Nebenzja v OSN: pole na jihu a lesy u Charkova jsou posety tisíci mrtvol ukrajinských vojáků, o nějakém „průlomu“ ukrajinských sil nemůže být řeč

Stálý představitel Ruska při OSN Vasilij Nebenzja komentoval protiofenzivu Ozbrojených sil Ukrajiny. 

Jeho slova cituje RIA Novosti.

Stálý představitel Ruské federace při OSN Vasilij Nebenzja řekl, že o protiofenzívě ze strany ozbrojených sil Ukrajiny nemůže být řeč, vše, co se dělá, je Zelenského PR kampaň za účelem získání západní vojenské pomoci.

Na zasedání Rady bezpečnosti OSN stálý představitel popřel úspěch Kyjeva v protiofenzívě a řekl, že o žádném „průlomu“ ozbrojených sil Ukrajiny nemůže být řeč. Administrativa ukrajinského prezidenta  Volodymyra Zelenského se podle jeho slov „snaží vytvořit alespoň zdání, že země může zaútočit“, což bylo pro Kyjev přínosné kvůli poslednímu jednání ministrů obrany NATO v Ramsteinu.

Nebenzja poznamenal, že ukrajinské ozbrojené síly obsadily několik okrajových vesnic, ale „samozřejmě o průlomu nemůže být řeč“.

Na rozdíl od hodnot vojenské strategie ukrajinská strana otevřeně řekla světovému společenství o útočných plánech na navrácení ztracených území.

„Vojenští experti to dobře chápou. Západní média už ale vytrubovala, že Ukrajina zahájila protiofenzívu, kterou je potřeba podpořit novými západními zbraněmi. Pro setkání v Ramsteinu tak bylo vytvořeno potřebné mediální zázemí“.

„Pokud můžeme soudit, proti tomuto šílenství se postavilo i vedení ozbrojených sil Ukrajiny, ale prezident Ukrajiny po rozhovoru s britskými a americkými kolegy byl neoblomný.

V důsledku toho jsou pole u Nikolajeva a Záporoží a lesy u Charkova posety tisíci mrtvol ukrajinských vojáků, kteří byli posláni na jistou smrt a kterým zadní oddíly nedovolily ustoupit.

Několik okrajových vesnic bylo obsazeno, samozřejmě o nějakém průlomu nemůže být řeč,“ řekl Nebenzja.

„Chceme mluvit o roli našich západních kolegů, kteří s Ruskem rozpoutali největší zástupnou válku (proxy war) v historii rukou Ukrajinců a do posledního Ukrajince.

NATO ve skutečnosti v manuálním režimu řídí akce Kyjeva v dějišti vojenských operací. Ukrajinští představitelé vojenské rozvědky veřejně uznali, že Washington je přímo zapojen do koordinace každého cíle amerických raketových systémů HIMARS.

Ukrajina je zaplavena západními vojenskými instruktory, zpravodajskými službami a žoldáky a v řadě zemí aliance se konají výcvikové kurzy pro ukrajinské ozbrojené síly.

Ukrajincům se neustále předkládá to, že s moderními západními zbraněmi, nějakým wunderwaffe, mohou zvrátit průběh tažení a porazit Rusko.

Nebudu tyto pusté výmysly komentovat, ale důsledky tohoto masivního podvádění obyvatel, které provádí Zelenského režim, jsou pro Ukrajinu velmi politováníhodné a nyní jsme ještě daleko od konce tohoto sebedestruktivního procesu. Západní zbraně nehrají na bojišti rozhodující roli, bez ohledu na to, jak moc naši bývalí partneři a jejich ukrajinští vazalové tvrdí opak,“ řekl Nebenzja.

Stálý představitel Ruska při OSN také připustil, že Ukrajina bude nadále dostávat nové šarže zbraní.  Nebenzja nazval Ukrajinu místem pro likvidaci zastaralých zbraní NATO a testovacím místem pro nové zbraně.

„Proto by bylo naivní věřit, že Washington a Londýn v blízké budoucnosti změní svou pobuřující rétoriku,“ řekl.

