Co se stane, až Ukrajině dojdou vojáci?

Válka už byla nazvána lecjakým titulem; pro současné dění na Ukrajině se nejvíce ujalo: „OPOTŘEBOVACÍ VÁLKA“. Trochu to připomíná třeba zahradnické nářadí; to se však dá koupit nové, ale koupit novou válku?

Do minulých debat o přibližování NATO k ruským hranicím a porušení několika slibů vrcholných záp. politiků, přilil generální tajemník Jens Stoltenberg do ohně svým prohlášením něco petroleje, že místo Ukrajiny je v NATO a korunoval to velkohubým přáním, že hlavním cílem je nyní soustředit se na to, aby Ukrajina zvítězila nad Ruskem. Tím ovšem v dohledné době zavřel dveře jakémukoli ústupku Ruska s cílem ukončit válečné běsnění; bylo to od něj úmyslné?

Co ovšem stojí za pozornost je skutečnost, že i tak vysoký funkcionář lidově řečeno „kecá“, když prohlásil, že všichni dali souhlas! Ústy Orbána za Maďarsko ten souhlas nedostal, zdráhá se i Turecko. A samozřejmě je tímto jeho prohlášením prozrazeno, že naši čeští „jestřábovití“ (Černochová?, Pavel?) jsou v patolízalském předklonu směrem za moře a dali souhlas s velmi nebezpečnou hrou, když by Rusku nasadili do podbřišku pro něj nepřípustného dozorčího. Tím jen vyjádřili nevyslovené přání, aby válka pokračovala co nejdéle. Velmi absurdní se jeví představa ruské námořní základny na Krymu v těsném sousedství s tou americkou!

Nejsem vojenský odborník, analytik, ale právě z jejich okrajových vyjádření je zřejmé, že Rusko nasadilo jen malé množství elitních jednotek a že gró ruské armády je zatím na čekané. Stejně tak ruská veřejnost je (zatím) přesvědčivě naladěna záběry fašistických projevů ukrajinského nacionálního uskupení včetně ukázek hitlerovských symbolů a masového vzývání odkazů Stepana Bandery při nočních pochodech s pochodněmi.

Dnes už je evidentní, že dodávky zbraní jsou jen k udržení válečného konfliktu a ke spotřebování „šrotu“ z evropských zemí (viz. naposled od české válečnice Černochové tanky T- 72). Pokud se dodají modernější zbraně – naučí se to Ukrajinci (kteří ještě zbývají) za týden?, za dva?, když mateřská obsluha trénuje v řádech měsíců? A nebo že by byli dodáni „dobrovolníci“ ze záp. zemí? Proboha jen to NE! Ani nechci domýšlet, kde všude by poté mimo území Ukrajiny padaly bomby – minimálně na zásobovací kanály.

Odpověď na otázku z titulku si netroufají ani válečníci každým coulem, ale já si troufnu „plácnout“: nezávidím Zelenskému, který bude muset odejít a nebo co horšího – bude dohadovat kompromis a příměří a tím bude muset popřít všechny své vzletné předpovědi o vítězství. Zápis v historických análech bude samozřejmě podle toho, kdo jej udělá, ale nestranně později bude možná pojmenován jako popravčí zbytečně utracených tisíců mladých mužů + civilistů. Malinká omluva bude možná uvedena v závorce – (USA ho pomohli jako prezidenta stvořit, USA mu obrazně píší projevy a drží mikrofon, tedy byl jen prodlouženou rukou jestřábů za mořem). Stále je potřeba mít na mysli, že začátek je při výměně prezidenta v r. 2014, a že tady si kovbojové z Washingtonu smočili.

Při pohledu na domácí dění vedle všech průšvihů Fialova slepence je nepřehlédnutelná přítomnost ukrajinských migrantů. Ve svém okolí mám dobrou zkušenost o snaze se rychle zařadit do společnosti, najít si práci a vůbec nebýt problémem. Ale celkově, podpora, která se zneužívá např. na onkologické léčení nebo čerpání měs. dávek (když jen okrajově na to přijde řeč- s těmi více poznanými, mlčí a odvracejí zrak – evidentně se za ty lotry stydí) při značně nedostatečné evidenci padá jednoznačně na vnitro a jeho šéfa ministra Víta Rakušana. Ale to je o jiném; neschopnost Fialovy party je na tři jiné články.

