Stoltenberg: Vítězství Ruska bude porážkou NATO a to nelze připustit

Vítězství Ruska v konfliktu na Ukrajině bude porážkou NATO, to nelze připustit, řekl generální tajemník NATO Jens Stoltenberg.

Řekl to na tiskové konferenci v předvečer jednání ministrů obrany zemí aliance ve dnech 12. až 13. října v Bruselu.

Generální tajemník NATO Jens Stoltenberg na tiskové konferenci uvedl, že aliance nevidí žádné známky toho, že by Rusko připravovalo jaderný úder na Ukrajinu. Příští týden zároveň oznámil cvičení bloku o jaderném odstrašení. Vítězství Ruska nad Ukrajinou označil za nepřijatelné, protože by to byla prohra NATO.

„Je důležité, aby Ukrajina vyhrála. Pokud Putin zvítězí, bude to nejen velká porážka pro Ukrajinu, ale také porážka pro nás všechny, protože to udělá svět nebezpečnějším a nás zranitelnější vůči ruské agresi,“ citovala Stoltenberga agentura TASS.

„Vítězství Ruska v konfliktu na Ukrajině bude porážkou NATO, to nelze připustit,“ řekl Stoltenberg. Generální tajemník aliance zároveň znovu prohlásil, že NATO se ukrajinského konfliktu neúčastní.

„Pečlivě sledujeme ruské jaderné síly. Nevidíme žádnou změnu v záměrech Ruska. Ale i nadále zůstaneme ostražití“, Jens Stoltenberg (citát TASS)

Poznamenal také, že NATO hodlá přijmout opatření k posílení ochrany kritické infrastruktury zemí, které jsou členy Severoatlantické aliance. Na schůzce ministrů obrany států aliance, která se bude konat 12. až 13. října v Bruselu, se podle generálního tajemníka plánuje projednat otázka navyšování zásob munice a techniky NATO.

Stoltenberg poznamenal, že NATO hodlá zvýšit vojenskou pomoc Ukrajině. Domnívá se, že klíčovou roli v situaci kolem konfliktu hraje podpora Kyjeva ze strany členských zemí aliance.

Dmitrij Medveděv odpověděl:

Nejrychlejším způsobem, jak eskalovat konflikt na Ukrajině k nezvratným důsledkům světové války, je dodávat psychopatům v Kyjevě dalekonosné MLRS.

Přestárlí vůdci washingtonského regionálního výboru a povýšenci z NATO by měli alespoň občas zapnout své změkčené mozky.

A ještě něco. 

Teze generálního tajemníka NATO, že vítězství Ruska bude znamenat porážku Severoatlantické aliance, je přímým potvrzením účasti bloku ve válce proti naší zemi. Jak se říká – ne z velkého rozumu, ale z čistého srdce. Poctivý norský chlapík to nakonec přiznal.

Stálý ruský představitel při OSN Vasilij Něbenzja již dříve řekl, že Severoatlantická aliance potřebuje pouze eskalaci konfliktu jako způsob, jak dosáhnout svého plánu – porazit nebo alespoň oslabit Rusko.

 

Zdroj: https://bit.ly/3fVKlm2, pro Pokec24 přeložila Janinna

3.7 6 hlasy
Hodnocení článku
7 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Hokarc
Hokarc
před 1 rokem

Stoltenbergu, nezasloužíš si pouze porážku, ale i zesměšnění a opovržení.

cablik
cablik
před 1 rokem

A co udělá ten nýmand na Rusko nemají zbraně ani lepší armádu. V tom jejich generálním štábu asi také sedí také jen ideologický blbečci. Ono jim nestačilo jak jejich nastrčené figurky ISIS rozsekala Syrská a Ruská armáda.

Lubez
Lubez
před 1 rokem
Odpověď uživateli  cablik

Je pozoruhodné jak moc je celý západní svět zahlcen nenávistí a debilizací. Jsme ještě vlastně civilizace? Podle těchto štváčů už nikoliv .
Stvořiteli, byl to záměrný omyl?
Nebo???

eFPe
eFPe
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Lubez

Podle čeho budeme civilizaci posuzovat. Podle činů těch nahoře, nebo podle toho jak se chovají masy?

Lubez
Lubez
před 1 rokem
Odpověď uživateli  eFPe

Dobrá otázka.
Většinou se posuzuje podle činů jedinců.
Ale i z masy vzejdou jedinci s charizmatem vůdců.

Vlastik
Vlastik
před 1 rokem

Chlapi ser-te na to, je to pouze fašistické NATO. Slovy R. Čecha – Hrrr na ně….

mikkesh
mikkesh
před 1 rokem

To víš že jo, Honzíku ! Ukaž jim to. Jdi a namlať tomu Rusovi sám !