Natvrdo: vstali noví minářové a volní (aktualizováno)

Když jsem se dozvěděl o demonstraci 3. září v Praze, ani na chvíli jsem nezapochyboval, že nejde o déjà vu, ale o „milión chvilek 2.0“. Jednoduchá snaha o využití frustrace lidí, kteří jsou oprávněně rozhořčeni a chtějí své pocity veřejně vyjádřit. Svolání akce neznámými manipulátory s ikonickými jmény Vrábelem a Havlem. Bylo to chytré a nemravné.

MUDr. Ivan David, CSc.
MUDr. Ivan David, CSc.

Chytré proto, že bylo jasné, že lidé přijdou, a po prázdninách nebylo dřívějšího termínu. Nemravné proto, že kromě radikálních řečí neměli a nemají svolavatelé co nabídnout. Žádný program, žádnou organizaci, žádný reálný vliv kromě iluze lidí, že když se jich na Václaváku sejde hodně, vláda padne.

Jenže vláda má pohotově k zneužití silové struktury a média. Rozhodně plný Václavák vládu nepoloží. Řeči o generální stávce jsou směšné, když předseda ČMKOS Středula je napojený na Aspen institut a na fotografiích se objímá s obhájcem vlády Zdechovským. Představení „vlády odborníků“ je divadlo, protože není příležitost je jmenovat. Ostatně této zoufalé vládě by to pomohlo, přenesli by odpovědnost na odborníky a jejich partaje by byly uchráněny od dalšího hněvu.

Velké shromáždění jen uvolní tenzi, která o jeho velikosti rozhodla. Po několika shromážděních s nulovými výsledky bude zájem lidí dělat statisty pro divadlo manipulátorů opadat. Není jasné, jestli Havel a Vrábel pracují pro „PRO“, nově vzniklou stranu JUDr. Jindřicha Rajchla, nebo tento šíbr dříve pracující pro nechvalně známý Český fotbalový svaz jen využil situace.

Rádo se mluví o spojování sil. Nejvíc o tom mluví představitelé podměrečných uskupení, kteří doufají, že se ostatní přidají pod prapor – samozřejmě právě ten jejich. Jenže přece vznikají právě proto, že se připojit nechtějí. Za některými stojí naivní ambice věčných amatérů, za jinými vlivné skupiny, které mají právě opačný zájem – sebrat hlasy stranám, které je mají, a proto jsou v Parlamentu. Jde jim (tedy těm, kteří je platí) o to, aby co nejvíc protestních hlasů propadlo a úřadující vláda národní zhouby měla „klid na práci“, tedy přípravu „velkého resetu“.

Prý je financuje miliardář Janeček, který stál s nimi na tribuně. Nevíme, nesvěřil se.

Na demonstraci 3. září jsem nebyl pozván, ačkoli jsem slyšel z radia, že tam budu, že mě pozvali. Podobně je to s dalšími reprezentanty SPD, strany vzbuzující závist podměrečných, kteří se nikdy nespojí, protože nechtějí. Nebo se záměrně odpojili jako Volný, a dopadnou jako jeho Volný blok. Že bude shromáždění na Václaváku označeno za rejdy proruských živlů, a v davu budou jako vždy provokatéři, to bylo předem jasné. Je jisté, že pokud by se na tribuně objevili představitelé SPD, byli by před volbami označeni za extrémistické živly a o podměrečných by se nemluvilo. Děkujeme, nechceme. Ostatně o vystoupení zástupců SPD měli pořadatelé aktivní nezájem, takže předsedkyni Trikolory Zuzaně Majerové nebylo ani dovoleno přečíst projev poslance SPD Jiřího Kobzy. Pořadatelé ovšem tvrdili, že jim ve vystoupení nebránili. Délku a pořadí vystoupení měli jistě připravené.

