von der Leyenová o ukrajinských ztrátách

Neustále slyšíme o ruských ztrátách v téhle nesmyslné válce. Pokud jde o mrtvé na ukrajinské straně, pak se dozvídáme jen o civilistech. A to samozřejmě vždycky v srdceryvných souvislostech – zasažená nemocnice, zasažená škola, obytný dům ale pokud jde o vojenské ztráty, pak jsou ta ukrajinská vojenská naprosto tabu! Asi nejpřísněji střežené vojenské tajemství v Kyjevě.

Nemám žádné vodítko, jen naprosto nekvalifikovaný a těžce spekulativní odhad – za mne 150 000. Ale nedal bych na to ani řasu, natož třeba ruku. Ale tak nějak mi to vychází.

Kyjev mlčí. Až nyní přišla nějaké první cifra, kterou lze brát trochu vážně. Z mluvidel Ursuly v.d. Leyenové, která Rusku vyhrožuje mezinárodními soudy a kdesi cosi.

Její prohlášení ve středečním aktuálním přehledu událostí na Ukrajině přinesl britský Guardian.

Po upozornění od jednoho z kosířů jsem pořídil screenshot a to jak anglického originálu, tak toho, jak mi to přeložil překladač. A to včetně původní internetové adresy.

VýstřižekVýstřižek1

K uvedenému jen pár poznámek

-100 000 ukrajinských vojenských důstojníků je samozřejěm velmi nepřesné. Dle mého názoru je správně vojáků. Jako celku. Oficíři plus mužstvo

-nevěřím těm 100 000. Leyenová to číslo musela dostat z Kyjeva. A ten nejspíš ani pro spojence a donátory nedává přesné údaje. Takže to bude více. Ale konstatuji znovu – jde o spekulaci. byť velmi pravděpodobnou. A jejím cílem není podepřít moje vlastní nekvalifikované odhady z úvodu této flashe.

-uniká mi, pokud takový soud nakonec bude nějak zřízen, jak asi si Západ představuje nějakou trochu rozumnou mírovou dohodu s Ruskem…

-vedle toho platí, že každá mince má dvě strany! Neexistoval žádný mezinárodní soud kvůli válce ve Vietnamu, kvůli přepadení Grenady,Panamy, nemluvě o Iráku, Afghanistanu, Libyi, atd.

Jen v Iráku mělo zemřít podle dostupných údajů nejméně 500 000 civilistů! Americké odůvodnění téhle války se ukázaly jako jedna velká lež!

A Afghanistan? Tak tam čísla vypadají takto:

Watsonův Institut Brownovy univerzity ale uvedl, že do dubna 2021 zemřelo v důsledku války přes 71 tisíc afghánských a pákistánských civilistů. Zabito mělo být 51 191 Talibanců.

Čísla z Iráku jsou až obludně vyšší než ty z Ukrajiny!!! A mrtvých v Afghu je srovnatelně s Ukrajinou!

Vážně chce Západ vypustit z láhve tohohle džina, který se při první větší západní válce obrátí proti němu? Třetí svět, který má v OSN většinu s eZ8padem netáhne za jeden provaz. Rezoluce proti Rusku jsou prohlasovávány cca. 90 zeměmi ze 193. Zbylá většina se buď zdrží nebo nehlasuje vůbec. Před 20 roky by něco takového bylo nemožné. Jak asi vypadne rozložení sil za dalších 20 let, což je v podstatě zítra, když Západ ztrácí na významu a tím i síle?

Podle mne jde o hloupé a nedomyšlené výkřiky. S nutností platit za ně v budoucnu!

Autor: Petr Vlk, zdroj: Kosa zostra

 

3.8 4 hlasy
Hodnocení článku
9 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Karel2002
Karel2002
před 1 rokem

Já jsem četl, že padlo mezi 500000 až 1000000 ukrajinských vojáků. Ale to nevadí, Ukrajina má přece dost obyvatel.

kutnohorsky
kutnohorsky
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Karel2002

…a kolik statisíců dezertérů má v Rusku, Polsku, u nás…Při vzniku měla samostatná Ukrajina 57 milionů občanů, dnes cca 36. Ještě před válkou odešlo do Ruska 6’milionů a 2 miliony ftam dojíždělo za praci

mikkesh
mikkesh
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Karel2002

Ten Váš přečtený odhad asi vycházel ze skloubení Amerických a Ukrajinských zdrojů. Amíci uvádějí poměr mrtvých 10 : 1 a Ukrajinci uvádějí počet zabitých Rusů cca 90 tisíc. Z toho pak mohl nějaký nadprůměrně chytrý novinář vypočítat (po dvoudenní dřině), že padlých Ukrajinců může být až milion. Tady bych se mimořádně spíše přidržel amerických údajů, co… Číst vice »

cablik
cablik
před 1 rokem

To je jasné že nechtějí říci pravdu o svých ztrátách ještě by byly protiválečné demonstrace a to se jim nehodí do krámu. Možná až to skončí se pravdu dovíme.

kutnohorsky
kutnohorsky
před 1 rokem

Ono je to s těmi ukrajinskými ztrátami všelijaké. Zelenskyj hlásil u Mariapolu a přímo u Azovstalu 10 až 15 tisíc mrtvých civilistů! Pak se z toho vyklubalo 200 Azovců. Při masivním(!) raketovém útoku Rusů na to či ono hlášeno 3 – 6 mrtvých civilistů. Útok na velký panelák. Díra do něj a snímky z dronů ukazují, že je zřejmě… Číst vice »

oldo
oldo
před 1 rokem
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Myslet si ještě dnes,že raketa v Polsku byla náhoda způsobená nevycvičeností je naivní.

kutnohorsky
kutnohorsky
před 1 rokem
Odpověď uživateli  oldo

Ano, v tomto případě šlo o ukrajinskou provokaci, která měla být připsána Rusům…

maxim
maxim
před 1 rokem

Nebezpeční blázni mají vždy vysoké sebevědomí, prohlašují se za Napoleony, Anglické královny a další “autority” …. Teď už se zbláznila celá Západní “elita”, která se prohlašuje jako celek za Boha, a chce zřizovat s pomocí OSN nějaký Mezinárodní soud … S autoritou bláznů je ale každý soud jenom k smíchu …. že, náš Ústavní soude… Číst vice »

Rob
Rob
před 1 rokem
Odpověď uživateli  maxim

Přesně, jen ty opice a prasata bych pozměnil na psychopaty a asociály. To užitečné zvířectvo za nic nemůže.