Drobný komentář k šílenosti posledních dnů

Za posledních pár hodin mě zaujal případ rakety (nebo více raket), jenž dopadla na Polské území (tento komentář píši šestnáctého listopadu, takže jen pár hodin po incidentu). Hezky ilustroval současnou mentalitu západních politiků a hlavně oněch samozvaných hlídacích psů „demokracie“ – mediálního oligopolu.

Vše začalo „zaručenou“ zprávou z renomované agentury AP. Dle jejich zdrojů z Pentagonu na území Polska dopadly ruské rakety. V zápětí se rozhořelo několik hodin nenávisti vůči Rusku, kde se zejména politici ze zemích bývalých sovětských satelitů začali předhánět v siláckých výrocích. Naše nebezpečně inteligentní ministryně obrany pronesla věty jako že Ruský útok na Polsko nesmí zůstat bez odezvy, Rakušan ujišťuje že Rusko o mír nestojí a stojíme při Polsku, co řekl Fiala netřeba psát. Ostatně, zahraniční média nejsou o moc lepší – Britský tisk má na titulních stránkách prohlášení jako: Ruské rakety udeřily v Polsku, Putinova válka se přelévá do Polska, Ruské bomby zasáhly Polsko, a další.Opravdová bomba však přišla pár hodin po tomto incidentu. Zjistilo se, že se jedná o raketu země-vzduch vypálenou z Ukrajiny, která minula cíl a dopadla na Polské území. Respektive, toto je poslední verze, která se však ještě může desetkrát změnit v průběhu následujících dní či hodin.

O čem to celé svědčí?

Za prvé se ukazuje dětinský přístup oligopolních médií (ano, hodně přes 90 procent mediální scény je celosvětově ovládáno několika prověřenými oligarchy). Při honbě za senzací je jim úplně jedno, že málem rozpoutaly třetí světovou válku. Co více, ono rozpoutat tuto válku je dost očividně jejich reálný záměr. Účel světí prostředky – nevadí, že se lže, hlavně že bude o čem psát a o pár procent se momentálně zvýší naše příjmy. Jejich přístup připomíná drzé náctileté spratky, kteří zkouší, kam ještě mohou posunout hranice.

Za druhé se ukazuje agresivita a šílenost západních politiků. Těm nevadí, že ještě neproběhlo žádné vyšetřování – viník je znám předem. Pokud se náhodou prokáže, že to nebyl on přímo, tak najdeme nějaký stupidní argument proč to byl on alespoň nepřímo. Pro politiky je důležité, že se nepíše o nepořádku v jejich zemi, ale o něčem, co je dostatečně daleko. Hlavně neupozorňovat na katastrofální stav veřejných financí západních zemí, problémy s narkomany (nejen v USA), skandálně rychle rostoucí kriminalitu, zdražování všech možného – to přece vůbec nevadí.

A do třetice to ukazuje degenerovanost celé společnosti. Většina lidí fandí impulzivnímu, primitivnímu a agresivnímu chování. Pokud tomu nevěříte, podívejte se na výsledky voleb v libovolné významné zemi (tedy pokud se to ještě dá nazývat volbami, ale to je na jinou debatu). Nikdo se nedovolává žádné zodpovědnosti aktérů. Proč se neptáme, kdo byl ten zdroj agentury AP z pentagonu – a pokud žádný nebyl (což je teď evidentní), proč příslušný novinář a agentura není stíhán za šíření poplašné zprávy? Proč žádný z retardovaných politiků (dokonale reprezentující současnou degenerovanou společnost) nebyl na místě vyhozen či není předmětem vyšetřování? Uvědomuje si vůbec většina společnosti, co se mohlo stát? Jak zbytečná otázka, že? Neuvědomuje, protože politici jsou vlastně takovým obrazem společnosti, ostatně jsou ještě pořád lidmi voleni (než se volby zruší úplně – což dost možná nebude dlouho trvat).

Smutné vyhlídky

Ti z nás, co si mysleli, že nic horšího než covidová histerie nemůže existovat, vidí, že jsme se mýlili. Šílenost, impulzivnost a agresivita se od té doby naopak znásobila (a dále v čase exponenciálně roste). Rostoucí šílenost elit jde ruku v ruce s tím, jak se prohlubují vnitřní problémy západní společnosti, jako šílené zadlužení, počet lidí v dluhové pasti, rostoucí agresivita všech menšin (v posledních dnech spojená s ničením uměleckých děl), rostoucí počet lidí bez domova, nárůst drogově závislých, inflace utržená ze řetězu, a tak dále. S ohledem na to, že západní země mají k dispozici vodíkové bomby v opravdu velkém kvantu, je tato chronická unáhlenost mimořádně nebezpečná. Toto nemůže dopadnout dobře.