Další akce na Staroměstském náměstí už byla přiznaně Rajchlova. Kdo to ten Rajchl je? Mluvil jsem s ním na jaře v Ostravě. Zkoumal terén na akci, na kterou nebyl pozván, ale vnutil se na pódium. A řečnil. Projev je zapomenutelný, ale je dobré vědět, kdo je kdo. Tak jsem se podíval na internet. Zaujaly mě hned dva jeho produkty. V prvním tvrdil, že se vše vyřeší, když poslanci nebudou placeni, protože pak budou v politice jen lidé bohatí, kteří prý nepotřebují krást. V diskuzi byl za tuto hloupou úvahu chválen, politici jsou nenáviděni, zejména pokud média pracují na jejich dehonestaci a nemají předplacený PR. Jenže bohatí jsou často bohatí proto, že nakradli – včetně politických šíbrů. Rajchl tak propaguje oligarchii ukrajinského typu – strany v majetku oligarchů s placenými „nosiči vody“.

Druhý produkt byla Rajchlova úvaha, že v SPD jsou hloupí, protože, kdyby jmenovali všechny své poslance místopředsedy hnutí, měli by všichni přednostní právo vystupovat a mohli by zablokovat jakékoli jednání Parlamentu. Co si myslet o právníkovi poskytujícímu takové rady jen proto, že si ani nepřečetl zákon „Jednací řád Poslanecké sněmovny“. Přednostní právo místopředsedové politických uskupení nemají.

Další demonstrace byla ohlášena na 28. 9., asi proto, aby vláda mezi tím měla „klid na práci“. Svolavatelé slibovali shromáždění ve všech krajských a dalších městech. Jenže sliby – chyby, nemají na to lidi, a tak vymysleli, že na náměstích budou jen velkoplošné obrazovky, kam se budou přenášet projevy z Václaváku, lid to bude pozorovat se stejným nadšením jako fotbalové zápasy. Za tím účelem byl také Vrábelem osloven Jiří Medula, o němž asi pořadatelé nevěděli, že je členem SPD. Jiří Medula tedy zajistil zábor prostranství v Ostravě, zajistil propagaci a samozřejmě chtěl dát prostor k veřejnému vyjádření také představitelům SPD. A tu se dvojice Havel-Vrábel definitivně odhalila. My máme monopol! Občané jsou naši statisté v našich představeních! Vystoupení SPD? Nikdy! Všechno je to naše! Zakazujeme! Jenže zábor zajistil Jiří Medula. Máme snad také právo se veřejně vyjádřit. Shromáždění mnoha lidí na významných místech vlády neustavuje ani nepokládá. Ukrajinizace v ČR ještě nepostoupila k Majdanu, kde by bylo oprávněného hněvu a očekávání využito k nastolení diktatury, která by se občanů už na nic neptala. Hitler také vzešel z vůle poválečnou bídou frustrovaného lidu.

SPD má organizaci, program, jasná stanoviska, zkušenost s prací v Parlamentu. Nepotřebujeme dvojici Havel-Vrábel. Jediné co mohou, je puknout vzteky.

*

Autor MUDr. Ivan David CSc., europoslanec za SPD, zdroj Parlamentní listy

Poznámka Nové republiky: Manipulátor Rajchl reaguje na tento článek srposťáctvím, demagogií a rozeštváváním, jak bylo a je typické pro všechny škůdce společné vlastenecké věci. Dělo se tak za Rakousko Uherska, inspirováno či řízeno tehdejší c. a k. tajnou policií, dělo se tak za protektorátu podporováno nacistickou okupační mocí, dělo se tak za tzv. normalizace, opět pod patronací tajné policie StB – a děje se tak, jak vidno, i dnes. Žádná fakta, nic o programu, jen podsouvání a překrucování zabalené do vlasteneckých hesel. Rajchlem založená strana P.R.O. je jen útok na elektorát hnutí Svoboda a přímá demokracie, jediné strany, které se “nové elity” zjevně bojí. Rajchlovy aktivity kanalizují hněv a pobouření občanů a pomáhají vládě Pětikoalice přežít. Však nám to 28.9. na Václaváku předvede.

