Skvělý mezinárodní úspěch Fialova Obludária a drzého nedovzdělance z Černína zejména DOPLNĚNO!!!!

Pamětníci mi dají jistě zapravdu, že s výjimkou příjezdu amerických prezidentů nebo britské královny, či čínského prezidenta do Prahy se NIKDY s žádnou pomazanou hlavou v Česku tolik nenadělalo jako teď s katarským emírem…. Jedinou výjimkou historicky podle mne byl kdysi šáhinšáh Reza Páhlaví. Než ho smetl Chomejní.

Na snímku katarský emír u prezidenta Zemana

Jen jsem nevěřícně zíral, jak všichni čeští papaláši kolem něj rotovali v předklonu, včetně Zemana, jak si je emír mohl namazat na chleba. Tedy kdyby o takovou lahůdku snad stál…

Byli jsme bombardováni prohlášeními, jak nás Katar zahrne zemním plynem, jak tady bude investovat až do úplného uinvestování, atd. atd. Samé plusy asociální jistoty!!!

A teď náhle ráno na Novinkách.cz čtu:

Katarský emír předčasně odletěl z Česka

Nevěřím vlastním očím!!! Skoro už soudruh, možná už i čestný Čech – emír Tamim bin Hamad Sání se zjevně totálně – no jak to napsat aspoň trochu saloně – těžce na.. namíchnul, sedl do letadla a mazal pryč! Jak od morové rány…

Proč? Tak to si zkusíme přečíst ve zbytku článku!

Katarský emír Tamim bin Hamad Sání odletěl z Česka předčasně již ve středu večer. Upozornil na to Deník N. Ve čtvrtek se měl emír setkat s účastníky summitu EU, který Česko jako předsednická země pořádá na Pražském hradě.

Emír odletěl podle Deníku N ve středu před 22:00, protože česká diplomacie nedokázala vyhovět požadavkům, které vznesl.

Chtěl se prý stát oficiálním účastníkem pražského summitu a zúčastnit se slavnostní večeře pro asi padesátku státníků, kterou vyvrcholí čtvrteční program. Zdroj deníku uvedl, že se mu česká diplomacie snažila vyhovět, ale nebylo to už možné – vyžadovalo by to mimo jiné souhlas ostatních státníků.

Když se to emír dozvěděl, narychlo odletěl do Londýna.

Tamim bin Hamad Sání ve středu přicestoval na oficiální návštěvu České republiky, jež podle tiskové zprávy Hradu měla trvat nejméně do čtvrtka. Jednal s prezidentem Milošem Zemanem i premiérem Petrem Fialou (ODS).

„S katarským emírem jsme jednali především o další spolupráci ČR a Kataru v oblastech letecké dopravy, podpory podnikání, investic a energetiky. Kromě zájmu obou zemí o investice hledá Česká republika především spolehlivé dodavatele LNG (zkapalněného zemního plynu),“ uvedl po schůzce Fiala.

Podle zdroje z Hradu, o němž píše Deník N, emírův předčasný odlet vztahy s Českem nebo uzavřené dohody o ekonomické spolupráci neohrozí.

Takže to přeložím do jednoduché češtiny.

Zní to asi takhle. Katarský emír se domníval, že Evropa a jeho papaláši o něj dnes mimořádně stojí, když si u něj podávají dveře a někteří se před ním prý doslova plazí po podlaze aby si zajistili dodávky zkapalněného plynu – viz například, co psal německý tisk o misi jejich ministra hospodářství – Roberta Katastrofy Habecka a intervencích kancléře Scholze.

