Nechutnost na pražské Letné

Válka není zábava – je to hrůza a obchod (dnes hlavně business).

Další ukázka nemravnosti současné politiky, reprezentované neméně nemravnými lidmi, kteří našli místo v současné vládě a na pražském magistrátu, je vidět na pražské Letné. Někdo, kdo nemusí hledět na peníze a jakákoli morálka mu je vzdálena, se rozhodl instalovat na Letné morbidní výstavku zničené, údajně ruské, vojenské techniky. I když odhlédneme od faktu, že jen převoz techniky musel stát nejméně statisíce, je třeba si uvědomit, že pokud nejde o podvrh, v technice umírali lidé, a to za podmínek, které není třeba rozebírat. Jistě si nikdo tento osud dobrovolně nevolil.

Role našich politiků vítajících a schvalujících, je jen stěží omluvitelná. (Asi nepřekvapí, že jde o politiky považované za spodinu, spojovanou dnes i s organizovaným zločinem, ale přesto.)

Jsem rád, že se podobné nechutnosti nedály ani v nedávné historii, i když byla nejedna příležitost – například shořelé vozy, ve kterých uhořeli okupanti z Afghánistánu, Sýrie či Iráku. Či zbytky letadel, jejichž piloti zabíjeli lidi v Srbsku. Ale asi tehdy ještě nebyla naše politika v takovém stavu, jako je teď.

Republika je v situaci, kterou asi nemusíme popisovat – naši politici nedělají pro obyvatele v podstatě nic, jsou plně vytížení podobnými akcemi.

Domnívám se, že pokud budeme tolerovat politikům podobné jednání – je v podstatě nulová šance, že se jakkoli zlepší naše neradostná situace.

 

Autor: Jan Žižka, zdroj: Jihlavské listy

5 3 hlasy
Hodnocení článku
2 komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
JK
JK
před 1 rokem

Kulisy se střídají, fašisté jsou pořád stejní. A jde to až do takových detailů, jako jsou propagandistické putovní výstavy zničené techniky nepřítele. Naposledy jsme tu měli takovýto spektákl v roce 1942 pod názvem “Sovětský ráj”. Tak se fašisté dočkali, konečně zase nějaké povyražení.

spartak
spartak
před 1 rokem

Jsem rád ,že se mi objasnila situace z roku 1968. Sověti nedůvěřovali ani části komunistů ,proto se tanky zacpala díra ,kterou mohla proudit z.e západu svoboda a demokracie ,tak jak ji známe dnes. Naděje které vzbuzuje krize zřejmě nenastanou ,Rusko totiž nenechá Evropu padnout na držku .