Natvrdo: vstali noví minářové a volní (aktualizováno)

Když jsem se dozvěděl o demonstraci 3. září v Praze, ani na chvíli jsem nezapochyboval, že nejde o déjà vu, ale o „milión chvilek 2.0“. Jednoduchá snaha o využití frustrace lidí, kteří jsou oprávněně rozhořčeni a chtějí své pocity veřejně vyjádřit. Svolání akce neznámými manipulátory s ikonickými jmény Vrábelem a Havlem. Bylo to chytré a nemravné.

MUDr. Ivan David, CSc.
MUDr. Ivan David, CSc.

Chytré proto, že bylo jasné, že lidé přijdou, a po prázdninách nebylo dřívějšího termínu. Nemravné proto, že kromě radikálních řečí neměli a nemají svolavatelé co nabídnout. Žádný program, žádnou organizaci, žádný reálný vliv kromě iluze lidí, že když se jich na Václaváku sejde hodně, vláda padne.

Jenže vláda má pohotově k zneužití silové struktury a média. Rozhodně plný Václavák vládu nepoloží. Řeči o generální stávce jsou směšné, když předseda ČMKOS Středula je napojený na Aspen institut a na fotografiích se objímá s obhájcem vlády Zdechovským. Představení „vlády odborníků“ je divadlo, protože není příležitost je jmenovat. Ostatně této zoufalé vládě by to pomohlo, přenesli by odpovědnost na odborníky a jejich partaje by byly uchráněny od dalšího hněvu.

Velké shromáždění jen uvolní tenzi, která o jeho velikosti rozhodla. Po několika shromážděních s nulovými výsledky bude zájem lidí dělat statisty pro divadlo manipulátorů opadat. Není jasné, jestli Havel a Vrábel pracují pro „PRO“, nově vzniklou stranu JUDr. Jindřicha Rajchla, nebo tento šíbr dříve pracující pro nechvalně známý Český fotbalový svaz jen využil situace.

Rádo se mluví o spojování sil. Nejvíc o tom mluví představitelé podměrečných uskupení, kteří doufají, že se ostatní přidají pod prapor – samozřejmě právě ten jejich. Jenže přece vznikají právě proto, že se připojit nechtějí. Za některými stojí naivní ambice věčných amatérů, za jinými vlivné skupiny, které mají právě opačný zájem – sebrat hlasy stranám, které je mají, a proto jsou v Parlamentu. Jde jim (tedy těm, kteří je platí) o to, aby co nejvíc protestních hlasů propadlo a úřadující vláda národní zhouby měla „klid na práci“, tedy přípravu „velkého resetu“.

Prý je financuje miliardář Janeček, který stál s nimi na tribuně. Nevíme, nesvěřil se.

Na demonstraci 3. září jsem nebyl pozván, ačkoli jsem slyšel z radia, že tam budu, že mě pozvali. Podobně je to s dalšími reprezentanty SPD, strany vzbuzující závist podměrečných, kteří se nikdy nespojí, protože nechtějí. Nebo se záměrně odpojili jako Volný, a dopadnou jako jeho Volný blok. Že bude shromáždění na Václaváku označeno za rejdy proruských živlů, a v davu budou jako vždy provokatéři, to bylo předem jasné. Je jisté, že pokud by se na tribuně objevili představitelé SPD, byli by před volbami označeni za extrémistické živly a o podměrečných by se nemluvilo. Děkujeme, nechceme. Ostatně o vystoupení zástupců SPD měli pořadatelé aktivní nezájem, takže předsedkyni Trikolory Zuzaně Majerové nebylo ani dovoleno přečíst projev poslance SPD Jiřího Kobzy. Pořadatelé ovšem tvrdili, že jim ve vystoupení nebránili. Délku a pořadí vystoupení měli jistě připravené.

Další akce na Staroměstském náměstí už byla přiznaně Rajchlova. Kdo to ten Rajchl je? Mluvil jsem s ním na jaře v Ostravě. Zkoumal terén na akci, na kterou nebyl pozván, ale vnutil se na pódium. A řečnil. Projev je zapomenutelný, ale je dobré vědět, kdo je kdo. Tak jsem se podíval na internet. Zaujaly mě hned dva jeho produkty. V prvním tvrdil, že se vše vyřeší, když poslanci nebudou placeni, protože pak budou v politice jen lidé bohatí, kteří prý nepotřebují krást. V diskuzi byl za tuto hloupou úvahu chválen, politici jsou nenáviděni, zejména pokud média pracují na jejich dehonestaci a nemají předplacený PR. Jenže bohatí jsou často bohatí proto, že nakradli – včetně politických šíbrů. Rajchl tak propaguje oligarchii ukrajinského typu – strany v majetku oligarchů s placenými „nosiči vody“.