Diplomat dodal, že ukrajinští zkorumpovaní úředníci organizovali dodávky zbraní ze Západu na globální černý trh. Ukrajina se stává centrem pro nelegální dodávky vojenského materiálu, který mohou teroristé použít v Evropě, Asii, na Středním východě a v Africe.

„Zvláštní hrozbu představují MANPADS a protitankové systémy,“ varoval Nebenzja.

Rusko a NATO

Nebenzja se ve svém projevu vyjádřil i ke vztahům mezi Ruskem a NATO. Nepřímá konfrontace mezi Severoatlantickou aliancí a Moskvou podle jeho slov zvyšuje pravděpodobnost přímého střetu.

„Nepřímá konfrontace mezi NATO a Ruskem objektivně zvyšuje riziko přímého střetu mezi Ruskem a aliancí, navzdory tvrzení, že dělají vše pro to, aby se takovému scénáři vyhnuli“, ukončil Nebenzja.

Pro Pokec24 přeložila Janinna, zdroje: https://bit.ly/3Rwguyh
https://rusvesna.su/news/16627…

5 6 hlasy
Hodnocení článku
19 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Ludvik
Ludvik
před 1 rokem

10.09.2022 (17:10) Prohlášení oficiálního zástupce ruského ministerstva obrany “Aby bylo dosaženo stanovených cílů speciální vojenské operace k osvobození Donbasu, bylo přijato rozhodnutí přeskupit ruské jednotky rozmístěné v oblastech Balakleya a Izyum, aby se vyvinulo úsilí směrem k Doněcku. Za tímto účelem byla během tří dnů provedena operace k omezení a organizaci přesunu skupiny vojsk Izyum-Balakley na… Číst vice »

Naposledy upraveno před 1 rokem uživatelem Ludvik
danny
danny
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Ludvik

Slyšel jsem to v originále od Konašenkova. Je to trapný pokus nějak “vysvětlit” situaci. Před třemi dny uvedli, že na přední linii byli nasazení výsadkáři, kteří nepřítele odrazili. Ještě včera uváděli, že do oblasti míří posily. Na jiném úseku fronty k žádné ruské ofenzivě nedošlo a nedochází. Faktem je, že ruské síly utrpěly… Číst vice »

Ludvik
Ludvik
před 1 rokem
Odpověď uživateli  danny

Uvidíme…

Ludvik
Ludvik
před 1 rokem
Odpověď uživateli  danny

Němci také měli před Moskvou v roce 1941 pocit, že je už nic nemůže zastavit. Uvidíme…

danny
danny
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Ludvik

Se situací před Moskvou se to nedá vůbec srovnávat. Otázka vůbec nestojí o tom kdo vyhraje. Je jasné všem, že Rusko. Ale za jakou cenu! Myslím tím hlavně co se týče důvěry v politiky, kteří slibovali ochranu. Už nyní je v patách vojáků OSU vrátila policie a začal hon na kolaboranty. Koukněte na Novinky.… Číst vice »

Karel2002
Karel2002
před 1 rokem

Já se jen divím, že ho v té OSN někdo poslouchal. Vždyť minule Lavrova nikdo neposlouchal, všichni představitelé těch hodných, mezinárodní právo neporušujících zemí, odešli, aby dali najevo své opovržení. Vasilij Nebenzja tedy musel mluvit v prázdném sále sám k sobě.

cablik
cablik
před 1 rokem

No jo wunderwaffe mohli změnit průběh války a naštěstí pro Evropu přišli pozdě nejlepší zbraně mají Rusové a to okecat nejde.

Haskuv Duch
Haskuv Duch
před 1 rokem
Odpověď uživateli  cablik

Wunderwaffe nepomohly ani Hitlerovi. Západ se velkohubě chlubí, jak se s nimi v 1944/45 vypořádal, ale stejnou pokleslou ideologii teď vnucuje nejen UA, ale i obyvatelům dalších členských států NATO / EU. A řada českých hlupců tomu bude věřit stejně jako tehdá ti zpitomělí Němci, i když Rus už jezdil po Berlíně a Amík se cpal od… Číst vice »

cablik
cablik
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Haskuv Duch

Však jsem myslel 2 sv kdyby skopčáci nasadili ME 262 jako stíhač ve velkém počtu tak zas mohli ovládnout nebe. Naštěstí Hitler z něj udělal rychlý bombardér který nebyl účinný. Rakety V-2 též přišli pozdě.

