Demokracie nebo Tálibán?

Zelenský je diktátor, je to nebezpečný autokrat, používající stovky miliard z daní amerických občanů k vytvoření policejního státu na Ukrajině

MUDr. Ivan David, CSc.
MUDr. Ivan David, CSc.

Vybírám „nejhustější“ výroky moderátora americké TV FoxNews Tuckera Carlsona na adresu Volodymyra Zelenského, čerstvého držitele titulu osobnosti roku podle amerického časopis Time. Zbytek si vyslechněte v přiloženém videu.

„V únoru napadlo Rusko Ukrajinu.

Nikdo nemá právo napadnout suverénní stát, hlásali jsme. (Afghánistán a Irák zjevně pod toto právo nespadají.) Putin byl vtělené Zlo, Zelenský byl popisován jako statečný, čestný a pohledný obránce demokracie. Dokonce ho na CNN srovnávali s Georgem Washingtonem. Bojoval přece za ideály, na kterých stojí i USA. Všichni Američané propadli kouzlu Zelenského, i ti, kdo nehlasovali pro Bidena. Bylo těžké odolat.

Tím horší je přiznat si, jak běží čas, že Zelenskému nikdy nešlo o mír a demokracii. Ve skutečnosti má daleko blíže k Leninovi než Washingtonovi. Je to diktátor. Je to nebezpečný autokrat, používající stovky miliard z daní amerických občanů k vytvoření policejního státu na Ukrajině. Během posledního roku zakázal Zelenský opoziční strany, zakázal opoziční média, zavřel své politické oponenty do vězení, poslal vojáky do kostelů. Jeho vojáci provedli razie v kostelech a klášterech, dokonce v klášteře plném jeptišek.

A Bidenova administrativa neřekla ani slovo. Dokonce mu přislíbila další miliardy dolarů. Takže logicky se Zelenský stává stále drzejším. Minulý týden dokonce oznámil svůj plán zakázat celou církev. A to ortodoxní církev. A to proto, že není dostatečně loajální k jeho režimu. A řekl to nahlas. „(Nikdo, kdo je závislý na agresorovi, nesmí ovlivňoval lidi na Ukrajině Ortodoxní církev tak podle něj činí a proto je proti ní nutno zasáhnout“ – slova Zelenského)

Ve svobodné zemi se nezakazuje nejrozšířenější náboženství jen proto, že není zcela v souladu s ideologií těch, co zrovna v zemi vládnou. Ale Zelenského režim to dělá, a dokonce chce trestat lidi za praktikování jejich náboženství. Dokonce hrozí osobní, ekonomické a trestní sankce každému křesťanovi, který by se odvážil hlásit se k zakázanému náboženství. Ukrajinská ortodoxní církev je stará víc než 1000 let,“ říká Carlson. A je to neomezená podpora Bidenovy administrativy, která umožňuje Zelenskému ji zakázat.

Zde je odpověď biskupa pravoslavné církve (v ukrajinštině): „Jsou lidé, kteří chtějí zakázat naši víru a pravoslavnou církev! Pak tyto lidi zastaví Bůh! Bratři a sestry, tito lidé začali bojovat proti Bohu! To nejsou praví Ukrajinci! Naše požehnaná Ukrajina je věrná Ukrajině a celá pravoslavná Ukrajina se dnes modlí!“

„Není dovoleno posílat vojáky do kostelů, není dovoleno zavírat kněze a není dovoleno zakazovat celou církev“, pokračuje Carlson. A americká média to ignorují nebo omlouvají válkou. Ale to není ospravedlnění pro to, co se děje. „Ukrajinská pravoslavná církev je ukrajinská, ne ruská. Neexistuje žádné napojení na Putinův režim. Dokonce oficiálně odsoudila ruskou invazi. Ale americké celebrity k počínání Zelenského neřekly vůbec nic. G.W. Bush, známý obhájce křesťanství, dokonce ve vzájemném rozhovoru přirovnal Zelenského k Churchillovi. A nyní křesťanští členové Kongresu k Zelenského aktivitám mlčí, k tomu, kolik křesťanů jejich „přítel“ zavřel a kolik kostelů obsadili jeho vojáci.“, upozornil Carlson.

