Tak jenom 24 ze sta Čechu věří vládě, paní Müllerová

„Neříkejte. To je dost málo, ne? A odkud to tak přesně víte?“
„Z březnové zprávy CVVM, to je českého Centra pro výzkum veřejného mínění.”

Ale to ještě nic není, paní Müllerová. Představte si, že k přesně stejnému poměru, to je těch 24 věřících ze sta dotázaných, dospěla i mezinárodní agentura Morning Consult, která zase zkoumala kolik lidí v jednotlivých zemích věří svým premiérům. No a jak říkám. Je to pro nás Čechy zas jen 24 lidí z jednoho sta“.

„Ježíšmária, a to se dá se čtvrtinovou podporou lidí vůbec vládnout? To já mít v rodině, tak si na hřbitově hledám místo“.

„Máte malou výdrž, paní Müllerová. To naši vládci jsou vytrvalejší. Vezměte si jen toho premiéra.  Z 22 agenturou Morning Consult vybraných vládních premiérů se náš Fiala s oněmi 24 procenty podpory umístil na dvacátém prvním, čili předposledním místě. Za ním je už jen premiér Jižní Koreje s 21 procentní podporou“.

„Dobře, pane Švejku, ale to pořád mluvíte jen o těch 22 agenturou vybraných zemích. A mě by zajímala Evropa. Jak si s oblibou stojí náš premiér tady v Evropě?“

„Je s podporou lidí na děleném předposledním místě, paní Müllerová. Za ním je už jen premiér Norska, kterému věří 21 procent lidí. A tedy stejně tolik jako premiérovi Jižní Koreje, když zas vezmu v úvahu těch 22 vybraných zemí“.

„A co pan Macron, milostpane? Jak si stojí ten, když mu Paříž hoří pod nohama?“

„Stejně jako náš Fiala a premiér Holandska. Oba podporuje 24 lidí ze sta. Jako u nás“.

„Svatá bohorodičko, 76 chlapů (nebo trošku míň, protože někteří odpovídají „nevím“), stojí proti hloučku 24 věřících. Já to úplně vidím. Vy ne?“

„Já taky, ale už musím letět. Nebo mi U kalicha jako minule zavřou“.

5 3 hlasy
Hodnocení článku
14 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
kutnohorsky
kutnohorsky
před 1 rokem

Zeman podpořil demonstrace proti vládě. Prý zase rozděluje společnost. Ale společnost je už dávno podle CVVM rozdělena. A rozhodně to není pade na pade. Po dlouhé době CVVM věřím….

Karel2002
Karel2002
před 1 rokem
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Nevím, proč Zeman podpořil demonstrace proti vládě, když předtím dal metál vládnímu miláčkovi Zelenskemu, označil Putina za šílence a podpořil dobrovolníky v boji proti Rusku. Protože všichni, co přišli a ještě přijdou na Václavák jsou skutečně příznivci Putina a nepřátelé Zelenskeho. Jen to nesměli a nesmí říci, aby je nezavřeli , místo ruské vlajky museli… Číst vice »

Anonym
Anonym
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Karel2002

Karle, mlčeti zlato.

mikkesh
mikkesh
před 1 rokem

Jak to sakra dělá ten zloduch Putin? Dvacet let na 80% ! Nebo odrodilec Orbán 60% ! A přitom ti naši pitomci, ale hodní, Fiala, Stanjura … ? Nebo ta chytrá ve svetru, Jurdačko, blbka z Obrany, Boží hovádko ze Zahraničí, přerostlé vykulené dítě, feťák (ministr pro věci zbytečné), vědkyně Langšádlová …?… Číst vice »

Karel2002
Karel2002
před 1 rokem

Stále více lidí, zklamaných otevřeně provládním a prozelenovským zpravodajstvím ve veřejnoprávních sdělovacích prostředcích, odkládá své přijímače schopné příjmu k popelnicích a na poštách odhlašuje poplatky veřejnoprávním médiím. Dále spoléhá pouze na internet a třeba i před časem zakázané “dezinformační weby”. Fiala, Rakušan, Pekarová, Bartoš a Jurečka však zjistili, jak tomuto trendu učinit přítrž. Za pár měsíců… Číst vice »

cablik
cablik
před 1 rokem

Že by konečně dostala SPD rozum:

DEMONSTRAČNÍ STŘÍPKY
https://pravyprostor.net/demonstracni-stripky/

Karel2002
Karel2002
před 1 rokem

Pořád se ptám na to samé. Pokud pouze 24 ze sta Čechu věří vládě, proč před pár týdny 58 ze sta Čechů volilo za prezidenta právě kandidáta vlády (tzn. ODS, TOP09, STAN, Pirátů a Lidovců) “agenta Pávka” resp. “pana rezidenta”? To mi hlava nebere a myslím, že tomu nerozumí nikdo na světě. Českému… Číst vice »

kutnohorsky
kutnohorsky
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Karel2002

V Burkině Faso nejsou hloupí. Koupili tam za lacino tanky z Ukrajiny a naši mechanici z vojenských dílen je tam jezdí rozpohybovat. BF bude asi brzo válčit…

Karel2002
Karel2002
před 1 rokem
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Takže jsem obyvatelům Burkiny-Faso přece jen křivdil.

cablik
cablik
před 1 rokem

To je jasné věří jim je ti kterých se obecné zdražování a zelený blábol netýká. Kdyby se ta většina sjednotila tak by bylo vymalováno.

Praded
Praded
před 1 rokem

To všechno jasně potvrzuje, co jsem věděl už v 89, že nerozhodují nespokojení občané, ale nespokojené elity, podpořené euroatlantickými hodnotami a doláči od Sereše. Lidé si nechaly celý čas srát na hlavu, rozkrást co se dalo a teď si myslí, že něco změní demonstrací. Zapomněly jste na historický odkaz, ne demonstrace ale defenestrace.… Číst vice »

SunTzu
SunTzu
před 1 rokem

Je to jedno, pokud těch 24% elitních debilů má moc – korporátně fašistickou justiční mafii, BIS, vojenské zprav., fašistické presstituty – Seznam, Novinky, bakalovská média, Forum24, politické neziskovky. Tak málo organizovaných 76% nemá šanci, jen si užívat Orwellovskou bídu, co se vydává za prosperitu.

Karel2002
Karel2002
před 1 rokem
Odpověď uživateli  SunTzu

To je pravda. Na ovládnutí společnosti stačí snad jen 5 procent.

Hokarc
Hokarc
před 1 rokem

Fialoó, chci ti jenom jednu větu
jenom jednu prostou větu vyjevit.
Fialoó, na zdi zrádců tvoje jméno
velkým písmem vytesáno chtěl bych mít.
Aby mi tvé jméno, Fiala
zradu připomnělo hned z rána.
( ruva-ruva-ruva-ruva) ……..