Kosa zostra: Pohádka o Nordstreamu, pohádka pro dokonalé blbce, DOPLNĚNO! Znovu doplněno!!!

Nelze, abych to neokomentoval. Protože to, co se snaží nám navalit do hlav je do nebe volající drzá lež. S jasným a triviálním cílem.

Prostě a krátce nestíhám. Před třemi dny odpoledne se mi do mailu snesla zase lavina upozornění. Tentokráte na články, popisující, co kolem sabotáže Nordstreamu PRÝ ehmmm… no prý zjistily německé tajné služby. A já na tom časově byl tak, že Kosa takhle velkou pecku totálně zazdila a nevydala nejen že bleskově flash, ale ani druhý nebo třetí den nějaký, třeba krátký komentář. Stydím se, ale můžu jen to, co doopravdy zmůžu! Ne více. A já prostě nemohl. Takže jste nedostali ani malinkatý komentář. Jakkoli se držím přesvědčení, že pro naprostou většinu z vás ho netřeba. Že víte a myslíte si totéž, co já.

Nicméně nelze, abych to neokomentoval. Protože to, co se snaží nám navalit do hlav je do nebe volající drzá lež. S jasným a triviálním cílem.

Ale nejdříve si zopakujme základní fakta. Využiji k tomu nikoliv originální západní zdroje, nýbrž článek iDnes, protože je to kompilát informací rovnou z několika

Západní rozvědky strůjce útoku na Nord Stream znaly. Kvůli Ukrajině mlčely

Nejdříve si dejme „informace“, jak to prý podle Němců tedy s Nordstreamem bylo:

Deník The New York Times v úterý přišel se zprávou, že za zářijovým útokem může stát proukrajinská skupina. Její členové nebyli identifikováni a není ani jasné, kdo ji vedl nebo za operaci zaplatil. Údajně šlo o odpůrce Vladimira Putina, sabotéři mají podle zdrojů NYT ukrajinské nebo ruské občanství či obojí.

Výbušniny byly zřejmě nastraženy s pomocí zkušených potápěčů, kteří podle všeho nepracovali pro vojenské nebo zpravodajské služby. Sabotéry podle německých médií dovezla na místa činu jachta pronajatá od firmy se sídlem v Polsku. Tato společnost zřejmě patří dvěma Ukrajincům.

Na moře vyrazil šestičlenný tým: pět mužů a jedna žena. Šlo o kapitána, dva potápěče a dvojici jejich asistentů a o lékařku. ARD uvádí, že není jasné, z jaké země pocházeli, protože se prokazovali profesionálně zfalšovanými pasy.

Německá prokuratura ve středu dodala, že loď, kterou mohli použít strůjci sabotáže, v polovině ledna prohledali vyšetřovatelé. Vytipovali ji kvůli podezřelému pronájmu. Vyhodnocování zajištěných stop a předmětů dosud neskončilo. „Totožnost pachatelů a jejich motivy jsou předmětem probíhajícího vyšetřování,“ uvedla mluvčí zastupitelství s tím, že k otázce zapojení některého státu do sabotáže nelze prozatím nic sdělit.

Zdroje listu NYT zdůrazňují, že neexistují žádné důkazy o zapojení prezidenta Zelenského nebo ukrajinských činitelů. Kyjev odpovědnost opakovaně odmítá. „Toto není naše pole působnosti,“ řekl ve středu ke kauze ukrajinský ministr obrany Oleksij Reznikov. Přesvědčení, že by ukrajinské speciální síly byly schopny provést takovou operaci, je ale podle něj vlastně do jisté míry komplimentem.

Německý ministr obrany Boris Pistorius ve středu varoval před ukvapenými závěry o pozadí sabotáže. „Exploze na plynovodech Nord Stream mohly být také důsledkem operace pod falešnou vlajkou provedené s cílem svalit vinu na Ukrajinu,“ řekl v rozhovoru s německým rozhlasem Deutschlandfunk ve Stockholmu, kde se účastní neformálního zasedání ministrů obrany unijních zemí.