Haskuv Duch
Haskuv Duch
před 1 rokem
Odpověď uživateli  cablik

Me262 přišel pozdě. Panther přišel pozdě. Tiger i Tiger II byly natolik komplikované (= poruchové) a zároveň těžké, že měly omezené operační použití. Hejno lehčích a v jednoduchých T34 umořilo každého Tigera i s Ferdinandem na chvostu. Bitevní lodě (US, Anglie, Německo, Itálie, Japonsko) byly 2. sv. válkou odsouzeny do šrotu, byly překonané. Ten samý osud by současný… Číst vice »

danny
danny
před 1 rokem

Pan Nebenzja může vykládat co chce, ale k průlomu reálně došlo. Jsou obsazena velká území, která byla pod kontrolou ruských sil. Dokazují to snímky z uvedených oblastí. A to včetně Balakleji i Kupjanska. A to i na ruských webech. Už se tam vrátila vláda Kyjeva a začal hon na “kolaboranty”, jak se můžete dočíst jinde. A protože pro… Číst vice »

Karel2002
Karel2002
před 1 rokem
Odpověď uživateli  danny

Pokud je to tak, musí ruská armáda přidat a začít opravdu bojovat.

danny
danny
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Karel2002

Stačí se podívat na YT, Vesti, Novosti, dokonce i na Novinky. I takový Podoljaka to připustil, Saňa z Floridy (ruský bloger žijící v USA, který je zřejmě nejobjektivnější a uvádí pouze oboustranně doložené zprávy) to přesně ukazuje na mapách. Sledovat Konašenkova je ztráta času. Jeho změť čísel o ničem nevypovídá a divák si není schopen udělat představu… Číst vice »

Karel2002
Karel2002
před 1 rokem
Odpověď uživateli  danny

Milý Danny, Putin doteďka bral ohledy na slovanské životy, takže bojoval jemně a v rukavičkách. Jenže i Slované můžou být pěkní parchanti např. Ante Pavelič, nebohý kněz Tiso, Andrej Bandera, Roman Šuchevič, John Demjanuk…takže se bude muset bojovat naplno. Jako ve Velké vlastenecké válce. Pokud tedy nechtějí skončit zase jako burlaci. Pak by Fiala… Číst vice »

danny
danny
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Karel2002

A těch, slovanských životů co umírají denně při ostřelování měst a obcí na Donbase a dokonce i v Rusku mu líto není? A jsou mezi nimi i děti. Za ty ale, na rozdíl od těch před frontou nese odpovědnost. Když to území obsadil.

Haskuv Duch
Haskuv Duch
před 1 rokem
Odpověď uživateli  danny

Otázka zní – komu že těch slovanských životů není líto? Komu jich není líto už pomalu 10 let? 😉

danny
danny
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Haskuv Duch

Že Zelenskému a spol. je jasné. Ale proč je nechává beztrestně vraždit i ruské vedení? Proč dva měsíce přešlapuje na místě a nechává je pod palbou OSU? Dennodenní palbou. Denně umírají civilisté, i děti. A co? Jen prostě uvedené počty. Jen za včerejšek více než třicet. A není na tom dost. Už vraždí i v Rusku. A nejen děl… Číst vice »

shoty
shoty
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Karel2002

Tiso a pankhart? To si trochu posral.

mikkesh
mikkesh
před 1 rokem
Odpověď uživateli  danny

Už jsem to někde psal. Obec Balakleja je tři kilometry od toho kde stála Ruská armáda před “ofenzívou”. Můžeme tomu tedy říkat i průlom. A vláda Kyjeva ? No, to nepíší ani banderovci. Ale máte pravdu v tom, že plky o průlomu dosáhly svého. Tak jak říkáte Vy i Nebenzja. Copak záleží na nějakých mladých… Číst vice »