Emír zaznamenal evidentně existenci nějakého Česka až v souvislosti s tím, že je momentálně předsednickou zemí Unie a asi si řekl, že tenhle státeček, který je normálně pod jeho rozlišovací schopnost, když bude pořádat ten vrcholový neformální summit, kam je zváno i 17 nečlenských zemí Unie viz seznam:

  • Albánie
  • Arménie
  • Ázerbájdžán
  • Bosna a Hercegovina
  • Černá Hora
  • Gruzie
  • Island
  • Kosovo
  • Lichtenštejnsko
  • Moldavsko
  • Norsko
  • Severní Makedonie
  • Srbsko
  • Švýcarsko
  • Turecko
  • Ukrajina
  • Velká Británie

tedy včetně světových a evropských velmocí typu Lichtenštejnsko, Moldavsko, Kosovo, Černá Hora, Gruzie, Bosna, Arménie, Makedonie, Albánie, zařídí, aby on byl na summit dostal pozvánku také! Když se o něj všichni tak moc ucházejí až se přetrhnout mohou. Když je ten druhý největší světový vývozce plynu na zeměkouli.

A že ti Čížci v předklonu, co se mu tak snaží vlichotit a zahnízdit až v zažívacím traktu to jako ta silná předsednická země zařídí.

Emíre, emíre, kam tě vede slepá vášeň??!! Zeman, Fiala a Lipavský něco, kromě spousty jalových keců něco zařídit????? Měl jsi se zeptat obyčejného našince!!!! Ten by ti pověděl co a jak!

Jo, že se oni těsně před tvým příjezdem do Práglu chlubili tím, jak úžasného úspěchu dosáhli teď těsně před summitem? Tím, že dokázali prosadit 8. balík protiruských sankcí???? Tak to je opravdu gigantický úspěch!!! Tohle jediné opravdu dokáží. I když to zruinuje českou ekonomiku! To jim doopravdy jde. Jinak ani ťuk! Ani ťuk!

Chápu Vaše emírská Jasnosti, že jste si říkal – jo dostanou mne tam levou zadní, právě kvůli těm protiruským sankcím, jestli mají oni a ta Unie ještě zbytky elementárního pudu sebezáchovy, pak budu na té oficiální žranici 18. ale jinak nejčelnějším hostem, protože jinak prostě dost plynu v Evropě nebude!!!

Ano, to říká zdravý rozum! Ale ten si Evropa už dávno zakázala a nyní zejména! Takže si emíre trhni nohou!!!! Ty bys nám tu opulentní baštu, kde se očekává jen nadšený souhlas a potlesk určitě kazil tím, že bys oznámil, že plyn z toho nového naleziště bude, ale jen pro ty, co jsou ochotni uzavřít dlouhodobé kontrakty podle tvých podmínek, tedy například se zákazem předprodeje mimo zemi smluvního partnera a to mi nechceme! Aby nám někdo kazil náš krásný šílený green deal a aby našim /německým/ firmám kazil kšefty typu sám koupím za 5 a prodám blbým Čecháčkům za 25!!! To by nám opravdu ten gábl na Hradě od těch vtěrek Zemana, Fialy a hlavně toho tlustého brejlatého poskoka, jak on se vlastně jmenuje – Kipanský?… jo Lipavský! ani trochu nechutnal!

Takže emír sedl do aeroplánu a zmizel…. Drzý a sebevědomý nedovzdělanec nezařídil nic! A Fiala se Zemanem jak by smet! Tohle, speciálně tohle je vizitka onoho našeho slavného předsednictví!!! Jsou/jsme prostě nuly! Když jako předsednická země nedokážeme protlačit ani tohle!!! Bylo by zajímavé vědět, které že země se postavily na odpor a proč….. Třeba se to někdy dozvíme..

Nepochybuji, že emír si tohle bude pamatovat. Hodně a hodně dlouho. Jak si s ním EU vytřela. A dá jí to pořádně sežrat!!! Ukazuje to celou naši bídu a namyšlenost! Ještě se někdo diví, že ropní Arabové se postavili včera na zadní vůči tlaku Západu a dohodli s Ruskem snížení těžby ropy o obrovských 2 000 000 barelů denně?

Ale my to překonáme ! Přece sdílením vzájemných hodnot a pověstnou transatlantickou solidaritou!!!

