Důvod, proč se Západ už nemůže zastavit

Mnoho lidí nemůže pochopit, proč kolektivní Západ (ve skutečnosti USA a jejich vazalové) stále více prohlubuje konflikt s Ruskem. A kdyby jenom s Ruskem. Západ se s nepochopitelnou posedlostí pokouší i o konflikt s Čínou, což už vypadá naprosto směšně.

Dobře, můžeme odpustit nedostatek rozumu západních soudruhů a našich (ruských, pozn.red.) liberálů, když se pokusili porazit “zemi-čerpací stanici”. Tady by bylo možné tu hloupost alespoň trochu pochopit. Odchovaní na ekonomických dogmatech „finančních bublin“ a „tiskařských lisů“ již dávno ztratili kontakt s realitou a přestali chápat rozdíl mezi materiální ekonomikou a tou virtuální. 

Ukolébáni svými virtuálními ukazateli nejspíš skutečně věřili, že Rusko je ekonomický trpaslík, který se okamžitě rozpadne, jakmile se na něj Západ hrozivě podívá. Jak silná byla tato víra můžeme jasně vidět i dnes. Po roce, i přes již jasnou porážku Západu na ekonomické frontě, někteří stále věří v sílu západního ekonomického modelu.

Ale jejich pokus vstoupit do konfliktu s Čínou i z pohledu jejich dogmat vypadá jako naprostá utopie.  Vždyť podle jejich měřítek je Čína rovnocenný protivník. Z tohoto důvodu je těžké pochopit, jaký má smysl vstupovat do konfliktu s Pekingem, když nic nesvedli s Ruskem. Takové sebevražedné úsilí naznačuje naprostý nedostatek rozumu těch, kteří to chtějí udělat.

Takhle to však vypadá jen na první pohled. Ve skutečnosti Západ dělá přesně to, co dělat musí, protože prostě jinou možnost nemá. Ve skutečnosti se stal rukojmím světového systému, který vytvořil. Pro pochopení se stačí zamyslet nad tím, na čem je tento systém založen.

Založen je výhradně na přesvědčení, že Spojené státy a jejich vazalové jsou nejmocnějšími světovými mocnostmi. Pro toto tvrzení však neexistují žádné reálné důkazy.

Jsme vyzváni, abychom jednoduše věřili v jejich ekonomickou a vojenskou sílu. Ale je to ve skutečnosti tak? Svou ekonomickou sílu mohou snadno ukázat podle ukazatele HDP (který vymyslel Západ), který v kombinaci s tiskařským lisem a některými dalšími nástroji umožňuje ukazovat libovolná čísla. Ale když se podíváme na čísla reálného průmyslu, který něco vyrábí, obrázek bude úplně jiný. Právě zbytek světa je dnes „továrna“, která vytváří, a Západ je „obchod“, který přeprodává.

Stejný obrázek je s vojenskou silou. Víra v ní je založena pouze na kvantitativních a peněžních kritériích.  Pokud má NATO obrovský rozpočet, pak to znamená, že mu nikdo neodolá. A opět bez sebemenších hmotných důkazů. Příklad jako vítězství nad Irákem a Jugoslávií neobstojí, je to jako vítězství šampiona MMA nad absolventem mateřské školy. Jakmile se ale musí postavit víceméně normálnímu protivníkovi, tak hned ta vítězství někam mizí. A v situaci s Ruskem se obecně jedná o naprosté selhání. Rusko je ale jen jedním z rovnocenných rivalů. A pokud se k němu přidá další „rovný“ například Čína, plus několik „méně rovnocenných“, ale dost nebezpečných protivníků v podobě Íránu a Severní Koreje, co pak?

A zde se dostáváme k tomu nejdůležitějšímu v pochopení snahy Západu vyvíjet tlak na cokoli a kohokoli. Dokonale chápou, že jejich moc a síla (která stejně již neexistuje) nebude mít žádnou cenu, jakmile ostatní v ně přestanou věřit. Takže tuto víru musí udržovat všemi možnými prostředky. Všechno přijde vniveč, jestli nebude možné představit světu alespoň nějaký úspěch. Ale není co představovat. Žádný úspěch, nic.

