Ono to smysl dávalo

Možná byste se měli podívat na záběry z kábulského letiště… to je i vaše budoucnost.

Daniel Sterzik-Vidlák
Daniel Sterzik-Vidlák
Na snímku premiér/derniér Fiala se svými komplici

Jak se to stalo, že se z Petra Fialy stal derniér, král Signál I., Petro Igorovič Fialenko? Inu, protože se hned na začátku ruského vpádu na Ukrajinu stal vlastně ukrajinským premiérem, stál neochvějně za vítězstvím strany dobra, udělal všechno, co udělat mohl a ještě něco navíc. Totálně si odvařil svoje šance na znovuzvolení a dost pravděpodobně se postaral, aby jeho vláda nedovládla do konce období (jak je u modroptáků zvykem). Jeho prezentace na fejsbůku je naprosto tristní, jako by si ani neuvědomoval, co se děje a i kdyby teď náhle prozřel a začal mluvit jako Jan Zlatoústý, už by to asi bylo jedno.

Člověk si přečte nějaký promo příspěvek ODSáckého PR týmu a nechápe… Jasně, on má za sebou svoje západní loutkovodiče, má spoustu peněz, stojí za ním média i různé evropské struktury, ale stejně nedokážu uvěřit, že se u nás nenašel někdo trochu inteligentnější. Proč museli vyhrabat zrovna ten blyštivý ksicht? Proč zrovna Vykulenec s Vyhulencem? Proč Pekarová? Proč Černochová? Copak se tu nenašel někdo trochu trošinku chytřejší? Fakt tu jako není někdo, komu to alespoň pálí? Ať je to klidně zloděj, tunelář nebo rusofob, ale proboha, ať to alespoň není takovej kretén.

Víte, já nemám rád takové to nálepkování, co používají naši protivníci. Ti vědí, že podporovatelé Putina jsou všichni zlí, jsou to morální mrzáci, svině, parchanti, bytosti nehodné života a tak podobně… Putina nikdo jiný přece podporovat nemůže… Takhle to říkají ne? Třeba nejlepší analytik všech dob Roman Máca…

Ale tohle by mělo platit i pro nás… říct, že Pětikolka jsou prostě debilové, to je strašně laciné. Člověku to sice furt leze na mysl a s každým dalším Péťovým příspěvkem je těžší se tomu bránit, ale já se pořád snažím hledat u Fialy nějaký důvod. On přece nemůže být tak blbej, z nějakého pohledu to jeho jednání přece musí dávat smysl.

Nebudu vás napínat… Péťovo jednání dává perfektní smysl, pokud by se všechno podařilo, jak nám říkali novináři na začátku března…

To tehdy Rusové válku mediálně prohrávali. Internet byl plný mrtvol ruských okupantů a zničené ruské techniky. Tehdy ukrajinští gerojové brali Rusům tanky pomocí traktorů. Nad hlavami jim lítal duch Kyjeva, všichni se modlili ke svatému Javelinu a my všichni jsme byli zaskočeni, jak ta válka probíhala. Putin přece počítal s bleskovou válkou, Kyjev měl dobýt do týdne…

Do toho byly zavedeny ty bezprecedentní sankce, které měly Rusko ekonomicky srazit na kolena. Ruská armáda měla jídlo jen na tři dny, neměla palivo ani munici, bouřili se jí vojáci, v Moskvě se bouřili civilisté, protože byly prázdné obchody a Kreml byl plný vrahů, kteří hledali každou skulinu, aby udělali palácový převrat proti Putinovi. Vynechal jsem něco?

Já myslím, že takhle to skutečně bylo někde v Pentagonu naplánováno. Tohle se náš derniér dozvěděl od svých spojenců v NATO záhy po zvolení. Možná to dokonce i někde podepsal. Plán proti Rusku, až na tu válku dojde. Rusko zaútočí proti nejsilnější armádě v Evropě, kterou Západ dlouho cvičil. Ukrajina se ubrání prvnímu náporu, na to je připravená. Rusku brzy dojde munice, pak se jim sesype hospodářství a pak se jim sesype Putin. A pak… se bude rekonstruovat Luhanská oblast.

Představte si, že by to takhle skutečně bylo.

V té chvíli dává veškeré vládní konání perfektní smysl ne? Dokonce dává smysl i jednání Německa, Polska a celé EU. Ukrajinští uprchlíci měli být už dávno doma. Evropské firmy už měly stavět baráky na Donbase a placeno to mělo být z peněz, které Rusku zamrazili na Západě. Plyn i ropa měly být ultralevné, protože by jimi Petrušev platil za západní shovívavost. Naše zbraně by už také byly zpátky doma. Ukrajina měla být už dávno vyčištěná od všeho ruského. Rus si zřejmě nic neidealizoval, ale tady si plánovali vítězství a porcování medvěda.

