Je mi upřímně líto pana premiéra

… a některých jeho ministrů, že se z nedostatku argumentů a z čirého zoufalství, museli uchýlit ke sprostému nálepkování.

Ivan Noveský
Ivan Noveský

Nálepkovat 70 – 120 tisíc (dle různých odborných odhadů) českých občanů přítomných na demonstraci (a dalším deseti, možná statisíce sledujících demonstraci online), kterým není lhostejný osud České republiky a kteří proto obětovali krásný sobotní den, to jsou opravdu výkřiky zoufalců. Ostatně, pan premiér, jako velmi vzdělaný muž, specialista politolog, nejlépe ví, že nálepkování, stejně jako facka, není argument, ale bezradnost z neschopnosti řešit věci.

Opravdu je mi pana premiéra a některých jeho ministrů líto, že když nemají argumenty proti námi (skupina energetiků „Energie není luxusní zboží“) opakovaně vládě navrhovaným osvědčeným a zákonným řešením na zlikvidování nesmyslně šíleně vysokých cen energií a snížení inflace, se museli uchýlit k primitivnímu pomlouvačnému nálepkování. Zjevně si neuvědomili, že pomluva je v českém právním řádu ještě stále trestným činem, a to i když se k pomluvě sníží premiér či jeho ministři…..

Pokud by však “česká” vláda konečně začala vnímat a nebála se realizovat všechna naše řešení na zachování koncové ceny české elektřiny do 4,- Kč/kWh a koncové ceny amerického či ruského plynu do 15,- Kč/m3, která vycházejí nejen z mnohaleté praxe, ale i z řádných propočtů, pak klidně unesu i nálepkování, protože bude šance zachránit české lidi, český průmysl, české zemědělství a českou ekonomiku.

Je mi osobně úplně jedno, zda mě budou nazývat “americkým švábem” či “ruským broukem” (nebo jak všichni ti trollové, elfové a další, nazývají lidi, kteří mají rádi svoji vlast) pokud nám Američané či Rusové dodají zemní plyn do 10,- Kč/m3 (kontrakty na plyn za německé, rakouské a maďarské ceny tj. 5-6,- Kč/m3 jsme měli k dispozici ještě v lednu 2022, to však vláda zmařila), protože to může zachránit naši Českou republiku.

Je mi osobně úplně jedno, zda mě budou nazývat “americkým švábem” či “ruským broukem”, pokud budou čeští občané, český průmysl a české zemědělství dostávat českou elektřinu za české ceny.

Děkuji proto všem, kterým není lhostejný osud České republiky a kteří přišli či sdíleli demonstraci.

Děkuji organizátorům, zdravotníkům (jmenovitě sestřičce z Bruntálu!) a Policii ČR, že dokázali tak perfektně zvládnout tak obrovskou účast a hladký průběh celé akce.

Autor: Ivan Noveský – předseda Institutu pro energetiku, zakládal v roce 2001 Energetický regulační úřad a v letech 2016/2017 byl jeho 1. místopředsedou

5 3 hlasy
Hodnocení článku
4 komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
mikkesh
mikkesh
před 1 rokem

Ač si Vás pane inženýre Noveský velice vážím a uznávám jako odborníka, chtě nechtě Vás musím vyvést z omylu. Pan premiér není vzdělaný muž, ale hloupý vzdělaný muž(?) a politolog, který neví nic. Správně máte v odstavci pouze to, že Fiala je bezradný, neschopný zoufalec. Prosím pane inženýre, pozorně se zadívejte třeba, na Božím… Číst vice »

danny
danny
před 1 rokem

Na téže sociologii, kterou absolvoval pan premiér (a také jí nějaký čas šéfoval) se učí postup, jak se zbloudilé ovce vrací do ovčína: 1) přesvědčování, 2) zesměšňování, 3) ostrakizace (nálepkování), 4) ignorování a 5) vyloučení (někdy formou likvidace). Stupeň se určuje podle charakteru skupiny (parta, zájmový kroužek, pracovní skupina, sekta,…) a aktuální situace… Číst vice »

Primak
Primak
před 1 rokem
Odpověď uživateli  danny

Ano, toto, co je popsáno pod body 1 – 5 je u nás jistě velmi znepokojující, stav který je u nás možná daleko horší než jinde ve světě. A vidíme to nejen u těch elit a celebrit, vidíme to také i mezi drobným lidem, mnohdy mezi našemi dobrými přáteli. Zřejmě je to dáno tou skutečností, že… Číst vice »

Hokarc
Hokarc
před 1 rokem

Mě by zajímalo, jak o našem premiérovi a jiných, jemu podobných politicích , mluví na neveřejných místech ti jejich přátelé a spojenci. Myslím, že používají hodně podobný slovník jako my. Jen s tím rozdílem, že my jsme u toho naštvaní, kdežto oni se smějí až se za břicho popadají.