Cíle vlády Petra Fialy

Jaroslav Bašta
Jaroslav Bašta

Od voleb do Poslanecké sněmovny uběhl více než rok, takže je možné hodnotit nejen (ne)úspěchy Pětikoalice, ale hlavně skutečné cíle současné české vlády.

Od prvního pohledu je jasné, že se vyznačují podivnou nejednoznačností a občas si vzájemně odporují. Kupodivu to není dáno jen seskupením pěti politických subjektů s velmi rozdílnými programy, ale snahou vyhovět třem různým centrům rozhodování, které tuto vládu fakticky řídí. Jde o Washington, Brusel a Berlín, píše Jaroslav Bašta v komentáři pro Prvnizpravy.cz.

Když to hodně zjednoduším, základní požadavky Spojených států jsou dva – učinit z České republiky výhradního dovozce zkapalnělého břidlicového plynu z USA, který zamění dosavadní dodávky ruského zemního plynu. Dále pak udržení naší pozice státu, který podporuje Ukrajinu až na samou hranu konfliktu s Ruskem. Tuto roli ve větší míře již hraje Polsko, se kterým vytváříme jakousi jestřábí letku. Dá se předpokládat, že svou roli v budoucnu má sehrát náš zbrojní průmysl.

Pokud jde o Brusel a Berlín, ti mají jeden společný požadavek, kterým je pokračování politice Zeleného údělu, tedy Grýndýlu. Jedním z jeho základních cílů, který bez ohledu na energetickou krizi a válku na Ukrajině prosazují, je deindustrializace Evropy, tedy zničení průmyslu. Česká republika jako nejprůmyslovější země Unie se evidentně stává jednou z prvních obětí této sebevražedné zelené politiky.

Naše vláda tím pověřila ministra Síkelu. Likvidace českého průmyslu bude mít dvě základní podoby. Všechny menší energeticky náročné podniky skončí kvůli vysokým cenám energií. Ty důležitější a atraktivnější se přestěhují do zemí s dostatkem energie. Obávám se, že většinou až poté, co si je levně pořídí noví majitelé. Tento proces již běží, dokonce i někteří představitelé Evropské unie se pohoršují nad tím, jak Spojené státy lákají všechny důležité evropské firmy, aby se přesunuly do USA kvůli dostupným a levným energiím.

Fialova vláda samozřejmě nezapomíná ani na české zemědělství. Jeho fungování chce omezit změnou dotačních sazeb, aby tak zlikvidovala zbytky naší potravinové soběstačnosti. České země mají v budoucnu pouze pěstovat obiloviny a vše ostatní budeme dovážet.

Když jsem se podíval na priority současné vlády, které se nejvíce odhalily při jednáních o energetické bezpečnosti, pochopil jsem, že blaho České republiky a jejích občanů je skutečně to poslední, na čem jí záleží. Tento postoj ignoruje skutečnost, že v Čechách sice dochází k bouřím a revolucím nepříliš často, ale pak jsou drsné a důsledné.

 

Zdroj: První zprávy

Chcete-li podpořit Novou republiku, přispějte na účet 2300 736 297 / 2010

4.1 7 hlasy
Hodnocení článku
8 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
cablik
cablik
před 1 rokem

Tak to nejhorší se blíží a je na národu aby se tomu postavil a odstavil šílené slouhy od moci. To nebude jen u nás západním lidem se to též nebude líbit.

eFPe
eFPe
před 1 rokem
Odpověď uživateli  cablik

V těchto věcech jsme od Bílé Hory nikdy nebyli lídři, a zřejmě se nám to povede až potom, co se to dominově začne sypat jinde.Jenom si musíme uvědomit, že jsme národ. a ne jedinci.

kolokol
kolokol
před 1 rokem

Pan Bašta jako vždy rozumně a s přehledem. Ještě měl určitě označit i ukrajinizaci našeho státu, jako další evidentní cíl fialové vlády.
Pana Baštu volím na Hrad. A s Babišem si všichni jeho podporovatelé vyližte… víte co!

vaclav
vaclav
před 1 rokem
Odpověď uživateli  kolokol

Pan Bašta se hrdě hlásí k tomu, že byl pro vstup do NATO – pro mne naprosto nevolitelný. Ani se za to neomluvil. Blbec když udělá chybu se neomlouvá. Inteligentní člověk chybu přizná.

Anonym
Anonym
před 1 rokem
Odpověď uživateli  kolokol

Vy si taky vyližte…víte co! Ne kvůli tomu, koho volíte, či nevolíte, ale jak se tady vyjadřujete. Myslím, že se tu scházíme všichni přibližného smýšlení a takové výkřiky patří na stránky sluníčkářů, kteří jsou vždy především plni nenávisti.

kolokol
kolokol
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Anonym

Ano, nenávidím fašisty, už to tak prostě mám. A ten výkřik, jak jste to charakterizoval, nebyl jen tak do větru. Bohužel i na těchto stránkách vyšel nedávno článek na podporu toho fašistického zmetka Babiše.

spartak
spartak
před 1 rokem

Ano ,situace státu je katastrofální. Poprava ČR se blíží.

vaclav
vaclav
před 1 rokem
Odpověď uživateli  spartak

Jsme před brodem a ještě můžeme vyhrnou kalhoty