V jeho pořadu, který přikládám v komentářích, následuje defilé kongresmanů, politiků a samotného prezidenta, vyjadřujících podporu ukrajinskému lidu. Biden – „Amerika nemůže stát stranou, musí bránit svobodu kdekoli na světě.“

„Všichni tito lidé, které jste viděl“i, pokračuje Carlson, „dělají své kampaně i v křesťanských kostelech po celé zemi. A ani slovo o tom, že v jiné zemi se prastará křesťanská víra zakazuje? A že podporují vládu, která to dělá?

Mnozí mohou říct, že to je cena za svobodu. Ale skutečnost je taková, že obyvatelé Ukrajiny nemohou poslouchat zprávy, které jsou kritické k režimu Zelenského, protože tato média jsou zakázaná. Nesmějí poslouchat ruské zpěváky. A ne, není to v Afghánistánu, který kontroluje Tálibán, je to demokracie na Ukrajině. Tamní lidé si nemohou hrát ruské zpěváky, volit opoziční strany, protože byly zakázané a politici zavření. Teď se dělají razie v kostelích a zavírají se kněží.

Tohle všechno si režim naplánoval. Proč to hájíme? Protože jsme to schválili a platíme to z našich daní.

Ukrajinský ministr obrany je tak šťastný, že je námi tak dobře placen, že má naši podporu a může ničit opozici ve vlastní zemi, že dokonce nechává za peníze z našich daní natáčet videa na sociální sítě, propagující tančící ukrajinské vojačky.“, konstatoval Carlson (Video v ukázce)

„To je groteskní. Oni se prostě baví. Je to ten samý ministr, který „vynalezl“ Přízrak Kyjeva. Oni bojují proti svému skutečnému nepříteli, a ten je vždy domácí.

A teď je Zelenský Osobnost roku časopisu Time a média řvou na jeho podporu. Historik John Meacham ho v televizi MSNBC dokonce přirovnal k papeži. Jan Pavel II. byl prý také herec, Ronald Reagan také, Churchill měl rád herce… Zelenský se tím pádem prý ocitl v elitní společnosti, kam plně patří svou osobností a „smyslem pro význam médií“, jako všichni velcí vůdci.

Velcí vůdci. Budou hájit člověka, který opoziční média zavírá, vězní opoziční politiky a novináře, zakazuje církev a vězní kněze. Budou ho hájit, ať udělá cokoli.“, konstatoval Carlson.

Za sebe dodávám, že anketa Osobnost roku, provozovaná americkým časopisem Time, je dost „profláklým“ podnikem. V roce 1938 byl tímto titulem dekorován nacistický Führer Adolf Hitler – za zabrání Sudet. Rok poté byl osobností roku Time vyhlášen sovětský diktátor Josif Stalin. Ten dostal cenu dokonce dvakrát. Zelenský je tedy ve skvělé společnosti, kam patří i íránský ajatolláh Chomejní, který cenu získal v roce 1979 za nastolení islamistické diktatury v Iránu.

Podívejte se, jaká trička se prodávají na Ukrajině!

Musím se přiznat, že jsem váhal, zdali mám tento příspěvek zveřejnit. Jednak je to příliš děsivé, a za druhé, pokud cenzura funguje nestranně, musí to smazat.

Ukrajinský webshop nabízí trička: Kill Russian Babies

Bylo dosaženo další úrovně brutalizace a krutosti: ukrajinský internetový obchod SOPH nyní inzeruje obrázky „ruských novorozenců k snídani“ s ohavnými slogany na tričkách. „Kill Russian Babies“ lze číst mimo jiné.

Zvěrstva války na Ukrajině už dokumentovala četná videa. Ukrajinský internetový obchod SOPH nyní opět zdůrazňuje hrůzu války. Se slogany na tričkách jako „Kill Russian Babies“ nyní propaguje vraždy bezbranných kojenců a malých dětí. To posouvá válku na další úroveň krutosti. Nejhorší na tom je: Mnoho ukrajinských influencerů kampaň schvaluje a nyní šíří zprávu svým tisícům sledujících na Instagramu, Twitteru & Co.

