Zničení plynovodů: Klasický odporný akt státního terorismu USA. Tentokrát nejen proti Rusku, ale i Evropě. Dement Biden splnil své výhrůžky. Námořnictvo cvičilo na místě výbuchu. Washington cynicky knokautoval státy EU. Zachrání se tím?

MIKE ADAMS přináší z amerického pohledu podstatné informace o pozadí podmořské demolice rusko-německých plynovodů, a vysvětluje je jako akt zoufalství Washingtonu při pokusu o záchranu hroutícího se dolaru – a to i za cenu likvidace evropských “spojenců”

Zahraniční zdroj
Zahraniční zdroj

Demolice ropovodů Nord Stream 1 a 2 v Baltském moři je jedním z nejodpornějších aktů terorismu a sabotáže v historii moderního světa. Nyní, když sabotáž potvrdilo mnoho států, začala hra na obviňování, protože všichni si jako by kladou otázku: “Kdo to udělal?” Přitom je to od první chvíle jasné:

Prezident Joe Biden, rusofobní představitelka ministerstva zahraničí Victoria Nulandová a senátor Republikánské strany Ron Johnson na videozáznamech otevřerně požadují likvidaci ropovodů Nord Stream za použijí veškerých dostupných prostředků.

Biden: Uděláme s tím krátký proces

Zde je přepis záznamu výměnu názorů mezi senátorem Ronem Johnsonem a Victorií Nulandovou, známou nenávistí k Rusku a klíčovou architektkou zkorumpovaného Zelenského režimu, který otevřeně spolupracuje s ukrajinskými nacisty, a klidně přitom okrádá o miliardy dolarů americké daňové poplatníky.

Johnson: „Nedokážu si představit účinnější způsob, jak potrestat ruskou agresi, než zabránit tomu, aby byl Nord Stream 2 někdy spuštěn.“

Nulandová: “Myslíte tím…”

Johnson: “…Přijetí opatření, které zabrání tomu, aby se NIKDY nestal funkčním.”

Nulandová: “Naše očekávání je, že provoz plynovodu bude pozastaven.”

Johnson: “Doufám, že Výbor pro zahraniční vztahy Senátu přijme legislativu, která by šla nad rámec pouhého pozastavení, ale znamenala by jeho trvalé ukončení.”

Joe Biden to v krátkém videu s českými titulky říká zcela nezakrytě:: “Uděláme tomu konec.”

To prohlásil už 7. února tohoto roku – tedy jerště před boji na Ukrajině. Ve svém obvyklém násilnickém a pašeráckém stylu, kterého jsme svědky, když dementní stařec předstírá, že je drsný chlap, vyslovil Joe Biden slabě zahalenou hrozbu, že plynovod Nord Stream zničí.

Reportér: “Ale jak to přesně uděláte, když… projekt je pod kontrolou Německa?”

Biden: “Ujišťuji vás, že to zvládneme.”

Zásah Bruselu “na komoru”

Ale již začátkem roku (27. ledna), Victoria Nuland prohlásila, že Nord Stream 2 bude „zastaven tak či onak“: „Pokud Rusko vstoupí na Ukrajinu, tak či onak je s Nord Stream 2 konec.“

To ovšem vyvolává otázku: Jestliže levný ruský plyn zemní plyn poskytoval Evropanům cenově dostupné hnojivo, a tedy i potraviny, energii pro výrobu elektřiny, pracovní místa a průmyslové kapacity, proč tolik vysokých amerických představitelů požadovalo odstranění plynovodů? Chtějí snad, aby jejich spojenci Evropané trpěli? O tom, že šlo o americkou operaci, která nejen Německo, ale celou bruselskou administrativu zasáhla na nejcitlivějším místě, přitom nemůže být pochyb:

Jak informoval Sea Power Magazine již 14. června, speciální jednotka amerického námořnictva prováděla podmořský nácvik “odstraňování” (!) výbušnin přesně v oblasti, kde nyní k sabotážním explozím došlo. Krycí příběh zněl, že námořnictvo potřebuje provádět „experimenty s lovem min“ pomocí bezpilotních podvodních dronů. Tady ale žádné miny nejpozději od konce 2. světové války přece nikdy nebyly!

Cvičení, které ani netajili

Na podporu BALTOPS se 6. flotila spojila s výzkumnými a válečnými centry amerického námořnictva, prý aby přinesla nejnovější pokroky v technologii bezpilotního podvodního lovu (čti: kladení) min na dně Baltského moře, a prokázala tak účinnost těchto technologií v operačních scénářích.