Autor: Karel Eichler, zdroj: Zvědavec

5 5 hlasy
Hodnocení článku
15 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Kastelan
Kastelan
před 1 rokem

Inu jak nepodobné s Vrběticemi a novičokem….Novínáři (většina) jsou skutečně tím nejblbějším vzorkem obyvatelstva, hned po nich politici (také většina) Jak příznačné, že si tak společně rozumí. Pak se nemůžeme divit marasmu, co rok od roku bují víc a víc a to globálně.Zahráváme si s ohněm, pokud dosadíme do role ministrině obrany naprostou blběnu. Není se… Číst vice »

adam
adam
před 1 rokem

Vývoj dospěl k bodu, kdy už se každý občan musí rozhodnout, zda bude podporovat nebo tolerovat tu bandu, která ničí budoucnost občanů této země, nebo se postaví na odpor a pomůže těm, kteří se snaží obnovit naději na slušný život i pro naše děti a vnuky. Třetí cesta není…

Karel2002
Karel2002
před 1 rokem
Odpověď uživateli  adam

Jak se postavit na odpor? Zúčastnil jsem se dnes toho pochodu. Co mám ještě udělat, aby vláda padla?

adam
adam
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Karel2002

Samozřejmě i taková aktivita se počítá. Dík.

eFPe
eFPe
před 1 rokem

Já bych ještě k reakci Bidena…
Je jaká je, protože USA mají odstřelením NS1 a NS2 vpodstatě splněno. Vyhrály, a teď už mohou ale nemusí pouze z dálky tu popíchnout jednu tu druhou stranu.
Vlhkým snem Britů by bylo ovládat Bospor, a vlhkým snem Poláků mít kousek černomořského pobřeží.

vik
vik
před 1 rokem

Šílená doba. Vždy pár minut po nebetyčné provokaci, při které umírají lidé, se ozve placený zpravodajský chór o zaručeném viníkovi. Vodopád nelogických tvrzení přehlušuje fakta a zdravý rozum. Pád dvoj(trojčat) a nalezené pasy, novičok a neuvěřitelné nesmysly, sestřelení civilního letadla na Ukrajinou, “pandémie” a vyvolání strachu, který zavraždil tisíce lidí, likvidace Nord Streamu, odstřelení Polského traktoru. Stejný… Číst vice »

Hokarc
Hokarc
před 1 rokem

Ten, kdo táhna na Rusa
ten je onuce usa !
U nás hodně takových
dutých palic makových.

vachav
vachav
před 1 rokem

Výborný článek a smutné kostatování.Trochu bych parafrázoval slova autora ,že “nic horšího,než covidová histerie nemůže existovat”,s čímž částečně nesouhlasím.Když před časem řídil vládu v tomto americkém absurdistánu jakýsi lampasák “Tupolánek”ze zločinecké organizace ODS,měl jsem pocit,že nic horšího tato země nemohla zplodit.Tak to jsem se šíleně střelil-přišel příslušník stejné organizace-sudeťák a vrchní klaun místního… Číst vice »

Karel2002
Karel2002
před 1 rokem
Odpověď uživateli  vachav

Topolánek dostal v parlamentních volbách 2006 ohromující počet hlasů cca 35 procent. V podzimních volbách roku 2006 měl snad ještě lepší výsledek. Mně se také zdálo, že to je zločinec, nicméně lidem, zvláště lidem v Praze, to nevadilo. Fiala v porovnání s ostatními lídry vládní koalice tzn. Rakušanem, Pekarovou, Bartošem a Jurečkou, jen lehce vyčnívá. Bylo by… Číst vice »

kutnohorsky
kutnohorsky
před 1 rokem

Dnes se na náměstích budou scházet lidí, kteří budou nadávat na vládu a na poměry. Ale spíš se nebudou scházet vůbec, snad jen ti placení. Sdělovací prostředky o těchto setkáních budou informovat, že jsou na podporu demokracie a že se slavilo…Možná, že někde jo, ale co???… Lež jako lež, jestli raketa nebo demonstrace,… Číst vice »

Lubez
Lubez
před 1 rokem
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Vážený pane. Již nyní se schází účastníci pochodu na Opletalově ulici, odtud budou pokračovat pěšky k ČT. Bohužel Václavák mají blokovaný šťastní vlastenci chocholové a jejich místní pohuňci. Sice nevím co mají oni společného s naším 17náctým listopadem ale je to tak. Ten Český duch se pomalu ale jistě probouzí, ještě je stále… Číst vice »

Lubez
Lubez
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Lubez
mikkesh
mikkesh
před 1 rokem

Myslím, že s hloupými přerostlými dětmi co se v tomto nemocném systému dostaly k vládnutí, už si z nás někdo nepokrytě dělá srandu. Nebo snad někdo pozná většího imbecila (vyjma ústavů) než je třeba Stanjura ? Primitiva Rakušana ? Hňupa Fialu ? U děvčat ve vládě bych snad nevyjímal ani ty ústavy pro duševně zabržděné.… Číst vice »

cablik
cablik
před 1 rokem

Nevěřím že něco spustí i USA couvli když komik vytvořil provokaci aby zatáhl NATO do války s Ruskem. Impérium se jim drolí a je otázka času kdy se rozpadne.