Tak si to představte! Seymour Hersh ve svém obsáhlém rozboru dokládal, že šlo o dlouho pečlivě připravovanou vojenskou operaci, s přímým zapojením dvou států NATO a nejméně dvou dalších napůl. Akci provedlo velké komando vysoce specializovaných vojenských potápěčů, kteří svými schopnostmi daleko překonávají i proslulé NAVY-Seals a disponují zcela ojedinělou potápěčskou technikou, která není v arzenálu ostatních členů NATO s výjimkou USA. Ta potápěčským týmům umožnila zůstat dlouhé hodiny pod vodou bez vynoření, aby mohly nainstalovat nálože a další podpůrné technické systémy, nutné k odpálení potrubí.

Nemluvě o tom, že velký čas si vyžádalo pečlivé vytipování místa pro atentát! A jako krytí se využily velké námořní manévry NATO!

Na Hershe se vrhli všichni vždycky a jedině správní, co disponovali dírou do krku a funkční klávesnicí! A hledali se hnidy. Doslova hnidy.

Ale tady je nám sděleno, že nic z toho není zapotřebí. Ale vůbec nic! Stačí, když se jakýsi antiputinovský miliardář, možná s ruským, možná ukrajinským a možná obojím občanstvím, ráno probudí, podívá se z okna a řekne si – jak já bych toho Putlera a říši zla dneska nejlíp vosolil? Jo, já mu vyhodím do povětří Nordstream a zarazím mu přísun peněz za plyn!!! Pak zvedne telefon a kamsi zavolá – chci jachtu, spoustu trhaviny, chci to dopravit do Polska a pak do Německa, tam chci najmutou jachtu v malou posádkou, aby vo tom skoro nikdo nevěděl a stačí mi na celou akci dva špičkoví potápěči plus tři další kusy! Více netřeba, bylo by to jen placení darmožroutů. A nějaké složité hledání vhodného místa? Proč? Stačí vyplout a moře. Asi jako jít do lesa na houby!

A po tom telefonátu, telefonátech, už to jede všechno, navíc v utajení jako na drátkách, až k onomu výslednému velkému BUM!!!!! Opravdu velkému!

Nikdo z těch , co mají monopol na pravdu se nad tímhle megablábolem ani trochu nezastydí. A drze to papouškují, jako by se nechumelilo.

A to není ani náhodou všechno. Totožnost antiputlerovského miliardáře je v mlze. Možná ji prý tajné služby znají, možná ne. V každém případě ho nikdo nezařadil na seznam hledaných osob a jakýkoliv náznak jeho identity je vyloučen. Má to svůj důvod! Ten, že neexistuje!

A ostatní členové toho superkomanda? Tak o těch už teprve nikdo nic netuší. Protože prý disponovali profesionálně padělanými pasy. Tak dokonalými, že je nešlo odhalit a nelze to ani teď. Zvláštní. Vůdcové Islámského státu se maskovali, schovávali úplně špičkově a nebylo jim to nic platné… Ale tady nějaká partička, co se dala dohromady ad hoc, doslova vydrbala se všemi tajnými službami kolektivního Západu a udělal z nich úplně neschopné pitomce na úrovni putimského strážmistra!

A co víc – ten miliardář, co nesnáší Putlera a jde po něm, je sice mimořádně silně nakloněn Ukrajině, ale pozor!!!! – ta o jeho činu NEVĚDĚLA, natož aby s ním byla jakkoliv spojena!!! Ne Ukrajina za tím atentátem nestála!!!

Tohle má někdo, kdo nemá totální sklerozu plus Alzheimera a navíc prodělal minulý měsíc lobotomii, zkousnout?

Západní/český mainstream už nám prezentoval skutečně nestydaté bláboly – viz Skripalovi, Vrbětice a pár dalších. Ale všechno doslova bledne ve srovnání s tímhle německým blafem!

