UPROSTŘED KRIZE DOSTANOU ÚŘEDNÍCI EU VÝRAZNĚ PŘIDÁNO … PLATÍTE JE I VY

Kolik bude brát Ursula von den Leyen, žena, která málem zlikvidovala Bundeswehr a v posledním roce tvrdě lobbovala za genové injekce, na nichž si slušně mastí kapsu její manžel? I to se níže dozvíte. Stejně tak zjistíte, kolik bude bruselským vyžírkům, kterým na vaší životní úrovni nikterak nezáleží, z vašich daní přidáno.

Inflace skutečně nabrala na rychlosti. Euro je trvale v poklesu a dokonce se dostalo i na nižší úroveň než dolar. A s eurem se samozřejmě „vezou“ všechny evropské měny. Občané EU už nevědí, jak si dovolit každodenní život. Zatímco mnoho lidí si může o zvýšení platu nechat jen zdát, úředníci EU přizpůsobili své mzdy inflaci. Jejich plat se zvyšuje nejméně o neuvěřitelných 8,5 procenta – samozřejmě financovaných z peněz daňových poplatníků zemí EU.

Ceny rostou a rostou. Pro mnohé jsou náklady na potraviny a energii již natolik neúnosné, že je téměř nemožné je zvládnout. Mzdy na druhé straně nerostou a peníze jsou znehodnocovány. Alespoň pro průměrného občana. Protože ne každý se v EU potýká s inflací. Zaměstnanci Evropské unie z ní dokonce těží. Pro úředníky EU inflace znamená výrazný nárůst již tak velmi nadprůměrných mezd o téměř 9 procent.

Jejich platy rostou s mírou inflace – což platí každoročně od roku 2013 – a letos dochází k nárůstu nejméně o 8,5 procenta. Podle zpráv se jako základ pro hodnocení používá míra inflace v Belgii a Lucembursku. V těchto zemích je míra inflace v současné době 9,4 a 8,5 procenta. O přesném procentu, které by se mělo pohybovat právě někde mezi 8,5 – 9,4%, se stále diskutuje. Bruselské vyžírky tak mohou ve finále dostat až téměř 10% ke svým již i tak velmi slušným platům.

Plat předsedkyně Evropské komise Ursuly von der Leyenové se zvýší na téměř 35 000 eur včetně příspěvků. Jak je vidět z německých médií, von der Leyenová se již mohla těšit na zvýšení o 545 eur na 29 205 eur na konci roku 2021 – spolu s různými příplatky to byla částka kolem 34 000 eur měsíčně! Při současném nárůstu její plat bez příspěvků pravděpodobně vzroste přibližně o 2482 eur na pozoruhodných 31 687 eur, s příspěvky kolem 35 000 eur. Není divu, že von der Leyenová nemá zájem na ukončení krize.

Platy všech úředníků EU se mají zvýšit – i při nejnižší úrovni platů je to již o několik set eur měsíčně více. Tyto vyžírky financují evropští daňoví poplatníci, ale jejich mzdy většinou nebudou zvýšeny. Jinými slovy, zatímco daňový poplatník si sotva může dovolit zaplatit základní životní potřeby, na oplátku musí platit zvýšení mezd politickým aktérům, kteří nás vmanévrovali do této ubohé krize. Již v roce 2021 požadovali zaměstnanci Evropské centrální banky se sídlem v Německu úpravu svých mezd na inflaci. V té době se však stále hovořilo o míře inflace nižší než 2 procenta.

To, že  se von der Leyenová nezajímá o starosti a potřeby občanů, demonstrativně ukazuje znovu a znovu. Berou nám všechno, ale mají víc a víc.  Miliardy utracené za koronavirové testy financované daňovými poplatníky, miliony dávek „vakcín“ proti Covidu končících v odpadcích nebo dodávky zbraní na Ukrajinu financované daňovými poplatníky – peníze občanů jsou vyhozeny z okna bez mrknutí oka. Úředníci takto nezřízeně utrácí peníze Evropanů, s tučnými platy připravují pro Evropany ničivé balíčky sankcí a ještě se nestydí u toho nahlas mlaskat.

 

Zdroj: Pravý prostor

3 4 hlasy
Hodnocení článku
7 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
mikkesh
mikkesh
před 1 rokem

Těm cca 5 – 7 % bych opravdu přidal. Asi nebude jednoduché, dělat ze sebe až takové idioty za nějakou almužnu. Ostatním bych nepřidával. Ti tam byli jako idioti vybraní. Snad jen u Uršulky, která bezesporu patří do té větší skupiny bych udělal vyjímku. Za likvidaci Bundeswehru bych té nešťastnici, přidal také.… Číst vice »

kutnohorsky
kutnohorsky
před 1 rokem

Včera Von Lejno do sdělovacích prostředků křičela, že vyděračské Rusko neobnoví dodávky plynu na opravovaném Nordstrým 1. Nevím, proč se zlobila, když plyn stejně nechce. To Rus musí čekat až EU zavelí a dost! Ta baba kličkuje jak zajíc. Od rána plyn proudí. Rus není vyděrač ale provokatér…

Karel2002
Karel2002
před 1 rokem
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Ona je šlechtična, což znamená, že má vždycky pravdu. Musíme jí mít v úctě.

Haskuv Duch
Haskuv Duch
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Karel2002

Ale houby šlechtična. Zůstane po ní stejný hovno, jako po kýmkoliv jiným. Tak jaképak povyšování, zejména když přesvědčuje napřed celé Německo a teď už i EU, že ač šlechtična podle jména, rozhodně není aristokratkou ducha. Říká se tomu nějak jako genetická degenerace a mnohý příklad známe… Že jo, Karle. 😉

mikkesh
mikkesh
před 1 rokem
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Chudák Uršulka. Nejprve jí napsali, že nebudem brát nic. Přečetla. Pak jí napíšou, že musíme brát, protože jinak by Putin jinde prodal dráž. Dokonce i tohle přečetla. Pak že budeme brát jenom trošku. Přečetla. Pak zase víc, ale jenom chvíli. Přečetla. Teď zase, že má strach o dodávky. Přečetla. Obávám se, že… Číst vice »

Primak
Primak
před 1 rokem

Kolik by to asi udělalo, ten celej cirkus den ze dne šmahem zrušit? A z těch prostor udělat nemocnice a starobince. Ty platy těch EU poslanců asi nejsou ten největší výdaj, daleko víc se utratí za ten celý provoz, za ty bafuňáře, sluhy, gorily, kolem a za ty výdaje při cestování, slavení, atd. A navíc vyčíslit… Číst vice »

Hokarc
Hokarc
před 1 rokem

Ne, od ruských energií, ale od této nepřátelské organizace, je třeba se odstřihnout ! Ovšem, od protektorátní vlády, se toho nedočkáme.