Sice jsem to neměl v úmyslu, ale teď musím přidat ještě tohle:

Německý ministr ekonomiky Habeck kritizuje spojence kvůli astronomickým cenám dodávaného plynu. Síla EU na energetickém trhu je obrovská a mělo by se jí využít

Německý ministr ekonomiky Robert Habeck kritizuje „spojenecké“ dodavatele plynu v čele s USA kvůli příliš vysokým cenám. Podle Habecka spřátelení dodavatelé občas účtují u dodávek plynu astronomické ceny, což působí nemalé problémy. Habeck proto apeluje na větší solidaritu především právě ze strany USA, podobně jako zafungovala u ropných rezerv.Habeck vyzval k většímu úsilí po řešení krize také v rámci EU, kde jednotlivé země bojují o alternativní dodávky, což ještě více přilévá pomyslného oleje do ohně. Podle ministra by měla EU spojit svou enormní tržní sílu a zorganizovat chytré a synchronizované nákupní chování v rámci celé EU, aby se zabránilo škodlivému konkurenčnímu boji v rámci unie. Tržní síla evropského trhu je obrovská, jen je potřeba ji správně využít.

Tak takhle s námi zacházejí ti, co nás vyzvali k těm sankcím proti Moskvě!!! To říká nikoliv Kosa, ale podle finančního webu Kurzy.cz německý ministr hospodářství!!!!!

Jak s námi teď , po tom skandálním odletu asi tak bude jednat ten orientální monarcha, zvyklý, že se každý před ním plazí!!! Má někde ta západní, v tomto případě evropská a speciálně česká nadutost, pýcha/hloupost nějaký konec????

Dodatek ze čtvrtečního poledne:

Tak podle Echa 24. cz emír jaksi vadil prý BRUSELU!!! Ten prý nesouhlasil s tím, aby dostal pozvánku na summit. Na kterém je to Lichtenštejnské, Makedonie, Černá Hora, Moldavsko, Albánie a podobné supervýznamné země!

A přirozeně nesmí chybět Ukrajina!

Jednak nechápu, co si to bruselská partička vlastně dovoluje. Jde O SERVISNÍ ORGANIZACI členských států, nikoliv nadřízený orgán!!! I když si móresy vládce osopuje čím dál více a častěji. Ale tady byla jedinečná příležitost je zahnat okamžitě do boudy! Jenže jaksi schází statečnost. Zejména předsednické kolonie.

Ale to není všechno – přemýšlím o tom, jestli je informace Echa24.cz pravdivá, pak proč bruselští papaláši se postavili proti emírově účasti. Netuším, ale dovolím si spekulovat – řekl bych, že KVULI UKRAJINĚ! Je nepochybné, že by se velmi rychle ukázalo, že emír je daleko nejdůležitější figura a to s odstupem, od všech ostatních potentátů. Že s ním každý chce mluvit, protože… no protože! A dost možná, že hrozilo i nebezpečí, že snad by některý inteligentnější papaláš, kdyby najednou rozostřeným, polobdělým zrakem pohlédl najednou na emíra a hrdinného Ukrajince mohl pochopit, že ten malér, co mu doma doutná a kvůli kterému se musí pitvořit před tím Arabáčem je ten hrdinský Ukrajinec. A kdyby si to uvědomil, pak by nejspíše taky mohl převrátit stůl a začít dělat brikule. Takže emír ne!!! A za žádnou cenu!

A co mne vysloveně baví jsou tyhle hlášky českých diplomatických vořežprutů:

Podle Jindráka si původně katarská delegace myslela, že emír bude přizván k části programu summitu, což ale Brusel neodsouhlasil. Ředitel hradní diplomacie odmítl, že by se emír „urazil“. Zdůraznil, že bilaterální schůzka se Zemanem se uskutečnila v přátelské atmosféře a označil ji za skvělou.