Na jedné straně tady máme už legendární neschopy Čuka a Geka, kteří ani nejprudším jedem nedokáží zavraždit zrádce a když vyhodí muničák v Česku, tak je u toho málem statečný, zatím ještě pořád plukovník, Koudelka chytí za ruku a proti nim stojí dva potápěčtí supermaníci, co mýrnyx týrnyx provedou největší známou sabotáž na světě!!!! Inu rozdíl mezi naším dokonalým západním světem, kde všechno funguje jako po másle, však to denně vidíme kolem sebe a mongolskými hordami věčně ožralých mužiků!!!

Tak to ma byt, tak je to správně, řekl by bájný nadporučík Mazurek!

To ale není všechno. Pamatujete si ještě mapku , označující místa výbuchů? Dám ji znovu!

Exploze na potrubních systémech jsou označeny červenými body s nápisek Leak.

Na té mapě schází měřítko. Nicméně, když si pomůžete hranicemi České republiky, zjistíte, že nálože od sebe na obou větvích byly rozmístěny a odpáleny v distanci cca nejširšího místa od severu k jihu našeho státu!!! A představte si – tohle všechno stihli, nejspíš ještě za jedno odpoledne nebo tak nějak, protože ti supermaníci museli sebou zatraceně hodit, aby se je nikdo nepokusil nějak zkontrolovat a případně jim ti akcičku zatrhnout, takže tam nemohli nijak moc dlouho obejdovat. Ale co je to pro 5 nebo šest odhodlaných nadlidí, plných protiputlerovského hněvu!

Pojďme dál – umíte si představit, že se po Evropě – minimálně Polsku a Německu potulují auta plná nelegálních, vysoce brizantních výbušnin? A že jich k výbuchu někdo potřeboval pěkných pár set kilo, ne-li rovnou tun! Kdyby tohle představovalo realitu, tak nezbývá, než se podivit, jak to že muslimští sebevražední atentátníci ještě nevyhodili půlku Evropy do povětří!

Za mně prostě pohádka. Pro superdementy! Spíše supersupersuperdementy. Jedno super je málo.

Ale pojďme ve čtení toho souhrnu iDnes dále! Na jeho původně první část! Tam jsou také moc pěkné fláky!

Jméno organizátora zářijové sabotáže podmořského plynovodu Nord Stream prý v západní zpravodajské komunitě koluje už delší dobu. Údajně jde o vlivnou soukromou osobu z Ukrajiny, která ovšem nemá vazby na Zelenského administrativu. Informuje o tom britský deník The Times.

Týden po sabotáži, která poškodila podmořský plynovod z Ruska do Německa, se na ambasádě nejmenované skandinávské země v Bruselu konal zpravodajský brífink. Diplomaté se během něj dozvěděli překvapivě mnoho detailů o explozích, které poškodily tři z celkem čtyř potrubí plynovodů Nord Stream 1 a Nord Stream 2.

Diverzní akci podle zpravodajského hlášení neprovedli Američané, Poláci ani Rusové, ale soukromá osoba z Ukrajiny. Údajně jde o vlivnou figuru, která si může dovolit zafinancovat sofistikovanou diverzní operaci zahrnující jachtu, elitní potápěče, falešné pasy a speciální výbušniny používané v ropném průmyslu.

Diplomaté byli požádáni, aby tyto poznatky nešířili na veřejnosti a na všetečné dotazy na průběh vyšetřování neodpovídali. Jméno sponzora útoku je podle zdrojů listu The Times ve zpravodajské komunitě známo už několik měsíců, s prezidentem Volodymyrem Zelenským prý není nijak spojen.

Britský list ve své analýze rovněž tvrdí, že představitelé NATO chtěli ukrajinskou stopu ututlat, aby neohrozili další dodávky zbraní Kyjevu. Odhalení identity organizátora útoku by mohlo vyvolat veřejnou roztržku mezi Ukrajinou a Německem, které se k dodávkám tanků Leopard 2 nebo protileteckých systémů IRIS-T nechalo dlouho přemlouvat.