Experimenty americká armáda prováděla u pobřeží Bornholmu v Dánsku. Dalšími účastníky byly Naval Information Warfare Center Pacific, Naval Undersea Warfare Center Newport a Mine Warfare Readiness and Effectiveness Measuring. Vše pod vedením 68. týmové jednotky 6. flotily.

“Experimenty” prý byly zaměřeny na UUV navigaci, týmové operace a vylepšení součinnosti v akustické komunikaci, to vše při shromažďování kritických souborů dat pro pokrok v algoritmech automatického rozpoznávání cílů pro detekci min. Jak ušlechtilé!

Obvinění jako výsměch: Povinně spolkněte jakoukoli absurditu!

Tak si to srovnejme: Válkychtivý Bidenův režim (kdo skutečně za dementa vládne není podstatné) tedy veřejně vyhrožuje, že zničí ropovody Nord Stream všemi nezbytnými prostředky. Pak se v oblasti Bornholmu v Baltském moři objeví pracovní skupina 6. flotily amerického námořnictva s experty na podmořské demolice. A o pár měsíců později přímo v téže oblasti Bornholmu na dně Baltského moře vybuchne plynovod. Tím se evropský průmysl, beztak již nalomený bruselským zeleným šílenstvím, dostane na cestu k neodvratnému kolapsu. Kupodivu tím však zároveň alespoň na čas podpoří západní dominanci hroutícího se amerického dolaru a průmyslu – těžebního na místě prvním.

A jako vždy americké zpravodajské služby kvůli tomu všemu okamžitě ukazují na Rusko, jakkoli je to absurdní. Každý (mimo dementů) přece ví, že Rusko má nulovou motivaci zničit svůj vlastní plynovod – a dokonce ne jen kvůli tomu, že je to ruská „zlatá slepice“ přinášející mu miliardy dolarů (resp. stamiliardy rublů) do státní kasy. Mohlo přece kdykoli otočením kohoutků plyn zastavit – a opět jej spustit, pokud by Německo v zoufalství z ekonomického kolapsu odmítlo vazalství s USA a NATO a uzavřelo s Ruskem mír – třeba separátně. Proč by si Rusko tuto možnost samo zničilo?

Teď je to jednoduché: Už neexistuje žádná možnost, že by Německo v dohledné době dostávalo relativně levný – a hlavně stabilní – ruský plyn. Tato možnost byla bezostyšným aktem státního terorismu a sabotáže zlikvidována. Jak americké!

Jdou USA do války Evropou?

Stále více to vypadá, že Spojené státy, aktuálně okupované nelegitimním zločineckým kartelem, který se zmocnil moci brutálním volebním podvodem – fakticky státním převratem v roce 2020 – jdou do války nejen s Ruskekm, ale i Evropou. Sabotáž plynovodu Nord Stream znamená, že tuto zimu (a ještě několik dalších zim) nebude pro Německo zemní plyn. To znamená například téměř stoprocentní jistotu, že chemický konglomerát BASF bude nucen ukončit provoz – s největší pravděpodobností již do konce tohoto roku.

Málokdo si uvědomuje, že pokud BASF padne, zhroutí se dominově celý evropský průmyslový sektor.  Je to BASF kdo na trh dodává drtivou většinu průmyslových chemikálií potřebných pro hnojiva, rafinaci ropy, letectví, výrobu automobilů, textilie, spotřební zboží, zdravotnické potřeby a léky, plasty a pryskyřice a mnoho mnoho dalšího. Bez BASF nemůže fungovat většina evropského průmyslu – a bez zemního plynu nemůže fungovat BASF.

Představitelé BASF otevřeně říkají, že není jisté, zda jejich chemické závody mohou být někdy v budoucnu vůbec znovu spuštěny, pokud budou nyní uzavřeny. Připomeňme, že od 60. let nikdy ani na den nepřerušily provoz.

Prostě tento německý chemický gigant (mimochodem dříve byl součástí nacisty řízeného chemického konglomerátu IG Farben, který páchal hrůzostrašné válečné zločiny) – nyní hrozí uzavřením provozů, které nepřetržitě běží od 60. let.

V britském Guardianu (v článku nazvaném „Jak by přidělování plynu v německé továrně BASF mohlo uvrhnout Evropu do krize“) vysvětluje  Philip Oltermann ještě “před výbuchem”: “BASF je blízko uzavření svých obrovských chemických zařízení v Německu kvůli nedostatku zemního plynu. Zastavení výroby však může být trvalé, protože nikdo neví, zda mohou závody po odstávce vůbec ještě někdy obnovit provoz, protože odstavením může být celý systém nevratně narušen.”

