Vystoupení Ivana Davida na veřejném shromáždění “Lidé proti vládě”

Vážení občané,
nikdo z nás, kteří jsme se narodili po válce, nezažil tak nejistou dobu jako je tato. Nevíme, jak dopadne válka na Ukrajině, a jak zareaguje Západ, nevíme jak dlouho potrvá inflace, jak se prohloubí hospodářská krize, nevíme kdy se zhroutí dolar, nevíme, jakou epidemii na nás vypustí příště.

MUDr. Ivan David, CSc.
MUDr. Ivan David, CSc.

Jedno víme jistě. Bude hůř. Bude hůř v celé Evropě a u nás o to hůř, oč máme neschopnější vládu.

Moje generace se naděje na návrat k relativní prosperitě asi nedožije.

Připomeňme si, proč to tak je, a hledejme řešení.

Proč to tak je? Evropu odsoudili k úpadku. Milióny imigrantů má vytvořit tlak na mzdy, spotřebovávat produkty a provokovat konflikty. Západní Evropa je už ztracena.

Je pravda, že migrace je přirozená a provází lidstvo odnepaměti. Ale stejně přirozená je obrana proti migraci a proti kolonizaci a obrana území. Zdroje jsou vždy omezené.

Kovid  a opatření údajně proti němu poškodily nejen průmysl a služby. Obrovská korupce spojená s pochybnými vakcínami je skrývána před vyšetřováním. Velcí zloději jsou v bezpečí.

Jako by to nestačilo, přichází gigantický podvod Green Deal!

A nakonec válka na Ukrajině. Je pravda, že invaze je dílo Ruska. Ale je stále opakovanou lží, že nebyla vyprovokována.

Po rozšiřování Severoatlantického paktu k hranicím Ruska a druhém úspěšném pokusu Západu o státní převrat na Ukrajině přišel na vykradenou a korupcí prolezlou Ukrajinu zákaz ruštiny a ostřelování etnických Rusů na Donbasu. Říká se tomu genocida a její popírání je trestné.

Chtějí nám namluvit, že Green Deal má pomoci přírodě, zachránit životní prostředí a planetu Zemi, aby prý i příští generace měly budoucnost.

Ano, klima se mění a je potřeba něco dělat. Jenže podíl vlivu člověka na klima se odhaduje na 5 – 10%. Některé procesy člověk nemůže zvrátit. Země Evropské unie jsou jediné, které pod diktátem Evropské komise podnikají drastická opatření. Ostatní o tom jen mluví.

Jenže Evropská unie má jen 7%, jednu sedmnáctinu obyvatel světa a 9% podíl na produkci skleníkových plynů. Při veškerém úsilí, které ničí průmysl, zemědělství a životní úroveň v Evropské unii, můžeme změnit klima jen o desetiny procenta. Green Deal dokáže zničit země Evropské unie, klimatickým zmnám určitě nezabrání.

Průmysl je ničen emisními povolenkami, ze kterých bohatnou spekulanti. Je ničen zákazy technologií a energetických zdrojů. Zemědělství omezováním hnojiv a ochranných látek a povinným zřizováním močálů na úrodné půdě, vysazováním stromů mezi poli, které nesmějí být ovocné, atd.

Všichni trpí vysokými cenami energií v důsledku protiruských sankcí, které nejvíce poškodily země Evropské unie.

Jaký má to všechno ve skutečnosti smysl? Vyřadit Evropu k konkurence! Odstavit ji od ruských surovin a možností odbytu na východ. Učinit ji ještě závislejší na Spojených státech. Patříme na Západ, který je v likvidaci.

A k tomu hrozí rozšíření války z Ukrajiny dál na západ.

Mráz přichází tentokrát ze Západu.

A co na to naši představitelé? Tolik zrádců národních zájmů          a zemských škůdců jsme tu neměli od dob německé okupace.

Jsem přesvědčen, že se nesmíme bát. Bát se musejí ti druzí.        A oni se bojí. A vědí proč.

Proto zavádějí cenzuru jako každý protilidový režim. Proto se snaží zastrašovat a kriminalizovat svobodné projevy názorů. Proto se snaží ovládnout média a lhaním se udržet u moci.

Neschopnost vlády se pozná podle výsledků její práce. Zajišťují nám zadlužení, inflaci, vysoké ceny energií a potravin, úpadek školství, zdravotnictví,…  skoro všeho.

Je záchrana v EU? Ne, EU je hlavní zdroj našich problémů!

Politik nemá být ani pán, ani sluha. Pán proto ne, protože všechna moc má pocházet z lidu. Sluha slouží tomu, kdo dá víc.

