Oliver Stone: Všichni jen křičí: „Rusové útočí“. A kdo to způsobil?

„Vybral jsem nejstaršího dědečka a ten se ukázal jako velmi nebezpečný a teď křičí: „Zabijme Rusy, teď je naše šance.“

Americký režisér Oliver Stone (na snímku) v rozhovoru pro srbský list Politika řekl, že udělal chybu, když v prezidentských volbách volil Joe Bidena. „Opravdu jsem si myslel, že stárne a bude zralejší a méně agresivní, protože jeho minulost je strašně agresivní. Vždy podporoval války,“ říká Stone. Podle něj exprezident Barack Obama podpořil Bidena, protože se „bál urazit establishment“.

„Vybral jsem nejstaršího dědečka a ten se ukázal jako velmi nebezpečný a teď křičí: „Zabijme Rusy, teď je naše šance.“ Plete si Rusko a Putina v domnění, že když se Putina zbaví, ovládne Ruskou federaci jako za Jelcina. Ale to jsou jen sny,“ světoznámý režisér.  Od redaktorky potom dostal otázku, zda má představu, komu by dal svůj hlas. Na to Stone odpovídá: „Volil bych třetí stranu. Amerika nemá žádnou naději, kromě vzniku třetí strany, protože republikáni i demokraté pracují a fungují stejně a investují stejné peníze do vojenského průmyslu. Vojenský rozpočet USA je obrovský. Establishment je propojený a ve světě je dnes hodně nespokojenosti.“

Stone se v rozhovoru vyjádřil také k událostem na Ukrajině. „Tak kdo jsme, abychom na někoho ukazovali prstem? Říkáme Rusům, co mají dělat. Chci říct, je to legrační vzhledem k tomu, co jsme udělali. Nechci se pouštět do širšího příběhu, co se děje na Ukrajině, protože případ není vůbec jednoduchý a všichni jen křičí: „Rusové útočí“. A kdo to způsobil? Co se tam dělo v Donbasu od roku 2014 a kolik lidí se odtamtud vystěhovalo, protože Spojené státy mohutně vyzbrojovaly ukrajinskou armádu. Od roku 2014 Ukrajina už nebyla neutrální, byla proti Rusům a to je to, co narušilo rovnováhu vojenské techniky a odtud pochází válka. Jako všechno, i každá válka má příčinu a následek, ale tomu zatím ani nevěnujeme pozornost,“ zhodnotil situaci trojnásobný držitel Oscara.

Autor: Jan Urbach, zdroj: Vaše věc

4.5 8 hlasy
Hodnocení článku
9 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Karel2002
Karel2002
před 1 rokem

Jsem zděšený z toho, že Oliver Stone volil Bidena, přičemž Biden měl prsty téměř ve všech amerických agresích od roku 1998.

cablik
cablik
před 1 rokem

Pan Stone to také nemůže říci jak to opravdu je protože by z něho udělali pro Ruského švába. Hodně lidí pravdu zná a to je dobře.

Vlastimil
Vlastimil
před 1 rokem

Levice (soc. dem.) zradila své voliče, protože místo hájení zájmů lidí, co se živí vlastní prací a odvádějí daně (protože nemohou odklánět), hájí tzv. menšiny, imigranty a ekoteroristy. A “klasická” pravice, kromě hájení zájmů těch, co vlastně žijí z práce druhých, prosazuje také imigraci, green deal a genderismus. Pak si vyberte.

Václav Dvořák
Admin
Václav Dvořák
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Vlastimil

Ona ta levice se dnes skrývá v SPD – Foldyna, Bašta, David a další. Nenechte se mýlit řečmi o tom, že SPD je pravicová (např. Kobza) nebo dokonce fašistická (idioti z mainstreamu).Rozhodování prostřednictvím lidového referenda, které SPD prosazuje, je také levicové. SocDem levicová nikdy opravdu nebyla, jen se tak tvářila. Copak byl kdy Špidla, Gross,… Číst vice »

vachav
vachav
před 1 rokem

Pan Stone nám nastínil realitu americké “demokracie”.Ve svobodných a demokratických volbách si můžeš vybrat ze dvou možností-zvolit například místo zloděje gaunera-vskutku výběr. Ještě že nám za socialismu vadila Národní fronta.

vik
vik
před 1 rokem

Příčina a logika se už vytratily se používaného slovníku. Pokud ano, ztratily svůj původní význam. Dnes je “moderní” používat jen ta správná vyjádření. To už ale signalizuje konec jedné celé epochy, kdy nastává pravidlo že černá je bílá a naopak.

Haskuv Duch
Haskuv Duch
před 1 rokem
Odpověď uživateli  vik

Logika, rozvaha, poctivost, rozum končí. Nastává éra emocí, dojmů, pocitů, představ a póz.

mikkesh
mikkesh
před 1 rokem

Pan Oliver Stone zapomněl, že pakáž od novin neví co znamená slovo příčina. Nakonec mají ti slouhové štěstí. Kdyby věděli co to slovo představuje a nedej bůh po tom pátrali – chcípli by hlady.

skeptik
skeptik
před 1 rokem
Odpověď uživateli  mikkesh

Pakáž od novin především nemá žádnou čest a svědomí. Za mrzký peníz jsou ochotni dělat slouhy a pomáhat vést svět do záhuby.
Že na to nakonec taky doplatí si očividně neuvědomují.