Jako ukázku Rajchlova štvaní dáváme jeho reakci na výše uveřejněný článek:

-vd-

3.8 13 hlasy
Hodnocení článku
171 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Primak
Primak
před 1 rokem

Nevidím tady moji včerejší geniální poznámku, že naši lidi mají někoho rádi a někoho ne. A že ani nevědí proč. Reakce na paní Tomáškovou, že někteří nemaj SPD rádi. Takže její poznámka do koše a moje reakce též? Co já jsem řekl špatně? Já o SPD nic nevím, nicméně jsem si nezasloužil býti smazán,… Číst vice »

Václav Dvořák
Admin
Václav Dvořák
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Primak

Omlouvám se za redakci. Otiskli jsme tento text dvakrát. Já podruhé z vrozené nepozornosti. U něj byl váš komentář/reakce na paní Tomáškovou. Druhý “výtisk” jsem z monitoru stáhl a s ním i diskuzi.

Anonym
Anonym
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Václav Dvořák

A nebylo by vhodné tam tu “staženou” diskuzi vrátit? Když už mají lidé takovou potřebu diskutovat. 90 příspěvků!

Primak
Primak
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Václav Dvořák

Nezlobte se, ale Vaši omluvu nemohu přijmout. To je hrubý zásah, který se v žurnalistice nedělá. Nejen vyměnit původní článek – aktualizovat se ho dá dodatkem, kde je poznamenáno, co se mění. Ale i smazat původní diskuze k tomu?

Mira
Mira
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Primak

Kde píší stále noví a noví redaktoři, když se vám zde nezdají? V ČT mají stále nové a nové komentátory se stále novými pokřiky? Tady se dozvíte, co v ČT a  Bakalových médiích ne. Proto tato média musí existovat, jsou něco jak něco jako Svobodná Evropa versus oficiální stejnosměrně učesané oficiální zprávy minulého režimu.

JK
JK
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Mira

Zrovna ke Svobodné Evropě bych nepřipodobňoval. Ta byla a je ryze propagandistickou, američany financovanou institucí, stejně jako Hlas Ameriky.

Mira
Mira
před 1 rokem
Odpověď uživateli  JK

A co není propagační. Každý propaguje to svoje. Čisté zprávy jsou tak ve zprávách podle na slovenské TA3, už ne v komentářích.
Na Hlasu Ameriky byly zprávy, které v oficiálních stanicích určitě neslyšeli. A v 89 byly zprávy z ulic dřív než se dostaly do našich zpráv.

JK
JK
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Mira

Píšu propagandistickou, od slova propaganda, které má dnes značně negativní nádech. Novou republiku nepovažuji za propagandistické médium. Pan David je sice členem SPD, ale neřekl bych, že tento portál je zaměřen na propagandu SPD. Samozřejmě, že se na propagandistických stanicích USA vyskytovaly mnohé zajímavé zprávy, bohužel však velmi selektivně, jak… Číst vice »

Mira
Mira
před 1 rokem
Odpověď uživateli  JK

Já jsem na Americe slyšel jiné zprávy než byly oficiální z tisku a z televize řízené ÚV KSČ. Zprávu o smrti “studenta Šmída” alias stébáka Žifčáka nemusel hlásit Hlas, tolik lidí ho zase neposlouchalo, to hlásali všichni u nás včetně Chartistů konkrétně Petra Uhla, od kterého zpráva vyšla. Později se omlouval.Už tenkrát byli zahraniční vysílačky… Číst vice »

Naposledy upraveno před 1 rokem uživatelem Mira
Havloidni zmetek
Havloidni zmetek
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Mira

Uhl to přece nahlásil na tu Svobodnou Evropu, večer už tam hučela tato zpráva, byla to řízení dezinformaci Uhl + Svobodná Evropa, to bylo první varování, co ti nastupující politici jsou zač, a jeden z těch z té doby má nyní kandidovat za SPD, to je k nevíře. Lituji těch hodin, co jsem strávil… Číst vice »