Politik má být advokát. Zastupovat zájmy těch, kteří ho zvolili.

Někdo se možná zeptá, na co advokát, když nejsme obviněni. Potřebujeme advokáta, aby nebyla krácena naše práva, abychom nebyli okrádáni, aby dobré zákony nezůstaly jen na papíře a aby špatné zákony nebyly přijaty, nebo byly odstraněny.

Čím větší problémy, tím lepšího advokáta potřebujeme.

Nikde na světě nemají rádi politiky. Protože lidé si všímají jen těch, kteří škodí. Proto ti, kteří se hrnou k moci tvrdí, že nejsou politiky.

Pozor na takové falešné proroky, na demagogy a skutečné populisty, kteří nemají žádný vliv, ale slibují obrovské změny.

Naši vládní politici jsou slouhové cizí moci. Jsou to advokáti, kteří za naše peníze slouží druhé straně. Za škody, které způsobili by měli být potrestáni. Zeptejte se ve svém okolí, kdo je volil. Brzo se k tomu nikdo nepřizná.

Hnutí ANO je opozice, když hlasuje s námi. Není opozicí, když hlasuje proti nám. Když hlasuje s koalicí, stává se ve skutečnosti její součástí.

Objevují se obvinění, že nám role věčných kritiků vyhovuje, že se vyhýbáme odpovědnosti, že nechceme do vlády.

To mohou říkat jen ti, kteří neznají náš program. Kdyby ho znali, věděli by, že víme kam směřovat, co dělat, že spolupracujeme s odborníky. Nechceme být v koalici, která by nám nabídla podíl na odpovědnosti a žádný vliv. Víte jak dopadla sociální demokracie a Komunistická strana.

Člověk je společenský tvor. Bez ostatních není ničím. Nedosáhne ocenění, neubrání se. Neuživí se, zahyne.

Nemá-li zahynout, musí přežít celá společnost. Kultura, v níž jsme vyrostli, které rozumíme, kterou respektujeme, a která nám patří, a bude patřit.

 Nakonec připomínám slova básníka Karla Kryla: „Nám zbývá naděje, my byli jsme a budem!“

4.4 7 hlasy
Hodnocení článku
21 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
spartak
spartak
před 1 rokem

Sledují komunisty již 20let a svou politiku nemění.Jistě voliči komunistů si přáli tvrdou opozici proti vznikajícímu fašismu.Bohužel doktor Filip se cítil zavázán službě ČR a podporoval Babiše s ČSSD a to se mu vymstilo. Podrazák Rychetský vlastně chytře využil situace ,že se pětidemolice domluvila a komunisté i ČSSD jsou zatím mimo PS.

vachav
vachav
před 1 rokem

Opět vystoupení pana doktora s kterým nelze jinak,než souhlasit.Jenom jednu připomínku.Já znám volební program SPD.Když jsem ovšem těsně před volbami pročítal na internetu jejich program,zhruba v polovině se objevila holá věta:Zrušíme EET.A tak jsem skončil.Ono totiž podporovat zrůdnost,která umožňuje,aby velká část tzv.podnikatelů okrádala svoje spoluobčany tím ,že neodvádí daně které má,protože pak… Číst vice »

spartak
spartak
před 1 rokem
Odpověď uživateli  MUDr. Ivan David, CSc.

Pane doktore,samozřejmě ,že pro drobné podnikatele jako opravář deštníků,bot atd.je EET nesmysl ,ale po několika letech se zjistilo,že částka vybraná za EET je velmi významná.ODS jako strana fašistů si pro svoje kumpány vždy najde možnost okrádat a v tom by je SPD neměla podporovat.

JK
JK
před 1 rokem
Odpověď uživateli  MUDr. Ivan David, CSc.

Pokud se živnostník není schopen uživit ani při podstatně nižším zdanění, než mají zaměstnanci, tak ať se radši nechá zaměstnat. Bude užitečnější. Firmy, které se uživit umí, mu práci zorganizují tak, aby se uživil i on. Ostatně musí to být pro zaměstnance neuvěřitelně demotivující když vidí, jak si žijí živnostníci, kteří jsou… Číst vice »

JK
JK
před 1 rokem
Odpověď uživateli  MUDr. Ivan David, CSc.

To asi nelze zpochybnit, ale zcela jistě tomu tak není všude, nebo spíše se může jednat o ojedinělý jev. Nemyslím si, že by se podle výjimek měla nastavovat obecná pravidla a ani v těch ojedinělých případech si nemyslím, že legalizace švindlu pro vybrané skupiny občanů je optimálním způsobem řešení.

skeptik
skeptik
před 1 rokem
Odpověď uživateli  MUDr. Ivan David, CSc.

