Maggi v kostkách – aneb triumfalističtí vítězové mají strach!

Přiznávám, že jsem nechtěl věřit vlastním očím, když jsem včera na Seznamu.cz narazil na článek, který vám vzápětí předložím. A činím tak s vědomím, že většina z vás jej nejspíš zná. Ale nikoliv všichni návštěvníci Kosy. Cítím potřebu jej dostat mezi posledního z vás. Protože v sobotu v podvečer a celou neděli se nám triumfalisté vysmívali do se vší pompézností do obličeje a dělali na nás dlouhý nos. Jak nám to natřeli. Místo, abychom natřeli my je.

Pro upřesnění, jak to jejich úžasné vítězství vypadalo, konstatuji, že k volbám 2. kola senátek dorazilo dle staťáku celých 481 730 voličů, kteří ovšem odevzdali 479 783 platných hlasů…..

Nechce se mi počítat, kolik t těch platných hlasů dostali kandidáti Pětihlavé saně a kolik jejich soupeři, zkusím nekvalifikovaný odhad – rozdíl vidím někde na úrovni cca 60 000. Takhle nějak žalostně málo stačilo, aby si nechali potvrdit svou legitimitu páchat v téhle zemi a s touhle zemí co si umanou. Oni nebo ti, k nimž oni vzhlížejí.

Nebojte, tím můj další exkurz do zdaleka ne zahojené rány toho, jak dopadl souboj o senát, dnes v každém případě končí.

Protože ti co na nás dělali a dělají ten dlouhý nos a vyplazují jazyk a škodolibě strouhají mrkvičku, jako chovanci mateřské školky MAJÍ STRACH!!! A velký! Tak velký, že se bojí rebélie, takové , jež by ochromila stát. Ale dost mých řečí. Je ti ten materiál Seznamu.cz

Rakušanův tým varuje: Radikalizovat se mohou i zaměstnanci státu

cituji:

Seznam Zprávy získaly dokument vypracovaný novým týmem KRIT, který pracuje pod ministrem vnitra Vítem Rakušanem.

Na Ministerstvu vnitra vznikl materiál, který varuje před radikalizací části pracovníků veřejného sektoru.

„Radikalizace pracovníků státní a veřejné správy představuje zásadní problém, který může ohrozit běžné fungování státu a jeho institucí, samospráv a dále urychlit rozpad společenské soudržnosti,“ stojí v osmistránkovém textu, jehož kopii mají Seznam Zprávy k dispozici.

Vznikl v rámci nedávno zřízeného týmu KRIT (Krizový informační tým Ministerstva vnitra ČR) a upozorňuje mimo jiné i na to, že jen pro stát pracuje kolem 450 tisíc lidí. Jako první na jeho existenci upozornil Ekonomický deník.

Vykřičník s otazníkem

Podle šéfa týmu KRIT Petra Hanouska byl materiál předložen členům Ústředního krizového štábu. Teď vnitro čeká, že složky, které mají v této centrální instituci zastoupení, pomohou problém detailněji rozklíčovat – žádná systematicky sbíraná data z této sféry zatím nejsou k dispozici. Výsledek by pak s příslušnými doporučeními měla dostat na stůl vláda.

„Tohle je takový vykřičník s otazníkem, který jsme ‚hodili‘ na ÚKŠ s otázkou, zda by nám jako reprezentativní uskupení dali nějakou zpětnou vazbu, jak tento problém vnímají. A zda by to mohli nějak kvantifikovat respektive kvalifikovat, protože na to nejsou žádná data,“ uvedl pro Seznam Zprávy Hanousek. Jeho tým zatím čerpá informace z rozhovorů s blíže neupřesněnými odborníky, kteří mají vhled do situace pracovníků státní a veřejné správy.

Hanousek upozorňuje, že radikalizaci části společnosti, třeba v důsledku energetické krize, potvrzují průzkumy veřejného mínění. „A bylo by bláhové před tím zavírat oči a tvářit se, že se to státní sféry nedotýká,“ řekl.

Nejen ruské operace

Materiál hovoří o tom, že radikalizace a volání po změně politické reprezentace není zdaleka jen důsledkem informačních operací Ruské federace a působení české dezinformační scény.

„Tito lidé se neradikalizují na základě záměrně zkreslených informací a příchylnosti k Ruské federaci, ale z frustrace s fungováním státu během současné krize a z dopadů, které to má na výkon jejich práce a na místní veřejnost,“ uvádí se v něm.

