Proč Jaroslav Bašta?

Náš kandidát na úřad prezidenta Jaroslav Bašta vyniká morální integritou. Nikdy nebyl sluhou cizích zájmů, nikdy se nepodroboval nedemokratickému režimu a to i za cenu vlastní újmy. Nikdy nedělal kompromisy kvůli vlastnímu prospěchu. Za vyjádření svých postojů byl dva a půl roku vězněn. S jistou dávkou černého humoru lze říci, že navazuje na všechny československé prezidenty, kteří byli rovněž politickými vězni.

MUDr. Ivan David, CSc.
MUDr. Ivan David, CSc.

Jaroslav Bašta je bytostný demokrat. Není pro něj přijatelné jakékoliv omezování občanských práv, omezení demokratických svobod.

Jaroslav Bašta má zcela mimořádný rozhled, i když mu nebylo umožněno dokončit studium archeologie a historie. Studoval a rozšiřoval si rozhled sám.

Jaroslav Bašta vyniká nezávislým úsudkem, není sugestibilní, nenechá si vnutit cizí názory, nejedná pod vlivem zaujatosti a emocí. Svoje stanoviska dokáže vždy obhájit, umí vyslechnout a zvážit cizí názory, k řešení přistupuje předem nerozhodnut. Dovede přijímat kompromisy, pokud nejdou za hranice morální přijatelnosti. Vždy překvapuje nalézáním souvislostí, které jiným unikají, protože může těžit z rozsáhlé databáze svých znalostí a zkušeností.

Na rozdíl od mnoha současných prezidentských kandidátů není ani křivý, ani naivní, bez zkušeností s fungováním vysoké politiky. Naopak. Byl poslancem a ministrem už v minulém století. Dobře zná fungování státu, rozumí mezinárodním vztahům. Byl dvě období velvyslancem v Ruské federaci a jedno období na Ukrajině. V této funkci se vždy snažil o maximální uplatnění zájmů občanů České republiky, nikdy nepodléhal tlaku velmocenských zájmů. Na rozdíl od svých předchůdců prosazoval rozšíření exportních příležitostí pro české podniky. Je vlastenec.

Na Jaroslava Baštu bude spolehnutí, že bude prosazovat pročeskou politiku a jeho vlast a prospěch občanů země bude pro něj vždy na prvním místě.

Před zveřejněním nominace Jaroslava Bašty se spekulovalo, že na úřad prezidenta bude kandidovat Tomio Okamura. Tato nominace by byla chybou, Tomio Okamura se musí věnovat SPD a připravovat se na funkci premiéra.

Podporujte Jaroslava Baštu, je to nejlepší volba!

3.9 7 hlasy
Hodnocení článku
16 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Karel2002
Karel2002
před 1 rokem

Pan Bašta je inteligentní, hodný, čestný, nezkorumpovatelný. Nicméně nemá ani zdaleka takové charisma jako Miloš Zeman či Václav Klaus a neumí ani tak dobře mluvit.

Havloidni zmetek
Havloidni zmetek
před 1 rokem

Pan Bašta je Havlista, kterého vynesla do politických výšin známost s Havlem. Někteří kamarádi od Havla vylétli nahoru, ale také pak spadli dolů, řekněme, že ti charakternější (viz Cibulka), kdežto pan Bašta je pořád “in”, vystřídal ve správnou chvíli levici za pravici (ČSSD za SPD), zkrátka, je to člověk mírného pokroku… Číst vice »

Karel2002
Karel2002
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Havloidni zmetek

SPD není pravice.

kutnohorsky
kutnohorsky
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Karel2002

Ale ani levice…

Havloidni zmetek
Havloidni zmetek
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Karel2002

Já myslím, že je pravice, SPD o sobě tvrdí, že je levice? To snad ne. Dnes se tu hlásit k levici, to chce trošku odvahu a tu podle mě SPD nemá. Sice SPD vzala několik lidí z levice k sobě, ale ti se tím momentem přestali k levici hlásit.