 

Autor: Miroslav Kulhavý, zdroj:  Vaše věc

4 7 hlasy
Hodnocení článku
10 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Hokarc
Hokarc
před 1 rokem

Až Ukrajině dojdou vojáci, pozdvihne prapor Fialova klika. Jenže půjde sama a dost možná, že jim do těch kvérů lidé nasypou písek.

Karel2002
Karel2002
před 1 rokem

Pokud dojdou Ukrajině vojáci, tak mohou jít na frontu místo nich Češi. Vlastně je to už na spadnutí, proběhla příprava na mobilizaci, podle diskuzí na idnes, novinky, respekt, aktuálně, neviditelný pes atd. je znát, že český národ je pěkně nažhavený zasáhnout přímo do války. Nakonec toto odhodlání dokazuje i zvolení přítele… Číst vice »

kutnohorsky
kutnohorsky
před 1 rokem

Ruská armáda je na pokraji kolapsu, vojáci jen chlastají, znásilňují a řežou malým dětem ouška (ještě že je nepřibíjejí živé na stromy kolem silnic jako Banderovci). Jen bych chtěl neznalým říci, že v ruské armádě existuje takový řád jako v žádné jiné. Excesy jednotlivců jsou házeny na všechny. Opravdu pomluvy Rusů jsou mnohdy… Číst vice »

standa
standa
před 1 rokem

Fialova parta je všechoschopná. Takyprezident Pavel, byl to on, co byl pro opětovné zavedení jaderných bomb do EU. Černochová, to je diagnóza, její fašizace proběhla velmi rychle, ta s demokracií nemá nic společného.

Praded
Praded
před 1 rokem

Ihor Kolomojskyj, oligarcha vlastnící Azovstal, odsouzený za podvody, ze svého exilu, založil a platil prapor Azov, zaplatil i televizní seriál Sluha národa, jen aby bylo jasno. Stepana Banderu na činnost v Carském Rusku, připravila tajná služba Ra.Uh. a studoval ve Vídni. Když tam přišel působit, tak došlo k VŘSR a on se jim, jak Ben Láden,… Číst vice »

standa
standa
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Praded

Na rozdrobení a odebrání Ukrajny Rusku se pracovalo skutečně už za Rakouska-Uherska. Umělé přetváření jazyka, vytváření protiruských nálad, postupně, krok za krokem až do současnosti. “…ma jdeme na Rusa, nevíme próóóč..” (Svejk-film). Teď se to zopakuje. USA+ NATO dostanou přes držku a snad bude klid. Hlavně, aby nebyla 3.ww. Český národ snad… Číst vice »

reproduktor
reproduktor
před 1 rokem
Odpověď uživateli  standa

Ostatně vinikem za rozpoutání 1. Valky je Rusko, Britanie a Francie. Rusko chtelo územní zisk okolo Černyho moře a ovládat Bospor a Dardanely atd. Rakousko Uhersko společně s Německem je obětí jejich hry.

cablik
cablik
před 1 rokem

Je vše jasné lidé dochází a zbraně též i kdyby měli 500 Leopardů a US tanků tak to na válce nic nezmění letecká převaha je rozhodující.

danny
danny
před 1 rokem

Podle mne je jeden z hlavních problémů, které Západ řeší je: “co se Zelenským” (a spol.)? Válka je v patové situaci. A to nevydrží dlouho. Jak je uvedeno v článku: Rusko ještě nenasadilo v podstatě žádnou velkou pozemní jednotku. Kromě výsadkových sil. Hlavní tíhu bojů nesou donbasské sbory a oddíly dobrovolníků a žoldnéřů. V akci je letectvo, dělostřelectvo a specialisté… Číst vice »

mikkesh
mikkesh
před 1 rokem
Odpověď uživateli  danny

Velmi dobře popsáno. Jaceňuk je na Floridě. Mě by spíše zajímalo kde je dnes Turčinov.