Bachmut kaput

Navrzdory banderovské propagandě, kterou otrocky papouškuje i český mainstream a Česká televize je Bachmut kaput – Jevgenij Prigožin: Artemovsk osvobozen soukromou armádou wagnerovců.

Václav Dvořák
Václav Dvořák

Podle vyjádření Jevgenije Prigožina – majitele soukromé žoldnéřské armády Wagner (snímek nahoře) – dobyly jeho jednotky dnes krátce po poledni poslední Ukrajinci bráněný dům na sidlišti u pomníku letadla. Tím skončilo 224 dní dobývání “pevnosti Bachmut”, kterou ukrajinská režimní propaganda přejmenovala na “nový Stalingrad”. Na ruských telegram kanálech je tato skutečnost komentována následovně: “Tady i pod Stalingradem nacisti prohráli a ryjí držkou v zemi”.

Při dnešním videovystoupení Progožin před svými veliteli obraceje se do kamey podtrhl zvláštní charakter své soukromé armády, která má již za sebou úspěšné boje s Islámským státem v Sýrii. Vedle bývalých generálů ruské armády a Federální bezpečnostní služby jsou tu i trestanci, kteří dobrovolným bojovým nasazením chtějí dočinit svojei nezákonnou činnost.

Osvobodili jsme Artěmovsk doslova dům od domu za dlouhých 224 dní. Kdyby nebylo ruské vojenské byrokracie, stalo by se tak dřív a s pětinovými strítami. Za hlavní byrokraty, keří wágnerovcům házeli klacky pod nohy, jmenoval ministra obrany Šojgu a náčelníka generálního štábu ruské armádyy Gerasimova.

Den před tím byla ruskými vojsky dobyta Mariinka, kde probíhaly podobně tvrdé boje jako v Bachmutu/Artemovsku. Také z ní zybla jen hromada sutin.

5 5 hlasy
Hodnocení článku
8 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
kutnohorsky
kutnohorsky
před 1 rokem

CNN – Bachmut padl, Putin dajli medaili. ČT – dobytý Bachmut Rusy je obklíčen ukrajinskou armádou. Ukrajinci zřejmě předvedli mistrovský taktický dosud nevydaný válečný tah. Opustili město a 
a ihned v něm zajali Rusy! Ne, tímto způsobem nesmyslného žvanění a lží nemohou Ukrajinci přeci prohrát!? K tomu jim dopomáhej ČT…

kutnohorsky
kutnohorsky
před 1 rokem
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Ukrajinská protiofenzíva již začala! Ale při ní by se mělo postupovat dopředu a ne přicházet o stávající pozice. Takto se Hitler proofenzívoval až do Berlína..

danny
danny
před 1 rokem

Na ruských webech jsou informace, že ztrátu Bachmutu potvrdil i Zelenský. Bachmut sice padl, ale hlavní síly VSU (9. a 10. armádní sbor) nebyly zataženy do bojů, jsou v týkových prostorech a připraveny k útoku. Podle uniklých zpráv je NGŠ VSU gen. Zalužnyj v kritickém stavu v nemocnici kde se ho snaží zachránit. Zelenský objíždí kdejaký fesťák, kdejaké setkání… Číst vice »

cablik
cablik
před 1 rokem
Odpověď uživateli  danny

Pane kolego vy jste též znalec válečnictví a jestli bandera udělá protiútok tak víme oba jak to dopadne pro banderu to bylo prohrané od začátku.

danny
danny
před 1 rokem
Odpověď uživateli  cablik

Jestli udělá “ofenzivu jakou svět neviděl” projede ji. A on to ví. Proto kličkuje. Jen pro představu: naši piloti před r. 1989 nalétali okolo 100 hod za rok (někde o něco méně, u PVOS více) a nadávali, že je to málo. Američtí piloti běžně nalétali okolo 250 hodin. Základní výcvik amerických pilotů na F-16… Číst vice »

Havloidni zmetek
Havloidni zmetek
před 1 rokem

bude se mi dnes dobře spát. Ale z jiného soudku. V pátek jsem řval do megafonu u Národního muzea, že ten žlutomodrý hard musí dolů, že ve mně evokuje proces fašizace českých zemí. Když jsme pak se známým odcházeli od Muzea, přitočil se k nám nějaký idiot s transparentem v ruce, na kterém byla napsána webová… Číst vice »

Havloidni zmetek
Havloidni zmetek
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Havloidni zmetek

už jsme toho práskače s Havlem za zády pověsili na web: https://www.holesovskavyzvasp.cz/, ta moje páteční akce u Muzea, to byly dozvuky středeční akce u Muzea: https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Ukrajinska-vlajka-potrisnena-Bez-s-tim-nekam-ty-d-e-Pak-zasah-policie-736328, já tam byl také, ale s plakátem o korupci na elektrárně Adularya, a tam ke mně také přišli policisté s tím, že někdo nahlásil na č. 158, že je tu člověk, který… Číst vice »

Hokarc
Hokarc
před 1 rokem

I u nás teď budou mít mnozí těžké spaní.