Úvodník dnešní Kosy – ještě o událostech závěru minulého týdne. Z úhlů, z nichž Fialu musí mrazit!

Přesouvám a přesouvám články na Kose! Protože vnitropolitický kvas začíná zcela jasně ve společnosti i u mne přebíjet globální světová témata. Včetně Ukrajiny. Jakkoliv mne nikdo nemusí přesvědčovat, že osud světa a tím i České republiky se právě určuje na Ukrajině, v Tchajwanském průlivu, v Africe, v Arktidě.

Že ta mela, co tady vypukla a ještě hodně dlouho potrvá není nic, něž průmět té geopolitiky, kterou nyní upozaďuji, do životů jednoho každého z nás! Čili sobotní Václavák porodila ta Ukrajina.

Přesto svět a geopolitika musí ustoupit jejím domácím důsledkům. Nelze jinak. Už proto ne, že Fiala a spol. včetně jeho hlásných rour a trubek se snaží vše bagatelizovat a zlehčit. Prý jde o dílo podlých nepřátel, kremelské hybridní války, na což jim skáčí snadno ovlivnitelní jimi kontinuálně strašení a zpracovávání naivové a hlupáci.

S tímhle, módním ptydepem řečeno narativem, v jednoduché češtině řečeno blábolem se po svém vypořádává jak pan Leo, tak já. Každý z nás jiným způsobem. Z různých úhlů. Ale Fiala a jeho obludárium, jakož i nájemní psáči nebudou mít radost ani z jednoho z nás. Tedy kdyby se na Kosu náhodou obtěžovali. Což rozhodně nehrozí.

Věřím, že si počtete.

Já využiji úvodník pro cosi jiného. Co jsem původně zamýšlel vydat v samostatném článku. Ale proč dávat další text na sklo, když to lze připojit sem?

Jde o krátkou úvahu na téma

Co se mi na sobotní demonstraci nelíbilo?

čím víc informací od čtenářů sobotě na Václaváku dostávám od kosířů, tím více přemýšlím nad jejím významem.

Především – je fajn, že se na tom podniku signalizujícím vládě rostoucí hněv společnosti dokázaly domluvit různé proudy zejména mimoparlamentní opozice. To od Listopadu opravdu nikdy nebylo.

Co mi ovšem velmi scházelo byly neúčasti nebo skoro neúčasti:

Babiše a jeho ANO, Okamury a jeho SPD /vím, byl tam Blaško/, ale především ODBORÚ /kde byl Středula, kandidující na prezidenta???, jak to že nevyzvaly své členy k účasti?/, byl tam sice Skála z KSČM, ale není to trestuhodně málo? Kde zůstala rozdrcená ČSSD? To opravdu ještě Petříčkové a podobní disponují takovýmhle vlivem, že nejsou ochotni se shýbnout pro protestní hlasy, když už nedokáží sami zorganizovat podobný protest? Jak si představují své politické zmrtvýchvstání, když v téhle mimořádné situaci si osvojí technologii politického stealhtu a jsou dobrovolně zcela neviditelní?

Zkrátka tihle všichni přenechali, minimálně v sobotu, celou protestní scénu Rajchlovi a dalším. Rajchla neznám. Jen čtu některé jeho výstupy. Dál o něm slyším, že se v éře Romana Berbra pohyboval ve strahovských strukturách FAČRu. Pak vím, že se silně angažoval na anticovidové a antiwaxerské frontě a to militantně. Což mimochodem i na tom posledním Václaváku připomněl.

Což se mi silně nelíbí. Velmi silně. Osobně i celkově. Osobně proto, že mám zkrátka covid jinak než on a těch 40 000 mrtvých je prostě 40 000 mrtvých! Což těžce a nevratně zatížilo demografii jako ve válečných letech. Což ani žádný Rajchl neokecá. Kdyby to bylo manažováno podle jeho představ, tak těch nebožtíků bylo daleko více.

Netuším, co je Rajchl zač, proč nyní vlezl do politiky a co tam jako hledá. Nemohu o něm říci nic špatného. A nic takového ani nehledám. Jen už nejsem dávno naivní, abych věřil, že mu jde o bábu Dymákovou z Horní Dolní aby dokázala zaplatit elektřinu. Nevěřil jsem a nevěřím nic takového ani Babišovi, ani Okamurovi a od skončení premiérování ani Zemanovi. Ve všech případech se moje skepse potvrdila. Tak proč by zrovna nějaký Rajchl představoval výjimku?

Ale Rajchl nepatří k tomu, co mi vadí! Demonstraci svolal a zorganizoval a zjevně dobře. OK. A díky.

Horší bylo to, že nevynechal ten covid. Pro mnoho lidí nikoliv vyřízený strašák. Zejména jestli za pár týdnů znovu udeří. Fatální chyba. Ale pojednám další těžké minely sobotního Václaváku. Tedy alespoň z mého pohledu.

