Jaroslav Bašta: Až na dno zelené propasti

Tento týden Evropský parlament učinil další významný krok k tomu, aby se Evropská unie během čtyř až sedmi let vydala na cestu, která skončí zbídačením 90% jejích obyvatel, píše Jaroslav Bašta v komentáři pro Prvnizpravy.cz.

Jaroslav Bašta
Jaroslav Bašta

Poslanci odhlasovali zpoplatnění zplodin vznikajících při vytápění budov a ze silniční dopravy a postupné odbourávání bezplatných emisních povolenek. To vše má směřovat ke splnění bezohledně prosazovaného cíle snížení emisí skleníkových plynů do roku 2030 o 55% oproti hodnotám roku 1990. V jeho rámci již EU letos schválila zákaz prodeje aut se spalovacími motory po roce 2035. Navíc ke konci loňského roku (za českého předsednictví) přijala normu Euro 7, která již deset let předtím výrobu benzinových a naftových aut de facto znemožní.

Dopady tohoto výronu zeleného šílenství na životní úroveň občanů České republiky jsou zřejmé již dnes. Obrovské náklady na zateplení všech budov (včetně historických staveb) v podstatě zlikvidují vlastnické bydlení. Bruselské směrnice jsou v tomto ohledu velmi vynalézavé. Faktické zrušení individuální automobilové dopravy půjde dvěma cestami. Ta první bude spojena s cenou nových vozů, nedostupných pro většinu populace, druhou pak budou emisní poplatky za fosilní paliva.

Sledování CO2: Další „konspirační teorie“ se stává skutečností

Toto je jen aktuální ukázka toho, že současné vedení Evropské unie se svým zeleným fanatismem představuje velmi závažné anticivilizační riziko pro naši budoucnost. V jistých aspektech srovnatelné s islámským fundamentalismem. Green Deal je utopie, která pod záminkou záchrany planety nám má zcela změnit styl života. Jeho tvůrci ho koncipovali tak, aby byl mimořádně skromný pro kmány, ale naopak pohádkově bohatý pro pány a jejich slouhy.
   
V České republice v tomto ohledu panuje poněkud schizofrenní situace. Většina politiků se na rychlé přijímání „zelených reforem“ kvůli svým voličům tváří skepticky, ale jenom doma. Vláda naopak dělá vše pro to, abychom na dně zelené propasti přistáli jako první. Máme nejdražší energie, nejdražší potraviny, nejvyšší inflaci a jako jediní z celé EU jsme vloni pokračovali v zadlužování. V duchu historických tradic se dá očekávat, že i v momentě, kdy vůči zelenému šílenství začne odpor nejvíce postižených členských států, tak současná česká politická reprezentace a její voliči zůstanou pro Brusel oním pověstným přítelem nejvěrnějším. Až do těch hořkých konců.

Jaroslav Bašta: Fialové odumírání státu

Nakonec na náměstích se hlasitě protestuje proti bídě, ale ani ti zdánlivě nejradikálnější kritici se neodváží mluvit o tom, že jde o důsledek zelené politiky EU.

 
Autor: Jaroslav Bašta, poslanec SPD, zdroj: prvnizpravy.cz

5 4 hlasy
Hodnocení článku
18 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Karel2002
Karel2002
před 1 rokem

Na příkladu pana Bašty je vidět skutečná síla opozice. Pan Bašta (SPD) dostal v 1. kole voleb 4.5 procenta hlasů, Andrej Babiš dostal cca 35 procent. Kandidáti vládních stran dostali v souhrnu v 1. kole cca 60 procent. Ve 2. kole voliči pana Bašty přesunuli své hlasy Babišovi. Ten díky tomu dostal 40 procent, zatímco kandidát… Číst vice »

Anonym
Anonym
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Karel2002

V podstatě máte Karle pravdu s těmi procenty. Ale domnívám se, že se mýlíte v tom, co většina Čechů chce. Většina lidí v podstatě neví, CO volili. Spoustu lidí politika jako taková nezajímá. Nechápou, že cena chleba v supermarketu u nich na rohu se odvíjí od jejich hlasů, které odevzdají u voleb. (Zatím to ještě platí.)… Číst vice »

Karel2002
Karel2002
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Anonym

Beznadějná.

