Generál Pavel a nefinanční plnění

Máme v ČR také „Úřad pro dohled nad hospodařením politických stran a hnutí“. Pečlivě sleduje hospodaření. Účetnictví musí být průhledné jako sklo. V době voleb musí vést strany „transparentní volební účty“. Sledují také „nefinanční plnění“. Tím se rozumí dary a služby, za které obdarovaný neplatí, ale započítávají se podle své finanční hodnoty. To má ovšem háček. Nezapočítávají se všechny služby, i když jejich hodnota je velmi vysoká. 

MUDr. Ivan David, CSc.
MUDr. Ivan David, CSc.

Co tím rozumím? Především obrovskou pomoc médií volebním subjektům a kandidátům, kteří dostávají v médiích prostor navíc oproti konkurentům, a nejen to, moderátoři jim kladou otázky na něž je radost odpovídat, a naopak nekladou otázky nepříjemné. Pokud jsou v diskuzi protistranou grilováni, pak přeruší grilování skákáním do řeči oponentovi. Sem patří také články v médiích, které jsou pochvalné. A co teprve dokolečka inzerované výsledky údajných zcela neověřitelných průzkumů veřejného mínění? Nebudeme přece hájit dětinské tvrzení, že naše míněnítvorná média aspoň ta „veřejnoprávní“ jsou objektivní a vyvážená. To by to tu zavánělo přílišnou demokracií.

Tato podpora by měla být důsledně vyčíslena, vždyť čas v médiích něco stojí a reklamní plocha také. Měla by, ale není. To by takový Petr Pavel dávno překročil několikanásobně zákonný limit pro financování kandidátů. Ani se neptejme na profit mocných podporovatelů, finančních i nefinančních přispěvatelů do kampaně, redaktorů a moderátorů.

Vedle bonusů ovšem existují i malusy, jak je známe z pojištění. I ty by bylo nanejvýš korektní započítávat.

Co tím míním?

Samozřejmě nezvaní do médií politiků, kteří mají být utajeni před veřejností, jsou-li už pozváni, pak budiž atakováni podpásovými otázkami se lživými tvrzeními, chtějí-li se obhájit, pak je třeba skákat do řeči. Lze připojit opakované publikování manipulativních tvrzení a lživých dehonestací. I to vyžaduje mediální prostor, který lze vyčíslit. Měl by být odečten od volebního finančního limitu znevažovaných stran a politiků, nebo ještě lépe, přičten k limitu stran a kandidátů protéžovaných, například generála Pavla nebo Danuše Nerudové.

Samozřejmě, že pětikoalice a vítězící političtí šíbři se tomu mohou jen smát. Řekli by pod rouškou nezveřejnitelnosti: „Ovládli jsme stát, rozhodujeme o vašich penězích a vašem veřejném mínění, a budeme s tím pokračovat dokud to půjde, tak se s tím smiřte holoubkové!“

4 4 hlasy
Hodnocení článku
13 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Mira
Mira
před 1 rokem

Ano ovládají veřejné mínění prostřednictvím médií v čele s ČT. Mnoho lidí jiný zdroj informací ani nezná, ČT u nich běží od rána do večera, neziskovky na školách vymývají dětem mozky podle svého a lidem bude ještě připadat cenzura z Bruselu v pořádku. Hájek z Protiproudu se zmínil o jednoduchém projektu TV vysílaní, ovšem nejsou na něj peníze,… Číst vice »

cablik
cablik
před 1 rokem

GENERÁL V SUPERDUELU URAZIL ČESKÝ NÁROD
https://pravyprostor.net/?p=155443

HLOUPÁ POLITIKA PROTIRUSKÝCH SANKCÍ VYMÝŠLENÁ SOUDRUHY Z EU
https://pravyprostor.net/?p=155377

BĚŽÍ SNAD UŽ PŘÍPRAVA NA VSTUP ČR DO VÁLKY NA UKRAJINĚ?
https://pravyprostor.net/?p=155400

cablik
cablik
před 1 rokem

Přesně před tím jsme varovali: Covid pryč, úmrtí očkovaných strmě narůstají. Rozvrácená imunita? Německá vláda už raději přestala zveřejňovat data. O to více se však veřejnost ptá: Co se to s očkovanými děje? U nás nic. Jsou volby
https://protiproud.info/politika/6973-presne-pred-tim-jsme-varovali-covid-pryc-umrti-ockovanych-strme-narustaji-rozvracena-imunita-nemecka-vlada-uz-radeji-prestala-zverejnovat-data-o-to-vice-se-vsak-verejnost-pta-co-se-to-s-ockovanymi-deje-u-nas-nic-jsou-volby.htm

cablik
cablik
před 1 rokem

Bohužel mnoho lidí věří jejich propagandě. Babišova šance leží na sídlištích všichni chudí by ho měli volit.

Lubez
Lubez
před 1 rokem
Jarin G.
Jarin G.
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Lubez

Sice sám autor (J, Černohorský) neví, zda je to pravda, ale brouk Pytlík, který vše ví a vše zná, už to sdílí dál. Na netu se o této zprávě nedá nic dohledat, nic o tom, že by RF zrušila příměří s Německem, tím by RF byla s Německem opět ve válečném stavu! No třeba se… Číst vice »

Naposledy upraveno před 1 rokem uživatelem Jarin G.
Lubez
Lubez
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Jarin G.

Nauč se číst mezi řádky.
Já nikde nepsal že je to pravda.

Lubez
Lubez
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Lubez

Aspoň již vím kdo mě znaménkuje

Hokarc
Hokarc
před 1 rokem

Někteří lidé nejsou do televizí zváni k debatě, ale k výslechu. Přímo ve studiu je vzneseno obvinění a pak jsou propuštěni. A i když k žádnému soudu nemusí, časem zjišťují, že byli odsouzeni a výkon trestu již běží naplno.

spartak
spartak
před 1 rokem

Je to tak. Jsme obklopeni státy ,které splynuly s EU a NATO. V Česku byli vybráni bývalí komunisté ,kteří obrátili a jsou koupeni jako Rychetský nebo Pavel aby rozvrátili společnost .Dílo se daří a USA plánují další využití Česka proti Rusku. Snad v zahraničí dojde ke změnám ,aby se Česko vymanilo z hnusu.

adam
adam
před 1 rokem
Odpověď uživateli  spartak

V zásadě máte pravdu, ale nesouhlasím s pasivním očekáváním spásy odněkud…Musíme podstupovat i na první pohled marné boje, prostě si důstojný život každá společnost musí zasloužit.

Karel2002
Karel2002
před 1 rokem
Odpověď uživateli  adam

Ale on má svým způsobem pravdu, Bidena v USA musí vystřídat někdo jiný, stejně jako v SSSR musel po Brežněvovi, Andropovovi, Černěnkovi přijít Gorbačov, aby se pro nás něco změnilo. Češi na to nemají, budou vždy něčí kolonie.