Mlha ukrajinksé války se zvedá a Dva důležité signály z Berlína, jeden špatný z Mnichova

Dva krartičké články německého autora Wolfganga Huebnera reprezentují myšlení dnenší německé protiválečné a antifašistické společnosti. Jak zajímavé srovnání s českou současnou skutečností.

Wolfgang Huebner
Wolfgang Huebner

Na snímku nedělní mírová demonstrace v Berlíně jako předehrou k ještě větším a širším aktivitám (předpovídá autor)

Mlha ukrajinské války se rozpouští

K dnešnímu prvnímu výročí ukrajinské války hlavní ideolog všech Němců, kteří nenávidí Rusko a transatlantické vazaly, redaktor FAZ (Frankfureter Algemeine Zeitung) Berthold Kohler, v dlouhém úvodníku přísahá: “Putin musí selhat “. Jak rád by Kohler napsal: „Hurá, Putin selhal“. Ale není tomu tak.

Spíše selhal pokus hodnot Západu ovládaných Američany „zničit“ Putina a Rusko ekonomicky a vojensky (Baerbock) a politicky je izolovat. Aby si NATO nemuselo přiznat toto selhání, s podporou EU eskaluje válku na Ukrajině do stále hrozivějšího rozsahu, dokonce riskuje jadernou válku.

Na začátku války 24. února 2022 mohla v jazyce ještě dominovat věta „ruská útočná válka“ proti sousednímu státu, o rok později se některá, i když ne všechna, mlha nad tím, co se dělo, zvedla. Režim v Kyjevě existuje pouze díky masivní finanční a vojenské pomoci ze Západu.

Takže Rusko už nebojuje proti americkému satelitu Ukrajina, ale proti USA a NATO. Vazalské Německo hraje jen ubohou a poníženou roli, naše země je zatím největším poraženým války. Zvonění frází o „přelomu éry“ a „boji za demokracii“ na tom nic nemění. Protože negativní důsledky vazalství pociťuje finančně mnoho milionů Němců.

Z původní ukrajinské euforie, kterou podporovala propaganda, zůstalo jen málo. Protože v průběhu minulého roku se až příliš jasně ukázalo, jaký globální politický mocenský boj se na Ukrajině vlastně odehrává. Právě krvavý boj o to, zda Spojené státy zůstanou unipolárním způsobem nejmocnější velmocí na světě nebo zda zvítězí multipolární rovnováha sil, která bude znamenat konec amerického impéria. Pravicové, vlastenecké a konzervativní síly v Německu, které nechápou tento skutečný charakter boje mezi Ruskem (Čínou) a USA, se fakticky smiřují s vazalským postavením naší země.

Kdo to nechce, neměl by si přát Putinovi a Rusku neúspěch, ale řešení neutrality a obnovy Ukrajiny bez politického vydírání a ekonomického vykořisťování západními hodnotami. Rozumná německá politika proto musí obhajovat mírová jednání, nikoli však dodávky zbraní. To nemá nic společného s naivním pacifismem nebo dokonce „putinismem“, ale s ochranou německých zájmů. Ale čekat toto od semaforové vlády či pseudoopoziční CDU/CSU se nedá.

(vyšlo 24. 2. 2023 ZDE)

– – –

Dva důležité signály z Berlína, jeden špatný z Mnichova

Není důležité, zda se sobotního mírového shromáždění v Berlíně zúčastnilo 40 000 nebo 50 000 lidí z celého Německa. V každém případě jich bylo mnohem víc, než jak to líčí lži šířené v konformních médiích. Není také důležité, zda obě bubenice Alice Schwarzerová a Sahra Wagenknechtová řekly to či ono, a že se to dalo říci jinak.

Protože ukrajinská válka se stejně nerozhodne v Berlíně, ale dál na východ. Důležité však bylo, že došlo k dosud největší manifestaci proti válečnému štvaní stranického a mediálního kartelu. Byla to bezesporu předehra k ještě větším a širším aktivitám v přátelštějších obdobích roku. A to všechno se počítá.

V Berlíně však byla a je ještě jedna událost neméně, možná ještě výbušnějšího významu: ruský tank provokativně postavený před ruskou ambasádou, který byl zničen v ukrajinské válce a stal se rakví pro jeho posádku, se díky mnoha lidí proměnil v symbol přátelství s Ruskem v moři růží.

V neposlední řadě je to zásluha potomků kancléře Bismarcka, jemuž záleželo především na dobrých vztazích a míru s Ruskem, neboť měl stále na paměti, jak je obojí pro Německo důležité a to platí dnes více než kdy jindy. Obzvláště hanebná a nechutná akce válečných štváčů a přátel amerického satelitního režimu v Kyjevě byla zneškodněna úžasně kreativním způsobem.

Mnichovská mládežnická organizace Zelených velmi působivě ukázala, jak nepostradatelné je použít všech dostupných prostředky k obraně proti agitátorům a ruským haterům: V ošklivém textu, který mladí Zelení rozšířili, se ve skutečnosti tvrdí, že „Operace Barbarossa“ , tedy útok nacionálně socialistické Hitlerovy říše na Sovětský svaz z roku 1941, způsobila sama tehdejší oběť – Rusko.

Ani ti nejextrémnější pravicoví extremisté se nepokoušejí o takové šílené překrucování dějin. Alespoň se ukazuje, kdo je zdaleka nejnebezpečnější a nejzlomyslnější stranou v Německu. Proto má signál z Mnichova svůj význam a není radno ho podceňovat.