Rob
Rob
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Havloidni zmetek

Nevím, proč zrovna Kryla. Když si přečtete, jak s ním naši exulanti, žijící si na vysoké noze zacházeli, když si přečtete, v jakých poměrech žil v Německu a když si vezmete jeho poslední roky u nás a jeho znechucení z polistopadové politiky, pak vám vyjde jedno. Že zrovna on viděl více, než jsme schopni vidět my. A že… Číst vice »

JK
JK
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Havloidni zmetek

Podle mě Kryl je v tom nevinně, byl jakožto idealista jen využit a pak zahozen. Od počátku kritizoval poplyšový režim a nezastíral ani to, jaké poměry panovaly na Svobodné Evropě, kde měl své vysílání. Jaká tam byla cenzura toho, co se smí a nesmí vysílat. Kryla tento režim dorazil.

Lubez
Lubez
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Havloidni zmetek

Plně chápu ale Kryl za to nemůže.
Již bohužel nežije a oni se zoufale maskují jeho písněmi. Jenže ty písničky mají jiný smysl. Víme jaký, tu dobu jsme……

JK
JK
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Mira

Já vám nevyvracím, že jste na propagandistických amerických rádiích slyšel jiné zprávy než z oficiálních médií. Myslím, že jsem to vyjádřil srozumitelně a nic to nemění na faktu, že to jsou americká propagandistická rádia. Možná že zprávu o “mrtvém studentu Šmídovi” hlásit nemuseli, ale velice ochotně hlásili. A tato zpráva skutečně v oficiálních médiích dlouho… Číst vice »

Primak
Primak
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Mira

Nerozumím, o čem píšete. Co to má co dělat s mým příspěvkem, co zmizel do nenávratna (a vrátit se nedá?).

A co to má co dělat s tím, co jsem si zde postěžoval?

vik
vik
před 1 rokem

V situaci, kdy každý další krok šestikolky nás veze do propasti, nepovažuji za rozumné štítit se lidových protestů, ať je svolal kdokoliv. Pokud zachováme “klid na práci” jak pro vládu, tak i parlamentní opozici, bude ten sešup rychlejší. Jde jen o to, aby protesty byly organizovány inteligentně a bez násilí. Blížící se zima… Číst vice »

Havloidni zmetek
Havloidni zmetek
před 1 rokem

Ta demonstrace byl zázrak, co se podařilo, každý, kdo tam nebyl a teď ští síru na tuto demonstraci, je v mých očích ubožák. Nikdy bych nevěřil, že se něco podobného podaří, děkuji všem, co se o to přičinili. Tato lumpenvláda měla poté hodně špatné spaní a za to to určitě stálo. Doufám, že jedeme… Číst vice »

Lubez
Lubez
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Havloidni zmetek

Mám stejný názor a na tom Václaváku jsem byl osobně. SPD na podobnou akci nemá koule. V teploučku za bukem tady pomlouvat, to je statečných bez konce. Běžte do háje. Pane doktore, toho 28.9.2022 jdu znovu, i když jen v Brně ale s čistým svědomím. Pan Rajchl má u mě větší kredit než vaše důchodové eurohujerství.… Číst vice »

Václav Dvořák
Admin
Václav Dvořák
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Lubez

SPD na takovou akci nejspíš nemá prachy!!! Za PRO stojí zjevně Janeček, který se i producíroval na tribuně. PRO má jasně za cíl odvést voliče SPD od této strany, kanalizovat jejich vztek a rozhořčení z vlády 5kolaly. Jak vidět , daří se jim to. Do parlamentu se nedostanou, dojde jim dech jako milchprdům.… Číst vice »

Lubez
Lubez
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Václav Dvořák
Lubez
Lubez
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Lubez

Jde o článek o Tomiovi.
Jsou tam i zvací plakáty.

cablik
cablik
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Lubez

Děkuji za odkaz četl jsem to a samozřejmě to četli i jiní.

cablik
cablik
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Václav Dvořák

SPD nemá prachy ani na propagaci své strany ve volbách u nás žádní kluci z plakátů ani předvolební leták když tam byl stánek tak o tom nikdo nevěděl. PRO mělo dobrou propagaci u hlavní křižovatky a po celém městě no a samozřejmě také ANO a havloidi kteří se maskovali za hnutí živé město.Pana generála bych volil komunistobijce Baštu… Číst vice »

Milan
Milan
před 1 rokem
Odpověď uživateli  cablik

A co pana Kobzu? Jen dotaz.

cablik
cablik
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Milan

Pana Kobzu jo to by šlo.

