Totalitní EU si zve Muska na kobereček, na Twitteru musí zachovat cenzuru

Muskova vize otevřenějšího Twitteru značně rozčílila pohlaváry v Bruselu, přičemž úředníci z Evropské unie nyní opakovaně požadovali, aby blok pokračoval v cenzuře obsahu, který považuje za problematický, což je vlastně cokoli, co není v souladu s politikou EU

Již před časem Muskovi vyhrožovali eurofašisté drakonickými pokutami, pokud převezme Twitter a ukončí jeho cenzuru. Dalo se tedy očekávat, že záhy po převzetí k tomu skutečně dojde.

Kdo není úplně slepý, ten dávno vnímá, že EU je zcela nedemokratická instituce, tedy jen jakási 4. říše, jejíž cíle se však příliš od té třetí neliší. Úmyslem těch, kdo EU založili, je globalizovaná Evropa, bez národních států a národů s jejich vlastní kulturou a tradicemi.

EU má také za cíl výměnu původních Evropanů za Afričany, Araby, Afghánce a jiné cizince. Multikulturní masa, pro kterou jsou původní evropské tradice a kultura zcela cizí – či dokonce v případě muslimů nepřátelské – bude mnohem ochotnější přeměnit Evropu v jeden globalizovaný kontinent bez jakékoli národní identity.

Také současná ekonomická destrukce je plně v režii podvratné EU, či spíše těch, kdo v pozadí tahají za špagáty všech v EU usazených loutek.

Cenzura je jednou z hlavních známek totalitních systémů – nejinak je to v případě EU, která již dlouhodobě tlačí na různé internetové platformy, aby cenzuru praktikovaly v co nejširší možné míře.

Elon Musk se údajně má setkat s komisařem EU pro vnitřní trh Thierrym Bretonem kvůli obavám  Bruselu, že Twitter brzy začne chránit svobodu projevu.


Zdá se, že Muskova vize otevřenějšího Twitteru značně rozčílila pohlaváry v Bruselu, přičemž úředníci z Evropské unie nyní opakovaně požadovali, aby blok pokračoval v cenzuře obsahu, který považuje za problematický (což je vlastně cokoli, co není v souladu s politikou EU).

Zdá se, že taková pozice dostala miliardáře na kolizní kurz s elitou EU, která teprve letos schválila další zákony cenzurující internet napříč nadnárodní unií.

Poté, co Breton sám tajemně vyhrožoval, že platforma musí „létat podle pravidel Evropské unie“,  Musk oslovil pro-cenzurního cara, aby vyřešil jeho obavy týkající se moderování obsahu.

Breton a Musk se setkají někdy v nadcházejících týdnech, aby tuto otázku prodiskutovali.

Zatímco někteří věří, že Muskovo převzetí Twitteru má možnost výrazně rozšířit svobodu projevu online, multimiliardářův nákup platformy se setkal s otevřeným nepřátelstvím evropských politiků, kteří v posledních několika letech prosazují stále tvrdší cenzuru.

Taková cenzura dosáhla nového zenitu počátkem tohoto roku, kdy blok schválil svůj nový zákon o digitálních službách, který nutí velké technologické společnosti zakročit proti „dezinformacím“, stejně jako proti obsahu, který EU považuje za nezákonný nebo „škodlivý“.

Byrokraté  dokonce zašli tak daleko, že se chlubí, že zákon nakonec ukončí éru internetu „divokého západu“, až vstoupí v platnost v roce 2024.

„S DSA pomáháme vytvářet bezpečné a odpovědné online prostředí,“ prohlásili, navzdory mnoha obavám, že zákon bude mít zásadní negativní dopady na svobodu projevu.

Thierry Breton sám dokonce před časem cestoval do automobilky Tesla v Austinu v Texasu, aby konfrontoval Muska tváří v tvář, což vedlo k tomu, že Musk připustil, že Twitter bude i nadále zakazovat jakýkoli obsah, který EU požaduje cenzurovat.

Bohužel se nezdá, že by se Elonu Muskovi při jeho příštím setkání s Bretonem vedlo lépe, takže pokud někde bude Twitter svobodnou platformou, v totalitní EU to nebude…

Autor: Slovanka, zdroj: Necenzurovaná pravda

Podpořte Novou republiku -číslo bankovního účtu: 2300 736 297 / 2010

5 3 hlasy
Hodnocení článku
16 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Hokarc
Hokarc
před 1 rokem

Evropská unie by měla být ukončena. Kým? Národními státy! Co je k tomu zapotřebí? Odvaha ! Proč je jí u nás pořád málo? Nepěstujeme ji !

cablik
cablik
před 1 rokem
Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 1 rokem

