Stručná analýza nejdůležitějších událostí (odehrávajících se okolo Ruska)

Dlouho jsem nekomentoval aktuální zpravodajskou agendu, píše autor analýzy, a porkačuje: Pokusím se projít všechny nejdůležitější novinky posledních dnů najednou.

O teroristech na hranici Brjanské oblasti

Všechno je zde jednoduché, chtěli vytvořit informační bombu, ale ukázalo se, že dostali starou belu.  Vydávali se za „správné Rusy“ a uprchli do sousední vesnice, aby si u dveří administrativy pořídili videozáznam. Jenže ani tak jednoduchá operace nevyšla podle plánu a otočila se proti nim.

Tato akce se za prvé stala dalším důkazem teroristické povahy současného kyjevského režimu.

A za druhé zdiskreditovala i samotný pokus ukázat existenci jakéhosi masového hnutí „správných Rusů“. Pro skutečné Rusy to nejsou ideologičtí bojovníci, ale prostě banda teroristů, kteří vyvolávají jen hněv a podléhají zničení. Teroristé, co nedokázali odolat zabíjení civilistů.

O četných prohlášení kolem Nord Streamu

Spojené státy utrpí velké ztráty na reputaci a snaží se s tím vypořádat, jak nejlépe dovedou. Celá planeta dokonale vidí, čí „uši“ trčí z Baltského moře. Hlavní hráči na světové scéně vážně přemýšlejí jak dál se Spojenými státy vyjednávat. No, kdo potřebuje partnera, který vás může kdykoli podrazit, ignoruje všechny mezinárodní zákony a záruky a neváhá k tomu použít i teroristické metody.

Pokus svalit vinu na Ukrajinu vypadá prostě směšně a ukazuje, jak moc se suverén nestará o svého vazala, kterého už odepsal. Pravděpodobně i samotné vedení Ukrajiny bylo takovými kroky ze strany „velkého bratra“ velmi překvapeno.

Je ale potřeba nějak odvést pozornost od vyšetřování Seymoura Hershe. Směšné „výmluvy“ amerických úřadů vedou k tomu, že již tak nízká míra důvěry ve Spojené státy ve světě se ještě snížila. Ztráta reputace se jen zvýšila. Dávalo by větší smysl, kdyby jen prostě mlčeli.

O událostech v Gruzii

Proslýchá se, že Američané naléhali na představitele gruzínského parlamentu, aby otevřeli „druhou frontu“ proti Rusku v Abcházii, ale byli odmítnuti. V této souvislosti byl učiněn pokus o realizaci „gruzínského Majdanu“. Nedivil bych se, kdyby zavedení návrhu zákona o zahraničních agentech bylo původně koncipováno s cílem vytvořit záminku pro nepokoje. Obecně už samotná podoba takového zákona v prozápadní Gruzii vypadá divně. A pokud by Parlament vážně chtěl takový zákon přijmout, neustoupil by.

Proslov prezidentky Gruzie k demonstrantům z… New Yorku … vypadá velmi příznačně:

“Jsem s vámi <…> Tento zákon musí být zrušen v jakékoli podobě.”

To znamená i ozbrojeným povstáním. Úřadující prezident, který vyzývá k nepokojům a státnímu převratu ve vlastní zemi je něco nového. Slova „Jsem s vámi“, znějící zpoza oceánu, vypadají prostě cynicky. Gruzínci, nejste z toho všeho znechucení?

Pokud bude plán demonstrantů realizován, získáme na našich hranicích druhý hořící bod. Opravdu doufám v mentální rozdíl mezi Gruzínci a Ukrajinci. Myslím, že budou schopni posoudit důsledky „gruzínského Majdanu“ pro svou zemi.

O situaci v Podněstří

Evidentně se připravovala vážná provokace ze strany nepřítele s následným útokem na skladiště zbraní. I prázdné vlaky přijížděly na hranice, aby odvezly munici na frontu. Operace však nebyla realizována kvůli některým zatím neznámým faktorům. A ani pokus o atentát na prezidenta Podněstří se nezdařil.

