Co nám mají co zakazovat „hlídači faktů“ z Ukrajiny, zrovna oni?

Říkají si „nezávislí ověřovatelé faktů“. Začíná to být opravdu groteskní. Co se stalo?

Jeden z mých přátel sdílel nedávný článek Seymoura Hershe na Facebooku. Název: „Obchodování s nepřítelem“, píše na německém webu Journalistwatch Max Erdinger. Tento článek je mimo jiné o tom, že Zelenskij a část ukrajinských generálů si v roce 2022 vzali do kapsy nejméně 400 milionů amerických dolarů z americké pomoci na nákupy nafty – a kromě toho získali palivo z Ruska.

Za tímto účelem byly v Polsku, Lotyšsku, České republice a Panamě založeny ukrajinsko-americké soukromé společnosti, které fungovaly jako prostředníci, aby zamaskovaly původ nafty. Další nechutnou věcí bylo, že v Pentagonu byla známá fakta – a že Zelenskij byl pokárán za to, že si sám vzal příliš mnoho – a nechal příliš málo pro generály. Výsledkem bylo, že Zelenskij vyhodil deset svých zkorumpovaných kolegů.

Jak jsem řekl, článek od Seysmoura Hershe. V důsledku toho byl můj příspěvek na Facebooku označen následující poznámkou:

„Ověření faktů“ stopfake

Ale kdo jsou “StopFake” fakta, tito podvodníci certifikovaní “International Fact-Checking Network”? Jejich webové stránky jsou k dispozici také v němčině – a zní : „ Nevládní organizace Media Reforms Center (MRC) je vzdělávací platforma provozovaná Mohylovskou školou žurnalistiky založenou při Kyjevské národní univerzitě „Mohyla Academy“. Cílem Centra je zavést vysoké standardy ve vzdělávání žurnalistiky na Ukrajině, zvýšit úroveň mediální gramotnosti a poučit o nebezpečí propagandy a šíření dezinformací v médiích. MRK od svého vzniku usiluje o zavedení západních standardů v žurnalistice na Ukrajině a o zlepšení mediální gramotnosti různých cílových skupin – od studentů přes novináře až po občany, kteří chtějí kriticky a zodpovědně konzumovat mediální obsah. “

Je to ještě v pořádku?

Mám se nechat zmást „novináři“ z národní ukrajinské „Akademie Kyivora Mohyly“, že článek Seymoura Hershe není pravdivý? Mají ptáka na Facebooku? Fakt hlupáci ze země, kde byly zakázány opoziční strany a kde byly zavřeny televizní kanály kritizující vládu; ze země, kde neoblíbení novináři občas zmizí beze stopy, chtějí být „nezávislými ověřovateli faktů“, jejichž slovo má větší váhu než slovo Seymoura Hershe? Fakt hulváti ze země, která je proslulá po celém světě tím, že je zkorumpovaným hovnem? Ze země, kde se vypalují pravoslavné kostely? Z nejhorší falešné demokracie na východ od Varšavy? Ironií je, že by se mi měli takovíhle hulváti podstrčit jako „nezávislí ověřovatelé faktů“ v záležitosti, kde jejich vlastní vláda opět vypadá extrémně špatně? – V životě ne! To je jako nechat klimatického teroristu napsat recenzi na nejnovější SUV Mercedes!

Jediná věc, kterou kupuji od ukrajinských faktojů z Kyiv Mohyla Academy je, že chtějí zavést „západní standardy v žurnalistice na Ukrajině“. To znamená, že tam chtějí zavést i západní soudní hlášení. Mimochodem zbytečně, protože tamní režim už se o to dávno postaral sám.

Musíte si představit, že: v této zemi jsou vaše vlastní příspěvky ve svém dosahu oslabeny, protože slovo nějakých Ukro-fakt-samozvanců by mělo mít ve věcech jejich vlastní „vlády“  vyšší váhu než slovo světově proslulé, legendární, objektivní a investigativní novinářské legendy jako je Seymour Hersh? Sdílíte článek od Hershe – a v důsledku toho je váš dosah snížen? Co to vůbec je za degenerovaný krám, tenhle kolektivní Západ se svými údajnými hodnotami?

Nedávno jeden z německých bláznů pro ARD zpochybnil Hershovu zprávu o výbuchu Nord Stream, protože Hersh napsal, že potápěči „planted explosives – nastražili výbušniny“. Německý blbec pro neznalost angličtiny to přeložil jako „rostlinné výbušniny“ – a dospěl k závěru, že Hershova zpráva nemůže být správné, protože neexistuje nic takového jako rostlinná výbušnina. A taková postava si chce „nezávisle“ ověřit fakta?