Rob
Rob
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Václav Dvořák

Pane Dvořáku. A není chyba právě v tom, proč SPD nemá peníze?
V takovém případě má vůbec cenu dále takto fungovat?
Jste roztříštění a vy tu roztříštěnost ještě podpoříte v hmoždíři s paličkou?!

Rob
Rob
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Lubez

Moje řeč. Stejně jako tehdy, když mě tu napadali za to, že jsem jim vytknul jejich bezbřehou užvaněnost a skutek utek. Kdy SPD svolalo podobnou demonstraci, která by se nemusela stydět ukázněností a  účastí, jako byla tahle?

cert
cert
před 1 rokem

Nic neni cernobile. Me Rajchl taky nastval, ze zalozil dalsi stranu. Po minulych volbach to muze udelat jen blazen. Ocividne si to chce ridit sam, byt ta hlavni tvar strany a to by pod Okamurou neslo. Ale tenhle clanek me prijde naprosto zbytecny. Trikolora taky v poslednich volbach do snemovny sla solo a ted v komunale… Číst vice »

Havloidni zmetek
Havloidni zmetek
před 1 rokem
Odpověď uživateli  cert

Ta ta strana má na rozdíl od SPD alespoń tah na branku.

Rob
Rob
před 1 rokem
Odpověď uživateli  cert

A proč myslíte, že založil svou novou stranu? Proč asi člověk s vizí zakládá svou stranu? A proč asi se člověk s jeho ambicemi neuchýlí k tomu aby hrál nějaké páté housle někde tam, kde mu to není po chuti? Co by s ním asi udělali, kdyby se v jiné straně snažil prosadit své myšlenky a cíle? Přemýšlejte.

unkas
unkas
před 1 rokem

mám nepříjemný pocit, že PRO je “Cčkem” ODS… po Trikolóře atd. dalším jejím klonem pro nespokojené…. Řízená opozice, která sice nutno uznat velmi dobře pojmenovává destruktivní jednání současné vlády a tím k sobě stahuje nespokojené, ale de facto ve výsledku jen další služebník existujícího systému

Václav Dvořák
Admin
Václav Dvořák
před 1 rokem
Odpověď uživateli  unkas

Velice dobrý postřeh, Poslední Mohykáne!

Pavel 1964
Pavel 1964
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Václav Dvořák

No vidíte, řada lidí to říká o SPD. Neříkám, že je to pravda, ale řada lidí si to myslí.

Václav Dvořák
Admin
Václav Dvořák
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Pavel 1964

Lidi si to myslí, protože čtou pomluvy v mééédiích hlavního proud, oukají na manipulátory a lháře z ČT, čtou pomluvy vyráběné Aeronetem atd. atd.

Lubez
Lubez
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Václav Dvořák

Vážený pane, naposledy jsem si pustil televizi před více jak čtyřmi lety. Pouze žena si pouští večer filmy. A mééédia hlavního proudu nečtu vůbec. Ostatní média čtu se svým smyslem pro realitu. Zažil jsem totiž socialismus. Ale vy máte momentálně jejich strategii. Neměl by jste se zamyslet? Nebo nám dáte také… Číst vice »

Pavel 1964
Pavel 1964
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Václav Dvořák

No a co to mění na tom, co jsem napsal?

Lubez
Lubez
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Václav Dvořák

Lezení do zádele není žádný postřeh.