Spousta fotek online

Na internetu je zveřejňováno stále více fotografií s uvedenými tričky. Existují také další extrémně děsivá rčení a ilustrace. Obchod má na svém instagramovém kanálu 1579 fanoušků.

https://bit.ly/3PhpYxk

Autor: MUDr. Ivan David, europoslanec za SPD, zdroj FB a Pokec24

5 8 hlasy
Hodnocení článku
30 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
spartak
spartak
před 1 rokem

Byl zde zmiňován Arnošt Lustig, který si zažil koncentráky za Hitlera. Jeho pohled na svět velmi chybí.

vachav
vachav
před 1 rokem

Srovnávat ubohého americko-ukrajinského kašpárka s takovou osobností,jakou byl J.V.Stalin je skutečně tzv.mimo.

vaclav
vaclav
před 1 rokem
Odpověď uživateli  vachav

Amíci mají dobrý smysl pro černý humor – nakonec herec a komediant Zelenský a venca falška by bylo to nejlepší srovnání. Oba dva ty jú ss zmrdové nastrčili do vlád.

JK
JK
před 1 rokem

Říkám to dávno, máme hodně špatné přátele a nebude to bez následků.

danny
danny
před 1 rokem

Na Američana dobrý. Ale mně by zajímalo stanovisko pana prezidenta Putina. Údery na infrastrukturu byly ničivé, ale nikoliv devastující. Zasáhly pouze jednu část. A navíc ustaly. Ukrajinci je stíhají opravovat a s pomocí Západu přežijí. Mosty stojí, železnice fungují, silniční uzly jsou propustné. Vystoupení paní Merkel nemohlo být pro nikoho překvapením. Osm let… Číst vice »

Karel2002
Karel2002
před 1 rokem
Odpověď uživateli  danny

Ta válka asi bude trvat dlouho, do úplného vyčerpání. Leda, že by někdo řekl…dost. Kdy takový okamžik přijde, to nevíme. Pro naše papaláše z Pražské kavárny je ta válka výhodná, může opozici obviňovat ze spolupráce s Ruskem, dokonce jí kriminalizovat a zajistit si tak neomezenou vládu na mnoho let dopředu.

vaclav
vaclav
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Karel2002

Tato válka se musí rychle rozhodnout. Nikoliv nějakým pochybným mírem, protože ten je US zmrdům pomůže vyrovnat převahu RA nad těmi hovady.

Karel2002
Karel2002
před 1 rokem
Odpověď uživateli  vaclav

Ruská strana by mohla vyhrát válku rychle (třeba do týdne) jen za pomoci vyvraždění statisíců a možná i milionů civilistů…včetně žen a dětí. A to ruská strana nemůže udělat, Proto ten pomalý postup, který připomíná zákopovou válku v letech 1914-1918.

Karel2002
Karel2002
před 1 rokem

Mám dojem, že TV Fox News je považována v USA za ultrapravicovou a dosti výstřední televizní stanici. Výjimku mezi demokratickými médii. Pokud jsem to spletl, tak mně opravte. Rozhodně Biden se názory TV Fox News odmítá řídit. Pokud mně ale zase paměť neklame, osobností roku 1938 byl v časopisu Time i Adolf Hitler. Možná,… Číst vice »

vachav
vachav
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Karel2002

Naivita může být někdy i škodící.

Karel2002
Karel2002
před 1 rokem
Odpověď uživateli  vachav

Občas si dovoluji být i pozitivní. “Pozitivní myšlení” je přece dnes v módě.

cablik
cablik
před 1 rokem

Víme kdo vládne na Ukrajině a kdo je hlavní loutkovodič a co jde. Nacisti dělají furt to samé. Když vraždili na rychlo Maďarské židy v Osvětimi tak mrtvoly spalovali venku v jámách nebo krematoria nestíhala. Tak do těch jam kde hořeli mrtvoly házeli esesáci živé děti.To tričko je ubohost a odpornost jako ten režim.

Karel2002
Karel2002
před 1 rokem
Odpověď uživateli  cablik

Pro vojáky SS a wehrmachtu bylo pohodlnější upalovat lidi, zvláště ženy a děti, zaživa (viz knihy běloruského spisovatele Alese Adamoviče či Arnošta Lustiga o upalování malých dětí v Osvětimi v jámách.) To byla prostě realita, ale málokdo z českých obyvatel o tom ví. A co se týče nacistických či fašistických symbolů na Ukrajině, obyvatelé USA, Kanady, Austrálie, EU atd. nenávidí… Číst vice »

cablik
cablik
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Karel2002

Ano to vím západ bez nepřátel neumí žít oni ostatně nenávidí všechny Slovany ne jen Rusko.

