Jak je to s rozdělením lidí v naší zemi?

V určitém smyslu si můžeme sami za to, že jsme si nechali ukrást instituce, které by měly chránit naši státní suverenitu, naše národní zájmy.

Radim Valenčík
Radim Valenčík

Titulní strana kolaborantské tiskoviny z března 1939 – už tehdy jsme na pár válečných let pod vedení německé 3.říše kráčeli do “nové Evropy”,  dnes jako německá kolonie kráčíme pod vedení německé EU do …

Ne. Národ není rozdělen. Jen pozorujeme polaritu přerůstající v animozity mezi normálními občany NAŠĺ ZEMĚ a vědomými či nevědomými SLOUHY CIZĺ MOCI. To je jediné pnutí, které u nás je. To není “rozděl a panuj”. To je rozdělování lidí jako nutný důsledek protektorátního či spíše okupačního panování.

Je přitom nutné uvědomovat si současný stav: Drtivá většina institucí, včetně těch, na kterých stojí ústavní systém (zákonodárná, výkonná a soudní moc), systém vzdělání, systém zpravodajské ochrany, mediální mainstream je v rukou slouhů současné globální moci. Když opomenu horlivost mediálních slouhů, kterou můžeme pozorovat každý den, tak lze jen připomenou excesivní (z hlediska role institucí, které vedou) chování Koudelky, Rychetského a dalších.

Takováto koncentrace nadnárodní a výrazně protinárodní moci je živná půda pro bujení KOLABORANSTVĺ. Kolaborantství, které si někteří nepřiznávají a nechtějí přiznat, jiní s ním kalkulují a zdůvodňují si to potřebou profesní seberealizace (aby mohli společnosti poskytnout to, co umí), ti nejubožejší (a budou nějakou dobu ještě nejúspěšnější) s tím bez uzardění kalkulují, aby se mohli prosadit na úkor druhých kompetentnějších.

V této souvislosti stojí za připomenutí fenomén známý v psychologii jako PROJEKCE. To je případ, když své vidění světa připisuji druhému. Fiala či Šafr skutečně “viděli” na Václaváku “ruské šváby”. Oni se upřímně domnívají, že ti, kteří akci organizovali a kteří ji svými vystoupeními reprezentovali, se snaží dělat kariéru prostřednictvím Ruska a služby Rusku. Je to v logice jejich chápání světa: MY děláme kariéru přes posluhování US, přes kolaborantství s jednou stranou, tak ONI musí dělat kariéru přes posluhování druhé straně a tou je RF. Tímto postojem vyjevili svou dost zvrácenou lidskou podstatu. České prapory neviděli prostě proto, že pojem vlastenectví, národních zájmů, vztahu k vlastní zemi bez Kolaborantství se silnějším si ve svých hlavách nedovedou představit.

V určitém smyslu si můžeme sami za to, že jsme si nechali ukrást instituce, které by měly chránit naši státní suverenitu, naše národní zájmy. Svou polistopadovou naivitou, svou neochotou si včas přiznat reálný stav a směřování vývoje. Avšak vzhledem k tomu, že podobná situace je i ve srovnatelných okolních zemích, je to patrně následkem globálního monopolu moci, který se paradoxně zjevil v zemi, která si nejdříve a nejvíce uvědomila škodlivost monopolu a má nejvyvinutější antimonopolní zákonodárství. Tento stav nebude existovat dlouhodobě, resp. už dnes se ukazuje, že uspořádání světa na tomto nestabilním a riskantním základě končí.

Jaká je perspektiva dalšího vývoje? Fatální. Vždy, když se vládnoucí moc vymkne kontrole a “vytlouká klín klínem” tím, že na místo omezených a bezcharakterních slouhů v důsledku krize, kterou takové uplatňování moci nutně způsobí, dosazuje ještě více omezené a bezcharakterní slouhy, vyvolává to rozkol na periferiích i v samotném epicentru moci. Prvotním následkem je ještě větší “přitužení” tj. ještě větší ignorování kompetentnosti, ještě větší preferování bezohledné tuposti, nad kterou vnější pozorovatel žasne.

Dosazená cizí moc již z této slepé uličky vyjít nedokáže a ti, kteří jsou ji ochotni sloužit, se začínají štěpit na ty, kteří se degeneraci moci poddají, a na ty, kteří jsou ochotni podpořit reformy vyúsťující ve vyvedení společnosti z krize. Nastává doba, kdy lze uskutečnit exodus a vymanit se z nadvlády cizí moci. V takové době vždy výrazně roste role rozumu, vzdělání, kultury jako přirozeného základu sjednocení národa, posílení jeho sebevědomí a ochrany před provokatéry.

V květnu 1945 tahali lidi novináře-kolaboranty přímo z budovy rozhlasu a redakcí novin. Množí si pak kolaboraci odseděli ve vězení, několik nejhorších dostalo trest smrti. Televize tehdy ještě nebyla …

Autor: doc. Radim Valenčík, Zdroj: https://radimvalencik.pise.cz/10513-jak-je-to-s-rozdelenim-lidi-v-nasi-zemi.html

4.6 10 hlasy
Hodnocení článku
20 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
kolokol
kolokol
před 1 rokem

Já jen tolik, že se pan Valenčík vytáhl. Tak výstižně podané závažné a akutní téma!

cablik
cablik
před 1 rokem

Já mám pěkné fotky v knize jak pověsili hlavního kolaboranta Franka o popravu byl takový zájem že se tam lidé ani nevešli.Dnes jde opravdu do tuhého a je třeba slouhy vyházet.