A to znamená, že musí předstírat, že úspěch přijde brzy, stačí jenom počkat. A právě kvůli tomu Západ neustále eskaluje situaci. 10 balíčků sankcí proti Rusku nefungovalo, tak brzy přijmeme jedenáctý, který určitě zaručí úspěch, a když ne, tak dvanáctý, třináctý, atd. A to vše proto, že pokud je nepřijmou, bude to důkaz jejich selhání a víra v sílu a moc zmizí. A to znamená pro Západ úplný kolaps. Stejný obrázek je s vojenskou silou. S Ruskem to sice nevychází, tak začneme také vyhrožovat Číně. Ať si ostatní myslí, že je to naše mazaná politika. Hlavní věcí je, aby nadále věřili v jejich sílu.

Situace, do které se Západ dostal, tedy vyžaduje, aby se neustále pohyboval po cestě zostřování konfliktu. Nemá možnost jak zastavit. Protože každá zastávka je důkazem porážky.

A porážka je nejsilnější ranou pro víru.

Zdroj:  Dzen.ru, pro Pokec24 přeložila Janinna

 

5 7 hlasy
Hodnocení článku
21 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
cablik
cablik
před 1 rokem

Zbláznili se, nebo žijí na jiné planetě? Vláda na vás kašle, svolává Rajchl zemědělce i všechny další
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Zblaznili-se-nebo-ziji-na-jine-planete-Vlada-na-vas-kasle-svolava-Rajchl-zemedelce-i-vsechny-dalsi-734845

DEDOLARIZACE, ANEB JAK NAOČKOVAT ZÁPADNÍ EKONOMIKU DO HROBU
https://pravyprostor.net/dedolarizace-aneb-jak-naockovat-zapadni-ekonomiku-do-hrobu/

cablik
cablik
před 1 rokem

To je tak když někomu říkají od mala že je nejlepší ale realita je naprosto jiná bohužel západní fanatici neumí přiznat neúspěch. Tak to ti druzí budou muset vyhrát.

Karel2002
Karel2002
před 1 rokem

Rozuzlení konfliktu s Ruskem se přece blíží. Zelensky s pomocí Bidena, Macrona, našich Fialy, Černochové, Pekarové atd. připravuje rozhodující protiofenzívu, po jejimž skončení budou ruští vojáci vyhnáni z ukrajinského území včetně Krymu. Poradce prezidenta Zelenskeho se nechal v ukrajinské televizi slyšet, že po vyhnání ruských vojáků z ukrajinského území budou všichni ukrajinští občané hovořící rusky přísně potrestáni.… Číst vice »

Haskuv Duch
Haskuv Duch
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Karel2002

No, jestli protiofenzívu plánuje Maki z 02, mají v Moskvě sakra hlavy v pejru. Pokud se připojila i válečná krůta s kabelkovým tančíkem, vítězství nás, kolektivní záchod, určitě nemine.

Naposledy upraveno před 1 rokem uživatelem Haskuv Duch
Karel2002
Karel2002
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Haskuv Duch

Pekarová pomáhá jen svým nadšením.

Haskuv Duch
Haskuv Duch
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Karel2002

Není to trochu málo, Antone Pavloviči?

Anonym
Anonym
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Haskuv Duch

🙂 🙂 🙂

Karel2002
Karel2002
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Haskuv Duch

Nevím proč, ale Pekarová mi s těmi svými krátkými vlasy evokuje představu pracovnice SM salónu. Dámu s bičem. Rozhodně to není můj typ.

Anonym
Anonym
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Karel2002

Kadle, Kadle, vy zas dneska (resp. včera) perlíte. Cit.: “Za pomocí Fialy, Černochové a Pekarové, se blíží rozuzlení konfliktu s Ruskem.” Situaci, se kterou si nevědí rady ani představitelé jaderných velmocí vyřeší naše vláda. Vláda která není schopná řešit ani lokální problémy této zemičky. Možná by mohl pomoci pan Tau a Superman. Nemohu… Číst vice »

Praded
Praded
před 1 rokem

Největší oporou v Rusku je to, že většině lidí stačí mít základní potřeby k životu. Největší problém všade na světě je, nakrmit zdegenerované parazity. Čína to řeší i popravami a myslím že to ani jinak nejde řešit, protože jen strach o život je schopný zastavit jejich zvrhlé choutky. Všechno se dá používat ku prospěchu nebo… Číst vice »

tomaskova
tomaskova
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Praded

Příliš jste to nepochopil. Nejde jen o digi měnu, ale o koncentrák, v kterém budeme muset všichni žít. Digitální bude naprosto vše.

