VIDLÁKOVY KYDY: Great reset po Vidlácku

Daniel Sterzik-Vidlák
Daniel Sterzik-Vidlák

Krátký ofenzívní úvodník:

Vy, co sledujete situaci kolem války na Ukrajině, zajisté víte, že u Charkova provedla ukrajinská armáda na poměry této války mohutnou ofenzívu, kterou pronikla místy až padesát kilometrů za ruské linie. Je to vskutku velká akce, která je podle mě dost velká na to, aby ukončila měsíce našich spekulací a my se konečně dozvěděli, jak to tam na východě vlastně je.

Vidlák říká, že Rusové dělají to, co dělat chtějí. Kechlibar říká, že ruská armáda je silná jen na papíře a Rusko se možná i rozpadne. Jiní už vidí velkolepé ukrajinské vítězství, které jen potřebovalo čas na výcvik.

Tato ofenzíva by nám mohla na tyto otázky částečně odpovědět. Je totiž dost velká na to, aby Rusko nemohlo ignorovat její propagandistický význam. Takto velký úspěch by mohl povzbudit další dodávky zbraní a poněkud demoralizovat hlasy, které by raději viděly mír za každou cenu, protože pro mír není žádná cizí oběť dost velká. Takže bude bitva. Velká bitva. Na začátku července jsem napsal článek, kde jsem tvrdil, že Ukrajina velký úder udělat prostě musí, protože po létě přijde zima a západní sklady se vyčerpávají. Teď ho sledujeme a je dostatečně velký na to, aby i Rusko muselo odkrýt karty. Teď už nejde o šolíchání na frontě.

Bude průlom zastaven, obklíčen, rozstřílen, zbombardován letectvem a všechno se víceméně vrátí do starých kolejí? Pak Rusko dělá, co dělat chce a válka na Ukrajině je jen malá část tamní války proti západní hegemonii.

Bude průlom s vypětím sil zastaven, protiútokován, vznikne nová frontová linie více na východ? Pak na ruské straně došlo k průseru, který ale byl „napraven“ ruskou kvantitou. Ukrajina je schopna dosáhnout omezeného úspěchu, který je ale draze zaplacen životy i technikou, Rusko ale nemá vše pod kontrolou a tak konflikt dříve či později zamrzne.

Ukrajinská ofenzíva bude pokračovat, možná pomaleji, ale Ukrajinská armáda si udrží strategickou iniciativu? Pak Rusko od začátku v boji improvizovalo, ruská armáda je skutečně jen papírovým tygrem a pravdu má Marian Kechlibar, který nabízí pararlely s Rusko – Japonskou válkou.

Podle mě uvidíme bitvu, která je dost velká na to, aby naše spekulace vyvrátila nebo potvrdila.

A teď už dnešní text:

Asi nikomu tento pojem nemusím vysvětlovat. V souvislosti s událostmi posledních měsíců totiž vyskakuje všude. Plán hentoho Klause Švába (velmi přiléhavé jméno) o depopulaci planety, zrušení stávajícího uspořádání, faktické zotročení hloupých nemyslících ovcí, promíchání ras u kultur, odstranění soukromého vlastnictví, sdílená ekonomika, která nesdílí, ale velké korporace vlastní všechno, lidem to za mastný poplatek půjčují a když se člověk vzepře, je obratem zlikvidován po všech stránkách. Vynechal jsem něco?

Teď si vezměte, jak budou v Práglu na konferenci řečnit o výhodách grýndýlu, k tomu se fakt rozpadá všechno, co jsme znali, zima, hlad, krachy podniků, zničení ekonomiky, vládní kašpaři, opoziční připosránci, bouře v ulicích, astronomické účty za všechno, chlácholení pomocí žebračenek, hrozba blackoutů i prázdných plynovodů… a najednou si člověk vlastně umí ten velký reset docela dobře představit.

Hele, já nevím, jak to ten Klaus Šváb má vymyšlené a fakt netuším, co se honí v hlavě Gatesovi a Sorosovi. Netuším, co si doopravdy myslí Karel Janeček ani Bono Vox. Svět byl vždycky plný magorů, kteří snili o slunečních státech. Někteří o tom napsali i úspěšné knihy, měli to krásně rozpracované a všechno bylo dobré, dokud se někdo nerozhodl, že to vyzkouší v praxi. Pak přišly ty velké skoky, tisícileté říše, kolektivizace a podobné hovadiny. Dovedu si tedy docela dobře představit ty ojrobyrokraty, jak si vzájemně notují, že nás vedou ke světlým zítřkům a dole mezitím hoří ulice. Evropa už zažila ledacos. Měli jsme tu krále Slunce, inkvizici svatou, stát s velkým S, prostě každou chvíli se najde někdo, kdo Evropě chystá nový horor.