„Veřejné mínění je vrtkavé a v Německu podpora vyzbrojování Ukrajiny už nyní visí na vlásku. Představa, že Ukrajinci projeli s autem naloženým výbušninami přes celé Polsko, aby z německého území provedli útok na německý plynovod, německou veřejnost nepochybně podráždí,“ píše šéf zahraniční rubriky The Times Maxim Tucker.

Něco z toho už jsem komentoval. Teď ten zbytek. Takže o tom, že za tím stojí ten ruskoukrajinský miliardář se tedy vědělo už týden po sabotáži??? Jooooooooooooooo???

Tak jak je možné, že jsme četli traktáty a slyšely projevy největších hlav kolektivního Západu o tom, že Rusko si samo vyhodilo do povětří oba Nordstreamy???? Jak to, že nás dlouhodobě takhle sprostě krmili takovouhle gigantickou lží? Když věděli, že….. co vlastně? Když dnes neví nic. Jak tvrdí. Ale to, že Moskva v tom prsty určitě nemá, naprosto jistě. A přesto lhali a lhali. Dokud do toho nepíchl Seymour Hersh.

EU po výbuchu volá: “Díky, šéfe!”

Motiv PRÝ je jednoduchý – nechtěli ohrozit ochotu Německa a především německé veřejnosti podporovat Ukrajinu!!!! Týýýýýýýýýýýýýýýýýjoooooooooooooooooooooooooooooo! A dneska jako to ta německá veřejnost, v které valem klesá nadšení pro Ukrajinu, jako slupne? A bude věřit, že s tím Zelenský opravdu, ale opravdu nijak nesouvisí???? To jako vážně????

Tak to nejspíš Němci už přestali mluvit a jen úplně všichni bučí. Jen vzdělanci a alfabeti jsou výjimkou a projevují se hýkáním ia ia ia!

Vsadím boty i roční důchod, že kdyby Seymour Hersh nezveřejnil před pár týdny svou verzi, pro Západ a speciálně Německo daleko bolestivější, s tímhle gigablábolem by nás nikdo neobtěžoval!!!!

Teď přistoupím k velké sebekritice. V několika Hodinách vlka na Slobodnom vysielači -naposled minulý pátek, mi posluchači i Borísek opakovaně položili triviální otázku – vlku, bude někdy sabotáž Nordstreamu vyšetřena? A já odpověděl – nevěřím tomu!

Nepletu se často, ale tentokrát nezbývá než přiznat velký omyl. Kterému šlo předejít, kdybych si dal práci a čas myslet!

Muselo by mne totiž trknout, že nechat tzv. „vyšetřování“ , zejména po Hershových odhaleních, bez jakéhokoliv výstupu a zjištění vyšumět do prázdna, by se rovnalo potvrzení Hershovy analýzy , že výbuchy a poškození páteřní evropské energetické struktury je prostě obludnou AMERICKOU SABOTÁŽÍ celé Evropy, její ekonomiky a Německa a ekonomiky Německa především. Což v dlouhodobém horizontu těžce naruší vzájemné vztahy! A je v budoucnosti a to nijak vzdálené, schopno zlikvidovat německé elity, které tomu všemu jen bezmocně přihlížejí, aniž by se pokusily se vůči atentátníkům z Washingtonu vymezit!!!

Odflákl jsem to!!!! Protože připustit takovýhle závěr a výsledek je jasná demontáž tzv. kolektivního Západu!!!

Američany bylo třeba očistit!!! Za každou cenu!! Ať to stojí, co to stojí!!! Protože tím pádem jsou vyviněny ze zbabělosti a nečinnosti nejen německé, ale veškeré evropské elity!! Už jim nikdo nemůže předhazovat, že si od spojence největšího doslova nechají dělat na hlavu!!!!