Druhý produkt byla Rajchlova úvaha, že v SPD jsou hloupí, protože, kdyby jmenovali všechny své poslance místopředsedy hnutí, měli by všichni přednostní právo vystupovat a mohli by zablokovat jakékoli jednání Parlamentu. Co si myslet o právníkovi poskytujícímu takové rady jen proto, že si ani nepřečetl zákon „Jednací řád Poslanecké sněmovny“. Přednostní právo místopředsedové politických uskupení nemají.

Další demonstrace byla ohlášena na 28. 9., asi proto, aby vláda mezi tím měla „klid na práci“. Svolavatelé slibovali shromáždění ve všech krajských a dalších městech. Jenže sliby – chyby, nemají na to lidi, a tak vymysleli, že na náměstích budou jen velkoplošné obrazovky, kam se budou přenášet projevy z Václaváku, lid to bude pozorovat se stejným nadšením jako fotbalové zápasy. Za tím účelem byl také Vrábelem osloven Jiří Medula, o němž asi pořadatelé nevěděli, že je členem SPD. Jiří Medula tedy zajistil zábor prostranství v Ostravě, zajistil propagaci a samozřejmě chtěl dát prostor k veřejnému vyjádření také představitelům SPD. A tu se dvojice Havel-Vrábel definitivně odhalila. My máme monopol! Občané jsou naši statisté v našich představeních! Vystoupení SPD? Nikdy! Všechno je to naše! Zakazujeme! Jenže zábor zajistil Jiří Medula. Máme snad také právo se veřejně vyjádřit. Shromáždění mnoha lidí na významných místech vlády neustavuje ani nepokládá. Ukrajinizace v ČR ještě nepostoupila k Majdanu, kde by bylo oprávněného hněvu a očekávání využito k nastolení diktatury, která by se občanů už na nic neptala. Hitler také vzešel z vůle poválečnou bídou frustrovaného lidu.

SPD má organizaci, program, jasná stanoviska, zkušenost s prací v Parlamentu. Nepotřebujeme dvojici Havel-Vrábel. Jediné co mohou, je puknout vzteky.

*

Autor MUDr. Ivan David CSc., europoslanec za SPD, zdroj Parlamentní listy

Poznámka Nové republiky: Manipulátor Rajchl reaguje na tento článek srposťáctvím, demagogií a rozeštváváním, jak bylo a je typické pro všechny škůdce společné vlastenecké věci. Dělo se tak za Rakousko Uherska, inspirováno či řízeno tehdejší c. a k. tajnou policií, dělo se tak za protektorátu podporováno nacistickou okupační mocí, dělo se tak za tzv. normalizace, opět pod patronací tajné policie StB – a děje se tak, jak vidno, i dnes. Žádná fakta, nic o programu, jen podsouvání a překrucování zabalené do vlasteneckých hesel. Rajchlem založená strana P.R.O. je jen útok na elektorát hnutí Svoboda a přímá demokracie, jediné strany, které se “nové elity” zjevně bojí. Rajchlovy aktivity kanalizují hněv a pobouření občanů a pomáhají vládě Pětikoalice přežít. Však nám to 28.9. na Václaváku předvede.

Jako ukázku Rajchlova štvaní dáváme jeho reakci na výše uveřejněný článek:

-vd-

3.8 13 hlasy
Hodnocení článku
171 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
kolokol
kolokol
před 1 rokem

To, co mi v článku chybí, je kritika SPD za to, že množství nespokojených lidí ochotných dát najevo svůj odpor, množství z kterého vzešla ona povzbující demonstrace na Václaváku, neoslovila a ignorovala. A teď by ráda i ono probuzení ráda podusila podobnými vyjádřeními, jaká obsahuje tento článek? A co ti odborníci, jak tu už někdo zmiňuje?… Číst vice »

Václav Dvořák
Admin
Václav Dvořák
před 1 rokem
Odpověď uživateli  kolokol

Kdybyste sledoval videopořady Nové republiky, tak byste takhle nepsal. Odborníci, kteří vystoupili v první části demonstrace 3.9.2022 (Štěpán, Noveský – energetická krize a jak z ní ven, Jandejsek – krize zemědělství a jak z ní ven) již dávno a opakovaně byli hosty ve videopořadech Dr. Davida. Prostě Dr. David aktuální palčivá témata odpracovává. S předstihem, než všichni… Číst vice »

vik
vik
před 1 rokem

Schyluje se opravdu ke zlým časům. I když jsem zatím podporoval SPD, zdá se mi, že bude zapotřebí volit radikálnější postup a ten je přes parlament neprůchodný, protože neúprosně běží čas. Velmi si vážím úžasné práce, kterou pan doktor vykonal a doufám i bude vykonávat. Ale tady v jeho stanovisku nevidím jen pozitiva. Nechme prostor… Číst vice »

kutnohorsky
kutnohorsky
před 1 rokem
Odpověď uživateli  MUDr. Ivan David, CSc.

