Spolčení debilů

První zprávy

Tak už je venku to, co všichni tak nějak tušili. Teroristický útok proti německým plynovodům Nordstream I a Nordstream II provedly americké ozbrojené síly s přímým souhlasem prezidenta.

Někteří tomu samozřejmě odmítnou uvěřit, a v Evropě bude nadále nemyslitelné otevřeně říkat, že Spojené státy ve své současné podobě představují větší hrozbu než Rusko, Čína, Severní Korea a kdokoliv jiný – snad kromě Kataru a Saúdské Arábie jakožto zemí aktivně usilujících o islamizaci Evropy a financujících teroristické útoky. Podstatné je, že to vidí příslušníci všech dalších civilizačních okruhů. Vidí to v Číně, vidí to v Indii, vidí to v latinské Americe, vidí to v Africe, vidí to v Austrálii, vidí to v Japonsku. Spojené státy provádějí teroristické útoky proti těm, kdo se jim svěřili pod ochranu. To už není vazalství. Žádný pán neútočí na svého vazala. To je trhání kořisti.

Všichni také vidí, že se Bidenova vláda nezastaví před ničím. Zničení plynovodů má naprosto dramatické dopady na německé hospodářství – srovnatelné s bombardováním desítek fabrik. A kdyby byla tuhá zima, znamenalo by to i tisíce mrtvých na podchlazení, zápaly plic atd. Zima je naštěstí velice mírná, ale to nemohl americký prezident vědět, když schvaloval teroristickou akci.

Prvnizpravy.cz: Nord Stream 1 & 2 zjevně vyhozen do povětří na příkaz Joea Bidena

O záležitosti se ještě bude hodně diskutovat, ale nabízím prvních pár postřehů a poznámek.

Za prvé. Všimněte si, že se nic neutají. Na začátku listopadu byl útok proveden, na začátku ledna je to venku. Přesně tři měsíce. U amerického pokusu nahradit maďarskou demokracii loutkovou vládou to netrvalo déle. Současné západní tajné služby nedokážou být tajné.

S mizející schopností provádět operace efektivně a ve skutečném utajení ovšem roste síla propagandy. Během pár týdnů bude většina příslušníků nové aristokracie upřímně přesvědčena, že pumové útoky na plynovody jsou dobré, správné a morální. Budou upřímně obdivovat pachatele a budou cítit dojetí.

Za druhé. Kdyby zprávu publikovala konspirační média, byla by okamžitě označena za dezinformaci a nikdo by se jí nezabýval. Ostatně, ztratila by se v záplavě článků o vesmírných ještěrech, o tom, že přistání na Měsíci bylo filmováno ve studiu, o smrtících vakcínách, o tajném plánu Billa Gatese vyvraždit čtyři miliardy lidí a já nevím co.

Jenže ji publikoval cenami ověnčený veterán americké žurnalistiky a publikoval ji na solidním Substacku. Proud informací už nebylo možné zastavit. Během pár hodin se k ní vyjádřila i veškerá velká média.

Zdá se, že tihle staří levičáci představují pro režim mnohem větší problém než radikálové středního věku. Tedy, pokud se nedají zkorumpovat jako Jeremy Corbin či Bernie Sanders. Jenže Seymouru Hershovi je 98 let. Bude je mít kdo nahradit?

Za třetí. Americké ozbrojené síly podnikly útok na evropské hospodářství v situaci, kdy nemají žádného jiného spojence a kdy se žádný nový nerýsuje. Z krátkodobého hlediska mohou americké podniky vydělat na zhroucení evropských. A úspěšně se podařilo prodloužit válku na Ukrajině. Nicméně v horizontu několika let je to katastrofa i pro Američany. Izolovaná Amerika podporovaná jen spálenou zemí v Evropě.

Před pár lety jsme kladli otázku, kdy se v dějinách stalo, že by někdo nejen nebránil svou zemi před nájezdníky, ale ještě je k sobě lákal a platil jim cestu.