Takže si hlavouni sedli se svými statečnými plukovníky Koudelky z tajných a ještě tajnějších služeb!!! A vymysleli tenhle neuvěřitelný blábol. Bylo potřeba najít někoho, na koho by se to dalo hodit. Kdo NEMÁ s USA a Západem nic společného, kdo ovšem MÁ velký motiv a především jako téměř neomezené finanční možnosti i aby akci PRÝ naplánoval, zorganizoval, technicky zabezpečil a provedl! Takže se zde náhle objevil tajemný miliardář, co sympatizuje s Ukrajinou, ale je bez napojení na její vládu a jeho partička 5-6 supermaníků!

Motivem je podpora Ukrajiny. Ale pozor – tak, aby s tím oficiální Kyjev nikdo nemohl spojit, protože to by občany na Západě a především v Německu naštvalo!!! Hodně naštvalo!!!!

Takže jsme se dočkali pohádky pro blbce, které nelze věřit ani , co by se za ten úplně nejmenší nehet vešlo. Už se těším, jak tenhle zcela nesmyslný kec začnou cupovat ti samí, co namířili okamžitě svoje hnojomety na Seymoura Hershe. Například jakýsi Robin Alexander, tvrdící, že Seymourova verze je nesmyslná. Čekám, kdy začne šťourat do tohohle evidentního blábolu, který je asi stejně věrohodný, že děvenky, co postávaly kdysi v Dubí u E55 byly panny. Nebo že Fiala kope za Českou republiku a její občany. To jsou tři vrcholy jednoho trojúhelníku.

Kde a v čem to žijeme?

Dodatek z pátečního rána:

Právě mi od jednoho z kosířů přišel tento mailík:

Zdravím.
na celé věci je zajímavé , že správy o zničení Nord Streamu proukrajinskou skupinou se začaly publikovat 7.3.2023 bezprostředně po návštěvě kancléře Scholze v USA ve dnech 3. a 4. března 2023.
Něco na tom smrdí.

JK

Přiznávám, že tohle načasování mi uniklo! Ale ona to jistě bude jen a jen náhoda a JK se mýlí a vidí čerty tam, kde nejsou. Jistě se mnou budete souhlasit, že?

A přidám hned ještě jeden dodatek. Tentokrát s centrálního polského tiskového zdroje Gazeta Wyborcza

Czy sześć osób na jachcie było w stanie przeprowadzić sabotaż Nord Streamu?

článek je bohužel placený. Takže se do něj nedostanu a k vidění je jen titulek a pár řádek perexu. Ovšem i tak je Gazeta Wyborcza, normálně těžce proamerická, zcela jednoduchá. Pokud je další text v intencích titulku a těch pár úvodních vět. Posuďte sami, co mi vydal překladač:

1

I Poláci došli nejspíš k názoru, že jde o pohádku pro blbce. Totální.

Děkuji FJB za upozornění!

A další doplněk:

Spiegel vydal fotografii té “jachty“ , která dopravovala tu sabotážní skupinu!!!!

Už vidím, jak tam bylo nasardinkováno 6 lidí minimálně přes týden a to včetně několika set kilogramů, ale spíše TUN vysoce explozivní trhaviny a dalšího nemalého velkého nákladu k hlubinnému potápění , včetně takové „drobnosti“ jako je dekompresní komora! A všechno zařídili DVA SUPER SUPER SUPER potápěči!!!!

Takže teď ta fotografie té , ehm… jachty….

Podle Spiegelu je lodí, na níž se má za to, že sabotéři přepravovali své výbušniny, plachetní jachta Andromeda, jejímž domovským přístavem je komunita Brege na ostrově Rujána v Meklenbursku-Předním Pomořansku.

Jachtu Bavaria Cruiser 50 (15 metrů) si od charterové společnosti se sídlem na Rujáně pronajala skupina lidí, kteří jsou podle vyšetřovatelů spřízněni s Ukrajinou .