Pane doktore zašel jste příliš daleko. I když osobně násilný odpor nevylučují. Počkejme ještě chvíli a uvidíme co se bude dít v Německu, Francii, Itálii… Osobně očekávám pěkný rachot v ulicích…

Václav Dvořák
Admin
Václav Dvořák
před 1 rokem
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Rachot v ulicích nic podstatného neřeší. V demokracii je řešením “rachot” ve volbách!

Pavel 1964
Pavel 1964
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Václav Dvořák

Kde žijete posledních 30 let? Vždyť je to tu stále horší a horší.

Václav Dvořák
Admin
Václav Dvořák
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Pavel 1964

Pavle, jen výsledky voleb se v téhle hře respektují. o nabízíte vy? Krev, násilí bez jistého konce?

Lubez
Lubez
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Václav Dvořák

Bohužel, o násilí zatím mluvíte pouze vy. Nic jsem zde v tom duchu nezaznamenal.
Jenže,nikdo zde neuvedl že v ústavě je výslovně uvedeno že veškerá moc plyne z lidu.
A to je ta ulice vážený pane.

Rob
Rob
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Václav Dvořák

Hodně vlád padlo a nebylo potřeba násilí. Pokud je chcete nechat 4 roky zakořenit, tak čekejte na další volby.

vik
vik
před 1 rokem
Odpověď uživateli  MUDr. Ivan David, CSc.

Jakkoliv si vás vážím pro všechno, co jste v SPD udělal, tady trochu přeháníte. Prostředky, které uvádíte, by si nepřál asi nikdo soudný. Je nesporné, že se pětikolka vylekala, protože to byla demonstrace síly, která se s parlamentními projevy srovnávat nedá. A jen kvůli ní se sice zbaběle a nevhodně narychlo odhodlala “řešit” zastropování,… Číst vice »

Václav Dvořák
Admin
Václav Dvořák
před 1 rokem
Odpověď uživateli  vik

Asi proto, že Rajchlovi jde o matení lidí a vnášení rozkolu do vlasteneckých řad. Chápete?!

vik
vik
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Václav Dvořák

Nějak si nerozumíme. Zjednodušeně – čouhá z toho nevůle proti úspěšné akci, které se SPD nechtěla zúčastnit a ani ji podpořit. Vnášení rozkolu? Už se mi to zdá divné…

JK
JK
před 1 rokem

Svolavatelé demonstrace vyzývají v této zoufalé době ke sjednocení veškeré opozice aspoň na základě vlastenectví, aby dokázala dostat od kormidla nekompetentní, lokajskou a protičeskou vládu. SPD hlásá nenaslouchejte podvodníkům, jediná spása je ve volbě SPD, protože jedině my jsme ti nejpovolanější vlastenci a jedině my jsme ve sněmovně. Takový přístup mi není sympatický,… Číst vice »

standa
standa
před 1 rokem

Děkuji za názor, který sdílím. Je např. třeba připomenout stranu “Přísaha” Šlachty – tam mám obdobný dojem o odebírání hlasů opozici a rozmělňování ! Rajchlová strana je nová a noví změny nepřinášejí, musejí nějakou dobu fungovat. SPD funguje, ale je lynčována mainstreamem a dalšími. Brání se jí cokoli prosazovat. Nikdo si neuvědomuje, že boj za… Číst vice »

Pavel 1964
Pavel 1964
před 1 rokem
Odpověď uživateli  standa

Na druhé straně moc nechybělo a Šlachta se tam dostal a pětikolka by jen poštěkávala v opozici. Samozřejmě ANO se od pětikolky moc neliší, je to stejná vlastizrádná strana. Někteří mluví o šestikolce. S tím sebelepší parlamentní činnost nehne.

tomaskova
tomaskova
před 1 rokem

Jako psi peroucí se o kost. Tak jak dr. David mluví o Rajchlovi, tak lidé na soc.sítích mluví o SPD, takže si nemáte co vyčítat. Žádný politik ještě obyčejným lidem nepomohl. SPD je ve sněmovně již řadu let a jaký je výsledek? Deklamace co by udělala, kdyby ji lidé volili. Národu je těžko, tak… Číst vice »

standa
standa
před 1 rokem
Odpověď uživateli  tomaskova

Vy nesledujete tvrdý boj proti SPD vedený politiky a mainstreamem – je to boj proti přesile, ale hlas je slyšet a sílí!

