A co, když potíže na frontách nejsou chybou…?

Všimněte si, že na rozdíl od pádu malajského Boeingu, tzv. otravy Skripalových, tzv. případu Litviněnka a některých dalších fokusů, nebyly exploze plynovodů doprovázeny masovou kampaní západních médií o vině Ruska.

Na snímku Michail Chazin – ruský politolog

Dnes nebudu mluvit o situaci na frontách, protože to není moje téma. Nemohu ale obejít jednu důležitou okolnost, a tou je hlavní bázová příčina, na niž upozorňují všichni experti, kteří se k tématu vyjadřují – a to je totální korupce v systému výkonné moci, a nejen v systému ministerstva obrany. Tady si položme otázku, odkud se ta korupce vzala… Pochází z devadesátých let, z liberálního mechanizmu správy státu. Nepleťme si liberální ideologii s liberální metodou řízení, která se stala důsledkem přechodu na liberální ideologii. Nicméně dnes existuje sama o sobě, a velmi mnozí lidé, kteří formálně předstírají patriotickou rétoriku, na rozdíl od těch, kteří byli v mnoha případech nuceni zemi opustit, tak lidé, předstírající patriotickou rétoriku nadále žijí v onom korupčním liberálním prostředí. Představte si jeho rozsah a představte si, jaká by byla jeho reakce, pokud by dnes začala čistka. Našli by se vůbec u nás lidé, schopní ty augiášovy chlévy rychle vyčistit?

To je část první a nyní část druhá:

V minulém týdnu došlo k některým, zásadním událostem:

  1. Tuto dobře chápe ten, kdo absolvovat naše kurzy kariérního konsultingu, nebo pozorně četl knížku „Schody do nebe“, anebo vůbec chápe, jak funguje moc. Po explozích na plynovodech vystoupila bývalá německá kancléřka Angela Merkel a řekla mj., že je třeba budovat novou bezpečnostní strukturu v Evropě jen společně s Ruskem. Tady netřeba vysvětlovat, že je to snad náhoda – to je naprosto přesná a jasná reakce určité německé elitní skupiny (Merkel to neříkala svým jménem – takové věci se takto neříkají). Jinak řečeno, v Německu se našli vlivní lidé, kteří si řekli, že vyhození plynovodu je už příliš. Dále si všimněte, že na rozdíl od pádu malajského Boeingu, tzv. otravy Skripalových, tzv. případu Litviněnka a některých dalších fokusů, nebyly exploze plynovodů doprovázeny masovou kampaní západních médií o vině Ruska. Odsud vyvozuji, že exploze organizovaly mimořádně vlivné síly, ale nikoli v rámci západního elitního konsensu. Mám podezření, že pro „kolektivního Bidena“ tyto exploze byly stejně neočekávané, jako pro Bushe mladšího události 11.září 2001. To je velmi zajímavý detail. Teprve předevčírem Biden prohlásil, že za všechno může Rusko – a to teprve poté, co průzkum v Německu ukázal, že 94% dotázaných se domnívá, že viníkem jsou USA. Ale jako doplněk k Merkelové: – představte si, že USA měly pod kontrolou určitý liberální model správy Světa, do něhož patřily i logistické řetězce, přičemž nejen ty, kontrolované Američany. Výbuch plynovodů znamená, že USA, nebo minimálně značná jejich část, si uvědomily, že zachovat starý model se nepovede.
  2. Dále: – v Itálii vítězí ve volbách pravicové seskupení, což není nic překvapivého. Ale jak mohl Biden a spol. dopustit, aby tam přišla k moci pravice a ne liberálové? To je velký politický neúspěch USA, ale také velká výhra pro Londýn…Proč? Protože „pravice“ která by dříve byla nazývána levicí, říká, že je nutné podporovat životní úroveň obyvatelstva. Pro to, ale je nutné tisknout peníze… – ovšem Itálie eura tisknout libovolně nemůže. Takže co udělá? Musí vystoupit z eurozóny, začít tisknout liru, která se bude devalvovat, ale to je typický italský model od počátku padesátých let do vstupu do eurozóny. Protože ale přitom budou porušena všechna pravidla EU, bude muset Itálie EU opustit – ne nadarmo provázelo volební kampaň heslo „Italexit“. To je velká výhra Londýna, který vede úporný boj za rozpad EU.
  3. Ale ani v Londýně není všecko skvělé, protože počátkem minulého týdne se málem položily některé finanční instituce, v důsledku čehož musela anglická centrální banka vyhlásit pokračování emise – čekáme výron inflace. Přitom, přinejmenším tři, velké banky kontinentální Evropy – Crédit Lyonnais, Credit Suisse a Deutsche bank se podle ukazatelů rizik nacházejí na horší úrovni než americká Lemon-Brothers před pádem na podzim 2008. Někteří očekávají v tomto týdnu jejich pád, ale to řešit nebudeme, protože jim nakonec mohou peníze dát. Odkudpak se asi vezmou? – opět se budou muset „natisknout“. Ale pokud dají těmto, tak budou chtít i další…

