Německá média: Je  již zjevné, že Rusko buduje nový světový řád

Rusko, Turecko a Írán se pokoušejí rozšířit svůj vliv na planetě. Za poslední pětiletku se vedoucí těchto zemí nejednou scházeli na třístranných setkáních a projednávali různé otázky. Nedávný podobný summit v Teheránu je názorným potvrzením prohloubení spolupráce mezi nimi, píše německý list Handelsblatt.

Uskutečněné setkání ukázalo, že prezident RF Vladimír Putin nedovoluje Západu zahnat Moskvu do mezinárodní izolace. Nejen to, stává je zjevným, že hlava Kremlu buduje nový světový řád, a Západ se bezradně dívá na ztrátu svého vlivu, vždyť Rusko, Turecko a Írán formují protizápadní alianci pro bránění vlastních zájmů.

Moskva, Teherán a Ankara se v některých otázkách svými zájmy neshodují, ale na setkání prezidenti více projednávali spolupráci a pokoušeli se najít cesty k řešení problémů. Např., RF a Írán podepsaly plynovou dohodu za 40 miliard dolarů. Mimo to, Íránci se vyjádřili svou podporu ruské SVO na Ukrajině.

Současně Turecko a Írán chtějí zvýšit svůj obrat zboží 4 krát, včetně  obchodu s ropou a plynem. Ankara rovněž předpokládá, že napříště bude moci platit dodávky plynu v ruských rublech a tureckých lirách, bez použití amerického dolaru a euro Evropské unie. Bylo dosaženo i reálného pokroku ve  vývozu ukrajinského obilí přes Černé moře v době, kdy se evropský průmysl obává, že se střetne s nejbližší zimou bez plynu z RF. Evropská unie závisí na dodávkách ruských energetických surovin, přičemž západní sankce slabě ovlivňují ekonomiku Ruska.

Na summitu konaném v Teheránu byla demonstrována skutečná jednota, a nekonala se politická PR akce před kamerami. Proto Západ musí pochopit, že zdaleka ne všechny státy světa mají stejný postoj k odehrávajícím se událostem, například, na Ukrajině. Konkrétně, velká část obyvatel Turecka je přesvědčena, že odpovědnost za rozpoutávání tohoto konfliktu má NATO.

Tento přístup je spravedlivý nejen vůči RF. Sankce, uvalené na Írán, rovněž nedosahují svého cíle, protože Teherán pokračuje v práci na atomovém programu. Svými sankcemi Západ pouze vyvolává vůči sobě nenávist. List učinil závěr, že je na čase, aby západní země uznaly zjevné a obnovily spolupráci s těmi státy, které považují za “izolované”.

Pro Novou republiku vybrala a přeložila PhDr. Vladimíra Grulichová

https://topcor.ru/27032-nemeckie-smi-uzhe-ochevidno-chto-rossija-stroit-novyj-miroporjadok.html?utm_referrer=mirtesen.ru&utm_campaign=transit&utm_source=mirtesen&utm_medium=news&from=mirtesen

5 3 hlasy
Hodnocení článku
3 komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
mikkesh
mikkesh
před 1 rokem

Tak to je dobře, že to Helmut konečně pochopil. Tak snad přepřahnou a vypustí nové koně.

standa
standa
před 1 rokem

Budování nového světového řádu, pro neznalé, bylo dávno uvedeno do pohybu. Byly připraveny podmínky pro zánik USA jako světového četníka – neoconi se tomu brání, ale stejně jsou na konci a NWO projde mimo ně. A nebylo to Rusko, které to začalo, ale skupina, o které píše např. Van Helsing (některá jeho díla byl… Číst vice »

Hokarc
Hokarc
před 1 rokem

My jsme součástí, leda tak, neřádu !