Záporoží pod Ukrajinou? Pak budou pokračovat testy s bombami

Zelenskij požaduje výkonnější systémy protivzdušné obrany ze Západu. Agentuře AFP to řekl Dimitar Dilkoff. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj ve středu v rozhovoru pro L’Express vyzval západní země, aby Ukrajině dodaly výkonnější systémy protivzdušné obrany.

Zahraniční zdroj
Zahraniční zdroj

První zprávy
Zelenskij: „Ukrajina potřebuje výkonný systém protivzdušné obrany a naši partneři nám s tím mohou pomoci. Obracím se na vás, protože jsem si jistý, že pomoc se systémy protivzdušné obrany je mnohem levnější než dávat peníze na pokrytí obchodního deficitu. Ukrajina by po nasazení systémů protivzdušné obrany s delším dosahem byla schopna lépe  chránit svá jaderná, strategická a logistická centra. To by také mohlo vytvořit bezpečné podmínky pro návrat mnoha Ukrajinců.“

Mezitím je jasné, kdo už týdny ostřeluje „jaderné centrum“ v Záporoží, které dobyli Rusové. Mimo jiné byla použita britská munice. V minulých dnech bylo poškozeno vedení vysokého napětí rozvodny Kachovskaja, takže musel být snížen výkon dvou bloků elektrárny.

Vladimir Rogov, člen ústřední rady Záporožské oblasti, řekl RIA Novosti, že Zelenského ultimátum na stažení Ruska ze Záporoží nikdo neuplatní, protože by to bylo sebevražedné rozhodnutí. Pokud by byla jaderná elektrárna pod kontrolou Ukrajiny, pokračovaly by tam jen experimenty se špinavými bombami.

Mezitím hrozí, že situace kolem Záporožské jaderné elektrárny povede k jaderné katastrofě. Norsko a Spojené království se nicméně dohodly, že Ukrajině bezplatně dodají drony Black Hornet v hodnotě přes 9 milionů eur.
 
(rp,prvnizpravy.cz,journalist,foto:arch.)

5 3 hlasy
Hodnocení článku
4 komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Primak
Primak
před 1 rokem

A nepojedou a nepojedou to tam ti intl. experti zkoumat. Čekaj až kolik toho ostřelování ta elektrárna vydrží…

Naposledy upraveno před 1 rokem uživatelem Primak
cablik
cablik
před 1 rokem

No ten psychopatický komediant nemá žádné zábrany jsem zvědav co stihne ještě napáchat za svinstva. Pokud tu elektrárnu poškodí tak to nejvíc odnesou jeho lidé.

Ludvik
Ludvik
před 1 rokem

Ostřelování JE Záporoží je velmi nebezpečná “hra”, při které ostřelující strana zřejmě spoléhá na blahovolnost a nedůslednost protistrany, a na lhostejnost občanů Východní Evropy, kteří by byli případnou jadernou katastrofou zasaženi.

Vendol
Vendol
před 1 rokem

” Všichni, kdo budou mít doma vyšší teplotu než 18 stupňů Celsia, neprodleně pomažou na převýchovu do amerického koncentračního lágru na Guantanamu,” zvučným hlasem pronesl podpraporčík Michal Čoudelka, náčelník BIS, Bezpečnostní informační služby, a do konečníku si zavedl další kokainový čípek.