Kdyby se to celé povedlo, tak nebyl žádný problém. Fialova obliba by lámala rekordy, jeho cesta do Kyjeva by se dostala do učebnic, my na alternativě bychom všichni drželi hubu, protože bychom před očima měli tu znovuobnovenou velikost Západu a vlastně bychom neměli důvod remcat.

Nemluvilo by se tolik o cenzuře a ruských trolech, protože by se fakt ukázalo, že tu žádní nejsou a těch pár zoufalců nemělo na vítězné tažení Ukrajiny + NATO žádný vliv. Evropské sklady by byly pořád plné zbraní, americké také. Nebylo by sto tisíc mrtvých a nebo by mrtvoly byly v Rusku a to nikoho nezajímá. Rusy se vraždit může, tam je kolektivní vina žádaná.

Péťo přiznej se… že ti to takhle řekli? Že jsi se s celou pětikolkou zúčastnil porad se svými americkými kamarády a ty ses toho chytil, protože jsi jim uvěřil? Že to takhle mělo být?

Jenže ono to nevyšlo… vlezl jsi do bažiny tam, kde měl být brod. Všichni jste tam zapadli a teď už to nemá žádnou rozumovou logiku, teď už je to jen instinkt. Mlátíte kolem sebe a my, co na to koukáme, tak si říkáme, jak jste blbí. Ale vy už prostě jinak nemůžete. Všechno se stalo před víc jak půl rokem, když jste ladili na US ambasádě poslední detaily vašeho plánu. Mysleli jste si, že budete frajeři největší, že si za půl roku voliči na Babiše už ani nevzpomenou a před námi bude růžová budoucnost. Mysleli jste si, že budete Andrejovi ještě dlouho otloukat o hlavu jeho pětiprocentní inflaci, kterou byste díky výhře ve válce zkrotili. Možná vám už mazali med kolem huby, jak na Českou republiku (i vás osobně) vyzbydou nějaké ty ruské reparace. Možná to dokonce mělo konkrétní číslo.

Já myslím, že i vy vidíte, že je všechno v prdeli. Ale podali jste čertu malíček a on si vzal celou ruku. Vstoupili jste do smlouvy s ďáblem a on na ní trvá. Vy dobře víte, že už nic nemáte pod kontrolou a kdybychom se teď podívali na vaše konta a vaše nákupy, tak bych se skoro vsadil, že tam bude nějaká ta vilka na Floridě. Řekl bych, že ty i Vítek teď defraudujete jak to jen jde a jen oddalujete chvíli, kdy to celé spadne.

O podzim už vůbec nejde. Vás drží pod krkem jiní hoši. Ti se nezakecají a je jim jedno, že nasíráte svoje vlastní občany. Možná byste se měli podívat na záběry z kábulského letiště… to je i vaše budoucnost.

Zdroj: Litterate

5 4 hlasy
Hodnocení článku
3 komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
eva
eva
před 1 rokem

Nějak mi začínají být v PRO čím dál, tím víc sympatičtí. Nedávno článek v PL od bývalého dětského herce p. Čady, dnes pak také v PL komentář právníka a kandidáta do senátu za PRO pana Petra Vacka. Vyjádření obou stojí za pozornost a doporučuji je všem. Na Václavák bych šla moc ráda, protože už by to chtělo ukázat,… Číst vice »

cablik
cablik
před 1 rokem
Odpověď uživateli  eva

Mě se zdá že to je opět špatný nápad PRO minule byla Trikolora nebo Přísaha přidal se i flákanec a dopadlo to velice špatně. Milion hlasů propadlých a havloidi se nám velice smějí. Je to trhání hlasů pokud nebudeme táhnout za jeden provaz neuspějeme.Samozřejmě mají skvělé názory ale to už dělá celou dobu… Číst vice »

mikkesh
mikkesh
před 1 rokem

Vcelku chápu autora, který se nemůže smířit s tím, že není možné, aby se do vedení státu dostali až takoví kreténi. Hledá vysvětlení. Ano je to opravdu k nevíře. Autor se mýlí. Jsou.Helmut si z nás tímto výběrem infantilních idiotů už nepokrytě dělá srandu. Ostatně, už jsme to kdysi, v začátcích demokracie zažili. Výběr… Číst vice »