Jinak řečeno, vidíme, že Západ se nejenže nachází na hranici rozpadu své jednoty – USA a Londýn na jedné a Německo a EU na druhé, ale i na hraně velice závažného sesuvu. Tady si položme otázku: – pokud Putin chápal, že k tomu sesuvu dochází, tak možná právě na něj čekal se začátkem své protiliberální kampaně, aby ji s tímto sesuvem spojil? Protože, pokud by s tím začal, řekněme, před rokem, tak by se celý kolektivní Západ vrhl na záchranu „svých“. Odpověď na tuto otázku nejsem schopen dát, protože nemám dost informací. Ale je mi naprosto zřejmé, že SVO velmi vyhrotila vnitřní protiklady.

S hlediska teorie moci, pak vystoupení Kadyrova proti genštábu znamená, že si různá mocenská seskupení uvědomila, že zachránit se dál v režimu konsensu už není možné. Protože korupční seskupení za každou cenu chtějí zachovat svou třicetiletou možnost rozkrádání státních peněz, a kašlou na osud Ruska, armády, kašlou na smrt lidí, atd. Existuje obrovské množství otázek, které měly být řešeny dávno. Neřešily se ale z banálního důvodu: – samotné pokračování SVO ohrožuje obrovskou vrstvu korupčních sil, vyrostlých z devadesátých let. Proto chtějí za jakoukoli cenu SVO zastavit. Proto když mi někteří říkají, že vedou tajná jednání, docela tomu věřím – koneckonců, kdo viděl (sovětský) seriál „Sedmnáct zastavení jara“ ví, že i nejbližší spolupracovníci Hitlera vedli separátní jednání s Američany. Přitom si uvědomme, že jsou to právě liberální seskupení a nikoli Putin. Ten nemůže taková jednání vést, protože pokud se zastaví, tak ho právě tyto liberální síly neprodleně smetou. Takový je dnešní obraz.

Já se domnívám, že tak jak se budou vyvíjet krizové procesy na Západě – a to půjde velmi rychle – tak lidem, kteří tu budou zavádět pořádek, se dostane značné vůle rukou. A je jim nutno maximálně pomáhat.

To je ta zásadní věc, kterou je nutné si vzít jako závěr z toho, co jsem dnes řekl. Uvědomme si ale, že většina tzv. analýz, které dnes létají internetem, jsou propagandistické historky, vyprodukované těmi či oněmi elitními skupinami v jejich vlastních zájmech. Proto buďme obezřetní a neskákejme na různé panikářské historky. Zrádci určitě jsou, ale smysl jejich zrady spočívá v banální věci: – za jakoukoli cenu zachovat liberální korupční prostředí na pozadí hroucení této liberální scény v celém světě…

Autor: Michail Chazin,  zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=Dqp0LrAgpKs

Překlad: St. Hroch – 20220704

4.9 8 hlasy
Hodnocení článku
10 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
tomaskova
tomaskova
před 1 rokem

Ano, má naprostou pravdu pan Chazin. Kopíruje přesně rozbor situace V.V.Pjakina. GP likvidací NS v podstatě zabránil WWIII.