Text varuje před tím, že pokud se frustrovaných pracovníků z veřejného sektoru chopí dezinformační scéna, může to přispět k dalšímu štěpení společnosti.

V jedné z pasáží materiálu se píše například o neblahých zkušenostech sociálních pracovníků, kteří tvrdí, že nejsou často schopni lidem v tíživé situaci uspokojivě odpovědět na dotazy ohledně státní pomoci. „Sociální pracovníci si stěžují, že nejen v oblasti komunikace panuje chaos, který vytváří prostor pro spekulace a dezinformace,“ uvedli autoři materiálu.

Připomínají však také, že většina pracovníků veřejného sektoru „potenciálně rizikové informace“ nešíří, a to jak z loajality, tak kvůli vědomí, co by mohli ve společnosti způsobit.

„Na to však nelze spoléhat donekonečna. Zvláště když i na mnohé z nich energetická krize závažně dopadne v osobní rovině,“ varuje tak tým KRIT pracující pod ministrem Vítem Rakušanem.

Anonymizovaný monitoring

Tým KRIT vládě doporučuje ihned napříč ministerstvy a celou veřejnou správou významně posílit informovanost o chystaných opatřeních, umožnit pracovníkům veřejné správy skrze „bezpečné kanály“ sdílet podněty z terénu a vysvětlovat lidem příčiny stávající krize. Základní doporučení je shrnuto do tří bodů:

Tři doporučení týmu KRIT

1. Anonymizovaný monitoring nálad ve státní a veřejné správě. Včasná identifikace osob, které mohou šířit antisystémové nálady a jejich zapojení do dialogu.

2. Vytvořit a zlepšit interní komunikační kanály, které umožní obousměrnou komunikaci po vertikální ose.

3. Aktivně a empaticky sbírat kritické podněty a důsledně se vyhýbat bagatelizujícím reakcím.

Jeden z členů týmu KRIT Jaroslav Valůch Seznam Zprávám sdělil, že klíčové bude získat z terénu potřebná data o tom, jak je situace ve veřejném sektoru závažná. Třeba na základě detailněji zacíleného průzkumu.

„Možná se nakonec ukáže, že to zas takový problém není,“ uvedl Valůch s tím, že na to nelze příliš spoléhat.

Kdybych se vrátil do dětských let, prohlásil bych, že Fiala jeho Obludárium se bojí tak, až vyměšuje Maggi v kostkách! Navíc zatím je to podle tvůrců toho výstražného dokumentu pro vládu – jejich pocitová záležitost. protože nemají tvrdá data.

Jestliže se někdo uchýlí k sepisování podobných zpráv na základě pocitů, pak to znamená, že buď:

  • má obrovský strach a ví také přesně proč, v daném případě například proto, že leckdo ve státní správě disponuje informacemi běžnému smrtelníkovi nepřístupnými, ovšem s celospolečneským dopadem ochromujícího ražení

nebo

  • trpí schizofrenií a paranoiou, vycházejících z jeho fatální neschopnosti, neumětelství a akční bezradnosti.

Nelze vyloučit kombinaci obého.

Zkrátka materiál speciální trupy Ministerstva vnitra sděluje, že situace už nazrála či nazraje tak úděsně, že by se zaměstnanci státu mohli postavit proti němu! A tím jej paralyzovat!!!!

Uznávám, že kdybych byl na místě takového Rakušana a zejména Fialy, vyděsilo by mne to. Hodně. Státní zaměstnanci zpravidla bývají tou úplně nejloálnější složkou společnosti, neb jsou se státem a jeho funkcí svázáni pupeční šňůrou.

Jenže když chaos ve státní správě přeroste určité meze, pak se i tahle loajalita vytrácí. Viz

V jedné z pasáží materiálu se píše například o neblahých zkušenostech sociálních pracovníků, kteří tvrdí, že nejsou často schopni lidem v tíživé situaci uspokojivě odpovědět na dotazy ohledně státní pomoci. „Sociální pracovníci si stěžují, že nejen v oblasti komunikace panuje chaos, který vytváří prostor pro spekulace a dezinformace,“

Ovšem jako vždycky a naprosto očekávaně se dozvíme, že je tady ta všeničící hybridně válečnická kampaň proruských podvratných trollů. Která mate a klame hodné lidi a zavádí je na scestí a generuje protivládní postoje! Jak jinak!

