Kolářovy prezidentské analogie jsou nepatřičné

Jiří Jaroš Nickelli
Jiří Jaroš Nickelli

Pan exdiplomat Petr Kolář se pustil do filipiky na obranu exgenerála Pavla, medializovaného exkomunisty  a služebníka Varšavského paktu, nyní stejně zapáleného služebníka NATO.  Konstatování, že jeho srovnávání pana generála Pavla s Eisenhowerem a de Gaullem, a naopak odmítání srovnání s Pinochetem, je podle mého názoru velká střelba do keře, anebo, jak se na Moravě říká “střelba kozla”. A to je příliš politicko korektní charakteristika, mohla by znít daleko tvrději. Sice politickou korektnost neuznávám a nesnáším, ale ve veřejném prostoru se jí musím podrobovat. Zatím.

Pro vlasteneckou společnost nevolitelný pan exgenerál Pavel nemá žádné klady, které bychom mu mohli přisoudit – krom otrocké služby novorežimu a válečnickému paktu NATO.

Pan exgenerál Pavel, který má nesmazatelné charakteristiky bývalých nadřízených orgánů ČSSR o jeho věrnosti socialismu a vzorném rodinném prostředí vyznávajícím marxleninské zásady. a nyní se jako příslovečný Ferdyš obrátil do služeb svého třídního nepřítele NATO, připomíná v naší neslavné historii jiného takového žoldnéře – Raiduita des Souches, který je mytologizován, jako zachránce Brna před zuřivými protestanty Švédy. Tehdy tento původní hugenot přešel do služeb ideologického nepřítele, Habsburků, aby s nemenším zápalem hájil vojenské a politické zájmy porobitelské dynastie, která uvrhla České království do temna trvajícího až do roku 1917, do bitvy u Zborova. Není náhodou, že to připomínám právě dnes – v hrozný den výročí Bělohorské bitvy, tohoto strašného data, prvního v dějinách našeho národa. Druhým byl 15,březen 1939…

Ale zpět k panu Koláři. Jeho ahistorická srovnání exgenerála Pavla s vysoce morálními generály Eisenhowerem a de Gaullem kulhají na obě nohy.

Ani Eisenhower natož de Gaulle by nikdy nepřipustili přechod do nepřátelského tábora – což byl tábor nacistického Reichu, fašistické Itálie a militaristického Japanu. Přitom sám Eisenhower měl rodové německé kořeny, ale byl to natolik bytostný demokrat a republikán, že vždy připomínal – na nacismus a fašismus se nikdy nesmí zapomenout. O de Gaullovi ani nemluvě, jeho hrdinství v boji nejen s nacistickým Reichem, ale i s kolaborantskou vichystickou vládou lze psát celé encyklopedie. Čím se v této souvislosti může prokázat pan exgenerál Pavel? NIČÍM – krom ideové a morální zrady republiky a bývalého východního bloku států!

Bláboly pana Koláře na této historicky prokázané reálii nic nezmění – krom ohlupování neinformované části naší veřejnosti, kterou pan Kolář chce tímto nejapným srovnáváním přimět k volbě exgenerála Pavla. Lze jen těžko uvěřit, že naše veřejnost dá přednost tomuto koulí minulosti uvázaného kandidáta. Domnívám se, že většina národa nakonec zvolí menší zlo, než to, které představuje pan exgenerál Pavel.

Autor:  Jiří Jaroš Nickelli, zdroj: České národní listy

4.3 6 hlasy
Hodnocení článku
22 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Primak
Primak
před 1 rokem

Autore, smažte tu fotku, to není generál de Gaulle, ani Petr, ni Pavel, koukněte se, co dole o tom píšu.

cablik
cablik
před 1 rokem

Maďaři se ruské jaderné energie nevzdají
http://vasevec.parlamentnilisty.cz/madari-se-ruske-jaderne-energie-nevzdaji

JASNÉ NE PRO RAKUŠANA A JEHO PLÁNY
https://pravyprostor.net/?p=151923

mikkesh
mikkesh
před 1 rokem

Tak Petříka Pávka Pavla doběhla minulost. Jestli pak tomu slouhovi došlo, že kdyby ho chvilku před tím doběhlo svědomí, mohl se na kandidaturu vysrat a, a měl klid.
Ke kolaborantu Kolářovi se snad nemá cenu vyjadřovat vůbec.

cablik
cablik
před 1 rokem

Ať si havloidi blábolí co chtějí jejich koně jsou nevolitelní včetně tohohle lampasáka. Nepotřebujeme na hradě západní loutku co bude papouškovat tu jejich propagandu něco takového co mají za tím Slováci.