JK
JK
před 1 rokem

Já jsem se demonstrace zúčastnil protože hlavní myšlenky se shodují s mými a sdílím snahu sjednotit lidi různých politických názorův rámci vlastenectví. Nijak zvlášť jsem organizátory nelustroval, nepovažoval jsem to ani za podstatné. Ale pokud mi něco neuniklo, Rajchl a jeho PRO není organizátorem, jen podporovatelem. Není to demonstrace PRO, přestože měl u demonstrujících… Číst vice »

Václav Dvořák
Admin
Václav Dvořák
před 1 rokem
Odpověď uživateli  JK

Ale není fuk, když někdo “naši stranu” rozbíjí, byť se maskuje za vlastenecké cinty!

JK
JK
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Václav Dvořák

Záleží na vlastencích, jak dokáží stát za svými cíli a odolávat snahám o rozbíjení. Ty snahy můžou přicházet odkudkoli a není to nic výjimečného. Nevím jestli o to usiluje Rajchl, ale není v případě výskytu takových snah nutné ani žádoucí hned rezignovat a odpískat celou tuto nastartovanou občanskou aktivitu.

Rob
Rob
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Václav Dvořák

Rozbíjíte si ji sami, jen to nechcete vidět ani slyšet.

Mira
Mira
před 1 rokem

Je to opravdu, bohuže, absurdní situace.. Domníval jsem se, že protesty budou něco podobného jako byly ty v roce 89 na letenské pláni, kde se vedle sebe postavily všechny proudy jako mohutná síla, ale zde si je vyhrazuje malá skupina organizátorů a i když svolá hodně lidí. Pak budou jako Milion chvilek, které… Číst vice »

Ludvik
Ludvik
před 1 rokem

“Hitler také vzešel z vůle poválečnou bídou frustrovaného lidu.”

Myslíte toto tvrzení pane doktore opravdu vážně, když je v současnosti známo, že to především bylo z vůle britsko-amerického kapitálu ?!

Václav Dvořák
Admin
Václav Dvořák
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Ludvik

Britsko-americký kapitál Hitlerovo volební vítězství zaplatil, ale do uren naházeli hlasy pro NSDAP poválečnou bídou frustrovaní lidé.

Ludvik
Ludvik
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Václav Dvořák

Podobně jako u nás, jen to v současnosti házejí “pětikolce”. A to ještě žádnou bídu naprostá většina z nich nezažila…

skeptik
skeptik
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Václav Dvořák

Akorát že Hitler ve volbách nezvítězil a tudíž neměl být jmenován kancléřem.

Václav Dvořák
Admin
Václav Dvořák
před 1 rokem
Odpověď uživateli  skeptik

To máte pravdu, omluva. Hitler získal hodně hlasů, ale nevyhrál. Nebýt Hindenburka a pánů průmyslníků a bankéřů, nikdy by nebyl kancléřem.

Lubez
Lubez
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Václav Dvořák

Pouštíte neúplné informace.
A co kapitál francouzský a dokonce i československý?
Nemluvě o severském.
Rozsah původu peněz byl obrovský.

Lubez
Lubez
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Lubez

Který pán bez přehledu dává mínusy?
No pouze zaslepený aparátčík.
Ten kapitál je totiž doložitelný.

Rob
Rob
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Václav Dvořák

…a lidé hrbící se strachem…

kutnohorsky
kutnohorsky
před 1 rokem

Pane MUDr. Davide. Tentokrát s vámi hluboce nesouhlasím! Ať tu demonstraci svolal kdo svolal, alespoň něco masivního proti vládě udělal. Ponechme stranou ambice pořadatelů ale alespoň se ukázala síla, které se naše vláda nelíbí a že tady prostě je. Kdyby jste byl pozván, určitě by jste mluvil jinak. Bohužel ta lidová síla… Číst vice »

Václav Dvořák
Admin
Václav Dvořák
před 1 rokem
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Pokud jsem dobře informován pan dr. David se odmítl zúčastnit a poslanci SPD (Kobza a Foldyna) na tribunu vpuštěni nebyli.

kutnohorsky
kutnohorsky
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Václav Dvořák

Hlavně, že se zúčastnili, to jim chválím! Příště třeba budou víc potřeba. Určitě tam v davu byli i jiné velké osobnosti, které se na tribunu nehrnuli a ani se o nich neví.