Takovýto přístup ale podráží nohy těm poctivým podnikatelům, kteří pak nemají šanci uspět na trhu proti těm, kteří podvádí s požehnáním státu. Takže pak musí podvádět všichni.
To si pak ale nemá ČR právo říkat právní stát.

vachav
vachav
před 1 rokem
Odpověď uživateli  MUDr. Ivan David, CSc.

Ještě malou poznámku k tomuto tématu.My máme občas snahu podceňovat v řadě případů naše bratry Slováky-tak ti jak si pamatujeme,EET provedli během snad několika týdnů bez jakýkoliv výjimek , hádanic,kompletně a ne na etapy.V našem Kocourkově se to vlastně nedodělalo a hlavně – celé 4roky minulé vlady jsme x krát za rok poslouchali různé… Číst vice »

Karel2002
Karel2002
před 1 rokem
Odpověď uživateli  vachav

Celý ten neúspěch Babiše v prezidentských volbách a rozumem těžko pochopitelný triumf kandidáta pětikoalice, třebaže ne přímo oficiálního, generála Pavla (KSČ, komunistická rozvědka, NATO, souhlas s rozporuplnou politikou ODS, TOP09, STAN od roku 2021), lze vysvětlit jen dvěma způsoby. Za prvé covid. Občané si ve své většině myslí, že je Babiš v době covidu… Číst vice »

Georg
Georg
před 1 rokem

Naprostý souhlas s tím, že se nesmíme bát. Doplnil bych, bát se hlavně musí současná proti česká a proti demokratická vláda. Oni se skutečně bojí, důkazem toho je cenzura, zákaz alternativních serverů. Již neví a blábolí takové nesmysly jako (p.Rakušan) “dezinformační video” ap. Pan David napsal, že oni (SPD) ví, proč nechtějí do… Číst vice »

Georg
Georg
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Georg

Pokrač.: KSČM postrádala politiku hájit zájmy lidí práce a stala se z ní byrokratická “instituce”, kde cílem byl parlament. Bohužel nejen stárnoucí členská základna, ale i touto politikou se stala zcela neakceschopnou. Doklad, nesehnala podpisy pro kandidaturu Dr.Skály. Jen na závěr, není to vše potvrzení potřeby, jednotného postupu všech demokratických, vlasteneckých sil proti… Číst vice »

JK
JK
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Georg

Pokud “KSČM postrádala politiku hájit zájmy lidí práce a stala se z ní byrokratická instituce, kde cílem byl parlament”, pak z toho plyne, že ty partaje, které zaznamenaly politický úspěch, hájí zájmy lidí práce a jejich cílem není parlament. Opravdu je tomu tak? KSČM netratí na tom, že “nehájila zájmy lidí práce”, ale na… Číst vice »

tomaskova
tomaskova
před 1 rokem

Ano invaze je dílo Ruska, protože o 3 týdny předešel Putin Ukrajinu. To už nepíšete.

skeptik
skeptik
před 1 rokem
Odpověď uživateli  MUDr. Ivan David, CSc.

Je třeba ale taky vzít v úvahu co invazi předcházelo.
Putin přistoupil na přání Donbasu patřit k Rusku.
Putin vyzval banderonacisty aby přestali s vražděním civilistů na území pod ochranou Ruska, jinak na ně vlítne.

Jak ale už dnes víme, to nebylo na Zelenském co se na Ukrajině bude dít.

Plebej
Plebej
před 1 rokem
Odpověď uživateli  MUDr. Ivan David, CSc.

… ale i invaze může být jedním z legitimních způsobů obrany a krokem, kterým lze předejít ještě tragičtějším rizikům pro stát (jeho lid a jeho kulturní cennosti), za který nesu odpovědnost, pokud jej řídím. Pokud se Rusko na tzv. kolektivním Západu nedomohlo uznání svých oprávněných bezpečnostních zájmů (a s neuvěřitelnou trpělivostí o to usilovalo hodně dlouho), mnoho jiných… Číst vice »

spartak
spartak
před 1 rokem

Velká pravda pane doktore a jako volič komunistů ač jsem nikdy nebyl v žádné politické straně je mi všeljak, jak naše kdysi rozjásané Československo budující lepší život pro pracující se zaprodalo tak těžce nacizmu a chce bojovat proti Rusům.Nezbývá než zatnout zuby a vytrvat v lepší zítřky!