Jednak tam vystupovali různí pošuci a mimoňové. Například takový Volný. Dávno už jen politická mrtvola. Kterým šlo jen a jen o zviditelnění, respektive hlásání radikálních a ještě radikálnějších nesmyslů. Nehodlám se s nimi zatěžovat!Ale nepochybně dokázali znechutit dost normálnějších a nehysterizujících posluchačů.

Ovšem naprosto kontraproduktivní, z hlediska celého voličského spektra, je opakované a nadšeně přijímané volání po

  • neutralitě
  • vystoupení z NATO
  • vystoupení z EU

a další podobné plkání, i když bouřlivě aplaudované!

Aby bylo jasno, já osobně bych si přál, kdybychom se stali neutrálními jako sousední Rakousko. A také opustili NATO. Vystoupení z EU by se rovnalo okamžité ekonomické sebevraždě. I když beru námitku, že současné EU je také sebevražda. Ale pomalá, hodně pomalá. Ale díky té pomalosti ji lze snad kdykoliv pořád ještě zastavit. Pokud by se EU změnila. A je to vyloučené ve světle nadcházející energetické a ekonomické krize? Neříkejte, že ne! Zejména když si to nemyslíte!!! Protože jinak byste hledali právě teď nejbližší skobu nebo větev, kde si hodíte mašli, protože vám musí být zřejmé, že bez zásadní korekce v EU nikdo z nás faktury za plyn a elektřinu nedokáže zaplatit!!! Všichni doufáme, že to nakonec přeci jen nějak dopadne, tedy že EU reviduje mnohá svoje tabu!!!!

Ale czechzit by znamenal okamžitou smrt!

Ale nejde jen o EU. Jde o tu neutralitu a NATO!

Tohle se líbilo sice velmi davu pod koněm, ale ten, jak jsem psal včera, ve volbách Fialu a spol. NEPORAZÍ!!! Tohle jsou dávno rozhodnutí naštvaní zradikalizovaní. Dost často covidoví protestanti.

Fialu sestřelí jen zatím přešlapující, amorfní střed!!!! Který je zapotřebí získat. Otiskuji průzkumy nálad co to lze. Když na nějaký trochu zajímavý a věrohodný narazím.

Ohledně NATO bylo v březnu – poslední, který jsem nalezl, od STEMU to vypadalo podle průzkumu takto

Dlouhodobě takhle:

Co se týčeEU, tak to vypadá dost podobně!

Výstřižek

Prostě tyhle věci ohledně neutrality a vystoupení z NATO a EU na Václaváku neměly nikdy zaznít. Ať už sklidili jakkoli velký a frenetický aplaus. Protože nic neznamená. tedy kromě potíží.

Nesouhlasíte? A nesouhlasí Rajchl a spol.? Tak nechť si dobře prohlédnou ty grafy k NATO a EU! A pak nechť mi vysvětlí, jak porazit v nadcházejících volbách Fialu!!! Aby se to podařilo, pak nestačí sebrat hlasy naštvaných, zklamaných, dávno rozhodnutých! Je potřeba získat převážnou část váhajících. Z nich většina zatím baští propagandu o tom, že nás zabere Putin a že jedině NATO a EU nás ochrání! Tohle prostě ještě bere VĚTŠINA společnosti a tím i voličů!!!!

A z Václaváku slyšeli, že to je špatně!!!! Že to všechno ti, co tam byli chtějí okamžitě zrušit!!!! Takže váhajícím se útočí na jejich základní jistoty, řekl bych! Špatně a zase špatně! Nehodlám se do Rajchla a dalších organizátorů navážet.

Ale musí si ujasnit/přiznat, oč jim vlastně jde! Jestli o to porazit Fialu a Obludárium a politicky je marginalizovat nebo se etablovat jako další Babiš a Okamura tedy jen další protestní hnutí, které se nějak se štěstím dostane do příští sněmovny s pár poslanci a bude to prima politický, bezrizikový byznys s penězovodem za hlasy ze státní kasy. A k tomu stačí odervat od ANOšéfe i Okamury nějaké to procentíčko zklamaných, kteří nevidí žádné výsledky jejich činnosti a hledají někoho dalšího, kdo je za ně naplní. Takže Raichla třeba. Půjde jen o rozmělnění opozice proti Filovi.

Znovu opakuji – nehodlám na něj a další útočit. Ale já chci, aby Fiala dostal za ty čtyři týdny pořádný výprask! Aby ztratil oporu v senátu. A tohle Václavák spíše ohrozil než aby tomu pomohl. Vždyť při té demonstraci bohatě stačilo pracovat s energiemi, green dealem, Fialovým poníženým slouhovstvím, atd. atd. Jako by toho nebylo víc než dost. Neplést do toho neutralitu a NATO a Bruselu to nandat přes ekoterorismus a energetické nesmyly. S tím určitě souzní naprostá většina nerozhodnutých a váhajících!

Takhle dostal Fiala a jeho mediální smečka do ruky ideální protizbraň – koncentrovanou do hesla:

Ti z Václaváku náschtějí prodatPutinovi, kdyžpožadují vystoupení z NATO a EU!!!!