standa
standa
před 1 rokem
Odpověď uživateli  standa

Řečeno vaší mluvou “PRO” nic neudělalo pro lidi, kromě proklamací a deklamací. SPD však ano.

mikkesh
mikkesh
před 1 rokem

Pane doktore, sice nevím kdo je Vrábel, nebo Havel, ale při vší úctě k Vám měla SPD vyvinout daleko více úsilí podpořit a získat na svou stranu pány Štěpána, Noveského a další odborníky na energetiku. Konkretně Vy, který jste s nimi vedl diskuze a dovolím si tvrdit, že jste viděl i slyšel, že tito pánové to mají… Číst vice »

tomaskova
tomaskova
před 1 rokem
Odpověď uživateli  mikkesh

Přesně jak říkáte, jsem stejného názoru. Teplé místečko ve sněmovně a udržet si ho co nejdéle, to je mantra všech politiků, SPD nevyjímaje. Jak řekl Mark Twain , kdyby mohly volby něco změnit, už dávno by je zakázali. A s těmi odborníky je to pravda na 100%. Ti přeci na Václaváku vystoupili a přednesli… Číst vice »

Anonym
Anonym
před 1 rokem
Odpověď uživateli  tomaskova

Madamme, vy zase melete jinou mantru do nekonečna, jak je SPD špatná. Již jste zřejmě svoji preferovanou stranu našla, tak můžete svoji energii věnovat něčemu jinému, než pomluvám strany, jejíž představitel vám PŘESNĚ TADY umožňuje VYJÁDŘIT SE SVOBODNĚ TAK, JAK JINDE NE. (Jen to někde zkuste, buď dostanete ban, nebo… Číst vice »

Václav Dvořák
Admin
Václav Dvořák
před 1 rokem
Odpověď uživateli  MUDr. Ivan David, CSc.

Jandejsek i Štěpán na vějičku Rajchlova PRO neskočili a jsou volní…

Pavel 1964
Pavel 1964
před 1 rokem

Za osm let v parlamentu nedokázala SPD lidi výrazněji oslovit. Organizaci má, ale když na to přijde, umístí na volitelné místo někoho, kdo do té doby se stranou neměl mnoho společného. Většinou přeběhlíky z ČSSD. A ne vždy je to osoba tak kvalitní, jako je dr. David. Širší veřejnost vnímá tuto stranu jako… Číst vice »

Jarin G.
Jarin G.
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Pavel 1964

Neskutečná snůška nesmyslů. Nejste Vy ten Rajchl, který v jednom z rozhovorů tvrdil, že kdyby se PRO dostalo do parlamentu, tak by to tam “vyčistilo” raz dva, že by to byl jiný fičák, než od SPD, které v podstatě kolaboruje se zbytkem parlamentu. No vypadá to, že tyhle volby PRO nijak zvlášť nepozvedly,… Číst vice »

Naposledy upraveno před 1 rokem uživatelem Jarin G.
tomaskova
tomaskova
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Jarin G.

Je vidět, že v Čechách ještě není nejhůře a že skalní voliči volí neustále stejný élent. Takže degradace národa bude pokračovat a sveze se s ní vše, co je vlastenecké. Prostě ještě nedozrál čas.

Pavel 1964
Pavel 1964
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Jarin G.

Píšu něco o PRO? Posledních 8 let jsem nevolil nikoho jiného než SPD, jen jsem popsal, jak vidí tuto stranu lidé, kteří ji už nevěří.

Jarin G.
Jarin G.
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Pavel 1964

Pavle, kdybyste to k příspěvku napsal, tak jsem se do Vás nenavážel.

Pavel 1964
Pavel 1964
před 1 rokem
Odpověď uživateli  MUDr. Ivan David, CSc.

Kde píšu o tom, že jim věřím?

Václav Dvořák
Admin
Václav Dvořák
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Jarin G.

Co to píšete za osloviny? SPD v zastupitelstvech všech velkých měst včetně Prahy! To není posun vpřed? Moc opakujete mainstream a málo přemýšlíte vlastní hlavou. Probuďte se!

cablik
cablik
před 1 rokem

ŠVÉDSKO: ČEŠKA DOSTALA ZA KRITIKU ISLAMIZACE HORŠÍ TREST NEŽ MNOZÍ MUSLIMOVÉ ZA BRUTÁLNÍ ZNÁSILNĚNÍ
https://pravyprostor.net/?p=149588

cablik
cablik
před 1 rokem
Odpověď uživateli  MUDr. Ivan David, CSc.