Praded
Praded
před 1 rokem
Odpověď uživateli  tomaskova

To jste to nepochopila Vy. O co půjde člověku, který má regulérní příjem? Bude mít digitální byt, stravu, rozmnožování a co ještě. Jde jen o to aby ten systém neovládaly zdegenerovaný, zvrhlý paraziti. Co potřebuje morální člověk skrývat? Víte kolik peněz, za kterýma nic není se uchází o skutečné hodnoty. To je největší problém… Číst vice »

mikkesh
mikkesh
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Praded

Cesta do pekla je dlážděná … Máte regulérní příjem, ale někdo rozhodne, že už jste 10. dne vyčerpal svůj příděl masa až do 30. Takže karta nezaplatí. Cigarety … Benzín… elektrika … Možná nejlepší příklad z nedávna byli bouřící se Řekové. Protesty, stávka … banky si vzaly volno a bankomaty přestaly dávat penízky.… Číst vice »

jbskalensky
jbskalensky
před 1 rokem
Odpověď uživateli  mikkesh

Přesně tak to je. Navíc lze důvodně předpokládat, že právě  “zdegenerovaný, zvrhlý paraziti” tenhle systém vymysleli a budou ho vždycky ovládat. Teď pracují na tom, aby se občané vzdali všech “zadních vrátek”, únikových cest, a nemohli se bránit. Samozřejmě nadšeně a progresivně, že Praděde. Zachování možnosti platit hotově je naprosto základní pojistka lidské… Číst vice »

Praded
Praded
před 1 rokem
Odpověď uživateli  jbskalensky

Chápu to tak, že lidé žijí nad současné možnosti přírody a jak chcete snížit jejich často zvrhlé potřeby. Nožem můžete ukrojit chleba ale také zabít člověka. Pokud nepřemůžem zvrhlé a zdegenerované parazity, tak si jiný život nezasloužíme. Ne demonstrace ale defenestrace.

Anonym
Anonym
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Praded

Postavte se oběma nohama na zem, praděde. Vždyť mají v rukou policii, armádu a soudy. Tak jakpak chcete ty “zvrhlé zdegenerované parazity” porazit? Snad ne ve volbách 🙂 ?

riha
riha
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Praded

Jak chcete zajistit, “aby ten systém neovládaly zdegenerovaný, zvrhlý paraziti”? Stejným způsobem, jako bylo zajištěno, že naši zemi (přesněji: kdysi naši zemi) vedou inteligentní, vzdělaní, moudří, čestní, poctiví lidé-vlastenci?

Praded
Praded
před 1 rokem
Odpověď uživateli  riha

A jak tomu chcete zabránit? Tak tím samým způsobem můžeme prosadit aby nám nevládly paraziti. Jenže většina lidí chce být klamána a mít naději že si také něco naparazitují.

riha
riha
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Praded

Jasnými pravidly, zavedením reálné odpovědnosti moci zákonodárné, výkonné a soudní, a jejím důsledným vymáhání. S pravidly by nebyl problém, pokud by mentálně-mravní elitu nereprezentovalo již tradiční obsazení parlamentu, vymáhání odpovědnosti bude možné, až elitu soudní stolice (nebo toho, co z ní zbylo) nebude představovat Rychetského Hrozivě nezávislý ústavní soud.

Georg
Georg
před 1 rokem

Myslím, že příčiny onoho úpadku, sestupu “západu”, zejména USA jsou popsány přesně. Příčiny jsou ekonomické a nadneseně tak říkajíc “genové”. Bohužel dlouhodobě vedoucí síly ve světě, které představují “anglo-sasové”, mají neměnnou představu o své vyjímečnosti o své vedoucí roli (tak říkajíc od boha) ve světě a tím také z toho vyplývající jejich představy o mezinárodní politice.… Číst vice »

Praded
Praded
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Georg

Tak Vám sděluji, že Rusko zatím jen pro větší platby a účtování, zavedlo tento měsíc digitální peníze. Jak navrhujete zamezit parazitům v tom co chtějí udělat. Tak tím samým způsobem je můžeme vyřešit.