Jediný důvod neúspěchu nepřátelského záměru vidím v tom, že Rusko neveřejnými kanály pohrozilo Američanům nějakými důsledky, které je donutily zpomalit svoje hlídací psy. Doufám, že se někdy dozvíme čím přesně naši Američanům pohrozili.

Ve výsledku vidíme, že vojáci, kteří se tam stahovali teď kopou obranné zákopy. Inu, je potřeba jejich přítomnost u hranic nějak zdůvodnit.

O Číně a Eurasii

Existuje několik dalších zajímavých novinek, které by neměly být ignorovány:

  • Si Ťin-pching byl potřetí oficiálně znovuzvolen prezidentem Čínské lidové republiky a předsedou Ústřední vojenské rady;
  • Novým čínským ministrem obrany se stal generál Li Šang-fu, který je od roku 2018 pod americkými sankcemi za vojenskou spolupráci s Ruskem;
  • Zástupci Saúdské Arábie a Íránu se sešli v Pekingu, aby obnovili diplomatické vztahy přerušené před mnoha lety;
  • Rusko a Indie přešly na používání rublu při obchodování s ropou.

Výše uvedené znamená následující:

Čínská politika se v příštích letech nezmění, a to ani ve vztazích s Ruskem. Z vojenského hlediska jsme (rozumějte “my Rusové”) ještě blíž.

A v geopolitickém měřítku pokračuje posilování vztahu mezi mimoevropskými zeměmi Eurasie. A to se děje bez ohledu na zámořského bývalého hegemona.

Ve skutečnosti hegemon reprezentovaný Spojenými státy již neexistuje.

 

Autor: “Divanový ” Politikán, zdroj: Dzen, pro Pokec24 přeložila Janinna

4.4 8 hlasy
Hodnocení článku
8 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
spartak
spartak
před 1 rokem

Rusko má milión vojáků čili na Ukrajině laškuje malá část a k tomu místní z Donbasu atd.

Ludvik
Ludvik
před 1 rokem
Odpověď uživateli  spartak

Celková délka jeho hranic je více než 61 000 km a těch, kteří čekají na svou příležitost je přehršel…

vachav
vachav
před 1 rokem

Hegemon již možná neexistuje.ale stále je to největší planetární parazit a lídr světového terorismu.Darebácká země,která se zrodila z války,válkou se téměř 400let udržuje při životě,a válkou by mohla zlikvidovat tuto modrou planetu.

reproduktor
reproduktor
před 1 rokem
Odpověď uživateli  vachav

Vznik USA pokud vim se datuje rokem 1776 a nebylo to 50 států …. Pokud počítám 1776 + 400 = 2176 to je ještě velice vzdálená budocnost. Již chapu tvé myšlenkové pochody.

tomaskova
tomaskova
před 1 rokem
Odpověď uživateli  reproduktor

Píše téměř 400 let, tak se nechovejte jako hnidopych jen proto, aby jste si smočil a mohl někoho kritizovat.

vachav
vachav
před 1 rokem
Odpověď uživateli  tomaskova

Rigorozní matematik s geniálními myšlenkovými pochody si to může dovolit,vážená paní.

SunTzu
SunTzu
před 1 rokem
Odpověď uživateli  tomaskova

tlampač je Brouk Pytlík, my můžeme tvrdit, že hegemon, “Anglosasové” přitáhli do Ameriky 1620, a začali likvidací – (genocidou) původních obyvatel, pak také dalších evropských kolonizátorů (Frantíci, Holanďané, Španělé…)

cablik
cablik
před 1 rokem

Děkuji za informace tak to je kdyby to bylo naopak tak by zbytečných šest miliard jedlíku bylo zavražděno. Změny budou je to jen otázka času ale bohužel se v tom vymácháme s nimi. Hegemon neexistuje ale bohužel žijeme v jejich impériu.