Opakuji svůj komentář pod článkem “Jak to vlastně je s tím obilím”: Pozorovatelka před 14 hodinami Cituji autora článku: “Inu, uvidíme, co se bude dít dnes a zítra ”. A dodávám, že já myslím, že uvidíme ve zcela konkrétní dny, a to 15. a hned na to 19.listopadu.Což jsou dny významné mj. tím, že v USA bude po volbách… Číst vice »

Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

A dodávám, že E. Musk vidí dále, než celá EU, a to přinejmenším v tom, že ví, že svět Rusko potřebuje a potřebovat bude. Čímž netvrdím, že je to přítel Ruska (stejně jako Trump), ale nemusí pršet, stačí když alespoň kape…

Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

Ještě pokud jde o zmiňovaný článek “Jak je to vlastně s tím obilím”, tak ze všech stran (včetně alternativy) se ozývá, jak Rusko v té tzv. obilné dohodě ustoupilo. Jen se dle mého nějak zapomíná, že ta dohoda byla uzavřena na 120 dní a že její platnost vyprší 19. listopadu. K čemuž se už teď světoví lídři třesou,… Číst vice »

Naposledy upraveno před 1 rokem uživatelem Pozorovatelka
Václav Dvořák
Admin
Václav Dvořák
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

A nebo Rusko smlouvu neprodlouží a samo bude vyvážet své obilí do třetího světa, na evropské státy se vytento, protože obilí a kukuřici vyvezenou z Ukrajiny jen zkrmovali dobytkem a pro hladovějící chudé země světa nezbylo nic, pardon, asi tři lodě… Rusové informovali o tom, že jejich letošní úroda obilí a kukuřice je rekordní.

Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Václav Dvořák

To jste napsal přesně – Rusko totiž vůči současné dohodě má už tu výhradu, že dohoda měla zahrnovat i vývoz ruských obilovin, tato část dohody však kvůli sankcím nebyla plněna. A ano, Rusko je dále připraveno nahradit ukrajinské obiloviny pro země třetího světa ruskými a myslím, že i když se nyní tu původní dohodu… Číst vice »

Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

A máme tady ještě jednu perličku: “Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj se nezúčastní nadcházejícího summitu velkých světových ekonomik G20 na indonéském ostrově Bali, pokud na něm bude přítomna hlava ruského státu Vladimir Putin. Zelenskyj to dnes podle ukrajinských agentur řekl novinářům.” https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-evropa-zelenskyj-neprileti-na-summit-g20-pokud-tam-bude-putin-40413530 Opakuji, že Zelenskyj se má zúčastnit pouze jako host a za… Číst vice »

Naposledy upraveno před 1 rokem uživatelem Pozorovatelka
eFPe
eFPe
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

Já jsem možná sralbotka ale být Putinem nikam bych nelítal daleko od domácí země. Riziko atentátu je vysoké.

vera havrankova
vera havrankova
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

Děkuji za trochu naděje, že ještě není všechno ztraceno.

Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 1 rokem
Odpověď uživateli  vera havrankova

Podívejte se na účastníky G20 15.-16.listopadu https://en.wikipedia.org/wiki/2022_G20_Bali_summit Putin tam je, Zelenskyj pouze jako host, jinak ale jak se dívám, tak Fiala, Rakušan a celý ten český spol nikoliv. V souladu s mým textem výše proto tvrdím, že na setkání s Putinem se budou stát fronty, zatímco po našich hlupácích ani pes neštěkne (a to ještě bude dobře,… Číst vice »

Václav Dvořák
Admin
Václav Dvořák
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

Tož tedy jménem Nové republiky prosím o ten článek.

Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Václav Dvořák

Článek mám pořád jen rozepsaný, protože zatím pořád nějak marně čekám na potvrzení, že moje pošta k Vám došla.- a čekám tedy na potvrzení, že k Vám dojde i ten můj avizovaný článek.

vera havrankova
vera havrankova
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

Moc děkuji, za ten článek bych Vám byla vděčná.

cablik
cablik
před 1 rokem

To jsou opravdu šmejdi byl bych rád aby se Musk na ně vykašlal je to jeho majetek a tihle nepřátelé Evropy mu do toho nemají co kecat.

Haskuv Duch
Haskuv Duch
před 1 rokem

Jakýpak svobodný sociální sítě, k čemu to je potřebné! My přece máme “naši” Věrušku Eujourovou!!! Sociální sítě se stanou prostorem, na němž si nakonec budou lidi vyměňovat recepty, zveřejňovat fotky z báječné dovolené, chválit moudrost skvělé EK / EU a poslouchat nevyžádané filozofické bláboly individuí typu Kovy. Možná i nějaký porno projde. Lidičky, počítejte… Číst vice »