Český velvyslanec v Kataru Petr Chalupecký uvedl, že emír odletěl z Česka spokojený. „Z mého osobního pohledu byla emírova návštěva mimořádně úspěšná a Jeho Výsost odletěla z Prahy spokojena. O důležitosti návštěvy vypovídá, že podstatná část emírovy delegace v Praze nadále zůstává,“ 

No nejspíš se emír nemohl dočkat, až si konečně bude moci poplkat s Jeho moudrostí Zemanem!!! Konečně se mu splnil jeho dávný sen!!! Teď už klidně může zaklepat bačkorama! Na ten rozhovor se opravdu léta letoucí těší! Až si jako Arab poklábosí s někým, kde se dožaduje, aby česká vláda uznala Jeruzalém za hlavní město Izraele a přenesla tam konečně svou ambasádu!!!! To každý roduvěrný Arab zbožňuje!

A když s ním Brusel vytřel podlahu, tak byl štěstím a náhlým blahem bez sebe. A jestli je aspoň trochu takový, jako kdysi mí bohužel studijní kolegové arabského původu na vysoké, pak se jistě usmívala jeho duše přetékala mírem, vstřícností a porozuměním…. Doslova to vidím!!!! No a když to říká někdo z Hradu nebo podřízená současně v Černínu velícího polovzdělance, pak o tom vůbec nepochybuji! Jak bych si něco takového mohl dovolit????

A hned další doplněk:

Tentokrát z Parlamentních listů. Ty opakují to, samé, co Echo24.cz, ale přeci jen dodávají cosi zásadního nového:

Podobné zdůvodnění naší redakci poskytl i důvěryhodný zdroj obeznámený s děním v Bruselu. „Tady se mluví o tom, že s účastní katarské delegace měl největší problém Emmanuel Macron a Olaf Scholz. Nebyli nijak nadšení z účasti Erdogana, ale nakonec to nějak strávili. Turecký prezident je s katarským emírem jedna ruka, takže už to pro ně asi bylo moc a řekli, že to v Praze nechtějí. Nebo také mohli chtít Turka trochu naštvat či mu dát najevo, kdo tady rozhoduje. Nicméně účast Erdogana na summitu by měla být vnímána pozitivně, protože si přiznejme, že on je jediný člověk, který je schopen zprostředkovat mírová jednání,”

No vida! Takže Emánek s Oláfkem….Kdo by to řekl? Každý, kdo si pamatuje, jak se před emírem doslova plazil Habeck a nakonec i kancléř. A nula bodů výsledek! Habeck vůbec nic a nejvyšší Němec uskuhral JEDEN náklad LNG pro Německo to ještě někdy v začátku příštího roku…..A Frantík utřel jen slzu v oku…..

A chtěli emírovi dát najevo, kdo tady rozhoduje…… No uvidíme za pár měsíců!!!! Až se opravdu, se vším důrazem zima zeptá!!!

A co že vyčítal Robert Katastrofa Habeck těm, kteří mají plyn a my s nimi sdílíme ty stejné hodnoty a tu transatlantickou soldoriti? Tohle:

… kritizuje „spojenecké“ dodavatele plynu v čele s USA kvůli příliš vysokým cenám. Podle Habecka spřátelení dodavatelé občas účtují u dodávek plynu astronomické ceny, což působí nemalé problémy. Habeck proto apeluje na větší solidaritu především právě ze strany USA, …

Jaképak ceny asi tak naúčtuje ten katarský nýmand, kterému bylo třeba ukázat kdo tady rozhoduje, až zase budem škemrat o plyn???????? Ten si je , omlouvám se – nás, vychutná! Ale ze Zemana byl celej divej. Když to píše jak Echo, tak PL tak tomu na moutě kutě věřím. Na beton!!!

Autor: Petr Vlk, zdroj: Kosa zostra

5 8 hlasy
Hodnocení článku
17 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Havloidni zmetek
Havloidni zmetek
před 1 rokem

Vrátil jsem se demonstrace odborů, to byla demonstrace Aspenu a ne lidí naštvaných na tuto vládu, alespoň na pódiu. Bylo to jako prosebné procesí k Panence Marii, dejte lidem více peněz na energie a nechali tam vystoupit Duhu, a že jsme už prý dávno mohli mít více zelené energie a měli jsme více zateplovat atd.,… Číst vice »