Co přinesl měsíc – březen 2023

Při pohledu na dnešní Česko mi přijde únos mimozemšťany jako záchranná akce. Já občan. (Nápis na budově Českých drah v Přešticicích na Plzeňsku)

Dotaz:

Jak je možné, že se v Plzni, v LIDICKÉ ulici, bude konat Bandera Párty, akce se jménem nacisty a válečného zločince v názvu?

Odpověď:

Pana Banderu neznám, takže nemohu posoudit, zda je nácek.

(Mgr. Pavel Stehlík, tajemník městského obvodu Plzeň 1)

V r. 2022 klesla porodnost skokově o 10%.

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Chybi-deti-Az-10-procent-Matematik-Neni-to-nahoda-Duvod-zde-729083

Řešením celé covidové tragédie by samozřejmě bylo, kdyby všechny složky společnosti začaly zase pořádně dělat svoji práci. SÚKL má monitorovat nežádoucí účinky léků, a ne je tajit. UZIS má sbírat a zveřejňovat data, a ne je tajit a pak zkreslovat. Poslanci mají bránit ústavou daná práva a svobody, a ne spolu se zdivočelou vládou budovat totalitu. Novináři mají rozkrývat střety zájmů, a ne hlásat vládní propagandu a pomlouvat lidi, kteří říkají pravdu. Soudy mají hájit práva a svobody občanů, a ne aktivisticky pomáhat vládě budovat totalitu. A vědci mají hledat pravdu, a ne prodávat roušky či PCR testy nebo lhát na objednávku.  (T.F.)

Jak pružně využívat zákony (a prohrát příští volby):

Valorizace platů ústavních činitelů byla provedena s odůvodněním, že se jedná o povinnost plynoucí ze zákona. Zásah do valorizace důchodů je v téže době odůvodňován tím, že kritická situace státních financí vládě neumožňuje dodržovat povinnosti plynoucí ze zákona. (J.K.)

Poplatky ve zdravotnictví jsou daní za demokracii! (ministr zdravotnictví Válek)

Václav Klaus netleskal při inauguraci nového prezidenta Pavla. Ani při jeho příchodu do Vladislavského sálu, ani po jeho inauguračním projevu.
Má štěstí, že je v důchodu, jinak by ho vyhodili z práce…

Proč Západ prohrává (a prohraje) válku proti Rusku a zbytku světa:

V r. 1992 pět zemí, které o několik let později vytvořily BRICS, představovalo pouze 16,5 % světového HDP v paritě kupní síly oproti 43,2 %  USA+EU.

V roce 2022 tvořilo 5 zemí BRICS 31,7 % světového HDP oproti 31,4 % v USA + EU.

Jaký bude tento poměr za dalších 30 let? Ekonomická dynamika je dnes na straně BRICS a nejméně patnáct států nyní klepe na dveře BRICS, aby se staly členy.

Nebude žádné „nové americké století“.

Prezidentská standarta se vrátila na Hrad.

„Chci (na Pražský hrad) vrátit politiku založenou na hodnotách demokracie a svobody a jsem rád za dnešní dohodu, že spolu s hodnotami se tam vrátí i prezidentská standarta.“ (Petr Pavel)

Politika založená na dohodě s pravomocně odsouzenými zloději??

Varování:

Disidenti pozor. Pokud se zúčastníte protivládních akcí a dostanete se před soud, jako přitěžující okolnost vám bude přičtena vaše účast na podobných akcích proti vládě komunistů před r. 1989!

České poště prý hrozí insolvence.

Česká pošta zavádí novou službu: balík k vyzvednutí přímo u odesílatele.

Svěřuje se kamarád kamarádovi:

Už v dětství jsem chtěl být zlodějem, podvodníkem, loupežníkem nebo mafánem.

A splnilo se ti to?