Georg
Georg
před 1 rokem

Pan Bašta se “minimálně mýlí, nenapíši, že lže. Nejsem proti němu zaujat, volil jsem ho v prvním kole. Přečetl jsem si také v odkazu jeho článek “Fialové odumírání státu”. Citac.: ….nového světa Klause Schwaba našli cestu přes teorii marxismu – leninismu. Momentálně jsme svědky praktické aplikace Leninovy teze o odumírání státu. …..ale postupují… Číst vice »

Georg
Georg
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Georg

Pokrač.: V tom jak “bolševici” po revoluci dokázali “měnit” svoji konkrétní politiku uvádím příklad, že si nejdříve mysleli, že zruší peníze, poté Leninův plán NEP, kdy byli situací nuceni změnit hospodářskou politiku nasvědčuje, že v praxi to nebyli “fanatici”. Jinak ale souhlas s tím, jak přirovnává Velký reset a Zelený úděl k ideologickému “fanatismu”, s tím souhlasím… Číst vice »

Praded
Praded
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Georg

No máte v tom trochu chaos. Kdo byl K. Marx z Postoloprt u Žatce, kdo byl Lenin, kdo a kde ho připravil na rozvrat v Rusku, kdo byl Trockyj, kdo a kde ho připravil na rozvrat v Rusku, kdo byla celá jejich kamaryla, kdo byl Stalin a bolševici. Proč vznikl holodomor a jaká byla situace ve světě, době holodomoru… Číst vice »

Georg
Georg
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Praded

Nevím v čem je chaos v mém příspěvku do diskuze. Chaos je spíše ve Vašich mnoha nezodpovězených otázkách, položených bez souvislostí. Ke každé historické události je třeba přistupovat tak, že je není možné vytrhávat ze souvislostí té doby, času, a logiky. Takže Vaše neodpovězné otázky říkají co, já nevím, mohl jste ještě napsat,… Číst vice »

Praded
Praded
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Georg

Píšete o někom o kom toho víte jenom ze správ uvedených na Hovínkách a Aspen prostitutu. Co víte o bolševicích? Za uvedenými jmény je uvedeno co je potřeba vědět z více zdrojů a stran. Neberte to tak osobně, protože to tady čte dost lidí i v zahraničí.

Georg
Georg
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Praded

Jak víte, kde jsem co nastudoval a co sleduji za informace. Skutečně jsem nepochopil Vaši diskuzi a reakci, alespoň pro mě pro mě nemá žádnou cenu. Děkuji končím diskuzi.

vachav
vachav
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Georg

Souhlasím s Vámi.Několikrát jsem v diskuzích napsal,že p.Bašta není schopen překročit svůj disidentský stín.Je to v podstatě klasický havloid,který-při vší úctě k jeho inteligenci a znalostem- v každém ze svých příspěvků neopomene použít tzv.”povinnou frázi” k dehonestaci minulého režimu, a jak jste napsal, v podstatě k čemukoli.co zavání socialismem.Patří k lidem,kteří nepochopili a nebo nechtějí chápat,že ideologie marxismu není zdaleka mrtvá.Marxova geniální… Číst vice »

spartak
spartak
před 1 rokem

Kdo pečlivě sleduje chování naší společnosti za posledních třicet let ,tak pozoruje ,že se občané adaptovali na západní vyznání beze zbytku a hýkají většinou blahem .

danny
danny
před 1 rokem

“Každý, kdo sliboval nastolit na zemi nebe nastolil peklo” (K. R. Popper)

cablik
cablik
před 1 rokem

Tak je nejvyšší čas se proti tomu fanatickému šílenství spojit teď všichni vidí že to myslí vážně. Každý to platí a jedno je to jen milionářům jim na pár korunách nezáleží.

danny
danny
před 1 rokem
Odpověď uživateli  cablik

EU má v rukou hlavní trumf: dotace. Postupuje přesně metodikou drogových dealerů. Pod vidinou okamžitého konzumu, kdy obchody přetékají zbožím nás připravila o REÁLNÉ bohatství. A dostala nás do úplné závislosti, přesně jako kteréhokoliv feťáka. U nás je to vidět markantně: co nám v naší zemi patří? Co vyrábíme? Bez dotací nepostavíme ani metr dálnice,… Číst vice »

cablik
cablik
před 1 rokem
Odpověď uživateli  danny

Já myslím že se to hlavně nebude líbit lidem na západě a snad se proti tomu postaví. U nás je proti většina to se nedá žít bez západních páníčků?

danny
danny
před 1 rokem
Odpověď uživateli  cablik

Jistě že by se dalo, ale jak píšu – nechtějí nás pustit a rozhodující otěže – ekonomiku, drží pevně v rukou. Jak špitl Fiala po vypuknutí energetické krize” “Když opustíme Lipskou burzu (přestaneme dodávat elektřinu za 15 hal. a nakupovat za 25 Kč) zastaví nám Němci dodávky plynu”. A tak je to se vším. Ani vlastní… Číst vice »

Praded
Praded
před 1 rokem
Odpověď uživateli  danny

Rusko nás zachránilo před zkázou 2x a mám pocit, že už to ani nejde opakovat. Dokonáno jest. Kde jsou Lužičtí Srbové a další Slované. Jo: Zachvátí li tě, zahyneš.

Praded
Praded
před 1 rokem
Odpověď uživateli  danny

Protože ten parazitizmus je lákavý i pro parazitečky. Kde je na světě ta Pravda a láska? Snad v království Božím, jenže se z tama zatím nikdo nevrátil, aby nám řekl jak to tam vypadá. Nebo jo?