců nad potřeby českého obyvatelstva
  • prodlužují válku na Ukrajině dodávkami zbraní a vojenského materiálu
  • vláda s účastí STAN nese hlavní odpovědnost za šílenou inflaci, která znehodnocuje moje celoživotní úspory a vykrádá každá den obsah mé peněženky
  • ministr průmyslu za STAN Sikela svou ne/činností připustil nevídaný růst cen PHM a energií a ještě se tím chlubí
  • Rakušan jako ministr vnitra vyhodil policejního ředitele ještě před tím, než nastoupil do úřadu a následně rozpustil specializované útvary policie pro boj s organizovaným zločinem
  • (a co cenzura, kterou u nás zavedli, aby se hlas opozice nedostal k voličům?! – pozn. red. Nové republiky)

Tohle je přesný výčet působení STAN ve vládě. Přirozeně – plus skandály!!!

Jsem si vědom toho, že naprostá většina občanů Horních Dolních a měst do 5 000 obyvatel, což jsou klasické regiony STAN, si nějaký takový soupis „úspěchů“ Drahocenného vůdce Rakouše a jeho pytle blech v žádném případě neudělá a nebude ho řešit.

Ukrajinci ho štvou, podpora Ukrajiny nejspíš už taky, ale ještě pořád ne dost, vykopnutí nějakého policajta rozbití útvarů je pro něj méně než příští úroda citrusů na Floridě.

Ale inflace a zdražování???? Tak to udeří na podzim!!!Až na podzim. Pak se teprve probere. Až dostane od svých dodavatelů energií nový rozpis záloh!! To bude rána! Přímo mezi rohy! Pak to pro většinu z nich začne být o úplně jiných věcech!!! Jejich Pepa a Jarda, když budou mít štěstí, přestanou být důležití. Bez štěstí se jich tetka Nováková zeptá – a ty Pepo, co tam v tý Praze děláš, že jsi tohle dopustil! Proto jsem tě nevolila a už volit nebudu! Nevěřím ti, ty už jsi taky Pražák!

A tetka bude mít pravdu!!! Ten Jarda nebo Pepa jsou úplně stejní. Jako Pražáci. Když se dostanou v velkým korytům! A s Rakoušem v čele ani jinak nelze.

A já dodávám, že STAN je další politická fata morgána českého politického nebe. Tak si sám pro sebe nazývám politické subjekty, které stojí na levicové voličské základně a provozuje bezskrupulózní pravicovou politiku! S tím kdysi začali Burešovi zelení a lidovci, pak s tím pokračovali Kecy Veřejné a nyní Piráti a právě STAN!

Jde jen o to, než si to většinový český bulda s volebním lístkem uvědomí. A jednou mu to určitě dojde. Doufejme.

A Rakušan k tomu učinil na tom potlachu malý, ale významný, protože nepřehlédnutelný krok – tou hláškou o tom, aby se STAN nebál přiznat se k Euru. Jsem dlouhodobě příznivec tohoto kroku, ale v žádném případě právě teď. Kdy si myslím, že eur je naopak nejlepší, pokud je někdo drží, se zbavit a přejít do Švýcara nebo norské koruny. To už jsem ostatně psal. Protože mi není jasné, jak ECB bude zvyšovat sazby, aby potlačila inflaci a současně nezvýší obsluhování národního dluhu předluženým ekonomikám Itálie, Francie a podobným. Jedno vylučuje druhé! A jestli se tohle chození po hladině vody nepodaří, tak si zažijeme ke covidu, gigainflaci, válce na Ukrajině ještě finanční katastrofu v dějinách světa unikátní – zhroucení velkého měnového systému. Bojím se domýšlet důsledky! Vlastně ne – přesnější je, že toho nejsem schopen. A v takové konstelaci se přiznat k euru může jen ten, kdo podle Zemana není schopen měnit svoje názory. (Vlk se ohledně eurosojuzní měny eura dopustil protimluvu. Euro chce, ale teď ne. A kdy tady? Až nebudeme vstupem do eurozóny platit dluhy, které nasekaly Francie, Itálie a další z jihu? Vlku, EURO je přece politický projekt nadnárodního kapitálu a jako takový v současném procesu přeformátování světových ekonomik skončí – pozn. N.R. -vd-)

Ale vraťme se ještě zpět do sjezdového sálu!! Připomeňme si, co tam s takovou vervou Rakouš i jeho noví podržtaškové hlásali nejčastěji. Totiž že předvádějí tu novou politickou kulturu. Že jako ošklivá kačátka vymetli a tudíž ostuda už se jich netýká. Oni přece vyvozují ty důsledky!

Tak se na to vymetení podívejme. Začněme soupisem těch ošklivých kačátek:

  • Farský
  • Michalík
  • Hluboček a ten jeho poskok
  • Gazdík
  • Polčák

Snad jsem na nikoho nezapomněl.

Michalík zemřel, Hluboček a poskok jsou v base. Takže ty fakt nikam volit nelze. Ale ti ostatní?

Usměvavý Gazdíček a Polčák? Jistě – Gazdík musel z ministerstva. I z vedení pytle blech. Ale že by se vzdal poslaneckého mandátu??? Totéž Polčák – pryč z vedení STAN, ale pořád je europoslanec. Oba ani sebeméně nenaznačili, že by si byli vědomi nějakých prohřešků a složili svoje mandáty a pustili ke žlabu lidi s čistou vestou! Ani nápad. A dosud od nich Rakušan a zjevně ani nikdo další nechtěl sebemenší vysvětlení, proč dlouhou řadu let používali speciální kryptovaný telefon, který jim dal právě Hluboček. Proč ho jako museli nutně mít. Takhle já si očistu od ošklivých kačátek věru nepředstavuji! Na rozdíl od Rakouše.