Je to čím dále větší prča!

Autor: Petr Vlk, zdroj: Kosa zostra

4.4 7 hlasy
Hodnocení článku
8 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
explorer
explorer
před 1 rokem

Když té báchorce uvěří 2/3 Američanů (pro které jsou problémy Evropy víceméně, ale spíš více šumák) a alespoň polovina Němců, pak splnila svůj účel. Who cares about the truth? Tak maximálně my, “dezoláti”. Vlastně správně je to takhle: koho zajímá pravda, má být označen za dezoláta, agenta… pro další nálepky, posudky… Číst vice »

vik
vik
před 1 rokem

Další z pohádek, které nedávají smysl a jsou vytvořeny s jistotou, že když se budou hromadně a opravdu hromadně vykládat, tak jim ta slabomyslná většina zas uvěří. Výklad akce z 11.září, Skripal, sestřel letadla na Ukrajinou, Vrbětice, celosvětová pandémie a nyní i odstřel Nord Streamu mají stejný rukopis a stejné prohřešky proti zdravému rozumu. Je ale už ověřeno,… Číst vice »

Haskuv Duch
Haskuv Duch
před 1 rokem
Odpověď uživateli  vik

Z filmu Vrtěti psem: “Říkali to v televizi, tak to MUSÍ být pravda…” Asi takto se dodnes formuje světonázor stádní většiny nepřemýšlejících a poslušných. a jelikož doba pokročila, můžeme k tomu připočítat interfernet, projevy ústní i písemné páně předsedy vlády, ministrů, poslanců, senátorů, …, veškeré komponenty, které tvoří onen slovutný mainstream – hlavní proud. A nechat… Číst vice »

mikkesh
mikkesh
před 1 rokem

Co naděláte. Fakta jsou fakta. Bratr Lech v  půjčovně lodí okamžitě rozeznal profesionálně zfalšovaný pas, na který jachtu rád zapůjčil. Asi ho potom našli v zašpuntované láhvi pohupující se v epicentru výbuchu. Teď už jen čekám, kdy Mitrofanov s Drtinovou vypustí tutovku, která zase uklouzla vachmajstrovi Koudelků, že v blízkosti výbuchu byla spatřena i gumová… Číst vice »

standa
standa
před 1 rokem

Normální člověk se selským rozumem tomu neuvěří. Pitomcům na Západě je možné předhodit všechno možné i nemožné, většina z nich spolkne všechno i s navijákem. aby nikdo nevěděl o cestě x set kg výbušniny po EU, když to mají pod palcem tajné služby, tak to je prostě pitomost. Udělala to Amerika a teď chce vyrobit falešnou vlajku,… Číst vice »

vlcernik
vlcernik
před 1 rokem
Odpověď uživateli  standa

Zdravím Vlk-a, toho P. Už se známe i osobně. Vlk, podle mne dost kvalitně, pranýřuje zlo- ne-řády a další. Ale nikde od něj jsem nezaznamenal zamyšlení k jeho osobní podílu na nich. Je to jednoduché: ten spočívá v naprosté ignoranci názorů na Kose apod., takových,které s Vlkem nesouzní aspoň na 99.9% Na našem setkání ve… Číst vice »

Václav Dvořák
Admin
Václav Dvořák
před 1 rokem
Odpověď uživateli  vlcernik

Kdybyste místo osobního a ničím nepodloženého útoku na Vlka napsal svou kokrétní vítku, na kerou “aspoň 3 osoby, mně neznámé a nevyžádaně, vyslovili souhlas”. Vlk je pro mne novinář(bt amatér), který vše bezvadně zdrojuje a je jeden z mála, který mne uvádí do detailů německé politiky. Proto všechno mu odpouštím, že je až moc… Číst vice »

cablik
cablik
před 1 rokem

Jak to je normální rozumný člověk ví a každý si to musí přebrat sám spojenci????