(Vyšlo 26.2. 2023 ZDE)

Autor: Wolfgang Huebner

4.2 6 hlasy
Hodnocení článku
13 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
reproduktor
reproduktor
před 1 rokem

Pokud se povede islamistum odpoutat z vlivu CIA, Pentagonu a poslechnou, bude veselo. “Vůdce Čečenska Ramzan Kadyrov hovořil o cílech speciální vojenské operace na Ukrajině, o svém vztahu s veliteli, o roli bojovníků z Čečenska a hlavně o muslimech, aby se sjednotili v boji proti NATO.”

Naposledy upraveno před 1 rokem uživatelem reproduktor
cablik
cablik
před 1 rokem

Summit zločinců a vrahů: Do roku 2035 musejí být nepodvolení zlikvidováni. Schwab chce klasický fašismus. Vlády budou poslouchat korporace. Plete se on nebo Gates? Kolik zachovat otroků a chovných rezerv? Fiala to nestihl?
https://protiproud.info/politika/7038-summit-zlocincu-a-vrahu-do-roku-2035-museji-byt-nepodvoleni-zlikvidovani-schwab-chce-klasicky-fasismus-vlady-budou-poslouchat-korporace-plete-se-on-nebo-gates-kolik-zachovat-otroku-a-chovnych-rezerv-fiala-to-nestihl.htm

cablik
cablik
před 1 rokem
Odpověď uživateli  cablik

MÁME PÁR OTÁZEK NA VNITRO
https://pravyprostor.net/?p=156868

TAK UŽ I TUNIS
https://pravyprostor.net/?p=156863

Primak
Primak
před 1 rokem

Bohužel to není náš Železniční Most, a né naše dvě nepodvolené dámy, co sepsaly Manifest pro mír, podepsaný Němcemi, za pár dní už přes 600.000.
Od Sahry Wagenknechtové a Alice Schwarzerové Manifest pro mír:
„Vyzýváme spolkového kancléře, aby zastavil eskalaci dodávek zbraní a zasadil se o mírová jednání“
https://weltwoche.ch/daily/wagenknecht-und-schwarzers-manifest-fuer-frieden-wir-fordern-den-bundeskanzler-auf-die-eskalation-der-waffenlieferungen-zu-stoppen-und-sich-fuer-friedensverhandlungen-einzusetzen/

cablik
cablik
před 1 rokem

POLITIKA NIČENÍ
https://pravyprostor.net/?p=156832

AMERICKÝ FINANČNÍ ANALYTIK: NEOCONI POTŘEBUJÍ VÁLKU, PROTOŽE MĚNOVÝ SYSTÉM SE HROUTÍ
https://pravyprostor.net/?p=156844

cablik
cablik
před 1 rokem

Je moc dobře že si vlastenečtí Němci uvědomují svoje postavení okupované země po 2 sv. Je třeba aby US impérium co nejdřív padlo než Evropu Deep státe zničí.

maxim
maxim
před 1 rokem

Mnichov a Berlín …, to jsou West a East němci, to rozdělení tam pořád je, i když všichni žijí v domění že se Němci sjednotili … Velké kulové …, East jsou komunisty převychovaní demokraté a West pouhými zmanipulovanými debily jako byli za strýčka Dolfiho, který jim byl nahražen strýčkem Samem, jako třeba u nás debilům, kteří… Číst vice »

vachav
vachav
před 1 rokem

Ještě dodatek zdánlivě nesouvisející s tematem- moje dlouhodobé přesvědčení je,že dříve či později se Německo vrátí k marce a bude konečně konec zcela kontraproduktivní organizaci EU..

tomaskova
tomaskova
před 1 rokem
Odpověď uživateli  vachav

Před pár lety jsem se setkala ve vlaku s člověkem, který pracuje v Berlínské bance a ten mi tvrdil, že marky, které se stáhly s oběhu, jsou stále uložené v německých bankách, protože se počítá s tím, že budou znovu dány do oběhu.

vachav
vachav
před 1 rokem

Tak Německo je bohužel stále okupovaná země(cca 45000 US vojáků v 15ti voj.základnách),a dle toho se někteří jejich” politici” tak chovají.Nicméně jestli někdo to může v Evropě otočit,tak je to 80ti mil.Germán.A z toho mají ti pruhovaní parchanti největší strach.Devotní “Česko” pouze poštěkává jak ratlík.

reproduktor
reproduktor
před 1 rokem
Odpověď uživateli  vachav

Strach může mit jen vládce čtvrté říše a to jsou Usáci. Nemci? Ty jsou v prdeli a haji jen sebe, před staty EU si hraji na velmoc. Statisíce salafistů v Německu čeká na povel a začne mela. Výcvikové centra v Mnichově v Berlíně s imany vědí co mají delat až Strýček Sam zavelí. Stejné to je ve Francii… Číst vice »

Naposledy upraveno před 1 rokem uživatelem reproduktor
Primak
Primak
před 1 rokem

Paradox je, že dnes v Němci – co byli Rusami ve světové válce pobiti a zašlapáni do země – demonstrují, aby jejich nepřátelé (těch Rusů) skončili s rozdmycháváním té současné války proti Rusům. Zatímco Češi – co byli Rusami ve světové válce zachráněni a vyzvednuti z bláta – demonstrují, aby jejich nepřátelé (těch Rusů –… Číst vice »

danny
danny
před 1 rokem

Scholz je absolutní nýmand. Ale my jsme na tom ještě hůře než Němci. Jsme ožebračení a poskoci poskoků. Zelení už jsou dávno hnědí. A ani se tím nijak moc netají. Ukázalo se to hned při napadení Jugoslávie. Vůdce Zelených (opravdu führer) Joschka Fischer byl ministrem, který dovolil Luftwaffe (takové označení nese německé letectvo)… Číst vice »