Havloidni zmetek
Havloidni zmetek
před 1 rokem

Jenže ten korupční model, který tu vznikl před 30 roky a přežívá zde, nainstalovali západní poradci za Klause, a dnes sem jezdí jejich děti, aby nás učili, jak zastropovat korupci na nějaké únosné úrovni. Je z toho na zvracení,

cablik
cablik
před 1 rokem
cablik
cablik
před 1 rokem

Už aby se to impérium co nejrychleji rozpadlo než stihnou napáchat ještě více škod. S pošahanými ideologiemi na smetiště dějin. Návrat k normálnímu životu národ vlast rodina.

standa
standa
před 1 rokem

Chazin má pravdu, žr v Rusku jsou lidé toužící po návratu 90-sátek. Od 90. let, kdy generálské výložky udělovali v Rusku Američané se navrstvila korupční síla v řízení státu. Ta háže klacky Putinovi pod nohy a sabotuje řadu jeho výnosů, zvláště ty, které slouží obyvatelstvu a ne “elitám”. Tyhle elity nemají podporu lidu, jsou samy a 2-3 pokusy… Číst vice »

danny
danny
před 1 rokem
Odpověď uživateli  standa

Projevuje se to i v přístupech odvodových komisařů k mobilizaci. Už nelze zakrýt, že jde o cílenou sabotáž a nikoliv o náhodná selhání. Přichází se na obrovské rozkrádačky materiálu všeho druhu. Od uniforem po výstroj s vybavení (spacáky, vesty, stany,…), které úředníci nutí odvedence kupovat si za své a navíc u jejich kompliců. Na východě se údajně ztratilo přes 1,5… Číst vice »

eFPe
eFPe
před 1 rokem
Odpověď uživateli  danny

Znamená to tedy že povaha našich slovanských národů je kašleme na blaho celku, kdo neokrádá stát, okrádá rodinu-prostě bližší košile než kabát?
Protože i na Ukrajině se rozkrádá příchozí pomoc zvenčí- ať už zbraně nebo i humanitárnější?

danny
danny
před 1 rokem
Odpověď uživateli  eFPe

No ono to bude zřejmě stejné všude. Příležitost dělá zloděje. Plné sklady věcí, o které je zájem, nyní nemyslím hned na zbraně a teroristy. Ale stan, polní vařič, spacák apod. se hodí kde komu. Kontrola jednou za rok a formální. K tomu líní odvodoví komisaři, kteří se nenamáhají babrat se s nějakými podmínkami a prostě pošlou… Číst vice »

mikkesh
mikkesh
před 1 rokem
Odpověď uživateli  danny

Ale ještě pořád nejsou ty rozkrádačky dotažené k dokonalosti. Musí se klucí Ruský ještě hodně učit. Jeden Novinář si dal práci a spočítal, že na každého zastřeleného drbana v sandálech bylo v Afghánistánu spotřebováno bez mála čtyři miliony nábojů. A když ten novinářský naiva chtěl zjistit, jestli vůbec bylo dodáno, těm pár americkým zbrojovkám, tolik… Číst vice »

Naposledy upraveno před 1 rokem uživatelem mikkesh
kolokol
kolokol
před 1 rokem
Odpověď uživateli  danny

Asi lepčí odhalit všechny ty problémy, korupčníky, sabotéry a spol teď a při částečné mobilizaci, než aby se to vyvalilo v případě potřeby naléhavé a plné mobilizace. Pan Letko o tom v článku níže napsal střízlivá slova.