To ruští trollové zasílají teď občanům předpisy nových záloh na energie!!! A dokonce i státním zaměstnancům! Představte si tu drzost! On to nebyl prémiový ignorant a jeho pseudofinancministr s traktoristou Jurčekou, kteří se kasali začátkem roku, že většině státních zaměstnanců nedají ani vorla navíc na platy. Aby koncem prázdnin otočili, s tím, že se jejich platy od září zvednou o 10% a to do tarifů. A nyní připojím šuškandu, kvůli které mohu být označen za toho trolla, proto ještě uvedu, že jde o šuškandu. Ta říká, že těch 10% je ovšem jen převedeno z plánovaného fondu odměn. Takže ani ten vorel navíc. Ostatně, když byla právě v parlamentu projednávána novela rozpočtu, tak jsem si dával pozor, jestli někdo sdělí, že je tam zahrnuto také navýšení platů státních zaměstnanců. A nikdy a nikde ani slůvko. Ale třeba jede jen o moji nepozornost a přeslechnutí. Což nevylučuji.

V každém případě – při stávající explodující drahotě a kombinované s inflací se nelze divit, že řada zaměstnanců státu netuší, jak vyjít do příští výplaty. Takže jsou pochopitelně neklidní.

A když si k tomu přidáte stres sociálních pracovníků, kteří tvrdí, že nejsou často schopni lidem v tíživé situaci uspokojivě odpovědět na dotazy ohledně státní pomoci. „Sociální pracovníci si stěžují, že nejen v oblasti komunikace panuje chaos, který vytváří prostor pro spekulace a dezinformace,“

Ano, první linie fronty stát – občan, zejména v oblasti sociální síti, představuje krajně nevděčnou práci. Navíc mizerně honorovanou, kde ti s nízkými platy slouží co by hromosvod sociálně stále více devastovaných vrstev, představujících jejich denní klientelu. Tohle bych nechtěl dělat ani jako trest za všechny moje hříchy, výměnou za pobyt s kotlích a na rožních pekla.

Ale i tady čteme, že ti, co dorážejí na chudáky státní makáče na pracácích a sociálkách jednají pod vlivem dezinformací!!! To jsem si oddechl, že to tam tvůrci té zprávy nezapomněli přidat!

Speciální pozornost pak zasluhují ty tři body doporučení pro vládu – nemají chybu:

1. Anonymizovaný monitoring nálad ve státní a veřejné správě. Včasná identifikace osob, které mohou šířit antisystémové nálady a jejich zapojení do dialogu.

2. Vytvořit a zlepšit interní komunikační kanály, které umožní obousměrnou komunikaci po vertikální ose.

3. Aktivně a empaticky sbírat kritické podněty a důsledně se vyhýbat bagatelizujícím reakcím.

Přeložím to do jednoduché češtiny:

1- vytvořit ANONYMIZOVANÝ monitoring nálad ve státní a veřejné správě. Plus včasná IDENTIFIKACE osob které mohou šířit tu nepřátelskou ruskou propagandu. Například, že budou problémy s dodávkami energií a že nemusí také být vůbec.

No monitoring podobného charakteru prováděl jistý Bretschneider a jistý strážmistr v Putimi. K jakým koncům to vedlo, víme. Nejsem dost inteligentní na to, abych dokázal přijít na to, jak z ANONYMIZOVANÉHO monitoringu IDENTIFIKOVAT osoby šířící podvratnou propagandu!!! Rád bych od autorů tohoto nápadu znal detaily. Troufnu si tvrdit, že buď monitoring NENÍ ANONYMIZOVANÝ nebo z něj ty podvratné živly NELZE VYSELEKTOVAT! Životní zkušenost mi velí favorizovat a to naprosto zásadně první variantu. Být státním zaměstnancem, vím, jak se zařídit! Monitoring nemonitoring!

2- komunikační kanály ve vertikální rovině. Shora dolů a odspodu nahoru. No dřív za socíku se tomu říkalo mít své práskače mezi zaměstnanci. Nevěřím, že by se dnes vynalezlo něco jiného. Tedy systémově. Uznávám, že technicky to jde nyní daleko snadněji.

3- empaticky a AKTIVNĚ SBÍRAT kritické podněty vyhnout se bagatelizujícím reakcím. tak i tohle mi připomíná více než 30 let starou zkušenost. I tehdy a se, že strany vládnoucích, aktivně sbíraly kritické podněty. Ovšem zároveň s těmi, co je vyslovili!!!! Zažil jsem to hodně zblízka. Takhle si došli pro kolegu z vedlejšího kanclu. Když při příjezdu jedné stranické a vládní delegace do firmy prohlásil, že by snad mohli v těch šestsetrojkách sedět aspoň po dvou ne aby každý papaláš si vezl zadek v sólo autu. Dostal tři roky za rozvracení.