Hokarc
Hokarc
před 1 rokem

Motto jejich fialové vlády:
Na západ hleď a k národu zády !

Rob
Rob
před 1 rokem

Jednoduše:

Kolaborace, jde ruku v ruce s korupcí. A podle sebe soudím tebe.

kutnohorsky
kutnohorsky
před 1 rokem

Prý jsou u nás taky proruští kolaboranti. Nevím jak můžu kolaborovat když kromě Fialy nikdo s Ruskem neválčí a Rus nad náma nemá žádnou správu. Fašistická Ukrajina valčí s imperialistickou velmocí. Kdybych Rusko nazval jinak tak bych ho k dnešnímu stavu věci asi urazil. Imperialistické státy si hájí po staletí své zájmy i za svými hranicemi. Co… Číst vice »

Karel2002
Karel2002
před 1 rokem

Pokud se vrátíme do minulosti, zjistíme, že Havel už v první polovině 90.let horoval pro úplnou podřízenost vůči USA, protože podle jeho názoru nás USA vícekrát zachránily. V roce 1996 Havel kritizoval Klause, že je liknavý a že odmítá vstup do NATO a EU. V roce 1998 Havel kritizoval Zemana, že případným referendem o vstupu do… Číst vice »

Karel2002
Karel2002
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Karel2002

Toto všechno je příčinou našich současných potíží.Jedná se o cestu z jedné totality do jiné totality.

Rob
Rob
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Karel2002

…a jak píše autor, to máme za to, že jsme si nechali ukrást instituce… Tak třeba Justici. Nakolik horovali ti zaprodaní soudci správních, nejvyšších a ústavních soudů, když Babišova vláda dělala opatření proti COVIDU? A nakolik horují dnes, při opatřeních, která jsou protiústavní, protizákonná a protivlastenecká? Nakolik horují proti zneužívání postavení vládních zmetků na čele… Číst vice »

Karel2002
Karel2002
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Rob

Tak ústavní soud v naší zemi skutečně není nezávislou právní institucí, ale spíš vykonovatelem vůle stran ODS, TOP09, STAN, Pirátů, KDUČSL. Je totu tak proto, že ústavní soudce do funkce schvalují senátoři a ti vybírají z kandidátů navržených prezidentem jen takové, kteří mají shodné názory s jejich. Ústavní soudci často nemají znalosti ani potřebnou… Číst vice »

skeptik
skeptik
před 1 rokem

Nesouhlasím že to nastalo tím, že jsme si nechali ukrást instituce, které by měly chránit naši státní suverenitu, naše národní zájmy. Do tohoto stavu jsme se dostali pozvolna díky tomu, že o volbách z nabízených “zel” si někteří suverénně vybrali to nejhorší zlo. A tak to šlo s námi od sametového puče od desíti… Číst vice »

Václav Dvořák
Admin
Václav Dvořák
před 1 rokem
Odpověď uživateli  skeptik

Nezapomínejte na mééédia, která jsou celou tu dobu vesměs v rukou kriminálníků, cizinců a v případě veřejnoprávních v rukou samozvaných zlodějů. Média formují veřejné mínění a ovlivňují výsledky voleb!!!

skeptik
skeptik
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Václav Dvořák

Nezapomínám. Stačí si vzpomenout ty mediální kampaně ve prospěch pravice o každých volbách.
A když už nepomůže ani to, tak zasáhne Ústavní soud a upraví pravidla hry.

Stanislav Sevecek
Stanislav Sevecek
před 1 rokem
Odpověď uživateli  skeptik

nenazývejte ta hovada pravicí, prosím.

tomaskova
tomaskova
před 1 rokem
Odpověď uživateli  skeptik

jak říká můj slovenský bratránek ” čo sme si zvolili, to máme,dobre nám tak” A obávám se, že to v těchto volbách nebude lepší.

Lubez
Lubez
před 1 rokem

Nakladatelství Zakázané Vzdělání Vás zve na setkání s Jiřím Šifrinem, autorem knihy Bůh Synergie. Proběhne beseda na téma vydávaných knih: Rusko 20. století, tradice, mravnost, dějiny, geopolitika. Setkání se koná v Lipově, v pátek 30. září od 18.00 v Hospodě na rožku (http://www.hospodalipov.cz).Na akci se, prosím, registrujte odpovědí na tento email nebo emailem s předmětem Beseda Lipov.… Číst vice »

Lubez
Lubez
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Lubez

Je to pouze zkopírovaná pozvánka která mě došla

Vendol
Vendol
před 1 rokem

Musím se smát, jak na nás fialoví pětizmrdi apelují, abychom šetřili. Sami jsou rozežraní jako dobytek, stačí se podívat na tu hanebnou svini Pekarovou, ukrajinským nacistům už poslali hodně přes 10 miliard korun z veřejných peněz, a po nás chtějí, abychom se nesprchovali a nejezdili výtahem. Tak to si teda polib, fialový zkurvysyne !

Václav Dvořák
Admin
Václav Dvořák
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Vendol

Prosím nenadávat duševně omezeným lidem do sviní!

Vendol
Vendol
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Václav Dvořák

Sviní ji dokonce nazývají v centrále BIS v Praze. S tím, že zbytečně rozeštvává lidi a radikalizuje společnost.

Lubez
Lubez
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Vendol

Zbytečně dehonestujete užitečné tvory.
Existují i jiná výraziva na adredu těchto nelidí.