Lubez
Lubez
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Václav Dvořák

?

Rob
Rob
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Václav Dvořák

Odmítl se zúčastnit? No tak pak ať se nediví.

Václav Dvořák
Admin
Václav Dvořák
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Rob

On se nediví. Vždyť toho Rajchla a jeho PRO odhalil dávno před demonstrací.

kolokol
kolokol
před 1 rokem

Sestra mě požádala, abych vystavil její komentář. Tady je: Pane doktore, proč?! Proč to vzájemné osočování, komu to prospěje? Člověka nezajímá, kde a kdo něco řekl. To jsou pouze šarvátky těch nahoře. Lidé si přece přejí změnu, zvedl se odpor a vy to zadupáváte do země. Máte snad společný cíl něco udělat… Číst vice »

Naposledy upraveno před 1 rokem uživatelem kolokol
Václav Dvořák
Admin
Václav Dvořák
před 1 rokem
Odpověď uživateli  kolokol

Dr. David pojmenovává věci jak jsou. VY se neumíte dívat pravdě do očí. PRO a Rajchl jsou jen torpédem vládní koalice vrženým do vlasteneckých řad. Má je rozdělit, přitáhnout k sobě a pak je zahodit do popelnice. Kde má Rajchl jaký program mimo “vlasteneckých” keců? Většina odborníků, ti za které se Rajchl na… Číst vice »

kutnohorsky
kutnohorsky
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Václav Dvořák

No teda pane Dvořák to už je trochu akt zoufalství. Podle mne se akce zdařila a PRO ať si dělá torpéda. Mně to připadá, že to podle vás snad připravil Fiala osobně a na náměstí bylo 70 tisíc nevědomých pitomců. ..A SPD je nejchytřejší, kéž by!!!

Václav Dvořák
Admin
Václav Dvořák
před 1 rokem
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Fiala je na takou manipulaci příliš hloupý. Profíci na ničení opozice se rekrutují z jiných zdrojů.

Milan
Milan
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Václav Dvořák

Dobrý den. Vzhledem k tomu, že budu tvrdě kritický, předesílám, že jsem stálým čtenářem NR a volič SPD kdy ještě byla Úsvitem. (To jsem byl poprvé po hadráku volit; byl totiž první pohadrákovou stranou, která mě (apelem na přímou demokracii) oslovila.) Toto jsem předeslal abych osvětlil, abych tak řekl pozici, z jaké vyslovuji svůj… Číst vice »

Milan
Milan
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Milan

Ještě jeden názor. Myslím, že by diskuzi prospělo, kdyby to bylo jako dříve, kdy se zobrazoval celý příspěvek.

Lubez
Lubez
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Václav Dvořák

???
Aha, a nechcete ty lidi nazvat stejně jako pan Šafr?

Václav Dvořák
Admin
Václav Dvořák
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Lubez

Promiňte, já k těm lidem na Václaváku také patřím. Ale nechci podlehnout davové psychóze. Rajchl a jeho PRO jsou rozbíječská akce bůh ví dokud financovaná! Všechny okolnosti i načasování tomu nasvědčují. Tečka.

Milan
Milan
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Václav Dvořák

Jistěže PRO jsou účelově založená rozbíječská akce! Hlavně ale profesionálně vedená rozbíječská akce! Nemůžete proto proti nim bojovat tímto trapně amatérským způsobem uraženého smrada, kterému rozkopli bábovičky! Nemyslím vás osobně, ale stranu SPD! A už vůbec nemůžete používat argumentaci ve formě dohadů, jako “bůhví odkud financovaná” a pod. Copak SPD nedochází, že… Číst vice »

Milan
Milan
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Milan

P.S. Že mám pravdu ostatně dokládá i odkaz, na který poukázal Lubez. Mylím tento:

https://www.skrytapravda.cz/z-domova/799-okamuro-jste-podrazak-ale-narodni-protest-nam-milionum-obcanu-ani-v-ostrave-neukradnete

A už to jede, už se to lavinovitě šíří! Cožpak si SPD nemůže najít profesionála? Nebo aspoň používat zdravý selský rozum?! Takhle si jen, k velké radosti “těch vzadu”, se-re do hnízda!
A přichází o voliče.