Ale úplně super je Farský. Pro ty, co už zapomněli – to je ten panáček, co jako za STAN kandidoval na premiéra!!! A to v době, kdy dávno před volbami věděl, že mu Fulbrighotva nadace dala stípko na studijní pobyt v JúEsEj, aby se správně vzdělal a po návratu nám to tady správně, po americku, bačoval. Na tom není v zásadě nic špatného. Až na dvě maličkostí. Tou první je podvod na svých vlastních voličích, kterým sliboval, že je bude zastupovat v parlamentu a tam bojovat za jejich zájmy a při tom už dávno držel v ruce vyřízené papíry do té Ameriky. Za mne podvod.

Ale on to vymyslel tak, aby se v USA nažral a plat mu v parlamentu zůstal celý. Hodlal prostě zastupovat svoje voliče a poslancovat z Ameriky. Tedy zejména – brát to stípko a ten poslaneckých plat. Najednou. Za mne korupce a podvod!

A jak že se zametlo na potlachu s ošklivým kačátkem jménem Farský? No tak za trest musel odstoupit z volby prvního podržtažky, opravuji místopředsedy STAN a získal od delegátů pověření stát se jen řadovým vrchním Rakoušovým knechtem, opravuji – místopředsedou!! Opravdu naprosto dokonalé vymetení ošklivého káčete jménem Farský!!! A on sebevědomě vše tvrdil hláškou, že se hodlá zabývat budoucností strany a nebude se plést do krizové komunikace, protože ta mu moc nejde…. Má ty svatá prostoto. Nenažranej korytář a budoucnost strany…. Fakt mu ta krizová komunikace nejde, to tedy ne!

Ještě pár slov k místopředsedovi tady od nás – Čížkovi. Je to, jestli se nepletu, už dvě období náměstek hejtmana. Univerzální náměstek pro všechno. Osobně jsem s ním nikdy nejednal, ale párkrát na různých akcí potkal. Velmi agilní. Několikrát jsem ho zažil se Schwarzenbergem nebo křimickým Lobkowizem. Rotoval kolem nich vždycky jako družice, v hlubokém předklonu, že jsem měl strach, aby se dokázal následně narovnat. Tohle mi stačilo. Přesně takové žeru….

Ale nejde o to. Přemýšlím nad něčím jiným. Nedá mi spát to jeho požadované zezelenání starostů!!!

Fiala a Sikela označují za své obrovské vítězství označují souhlas Bruselu s tím, že jádro je zase uznáno za bezemisní energetickou technologii. Sikela je za STAN. Fiala, co nám nikdy nebude lhát i netáhlo Sikela se chlubí cizím peřím. Tohle jde za Babišem a Havlíčkem. A především za Putinem. Ale předpokládám, že když je to teď tedy to vítězství pětihlavé saně a Sikela je ten rezortní vítězný ministrant a nominoval ho STAN, tak je to i vítězství Čížka a samozřejmě i Rakušana.

Pak nechápu, že se jich někdo nezeptal – jak to zezelenání bude konkrétně vypadat??? Už má vnitro a průmysl jasno, kde bude konečně úložiště jaderného odpadu??? Nikdo z intrevjůků ani ťuk v tomto směru… Což neudivuje. Ale rád bych slyšel právě Čížkovu odpověď!!! Zatraceně rád. Jedna ze zvažovaných lokalit je nedaleko jeho domovské obce – Spáleného Poříčí!!!! A co vím, tak tam vehementně všichni proti úložišti protestují. Stejně jako v dalších zvažovaných místech. Vsadím se, že většinově v okolí vládnou příslušníci STAN!!! A bez úložiště nám EU jádro zamázne. Takže jak starostové i STAROSTOVÉ? Jak je to s tím energetickým vítězstvím v Bruselu minimálně u vás? Kecy o tom, že mne chcete zachraňovat si laskavě nechte od cesty.

Z toho mám fakt tu hlavu jako starosta!

Takže Rakouši a spol. – když se neptá nikdo, tak musím já:

Jak to máte s tím definitivním jaderným úložištěm? Protože když se neuvede do trvalého provozu nejdéle do roku 2050, tak je s jádrem šlus! Takhle to rozhodli v tom Bruselu!!! Budíčeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeek! Budíčeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeek!

Dobrej potlach, fakt dobrej! Tedy jestli byly dobré chlebíčky, a v dostatečném množství a nečepovali teplé pivo. Jinak nula.

5 3 hlasy
Hodnocení článku
2 komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
skeptik
skeptik
před 1 rokem

“Farský. Pro ty, co už zapomněli – to je ten panáček, co jako za STAN kandidoval na premiéra!!! A to v době, kdy dávno před volbami věděl, že mu Fulbrighotva nadace dala stípko na studijní pobyt v JúEsEj, aby se správně vzdělal a po návratu nám to tady správně, po americku, bačoval. Na tom není v zásadě… Číst vice »

Hokarc
Hokarc
před 1 rokem

Kdyby na fotografii bylo lejno, myslím to pravé, dokázal bych se na něj dívat déle !