Dovolte mi proto jednu Vidláckou analýzu tohoto jevu.

Svým způsobem se skutečně díváme na velký reset, protože to je asi poprvé v dějinách Evropy, kdy se naše ojrohodnotné elity rozhodly, že vymažou výhody těch velkých. V minulých letech jsem napsal celou řadu článků o tom, jak nám tady v Kotline už nic nepatří. Vodu mají Francouzi, klíčový průmysl mají Němci a co nemají v rukou Dojčlandi, to tu vlastní jiný zahraniční kapitál. Armáda je na nule a po šoučasné ministryni bude záporná, české banky nemáme, poslední zbytky českého kapitálu představuje Andrejko a polostátní ČEZ. Velkou část českého exportu dělá Škodovka vlastněná Volkswagenem. Jinými slovy, jsme v prdeli.

Když si Němci usmyslí, mohou nás z fleku zničit. Zastavit výrobu, přesunout jí někam jinam, zrušit objednávky u českých subdodavatelů… Německé banky mohou omezit půjčky, zvednout úrokové sazby, vehnat lidi do bídy. Myslím, že přesně tohle také naši premiéři pravidelně slyšeli na koberečku u Merkelové. Scholz je větší drsňák, ten mám už jezdí říkat přímo do Prahy. Prostě nás Němci mají v hrsti, jsme na nich ekonomicky brutálně závislí a co tu nemají Němci, to tu mají jiní Bruselisté.

Třicet let to takhle bylo. Třicet let tu Němci ekonomicky bačovali, zlikvidovali si nebezpečnou konkurenci, zbytek postupně ovládli, až ovládli i politiku. Můžete se tvářit sebevědomě jak chcete, ale když přijedete do Berlína a tam vám řeknou, že by mohli Škodovku zavřít, nepustit sem plyn a zlikvidovat u nás statisíce pracovních míst, tak vás to rychle přejde, začnete kývat a ani se nenadějete, jste až po paty v kancléřské řiti.

Proto jsem také vždycky radil k opatrnosti v zásadních otázkách o vystoupení z EU. Ono to mělo asi stejnou logiku, jako odstřihnout se od ruských zdrojů. Jak chcete vystupovat z jůnie, když tu ta stejná jůnie všechno vlastní? Neřešitelné.

Tedy až donedávna.

Když někde drancují Američani, tak si za to kupují letadlové lodě, stíhačky a podobné věci. Aby si to nejen sebrali, ale i udrželi. Co ale kupovali Němci za dividendy plynoucí z naší země? Větrníky. Destitisíce větrníků a jiných podobných serepetiček. Oni si prostě stavěli pyramidy. Obrovské megastavby, které k ničemu nejsou. Schwabové snili o grýndýlech, Timmermansové snili o klimatu, chtěli velký reset a teď je na obzoru. Krachy podniků, nezaměstnanost, bída, zima, hlad.

Stačíte mě sledovat? To, čím vždycky vyhrožovali, to teď v praxi dělají! Bez ohledu na to, že Fiala je hodnej a dělá všechno, co se mu řekne. Oni už nevyhrožují, že by to mohli udělat, oni to dělají! A nejen tady. I v Německu se bude krachovat. I tam bude zima a hlad.

Co nám ještě mohou udělat?

Najednou nám nemají čím vyhrožovat. Oni resetují. Až bude Rajchl premiérem, myslíte, že na něj Scholz bude mít ještě nějaké páky? Než budou předčasné volby, tak tu všechno padne na hubu. Němci nemají tankové divize. Mají větrníky. A sami teď resetují to, čím nás třicet let ovládali. Sami resetují českou verzi blahobytu. Sorry Dojčlandi, už nás nemáte čím vydírat. Všechny hrozby už děláte. Vyhrožujete nám finančním krachem? Už se děje. Vyhrožujete nám likvidací průmyslu? Už se to děje. Vyhrožujete hladem a zimou? Už se to děje.

První důsledek tohoto resetu je především to, že jste resetovali vydírací páky. Kde nic není, ani čert nebere. Bundesvér nejspíš ani nedojede na hranice. Co jiného ještě máte, když nás už nemůžete ovládat hrozbou zničeného průmyslu a bankovnictví?

Navíc totéž ordinujete i svému obyvatelstvu. To je sice poněkud bohatší než my, ale také je zvyklé na jinou životní úroveň.

Vyresetovali jste nejen svojí kolonii, ale i sebe. Poprvé za tisíc let se teď srovnáváme na společném dně. Poprvé za tisíc let nám nedokážete vyhrožovat armádou a všechno ostatní jste nám už udělali. Vivat Brusel. Tohle nevymyslíš.