Karel2002
Karel2002
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Havloidni zmetek

Termíny pravice či levice se přestávají používat.

Haskuv Duch
Haskuv Duch
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Havloidni zmetek

Strana mírného pokroku v mezích zákona byla recesistický projekt a zúčastnila se jí většina tehdejší pražské bohémy. Některá jména jsou známa dosud.
Parodovala neutěšené a korupční poměry v tehdejších politických kruzích v českých zemích na počátku 20. století.
Byla o něčem jiném…

Naposledy upraveno před 1 rokem uživatelem Haskuv Duch
kutnohorsky
kutnohorsky
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Havloidni zmetek

Nelze si moc vybírat. On Zeman byl při dvou volbách taky jednooký mezi slepými králem (Drahouš, Schwarzenberg). A zaplať pánbůh za něj.

kutnohorsky
kutnohorsky
před 1 rokem

Pan Bašta by byl zřejmě ideálním prezidentem se zkušenostmi politika a diplomata ale prostému lidu není až tak mediálně známý a takoví to lidé budou médii izolováni a pomlouváni. A určitě na něj něco vytáhnou. Proruského švába má jistého. Inteligentní lidé nebudou mít ve volbách šanci. Kdo se bude nejvíc předvádět a bude mít prostor… Číst vice »

mikkesh
mikkesh
před 1 rokem

Jistě velmi vzdělaný a čestný muž. Pokud píše, patří to k tomu nejlepšímu. Ale president musí i mluvit. Může umět psát, nemusí umět chodit, musí mát vše o čem shora píšete, ale musí mít mluvený projev. Se vší úctou k panu Baštovi, vážím si ho, ale … Čekal jsem, že vyberou Vás pane doktore, nebo… Číst vice »

miissanek
miissanek
před 1 rokem
Odpověď uživateli  mikkesh

Napsal jste to za mě. Pan Bašta je úctyhodný člověk, ale v řečnickém klání si ho namaže na chleba kdokoli.

JK
JK
před 1 rokem

Vzhledem k tomu, jací lidé mají ambice na prezidentský úřad, i pan Bašta patří k tomu lepšímu v nabídce. Ale opět jen jako volba menšího zla, stejně jako Zeman. I pan Bašta umí překvapit, ba i zaskočit. Ale bude-li nejhůř a možnosti se zúží na škodnou a Baštu, budu ho samozřejmě volit.

Haskuv Duch
Haskuv Duch
před 1 rokem
Odpověď uživateli  JK

Přesně – p. Bašta je muž druhého kola proti desátníkovi v záloze, věčným kandidátům, té profesorce z Brna (mimochodem, chybí jí základní praxe na některé české skládce), Babišovi…

Ludvik
Ludvik
před 1 rokem

“Skvělé”, to bude prezident dle představ současné vlády a médií… Zřejmě mu budou opět tleskat, “pětikolka” ani nemusí postavit svého kandidáta…

https://www.novinky.cz/clanek/domaci-snemovna-jedna-o-situaci-na-ukrajine-40388244
https://www.psp.cz/sqw/hlasy.sqw?g=77733&l=cz

Naposledy upraveno před 1 rokem uživatelem Ludvik
Havloidni zmetek
Havloidni zmetek
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Ludvik

Přečetl jsem si ten článek na odkazu, fuj, zvedl se mi žaludek. Někdo se tu snaží vytvářet z Babiše opozici, ale Babiš je jen o něco málo menší zmetek, než Fiala a ODS, ale stejného politického zaměření. Člověk nechápe, v čem je rozdíl, mezi Demokraty a Republikány v USA, vždyť dělají to samé.

Ludvik
Ludvik
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Havloidni zmetek

Když se o něco skutečně jde, tak si Okamura s nimi v ničem nezadá, hlasování o Ukrajině to prokázalo…