Karel2002
Karel2002
před 1 rokem
Odpověď uživateli  cablik

Merkelová, kterou naše média, pokládala celou dobu za vzor ctnosti, se přece přiznala, že vypracované Minské dohody nehodlala dodržet a že vlastně počítala s válkou. Hlavně, že se dva slovanské národy vyvražďují…Merkelová se Scholzem budou té jedné straně pořád dodávat zbraně. Je to skoro neuvěřitelné.

unkas
unkas
před 1 rokem

je hezké, že se FoxNews snaží o nezávislý pohled. Tragedií je ale do nebe volající nevzdělanost redaktora. A to je určitě vysokoškolák – jejich vzdělávací systém je hrůza. Připodobňovat Hitlera k Leninovi nebo Stalinovi, to je na skotské střiky nebo facku zleva i zprava… a zpátky do školy hodné toho označení…

Karel2002
Karel2002
před 1 rokem
Odpověď uživateli  unkas

Nicméně Leninem vyprovovaná občanská válka měla v Rusku na svědomí miliony zbytečných obětí, Stalinem zaviněné čistky, hladomory, ztráty ve válce způsobené jeho chybami…zavinily také miliony zbytečných obětí. Jinak samozřejmě Hitler byl ideologicky někde jinde než Lenin se Stalinem a byli to jeho nepřátelé.

tomaskova
tomaskova
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Karel2002

Pro krýle pána, už zase Stalinovy čistky. Kdy už konečně začnete studovat historii? Říkají vám něco Trockysté? nejspíš ne.

Karel2002
Karel2002
před 1 rokem
Odpověď uživateli  tomaskova

A co s tím mají společného trockisté?

vachav
vachav
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Karel2002

Chybí vám informace a plácáte nesmysly.

Karel2002
Karel2002
před 1 rokem
Odpověď uživateli  vachav

Jak to tedy bylo ve skutečnosti?

Karel2002
Karel2002
před 1 rokem
Odpověď uživateli  skeptik

No nevím, nevím. Vím najisto (od očitých svědků), že v sovětské části Ukrajiny byl v 30. letech hlad. Ovšem jen v té sovětské části, západní část Ukrajiny patřila Polsku. Že by za to mohly USA? Deník New York Times se tehdy dokonce Stalina zastával, že za tu situaci nemůže. Samozřejmě, že se hladomor netýkal… Číst vice »

Václav Dvořák
Admin
Václav Dvořák
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Karel2002

Hlad a neúroda byly v tom roce i v Polsku, Bělorusku, Rusku, Maďarsku a Rumunsku. Ale jen Ukrajinci to svádějí na Rusy.

Karel2002
Karel2002
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Václav Dvořák

To já vím.

vaclav
vaclav
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Václav Dvořák

A k nim se nestále hloupě připojují jiní třeba fialovci ,havlisté, kalouskovci a další zmrdi.

Václav Dvořák
Admin
Václav Dvořák
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Karel2002

Máte pravdu, netečnost k osudům jednotlivých lidí a komunit je vlastní všem ideologickým zaslepencům.

vaclav
vaclav
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Karel2002

To je na dlouhé povídání a na to není zde čas. Informace jsou, jen je třeba je hledat.

Václav Dvořák
Admin
Václav Dvořák
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Karel2002

Moc z historie ruské občanské války asi nevíte. Teror proti povstalým dělníkům a námořníkům vedeným sověty/Leninem začali carští plukovníci a generálové. Rudý teror byl jenom odpovědí! … a nakonec v teroru byl “lepší” Trockij. Teror nezačali rudí, ale když už, pak ho uměli vydatněji. A vyhráli.

Karel2002
Karel2002
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Václav Dvořák

A kdo vyhrál volby? Bolševíci ne, ale Eseři. Takže měli vládnout Eseři. Svržení cara bylo správné, byla to velká šance pro tehdejší obyvatele Ruska, ale bolševíci tu příležitost zmařili. Nakonec i Solženicyn říká to samé. Byla to velká chyba.