Netuším, kdy ten materiál vznikl a kdy jej dostal na stůl náčelník Petrovských. Ale jaké empatie a nebagatelizujících reakcí je on i jeho šéfík v reálu schopen, předvedli a troufnu si odhadnout, že nejméně Rakouš, po obou demonstracích na Václaváku!

Všichni si dobře pamatujeme premierignorskou hlášku o proruských organizátorech, což po té poslední, už se zprávou nejspíše obeznámený šibal z Kolína korunoval výzvou k demonstrujícím, aby se nenechali zneužít a zmanipulovat na náměstích těmi, co nabízejí snadná a nerealistická řešení. Dodejme, že nerealistická s vládou Fialy a Rakušana!

Tohle úplně stačí, jak vypadá empatie a nebagatelizace Obludária v denní praxi!

Ale strach mají veliký! To z toho materiálu vnitra vyplývá zcela jednoznačně! Až vyměšují to Maggi v kostkách!

Ale řekl bych, že teď po volbách výrazně menší! Naší vinou. Bohužel!

Autor: Petr Vlk, zdroj: Kosa Zostra

4.4 7 hlasy
Hodnocení článku
11 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
spartak
spartak
před 1 rokem

Česká republika převzala vše z.e západní demokracie a výsledky se dnes hromadí. Uvidíme jestli pnutí je dostatečné ,aby došlo ke změně. Po II.světové válce se společnost formovala na sociální soudržnosti.Dnes jsou zde jen pravidla západu ,tedy peníze a to je pohroma!

standa
standa
před 1 rokem

Takhle probíhá tedy fašizace společnosti. Vady kapitalismu produkují fašismus a nacimus – to vidíme denně v mainstreamu.Skrývá se za pěkná obecná slova, kde výsledkem je potlačování svobod a práv člověka. Proč justice a policie zastrašují lidi 3roky na tvrdo za vyjádření jiného názoru ? Proč se novináři mainstreamu podílejí na zastrašování lidí s jiným názorem?… Číst vice »

heriot
heriot
před 1 rokem

No, jednak si myslím, že to je docela blábol, parta u moci se nebojí ničeho, natož nespokojenosti státních zaměstnanců, tam se dají vždycky obratem přihodit prebendy, navíc je to hodně sociálně i politicky různorodá skupina. Tady jde jen o  nový úřad, tedy o nová dobře honorovaná místa pro kluky z partičky. A oni samozřejmě musí… Číst vice »

mikkesh
mikkesh
před 1 rokem
Odpověď uživateli  heriot

Také si myslím, že se nebojí. Ale z jiného důvodu. Neuvědomují si situaci. Jsou hloupí a proto jsou vybráni. Také povídání pana Vlka jak někdo kdysi dostal tři roky za poznámku, že to stojí za hovno je samozřejmě úlet. Zajímavější by možná bylo, kdyby Vlk napsal, jak je možné, že manželky s dětmi… Číst vice »

Haskuv Duch
Haskuv Duch
před 1 rokem
Odpověď uživateli  mikkesh

Povídání pana Vlka o 3 letech za nějakou hlášku je v kontextu irelevantní. Asi byste k tomu tak mohli přistupovat, pánové. 😉 Ovšem je na každém, co si z článku vybere. Já, kromě jiného, to, že vládní slepenec si už není příliš jistý loajalitou státní (úřednické) správy a tu si bude horko těžko získávat třeba… Číst vice »

heriot
heriot
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Haskuv Duch

Já zase vidím, že když někdo použije v článku vysloveno lež, je jako autor již naprosto nevěrohodný. A je třeba se zeptat za koho vlastně kope.

standa
standa
před 1 rokem
Odpověď uživateli  heriot

Je-li prebendou vyhrůžka vyhození z práce – tak to je bonus jako noha.

heriot
heriot
před 1 rokem
Odpověď uživateli  standa

A to jste opravdu vyčetl v mém příspěvku ? Pak doporučuji číst lépe a chápat psané…

Hokarc
Hokarc
před 1 rokem

Už kálejí, už kálejí, ministři v áleji.
Už vypouští, už vypouští výkaly do houští.
Národ jim spílá na place, dusí ho míra inflace.
A škody už bylo dost, došla trpělivost !

vera havrankova
vera havrankova
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Hokarc

Paráda!

cablik
cablik
před 1 rokem

Už aby tahle noční můra skončila čím dřív tím líp a naše země se zbavila vládců a slouhů a konečně vládla Česká vláda a nebo ještě lepší Československá.