Haskuv Duch
Haskuv Duch
před 1 rokem

… a je hotovo, vymalováno, vytřeno. Soudružka lampasačka Mlýnková a její nadřízení mají jasno: https://zvedavec.news/vezkratce/19191/ Asi bude nutné toho nebohého chudého ukrajince odchytit, svlíknout a podívat se detailně, jak je to ve skutečnosti s tou “vyvrácenou fámou” o hrdinném praporu Azov. Vždyť takhle za chvíli naše zpravodajské orgány klidně vyvrátí i fámy o nacistickém Německu nebo fašistické… Číst vice »

Naposledy upraveno před 1 rokem uživatelem Haskuv Duch
kutnohorsky
kutnohorsky
před 1 rokem

Voják přísahá pouze jednou. Kdyby byl charakter, vystoupil by po revoluci z armády a mohl jít dělat třeba poradce nebo pracovníka do soukromých zbrojařských firem. Ale jeho porevoluční veletoč, kdy okamžitě přeběhl ke svému bývalému potencionálnímu nepříteli je snad až obdivuhodný. Zarážející je ta jeho pracovní aktivita a zapálenost pro nového pána. Hlavně aby… Číst vice »

Primak
Primak
před 1 rokem

A kdo je na tom obrázku?

kutnohorsky
kutnohorsky
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Primak

To jste nepoznal de Góla ?

Primak
Primak
před 1 rokem
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Já jó, (i když to není zrovna moc charakteristický jeho portrét, jak běžně vidíme). Ale každý není tak sečtělý v historii jako Vy (a já).

BTW, je ten článek o de Gaullovi?

Haskuv Duch
Haskuv Duch
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Primak

Ano, není to jeho charakteristický portrét. je na něm poněkud málo z profilu… 😉

Primak
Primak
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Haskuv Duch

Přesně tak…

Primak
Primak
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Primak

Zkuste si dát do Googlu “de Gaulle” a image, a najdete tam stovky jeho fotek, a jen jednu co je tady, ona je pěkná barevná. Ale žádné jiné s touhletou bílou čepicí a v téhle uniformě…

Primak
Primak
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Primak

Všechno zpátky, všechno špatně:
teď jsem si tu fotku znova našel, to není De Gaulle otec Charles generál, alébrž jeho syn Philippe de Gaulle, admirál, proto ta bílá čepice a tmavomodrá uniforma.

Článek vydaný vloni k jeho stým narozeninám, a rozhovor rok před tím:
http://www.andrewcusack.com/2021/philippe-de-gaulle/

kutnohorsky
kutnohorsky
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Primak

Pavel je v článku srovnáván m.j. s de Gólem. Ten se asi v hrobě obrací. No to je góóól…

spartak
spartak
před 1 rokem

Rodina Kolářů se vybavila pěkně do hněda ,no to nic.Paní Vitásková vzdala soutěž o presidentský post.Vážím si jejího rozhodnutí ,protože známe jak “demokraté” dovedou být záludní ba i vražedně důslední.Pan Skála se také nebude zúčastňovat prohnilé,hnusné kampaní a kdo pro nás zbývá? Ano.

Haskuv Duch
Haskuv Duch
před 1 rokem
Odpověď uživateli  spartak

Někdy vloni měl mladý pan Kolář dohněda i trenky. To když se rozšířila fáma, že jemu a druhému hrdinovi jménem Novotný jdou po krku agenti Pat a Mat.

tomaskova
tomaskova
před 1 rokem
Odpověď uživateli  spartak

Že by Pavel Zítko? Dokázal za 17 dní nasbírat potřebných 50 tisíc hlasů a něco málo navíc. Je ve svém zanícení konzistentní a jde mu hlavně o to, dostat se do debat, aby lidem trošku osvětlil to, co se u nás děje.

Lubez
Lubez
před 1 rokem
Odpověď uživateli  tomaskova

No tak madam Prrr.
To je stejná hnida jako systémová kolekce Nerudová, Pavel atd

tomaskova
tomaskova
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Lubez

A důkazy na to máte, vy rozumbrado?

Lubez
Lubez
před 1 rokem
Odpověď uživateli  tomaskova

Vážená dámo. Pustil jsem si několik jeho propagačních videí a ani jedno nedokoukal dokonce. Nevím jak jeho projev nazvat abych neschytal váš hněv. Zkrátka a dobře i jeho minulost (dá se dohledat na internetu) není bůhví jak oslnivá.
Nechci se nijak dotknout vašeho ega.
Jen se hodně divím vaší naivitě.
S úctou váš rozumbrada.

cablik
cablik
před 1 rokem
Odpověď uživateli  spartak

A já jsem dal podpisy panu Skálovi bohužel polofašistická společnost komunisty nenávidí. A co takhle pan Březina mluví rozumně a pokud nic tak nezbude nic jiného než to dát Babišovi aby se tam nedostal žádný pro západní nacista.

Georg
Georg
před 1 rokem

Autor článku mě připomněl hru, kterou jsem viděl za socialismu v TV. Ta hra se jmenoval Obrácení Ferdyše Pištory, kdy jmenovaný Ferdyš se, jako zázrakem přeměnil, dalo by se říci za “svatého”. Stejný “zázrak” se stal u generála Pavla. Nevadí mě, že byl komunista, nevadí, že sloužil své vlasti a přísahal jí věrnost.… Číst vice »