Třicet let si tady budujete svojí soft power. Vytvořili jste politické neziskovky, ovládli jste obory, kde se vyučuje práce s veřejným míněním. Zařídili jste, že u nás nevyjde ze školy žádný filmař či novinář, který neměl líbodémo názory. (Jestli to není pravda, tak mi jmenujte jediného mladého novináře, který není jak přes kopírák s Witovskou a dalšími). Třicet let zařizujete, aby se na českého občana valila propaganda z televize, rozhlasu, fejsbůku… Třicet let rozhodujete, o čem se bude mediálně mluvit a o čem se bude mediálně mlčet. Máte svoje lidi v televizích, rádiích i na sociálních sítích.

A najednou buch… nedostatek elektřiny. Lidi na to nemají a vypínají proud. Dnešek ještě není nic proti tomu, co přijde. Chápete, že když lidi vypnou proud, tak vypnou i televizi? Třicet let propagandistické práce a šup, už se blíží její great reset. Bez elektřiny jsou všichni vaši aktivisti jaksi nahraní. Televize mlčí, internet mlčí… Lidi vycházejí ven a musejí se bavit se sousedy, protože musejí držet pospolu. A jestli si někdo myslí, že pospolu držet nebudou, že se budou rvát, ať se podívá na záznam ze sobotní demonstrace. Takhle lidi drží pospolu, když je zle. Všichni mlaďoši, co jsou přilepení na mobilu a poslouchají jůtubera Kovyho, tak budou po resetu elektřiny poněkud rozhození.

Jakpak se budou Chvilkaři domlouvat, když nebudou mít internet? Nebo jako myslíte, že budou agitovat po hospodách? Nikdy to neriskli. Nikdy si netroufli dojet na venkov a začít vysvětlovat buranům z očí do očí, že jsou pomýlení. Sice to slibovali, i jejich rektoři to slibovali, ale skutek utek. Protože, když agitujete naživo, tak za blbé kecy dostanete strašně rychle do držky. Tohle naopak umíme my. Děkujeme za usnadnění, vyresetovali jste si tu největší výhodu, kterou jste třicet let budovali a do které jste vrazili miliardy peněz.

Chcete v tom pokračovat? Chcete dál resetovat? Dejte se do toho. Resetujete především sami sebe. Resetujete si všechny výhody, které jste si nadělali. Drancovali jste, ale zapomněli jste si postavit armádu. Jeli jste propagandu, ale zapomněli jste nechat lidem televizi a internet zadarmo. Snili jste o grýndýlu, ale zapomněli jste na základní ekonomické poučky. Mysleli jste, že jste mistři světa a místo toho končíte.

 

4.6 10 hlasy
Hodnocení článku
4 komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
cablik
cablik
před 1 rokem

ŠVÉDSKEM PŘED PARLAMENTNÍMI VOLBAMI ZMÍTÁ NÁSILNÁ KRIMINALITA
https://pravyprostor.net/?p=149002

TAK SE NÁM PAN SÍKELA VRÁTIL Z BRUSELU A „PŘEKVAPIVĚ“ JSME ZJISTILI, ŽE NIC NEVYJEDNAL
https://pravyprostor.net/?p=149014

PETR FIALA STÁLE TÁPE A POKRAČUJE V DEVASTACI STÁTU

https://pravyprostor.net/?p=149009

mikkesh
mikkesh
před 1 rokem
Odpověď uživateli  cablik

Jak nic nevyjednal ? Asi máte špatné informace. Vyjednal společné Evropské řešení. Prý začne fungovat až v lednu!!! Možná by měla ČT zvážit změnu a na rozhovor s tím Síkelou poslat paní Zárybnickou. Ta myslím jako jedna z mála z veřejnoprávní instituce dokáže vysvětlit i takovému blbovi, aby pochopil, že teplo obvykle přichází až tak v půlce… Číst vice »

cablik
cablik
před 1 rokem

Lidi hodnoťte články se mi zdá že někdo dává záměrně nízké hodnocení článek sepsal autor pro nás a měl s nim práci tak si zaslouží plusové body. Vidlák to napsal skvěle to my budeme moci potom vyhrožovat skopčákům že jim nedáme elektriku. Ať si jedou na tu svoji čistou fanatici zelení.

spartak
spartak
před 1 rokem

Jo ,je to tak ,30let velkého strachu z komunistů a Ruska. Komunisti jsou již mimo PS ,tak ještě Rusko. Tak přichází změna a strach se mění v kapitalismu ve válku.Jak to dopadne?