Zavření chemického gigantu BASF povede ke zhroucení průmyslu i celé EU

Též článek agentury Reuters (již z letošního března) konstatuje totéž: „BASF varuje, že zastaví produkci, pokud dodávky plynu poklesnou na polovinu jejích potřeb.” Ale přece se zdála být nějaká naděje. Teď padla.

Zničení Nord Stream 1 a 2 způsobí, že BASF bude definitivně nucen zastavit provoz. To znamená, že skončí i velká část nejen německého, ale vůbec evropského průmyslu. Jedním z mnoha důsledků bude i to, že hlavní evropské banky budou čelit rozsáhlé platební neschopnosti. Kriticky ohrožena je proto další existence eura – a tedy celé EU.

Vyhozením Nord Streamu “do povětří” tedy Bidenovy USA zdaleka nezaútočily jen na Rusko. Podařilo se uvést do pohybu události, které povedou ke zhroucení západní Evropy, jak jsem ji dosud znali. Z luxusní kolébky západní civilizace se kontinent přemění na pekelnou díru třetího světa hladu, bídy, nezaměstnanosti a průmyslové bezvýznamnosti. To musí být Gréta ráda!

Tento proces byl sabotáží uveden do pohybu, a nelze jej zastavit. Plynovody Nord Stream – pokud vůbec to lze – se budou opravovat roky (neexistují žádné oficiální odhady doby oprav). Nyní bude Německo a většina ostatních evropských zemí nuceny nakupovat více drahého LNG plynu od amerických exportérů. Což sice zčásti přesune miliardové zisky z ruského Gazpromu na americké exportéry LNG – ale zdaleka ne zcela, protože USA budou Evropě současně dodávat – patřičně zdražený – plyn, který levněji nakoupí v Rusku.

Sobotáž pro záchranu dolaru?

Sabotoval tedy Bidenův režim své vlastní evropské spojence, aby zachránil dolar a americký průmysl?

V tomto krátkém podcastu finanční analytik Tom Luongo říká, že Federální rezervní systém (FED) je ve válce s Evropskou centrální bankou (ECB). To vše ve snaze oslabit euro, vyvolat krach evropských bank a podniků – a tím udržet dolarovou dominanci pro nadcházející roky (s pokračujícím statusem petrodolaru, který FEDu umožňuje zdánlivě neomezený tisk dalších peněz).

Opakované zvyšování úrokových sazeb FEDu v kombinaci s válkou na Ukrajině způsobuje, že investoři prchají z Evropy a přisávají se k nástrojům denominovaným v dolarech – což jsou především státní pokladny. FED již naznačil, že bude pokračovat ve zvyšování sazeb až do potlačení inflace i kdyby cenou za to měl být hladomor ve světě.

Zničení plynovodů Nord Stream urychluje zánik ECB a eura. Spojené státy tak ještě na nějaký čas možná zůstanou dominantní průmyslovou a měnovou velmocí Západu. Ilustruje to ohromující paniku amerického ministerstva financí a FEDu: Bez mrknutí oka obětují své evropské spojence, aby se pokusili udržet dolar nad vodou ještě chvíli – přestože se státní dluh blíží 31 bilionům dolarů a stroj na tisk peněz jede na plné obrátky.

Nedávných dalších více než 12 miliard dolarů schválených pro kyjevské nacisty je zjevně jen koordinovaným konečným rabováním americké kasy politickou elitou, která si je plně vědoma toho, že téměř všechny měny západních zemí – včetně Japonska a Spojených států – jsou na pokraji kolapsu.

Nacházíme se ve stavu nevyhlášené globální světové války. V jejím rámci bezohlední okupanti, kteří v současnosti uchvátili vládu Spojených států, jsou ochotni uvrhnout více než 500 milionů Evropanů do hladu, mrazu a nezaměstnanosti, aby získali trochu více času pro USA.

Na tohle se Nebesa dlouho nečinně dívat nebudou.

Autor: Mike Adams, Zdroj, překlad Protiproud

1 1 hlasovat
Hodnocení článku
1 komentář
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Georg
Georg
před 1 rokem

Zřejmě to bude nejaký ruský trol a nebo pane bože ruský špion, psát takové názory, informace, případně pravděpodobné závěry. Dnes při jízdě autem jsem si vyslechl zprávy velice “objektivní” rozhlasové stanice Český rozhlas Plus. Hovořili o teroristické akci na NS 1 a 2 a řekli k tomu pouze jediné. V té době se tam plavily ruské lodě.… Číst vice »