Bum, prásk a raketomet HIMARS za 122 801 625 Kč vylétl do luftu

To je koloběh života. Američani pošlou na Ukrajinu HIMARS ZA 123 milionů, bum prásk a 123 milionů je v … Pošlou další a opět bum prásk a dalších 123 milionů je v …. Jenom za včerejšek půl miliardy vylétlo komínem.

Kdo to zaplatí?

Předlužené a hroutící se USA? Zkorumpovaná a zhroucená Ukrajina? Nebo na ně posílá peníze Černochová s Fialou z našich daní? To už je pravděpodobnější, protože 100 miliard našich korun také vylétlo komínem, další 300 miliard hrozí, a máme si proto navléknout na podzim čtyři svetry a odejít k popelnicím na stravu a bydlení!

Ruská armáda zničila čtyři odpalovací zařízení a jeden transportní nakládací vůz amerického HIMARS MLRS.

„Z toho dvě odpalovací zařízení byly vyřazeny u osady Malotaranovka, další HIMARS a transportní nakládací vozidlo – v Krasnoarmejské oblasti a čtvrté odpalovací zařízení – na východním okraji Konstantinovky v Doněcké lidové republice,“ oznámilo Rusko.

M142 HIMARS – americký vícenásobný odpalovací raketový systém. Odpalovací kontejner se šesti raketami je namontován na šestikolovém nákladním automobilu. HIMARS může používat několik typů munice. Jsou mezi nimi jak neřízené rakety M26, tak řízené střely GMLRS, které jsou naváděny pomocí systému GPS. Do odpalovacího kontejneru lze navíc naložit jednu operačně-taktickou střelu ATACMS s dostřelem až 300 kilometrů. Cena munice zničené při výbuších není známa.

Zdroj: Skrytá pravda

5 6 hlasy
Hodnocení článku
7 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
standa
standa
před 1 rokem

Pokud bylo dodáno HIMARS 10 souprav, pak 5 souprav je pryč = 50%. 4 zničené soupravy a jedna koupena vč. raket ! RF již studuje moderní zbraně NATO, které by mělo jen z doslechu. Nyní je má fyzicky – koupené 2ks děl Cesare (Francie) kolové. Vývoj v RF zbraních se zase dále posune… Číst vice »

danny
danny
před 1 rokem

Délka fronty na Ukrajině přesahuje 1200 km. Osm raketometů, byť špičkových nemůže změnit situaci na operační úrovni. Natož výsledek války, jak se nám snaží nakukat např. Novinky. Nyní je polovina dodaných přesně tam, kde píše autor. Má jich dorazit ještě deset. Jenže, když Rusové dlouho nic a pak zničili najednou v jednom dni… Číst vice »

Haskuv Duch
Haskuv Duch
před 1 rokem

Čtyři kusy jako autobusy… Zázračné zbraně se nekonají, ukrajinská ofenzíva je v … Co teď bude Zelda na doporučení Pentagonu požadovat? Dá mu snad někdo jaderné zbraně, aby riskoval vlastní zničení?

kutnohorsky
kutnohorsky
před 1 rokem

Vždy jsem četl nebo slyšel: Američané Ukrajině prodali to a to! Prodali! Amerika nikomu nic nedá zadarmo! Ta si své peníze vydupe zpět. A když ne prachy tak za to bude chtít něco jiného. Ne jako naší vlastizrádci, kteří darují(!!!) Ukrajině z nedotknutelných (!!!) zásob 20 tanků a další materiál. Teď ještě vrtulníky. Nic… Číst vice »

mikkesh
mikkesh
před 1 rokem
Odpověď uživateli  kutnohorsky

V Americe by vládnímu establishmentu neprošlo, dát někomu, co si zaplatil daňový poplatník, zadarmo. Doufám, že se budoucí vláda zamyslí a zjistí, že to není možné ani u nás a těm co o tom rozhodli, soudce zkonfiskuje majetek a pošle ty nýmandy do tepláků. Jinak to vyjde nastejno. Ukrajina nezaplatí ani jim, ani nám.

vaclav
vaclav
před 1 rokem
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Vydupala si něco u Afgánců za techniku kterou tam nechala?
Vydupe si snad něco od osvobozeného státu od nacistů?

kutnohorsky
kutnohorsky
před 1 rokem
Odpověď uživateli  vaclav

Václave nebojte, s prázdnou určitě neodešla. Už jen toho zpracovaného máku za ta léta. I každý jednotlivý voják si nějakou tu kořist domů odvezl. Zeptejte se našich statečných afghánských veteránů…