Jistě. Jako exekutor jsem navýsost spokojený…

Varování pro podporovatele opozice:

„Babiš není Orbán, který by dokázal strhnout lidi. Je jen (o něco) lepší než Jurečka, Pekarová a všichni ti profesionální kecalové, kteří jsou v politice 25 let, kterým nejde o věc, ale o to, aby sobě zajistili politickou existenci na další čtyři roky, a je to z nich už fakt cítit.“ (Petr Macinka, politolog)

Jak se vyhnout green dealu, předraženým e-autům, zákazu spalovacích motorů, konzumace masa, nové pandemii a všemu ostatnímu, co nám slibují z Brussele?

a) vzbouřit se a celou komisi s europarlamentem poslat makat do dolů;

b) umřít a nechat se spálit (jestli to do té doby také nezakážou)…

Až to na Ukrajině skončí, nebude komu přát k vítězství. V p.deli budeme totiž všichni. Znalí už to vědí a ostatní to brzy zjistí…

Až budete za pár let říkat – to jsme nevěděli, to jsme nechtěli, to nám nikdo neřekl, tak pamatujte: věděli jste to, mluvili jste o tom, chtěli jste to, zvolili jste si to!

Všechno v životě se vrátí.

Zlo tomu, kdo je šíří.

Závist tomu, kdo ji cítí.

Lži tomu, kdo je říká.

Láska tomu, kdo ji dává.

 

J.Bradávka, Pokec24

4 4 hlasy
Hodnocení článku
9 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Ferin
Ferin
před 1 rokem

Stále se divím, proč Babiš ještě není za mřížemi za vědomé vnucování Pfajzru vakcíny v zájmu páchání genocidy národa, když je dnes celosvětově prokázáno, že vakcina je biologickou zbraní pro plánované snížení populace světa. Babiš je vinen vlastizradou a ohrožení života občanů Čr. Mnoho lidí již na vakcínu zemřelo a ještě mnoho jich… Číst vice »

Anonym
Anonym
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Ferin

Vzpamatujte se člověče. Babiš zvolen nebyl, tak jste nepochybně šťasten a můžete se soustředit na skvělý život a radosti, které nám přináší tato lepší vláda. Ta nekoná žádné hrdelní zločiny a jediné na co dbá je štěstí a prosperita lidu této země.

Tak se stále nedivte, nebo z vás bude divoch.

Ferin
Ferin
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Anonym

Vzpamatujte se vy. Babiš nařizoval očkování v době, kdy byl premiérem vlády. Proto nese vinu za otrávení půlky národa, za šikanu v podobě lockdawnů a všechnu tu hrůzu kolem. On to vše nařizoval ze své funkce premiéra a tudíž za to vše nese plnou odpovědnost. Nesmí mu to projít .

Anonym
Anonym
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Ferin

Ten článek není vůbec o Babišovi. Tak si najděte nějakou platformu, kde se můžete lépe realizovat. Všechno, co se v Česku a v dalších zemích děje, se děje z rozhodnutí EU. Ta rozhodla o očkování, ta dodala vakcíny. Tak se uklidněte, nebo se běžte vzrušovat jinam.

cablik
cablik
před 1 rokem

A tak v tom Kocourkově žijeme obsah článku mluví za sebe.

vaclav
vaclav
před 1 rokem

Jurečka má svůj traktor a trafiku – Babiš svoje ANO a blbce co ho volí!!!!!

Anonym
Anonym
před 1 rokem
Odpověď uživateli  vaclav

a vy jste volil Jurečku, nebo patříte mezi blbce?

vaclav
vaclav
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Anonym

Nevážený anonyme- Já jsem volil pana Baštu . Jurečka jsem nemohl volit a ani vy ne – nebyl na žádné listině.
Jinak jsem volil SPD – to je strana kterou asi neznáte.

Anonym
Anonym
před 1 rokem
Odpověď uživateli  vaclav

Ne fakt neznám. Co to je za stranu? Asi nějaká nová? Ale asi dobrá, když jste ji volil i vy. Fakt respekt. Já jsem volil Jurečku.