Rob
Rob
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Milan

Jistěže jim to nedochází. Dostali se do stavu, kdy jejich “nicnedělání” nahradili jiní a to právě v době, kdy si mysleli, že mají vyhráno.
Fiala taky řve, že za všechno může Putin a Babiš s jeho minulou vládou. Stejnou mantru si zvolili i oni.

Václav Dvořák
Admin
Václav Dvořák
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Rob

To “nicnedělání” přivedlo zástupce SPD poprvé na mnoho radnic i na pražský Magistrát.

Rob
Rob
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Václav Dvořák

Bůh ví odkud…, nasvědčují…
MÁ JE PRAVDA ! A VY VŠICHNI LŽETE !?!?!?
Proboha zamyslete se nad sebou.

Václav Dvořák
Admin
Václav Dvořák
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Rob

Na pódiu za řečníky stál pan Janeček, prý autor geniálního algoritmu, na kterém zázračně zbohatl. Víte, kolik stojí postavit na Václaváku stejč a celé náměstí kvalitně ozvučit? A víte, kdy si objednali u dodavatelských firem celé tohle divadlo? Pan Janeček chce být naším prezidentem…není to náhodou začátek jeho kampaně?!

Rob
Rob
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Václav Dvořák

Tohle už je opravdu zaslepená ješitnost. No jen tak dále. Tu hořkost si vychutnáte až do konce.

Pavel 1964
Pavel 1964
před 1 rokem
Odpověď uživateli  kolokol

Kdybych dr. Davida nepovažoval za v podstatě jediného člověka, kterému v SPD plně věřím, tak bych měl pocit, že ty poslední články píše proto, aby odradil nemalou část nás voličů SPD.

kutnohorsky
kutnohorsky
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Pavel 1964

Ne všechno se vždy povede. Někdy prostě dobře míněná věc může skončit katastrofou. Ale tento článek se opravdu ale opravdu nepovedl. Zavání to sebestřednosti, jakou si nadřazenosti a nepostradatelností. Nakonec i uraženou ješitností. Tudy cesta nevede…

Václav Dvořák
Admin
Václav Dvořák
před 1 rokem
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Vsadím se, že za rok budete uvažovat jinak a oceníte to, co Dr. David napsal. Všechno chce čas. Většině lidí docházejí souvislosti pozdě. Škoda.

kutnohorsky
kutnohorsky
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Václav Dvořák

Pane Dvořák, co bude za rok… to už zřejmě nějaké PRO zřejmě nebude existovat. Ale nelze jim vzít, že něco nastartovali. Teď to jen dál rozvíjet. To je úkol taky pro SPD.

Milan
Milan
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Václav Dvořák

Článek je nešťastný; zanechává pachuť kyselých hroznů. Kdyby místo emotivního článku pan David uvedl suchý výčet Rajchlových podrazů a podivností: a) založení PRO přes Chatrtu 2022, kdy požádal pana Skálu o signaci Charty, aniž mu řekl, že jde v podstatě o zakládací listinu strany PRO b) krádež hesla SPD: Česká republika na 1. místě, c)… Číst vice »

Milan
Milan
před 1 rokem
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Souhlas!

Milan ze Zahrady Čech (pokušel jsem se zaregistrovat tento svůj nick na NR ještě z dob původní NR, bohužel to nejde).

Milan
Milan
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Pavel 1964

Také to nechápu. První kopanec SPD udělala, když dopustila infiltraci trojských koní flanďáka a tiskaře do pražské SPD na úkor pana Kobzy, kterého odsunula na nevolitelné páté místo (což ji o volbách připravilo nejméně o dvě procenta hlasů, i když osobně se domnívám že o čtyři až pět) a druhý, který ji může připravit o hlasy, právě… Číst vice »