Samozřejmě mě to děsí a proto sem ty odkazy dávám a také vím jak zachází islámští fanatici s bezvěrci.

cablik
cablik
před 1 rokem

Kdo sehnal 120000 lidí na demonstraci v Práglu nemůže být kretén u nás to je třeba majitel největšího obchoďáku ve městě. SPD se buť transformuje nebo zmizí jak jiné subjekty. Pane doktore lidé nechtějí volit SPD protože pan OKAMURA je Japonec tak dám naoko hnutí vám nebo panu Kobzovi. Pak jsem také slyšel… Číst vice »

cablik
cablik
před 1 rokem
Odpověď uživateli  cablik

Děkuji za mínus každá pravda bolí.

Anonym
Anonym
před 1 rokem
Odpověď uživateli  cablik

A proč si myslíte, že jste majitel PRAVDY? Jste snad pánbů? Výsledky voleb jsou zdrcující, jenže (pravděpodobně) většina občanů o tom příliš nepřemýšlí a podléhá ideologizaci, která se na ní valí ze sdělovacích prostředků. “Okamura je lhář, fašista, nacista a xenofob.” Když se zeptáte proč si to myslí zvednou oči k nebi. Když jim… Číst vice »

cablik
cablik
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Anonym

Já jsem jen napsal co říkají obyčejní lidé a také jen fakta žádné lži takže to musí být pravda.

Haskuv Duch
Haskuv Duch
před 1 rokem
Odpověď uživateli  cablik

Řada lidí, pamětníků 90. let, si začíná vážně myslet, že SPD krystalizuje do podoby Sládkovy SPR-RSČ se vším všady: v čele 1 muž, vyjadřující se zásadně k čemukoliv (na to dojel svého času i Paroubek), obklopený úzkou suitou nejvěrnějších, neochota angažovat odborníky (nestraniky), radikalismus, halasné pokřikování a kritizování, doprovázené nemohoucností (snad i neochotou) cokoliv řešit atd.… Číst vice »

Haskuv Duch
Haskuv Duch
před 1 rokem
Odpověď uživateli  MUDr. Ivan David, CSc.

Můj nick nechte na pokoji. Nepřísluší vám jej hodnotit. Psát, že vaši voliči jsou spokojeni – no to je renonc. Já, jakožto váš volič, přestávám být spokojen s činností SPD. Mám jí za zlé to, že sklouzává k tomu, čemu se dříve říkalo salónní politika, dále úzký výběr opravdu špičkových politiků a odborníků… Číst vice »

Pavel 1964
Pavel 1964
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Haskuv Duch

Napsal jste to dobře.

Lubez
Lubez
před 1 rokem
Odpověď uživateli  MUDr. Ivan David, CSc.

Důkaz,jinak pouze tlacháte jak pětikolka a jejich hordy neziskovek

cablik
cablik
před 1 rokem
Odpověď uživateli  MUDr. Ivan David, CSc.

Je třeba uznat fakt že to parlamentní cestou určitě nebude to by nedal ani Babiš sám u nás dostal 44% hlasů je třeba se opravdu spojit. Čas není a liberálně zelení nacisti jsou schopný volby zrušit a pak budeme úplně vyřízení.

Pavel 1964
Pavel 1964
před 1 rokem
Odpověď uživateli  MUDr. Ivan David, CSc.

Tak pokud je pravda, co se píše o plakátech na ostravskou akci, pak se nedivím, že s tím nechtějí pražší organizátoři nic mít.

vik
vik
před 1 rokem

Tak to je překvápko, že jsou takhle na kordy. Věčná škoda, že zase dochází ke štěpení opozice v nejhorší době. Kdyby PRO nabírala sympatizanty např. od ANO, bylo by fajn. Ale pokud je bude ubírat SPD, tak je to zlé. Uvidíme, jak se bude vyvíjet situace po 28.9. Pokud se podaří vyvolat stávky… Číst vice »

cablik
cablik
před 1 rokem
Odpověď uživateli  vik

No právě prachatí pochopili že když zlikvidují nás tak zlikvidují i je a pak to bude buť a nebo jedna nebo druhá strana. Opravdu jde do tuhého a pokut to projedeme tak budeme proklínat konec svého života.

Rob
Rob
před 1 rokem
Odpověď uživateli  MUDr. Ivan David, CSc.

No, někomu asi musela.