Teď si zase můžeme klást otázku, kdy se v dějinách stalo, že by někdo bezdůvodně zlikvidoval svého jediného spojence.

4.3 10 hlasy
Hodnocení článku
11 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Primak
Primak
před 1 rokem

Jak se dal Jeremy Corbin zkorumpovat, to by mně dost zajímalo. Ale zřejmě je to stejná zpráva jako že “Seymour Hershovi je 98 let”, když vlastně je mu 85, to je trochu rozdíl v tomto pokročilém věku.

kolokol
kolokol
před 1 rokem

Podle všeho to vypadá, že se pan Hampl nechal naočkovat mrna vakcínami. Ale není divu, že uvěřil laskavému Gejtsovi, když spolkl američanům i ten Měsíc.
Už nevím, kdo se tak vyjádřil, ale hodí se to sem: Byla to taková blbost, že tomu mohl uvěřit jen intelektuál!

vaclav
vaclav
před 1 rokem

Hampl nezklamal. Je stejně blbý jako vždy. Ani neví kam střílí

Pavel 1964
Pavel 1964
před 1 rokem

Covidový fanatik si nedá pokoj s propagandou ani u plynovodu.

shoty
shoty
před 1 rokem

Odpoveď na tie 2 otázky v závere článku je jednoduchá. Tí “někdo” sú len marionetky, ktoré sa tak zaplietli, že už nemôžu vyskočiť z idúceho vlaku.
Mali by sme predovšetkým hľadať odpoveď na otázku, kto tie marionety ovláda a úkoluje.

cablik
cablik
před 1 rokem

Na to by si měli odpovědět hlavně skopčáci proti nim to je namířeno a samozřejmě celé EU. Celý tzv západ má živit USA v posledním tažení zkapalněný plyn bezcenné nosiče jaderných zbraní atd. Bohužel mají na to nastrčené loutky ve vládách asi musí být ještě hůř.

reproduktor
reproduktor
před 1 rokem

Oligarchove z USA jmenovitě Soros, Gates, Bush, Rockefeller a hovada z FED si přáli “světový řád” a nejak sebto nedaří. Rusko odolává a hlavně stále dokáže konkurovat svym jaderným potenciálem USA. Čína se zveda a za 3 roky zvýší zásadně pocet jadernych raket. Funguje BRICS i spoluprace z Araby. Teroriste Muslimskeho bratrstva pod dohledem USA vraždí kde jim… Číst vice »

Naposledy upraveno před 1 rokem uživatelem reproduktor
Plebej
Plebej
před 1 rokem

Na poslední řečnickou “otázku” autora (.. kdy se stalo, že by někdo bezdůvodně zlikvidoval svého spojence?) lze odpovědět snadno. Nikdy. Případ NordStreamů je ovšem zcela jiné kafe. Tam důvod a motiv byl, a (vele)pádný!!, jakkoliv zločinný. Pro US huny měla likvidace plynovodů zásadní význam! Nebyla bezdůvodná. Chtěli totiž rozetnout strategické partnerství Německa… Číst vice »

Naposledy upraveno před 1 rokem uživatelem Plebej
mikkesh
mikkesh
před 1 rokem

Chudák Jourová aby se zbláznila. Už musí mít v té troubovité makovince pěknej maglajz. Dilema jestli je dezinformátor třeba Mitrofanov z Rudého práva, nebo Hájek z Protiproudu. Komu z nich poslat ty naše peníze na podporu a koho nechat vyhladovět? Vůbec to té prostoduché holce nezávidím. Poradil bych nedat peníze ani jednomu. Pan Hájek by… Číst vice »

kutnohorsky
kutnohorsky
před 1 rokem
Odpověď uživateli  mikkesh

Víte, on ten Mitrofanoff byl kdysi výborný novinář. Padni komu padni.
Rád jsem ho v Právu i jinde rád četl. Nevím, co ho vedlo k tomu, že se stal debilem. Peníze, musel…!?

mikkesh
mikkesh
před 1 rokem
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Protože je línej jít dělat něco normálního, musel. Jinak by nedostal ty peníze.