Jak dlouho ještě máme snášet arogantní teror idiotů?

*

Autorr: Max Erdinger, zdroj: jouwatch, překlad prvnizpravy.cz

 

Poznámka Nové rpeubliky:

U nás podobně podvodně vystupují “experti na fake news”, jako tělocvikář Bohumil “Bob” Kartouz mj. pase i spolek “Čeští elfové”, který propagandisticky  “bojuje proti dezinformacím”, dále ajťák František Vrabel se svou “Semantic vision”, Jakub Kalenský, který udával české politiky v americkém Kongresu a další. Společným rysem těchto novodobých svazáků je přisání na cecík státních dotací často za současného financování různými vlivovými agenturami ze zahraničí. Cílem podovodníků není hledání pravdy ale finanční zisk.

4.2 6 hlasy
Hodnocení článku
11 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Praded
Praded
před 1 rokem

Ne demonstrace ale defenestraci. Ono na to brzy dojde. UCCP byly nejvyspělejší stát CCCP. To je ukázka co nastane při navázání přátelství a největším parazitem a to čeká i Polsku. Je debilní si myslet, že se dá žít stále na větší dluh a poslouchat rady ještě zadluženějších přátel, je přímo na Chocholouška. Zachvátí li tě… Číst vice »

Karel2002
Karel2002
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Praded

Ukrajina že byla nejvyspělejší republikou SSSR? Tím si tedy nejsem vůbec jistý. Rozhodně však Dynamo Kyjev byl nejlepším sovětským fotbalovým týmem.

mikkesh
mikkesh
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Karel2002

Praděd má pravdu. U Dynama to platilo, pokud tam byl fotbalový mág Lobanovský – fabrika na peníze, který dokázal z hoven udělat fotbalisty světové extratřídy.

Karel2002
Karel2002
před 1 rokem
Odpověď uživateli  mikkesh

Na Ukrajině ještě koncem 60.let nebyla na řadě míst zavedena elektřina, svítilo se smrdícím petrolejem. Veřejnou dopravu obstarávaly autobusy ještě z 2. světové války, které byly pořád poškozené střelami či bombami a dírami v podlaze mohli stojící lidé za jízdy vypadnout. Taky tam řádilo malomocenství. Ale třeba to bylo ve zbytku SSSR ještě horší. Zas… Číst vice »

Praded
Praded
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Karel2002

Tak to Vám vyprávěl kdo? Já jsem Volyňský Čech a jezdil jsem tam od 1960 do 2012 v průměru každé tři roky osobním autem. V 60 letech se s návštěvami jezdilo do Kyjeva, Moskvy, Rigy nebo Vilniusu, protože tam byly nejlépe zásobené obchody. Lvov jsme měly na trase, protože jsme tam jezdily přes Černou… Číst vice »

kutnohorsky
kutnohorsky
před 1 rokem

Jsou tři druhy zpráv. Pravdivé, to je hlášení času, pravděpodobné, to je hlášení o počasí a to ostatní je už samá lež…

Vlastimil
Vlastimil
před 1 rokem
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Vy zřejmě nedovedete, na rozdíl od našich “mejnstrýmáků”, ocenit zázrak, kdy se během jediného únorového dne loňského roku stala z nejzkorumpovanějšího státu Evropy výspa té jediné pravé demokracie a záštita evropských hodnot.

Rob
Rob
před 1 rokem

“Jak dlouho ještě máme snášet arogantní teror idiotů?????” Tak dlouho, dokud si to necháme líbit! Tak dlouho, dokud o tom budeme jen psát a nikdy ne konat! Tak dlouho, dokud nepřijmeme zpět selský rozum našich předků a neuvědomíme si platnost jejich moudrých přísloví, jako je: “Na hrubý pytel hrubá záplata” nebo “Kdo s čím… Číst vice »

cablik
cablik
před 1 rokem

TO BUDE „SEKERA“, AŽ PRASKNE BUBLINA ZELENÉHO ÚDĚLU
https://pravyprostor.net/to-bude-sekera-az-praskne-bublina-zeleneho-udelu/

UBOZÍ POKRYTCI V GENERÁLSKÉ ČEPICI
https://pravyprostor.net/ubozi-pokrytci-v-generalske-cepici/

kutnohorsky
kutnohorsky
před 1 rokem
Odpověď uživateli  cablik

Kadafí dostával zbraně a potom zabit.
Husajn dostával zbraně a  ” ” .
Ládin dostával zbraně a  ” ” .
Zelenskyj dostává zbraně ?!

cablik
cablik
před 1 rokem

Co chtít po režimu který neustále lže prostě ty bláboly nečíst správně tam redakce NR napsala že jde jen o prachy to je naprosto skvělé výdělečné místo.