Šurygin: štvaní OSU na Záporožskou AE je součástí plánu USA 

Ukrajinské síly ostřelují území Záporožské AE podle pokynů USA, dychtících po internacionalizaci konfliktu. Prohlásil to vojenský expert Vladislav Šurygin.
OSU ostřelují od začátku srpna Energodar a území Záporožské AE. Pouze 15. srpna během dvou hodin zasadily ukrajinské síly 25 úderů s použitím zbraní NATO, včetně houfnic M777.

Podle slov Šurygina je v činech kyjevského režimu vidět americký vliv, jelikož Kyjev nebude konat svévolně s takovými objekty, a sotva v tom vidí smysl.

“Údery po takových objektech nemohou bez povolení Američanů být. Samotné OSU by se nikdy nerozhodly bít po Záporožské AE. Jim samotným to nijak zvlášť není třeba. Lze předpokládat, že chtějí rozbít sklad odpadů. Odborníci říkají, že to povede k radioaktivní kontaminaci, ale bude lokální – těžké prvky se nebudou roznášet”, řekl Šurygin.

USA velmi dobře chápou, že M777 a HIMARS nebudou s to zničit jaderné reaktory Záporožské AE, tvrdí expert. Nicméně téma atomové elektrárny se zjevnou apelací na paměť světa o černobylské katastrofě stále rozdmýchávají západní média a politici. Šurygin v tom spatřuje realizaci amerického plánu na internacionalizaci konfliktu na Ukrajině s dalším postupem podle západního scénáře.

“Podle mého názoru jde o pokus začít vtahovat do situace třetí síly jako “mírotvůrce”. Pro začátek, prý, pojďme předat atomové elektrárny a další podobné objekty mírotvůrcům. Jakmile se objeví, vzniká další funkce: mírotvůrce musí někdo obsluhovat, musí být nějaká rotace. Na jednom místě byli – proč je neimplementovat na další. Je to taková nepozorovaná internacionalizace konfliktu”, řekl Šurygin.

Pod hesly o proměně Záporožské AE na demilitarizovanou zónu a vstupu tam mírotvorných sil se západní patroni Kyjeva připravují na následující fází ruské speciální operace. USA a jejich spojenci chtějí vytvořit možnost pro zmrazení konfliktu a přikrytí OSU mezinárodními silami, když jim bude hrozit úplné zničení. Aktivizaci v okolí Záporožské AE spojuje expert bezprostředně s úspěchy spojeneckých sil RF a LDLR na Donbasu.

“Srbům v roce 1992 de facto vnutili mírotvůrce v Bosně. A, jak si pamatujeme, právě mírotvůrci zabezpečovali všechny akce Chorvatů a Bosňanů. Přece vidí, že jdeme k hranicím Donbasu – za tyto hranice také půjdeme. Potřebují mírotvůrce, pod jejichž přikrytím Ukrajina, když bude všechno úplně špatně, to zkusí zahrát na mírotvůrcovství. To může být faktorem, aby se zastavil konflikt podle amerických šablon”,  prohlásil Šurygin v pořadu Vremja pokažet”.

Moskva vyslovuje údiv v souvislosti s absencí reakce Evropy na ostřelování území Záporožské AE. Experti soudí, že Ukrajina vede otevřené radiační vyděračství i když chápe, že si už atomovou elektrárnu nevrátí.

Grigorij Jegorov

Pro Novou republiku vybrala a přeložila PhDr. Vladimíra Grulichová

https://rueconomics.ru/23591755-shurigin_natravlivanie_vsu_na_zaporozhskuyu_aes_yavlyaetsya_chast_yu_plana_ssha?utm_referrer=mirtesen.ru&utm_campaign=transit&utm_source=mirtesen&utm_medium=news&from=mirtesen

5 6 hlasy
Hodnocení článku
10 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Stanislav Sevecek
Stanislav Sevecek
před 1 rokem

“USA … SI MYSLÍ, že M777 a HIMARS nebudou s to zničit jaderné reaktory Záporožské AE”

/stejně tak si USA myslely, že Dvočata nelze sestřelit.

mikkesh
mikkesh
před 1 rokem

Ten Šurygin asi neposlouchá ověřené zprávy, nebo co ! On neví, že bombardují sami sebe ! Kdyby nešlo o atomovou elektrárnu, doporučil bych tomu chytrému děvčeti co máme na obraně, aby zbraně a munici dodávala, místo banderovcům, raději Rusům. Zanedlouho by se s naší materiální pomocí Rus sám, probombardoval až do Moskvy.

Lubez
Lubez
před 1 rokem
Odpověď uživateli  mikkesh

Omyl,to není chytré děvče, to je všem jasné.

cablik
cablik
před 1 rokem

Je divné když mají Rusové leteckou převahu že prostě ty dělostřelecká postavení nelokalizují a zneškodní. Nebo nerozstřílí vlastním dělostřelectvem. USA potřebují mírotvůrce aby tohle nevypadalo jako porážka

standa
standa
před 1 rokem

Rusko bude muset zatlačit na armádu Ukrajiny tvrději v oblasti JE a zlikvidovat vše co je v dostřelu UA – tedy tak, aby Ukrajinci nemohli střílet na JE ze žádné vzdálenosti ! Z toho plyne větší zábor Ukrajiny – Rusko je k tomu tlačeno Amerikou. Zatím západní Ukrajina není pod útokem. Je vidět, že celé… Číst vice »

kolokol
kolokol
před 1 rokem
Odpověď uživateli  standa

Cíle operace na samém jejím začátku ohlásil VVP a v průběhu pak zopakoval. Nemusí nic rozšiřovat nebo obhajovat obranou ZJE. Západ sám ty cíle určil svou vzteklou odpovědí na bezpečnostní požadavky Ruska z konce minulého roku.

Ludvik
Ludvik
před 1 rokem

Mám pocit, že ostřelováním JE Záporoží byla mezi USA a Ruskem “rozehrána” další, hodně podivná, “hra”. Vzhledem k možnostem ruské armády, o kterých USA zřejmě dobře ví, oboustranná. Uvedení “mírotvůrci” zřejmě jsou jen její kulisou…

kolokol
kolokol
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Ludvik

Ano, ze strany Washingtonu podivná psychopatická hra. Pro Rusko i celou Evropu velice nebezpečná. Jaké jsou možnosti Ruska toto nebezpečí uhasit, těžko odhadovat. Ti chtějí eskalovat, ti naopak ne. Tedy, jeví se to tak. O samotných možnostech ruské armády to přece není. A když už zmiňujete ruskou armádu, nabízí se i otázka, jak dalece… Číst vice »

Stanislav Sevecek
Stanislav Sevecek
před 1 rokem
Odpověď uživateli  kolokol

Putin: zatím jsme ani pořádně nezačali.

eFPe
eFPe
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Stanislav Sevecek

Jak už se tady vyjádřili dva diskutéři u jiného článku:Zatím Rusko přešlapuje- ta věc se záporožskou JE je extrémní zhovadilost. A pokud je pravda že se nepřátelsky vůči Rusku vymezují bývalé středoasijské republiky, může to být sakra oříšek. Rusko bude v nezáviděníhodné pozici. Jak chcete udržet přátelské vztahy když se tu cvičí s armádou… Číst vice »