Nepochybuji ani trochu, že to u mnoha těch, co je potřeba přetáhnout od Fialy, zarezonuje!!!!

Tak tohle všechno v kostce, ale i leccos nevyřčeného dalšího, se mi na sobotní demošce nelíbilo. Hrubě!

Zdroj: Kosa zostra

2.2 5 hlasy
Hodnocení článku
12 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
cablik
cablik
před 1 rokem

Šlo by to jako v Maďarsku kde Orbán hájí národní zájmy a na kreténismus z EU kašle. Jestli tam zůstaneme tak bude časem z naší zemí ámen navozí jsem migranty udělají federalizaci nebo rovnou NWO a když se jim to povede…….

maxim
maxim
před 1 rokem

Je zbytečná kritika Vlka i dalších komentátorů za názory na taktiku organizace demonstrací …., na Lenina a jeho Dvě taktiky … z r. 1905 stejně nikdo nemá .. Jak bude všechno v Evropě probíhat je stejně už rozhodnuto na Ukrajině, kde Rusové nebojují pod vlajkou s trikolorou RF ale pod rudou vlajkou se srpem a kladivem… Číst vice »

skeptik
skeptik
před 1 rokem

Pane Vlku, chce to narovinu si přiznat, že NATO je teroristická organizace hájící zájmy USA a kolektivní Západ je fašistický, a přestat si nalhávat něco o demokratickém Západě a evropských hodnotách. A pak už zbývá jen se rozhodnout jestli chceme žít ve fašismu a podílet se na zločinech USA, a nebo nechceme a tento spolek zločinců opustíme. Chce… Číst vice »

Rob
Rob
před 1 rokem

Hele, ty vlčí skepticido, otíráš se o lidi stejně jako ta tupá cháska. Můžeš stokrát gdákat, že to nebo ono nehodláš…, prostě to děláš. Nakolik jsi svolal ty nějakou podobnou akci? Nakolik jsi jich organizoval? Jinak každý má právo na svůj názor. Máš ho i ty, ale nakolik to někoho zajímá…, stejně… Číst vice »

Rob
Rob
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Rob

Švýcarsko je neutrální. Rakousko je neutrální… a prdí z nich někdo do trenek strachy s Putina? Běžte už do háje. Nenávistné obludy.


Rob
Rob
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Rob

A co se týče očkování? V ŽIVOTĚ BYCH SI NENECHAL DŽIGNOUT SVINSTVO KTERÉ NEMÁ DOKONČENÉ KLINICKÉ TESTY. ANI DOBROVOLNÉ A UŽ VŮBEC NE POVINNĚ. A NIKDO NEMÁ PRÁVO ROZHODOVAT O MÉM ZDRAVÍ A NUTIT MĚ DO NĚČEHO, NA CO NEMÁ PRÁVO !!!! Rajchl jen připomněl tu obludnost té očkovací akce, kdy docházelo k dezinformacím, diskriminacím a manipulací… Číst vice »

Primak
Primak
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Rob

Jak Švýcarsko je neutrální se dá denně teď dozvědět z článků šv. novin a komentářů jejich čtenářů (kde už se podobně jako u nás nálepkují lidi s odlišnými názory). A mnoho jich tam opravdu prdí do trenek strachy. Zejména, když se “neutrální” Švýcarsko připojilo na všechny balíčky sankcí EU.

A Rakousko jak by smet…

Primak
Primak
před 1 rokem

To zveličování problému, že Rajchl mluvil proti Covidu? Nevím kolik toho bylo řečeno, nicméně proč napadat, že (a jak) o tom mluvil? Jestli umřelo 40.000, to jistě není dobré, ale proč umřeli a bylo ty všechny opatření to právé ořechové, nebo se to mohlo dělat jinak?. Na to by byla jistě mnohem delší… Číst vice »

Primak
Primak
před 1 rokem

U toho koláče NATO vypadlo:
„Souhlasíte s členstvím České republiky v NATO?“

Jinak se neví, co pro co je to “ano” a “ne”

tomaskova
tomaskova
před 1 rokem

Článek o ničem a zavádějící a koláč EU a NATO, ten si musel vycucat z prstu. Nevěřím, že tolik lidí těmto institucím ještě věří. Takže pane Vlku za mně palec dolů.

mikkesh
mikkesh
před 1 rokem

Pan Vlk to nepochopil přesně stejně jako ti na Václaváku vystupující řečníci, kteří ohromeni množstvím nasraných lidí se nechali strhnout k předčítání programu svých stran a straniček. Ano nebylo to pravé ořechové, dokonce to pro ně bylo kontraproduktivní. Ale chápu je protože media, kde by se s názory mohli střetnout s oponenty, neplní svoji… Číst vice »

Rob
Rob
před 1 rokem
Odpověď uživateli  mikkesh

Ano. Pan vlk nepochopil zhola nic.