Předvídatelné pohyby

USA se za každou cenu snaží zachovat Ukrajinu, byť výrazně menší, jako nástupnický prostor pro další válku s Ruskem.

Spojené státy mají recept na zmrazení konfliktu na Ukrajině, který vyjádřil Colin Kahl, asistent šéfa Pentagonu pro politické záležitosti. Podle jeho názoru, bez ohledu na to, jaké budou hranice Ukrajiny, zachování suverenity kyjevského režimu již bude Západem prezentováno jako vítězství, protože Rusko nebylo schopno dobýt celou Ukrajinu.

Tajemník ministerstva zahraničí Anthony Blinken to nyní potvrdil v rozhovoru pro FOX New: „…na Ukrajině už Rusko selhalo v tom smyslu, že původně se snažilo Ukrajinu vymazat z mapy, začlenit ji do Ruska, zlikvidovat její existenci jako nezávislého státu. To selhalo a nepovede to k úspěchu.“

Právě podle tohoto narativu budou Spojené státy brzy prosazovat návrhy na mírová jednání s cílem zmrazit konflikt na Ukrajině, tohle zmrazení není pro Rusko strategicky výhodné.

*

Autor: Oleg Lobogin, zdroj: Aftershock, překlad pro Pokec24Jannina

4.8 5 hlasy
Hodnocení článku
10 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
danny
danny
před 1 rokem

Díval jsem se na ruské weby. Otevřeně už se mluví o 5. koloně v Rusku. V souvislosti s těmi drony nad Kremlem. Ukázaly, že ty drony nebyly sestřeleny PVO, jak tvrdí Moskva. První vybuchl přímo nad kupolí Paláce sovětů (nevím jak se to jmenuje dneska) a byl zřejmé, že řízeně. Druhý do ní dokonce narazil. Při příletu… Číst vice »

tomaskova
tomaskova
před 1 rokem
Odpověď uživateli  danny

jak je známo všechny události musí dozrát a spousta jich pokračuje setrvačností. Nic se nedá začít ani ukončit lusknutím prstů. Je zvláštní, že vám to nedochází, jak zaplevelené je Rusko podpindosníky. Po 89 všichni, kteří se dostali do vedení, byli dosazeni Američany a všech těchto neřádů se musí nejdříve zbavit, dosadit místo nich… Číst vice »

Naposledy upraveno před 1 rokem uživatelem tomaskova
Anonym
Anonym
před 1 rokem
Odpověď uživateli  tomaskova

Vy jste pana dannyho špatně pochopila. On si to představuje úplně obráceně. On si představuje úplně jinou skupinu lidí, která by měla zmizet z povrchu zemského.

Karel2002
Karel2002
před 1 rokem
Odpověď uživateli  danny

Takže v Rusku mají navrch zrádci typu srbského Djindjiče, ruských Němcova, Javlinského, Chodorkovského, Pussy Riot, Navalného, Mitrofanova atd., kteří už se postarají o to, aby byli Putin s Lavrovem svrženi a posláni do Haagu, Ukrajina bude zachráněna, obsadí nejen Krym, Luhaňsko, Donbas, ale jako satisfakci území až k Volze, Rusko se úplně zdemokratizuje, zlidskoprávní a otevře… Číst vice »

Anonym
Anonym
před 1 rokem
Odpověď uživateli  danny

Od kterého válu byste si to tak představoval vy malý pohádkáři? Takže hoří Kreml? Za to je zodpovědný asi Putin, že? Tak ten půjde od válu. Nebo snad za to může Zelenskij? Výborně, tak už kráčí! Nebo snad, nedej bože, půjde od válu Biden? Ještě že máme Fialu, že danny?… Číst vice »

danny
danny
před 11 měsíci
Odpověď uživateli  Anonym

Za PVOS Ruska je někdo konkrétní odpovědný, nebo ne? Za PVO Moskvy také a za PVO Kremlu také. Jak to, že nad hlavní město a dokonce nad nejhlídanější část pronikly dva drony a vybuchly? Nebyly sestřeleny. Vybuchly přesně těsně nad kupolí Paláce sovětů (nebo jak se to jmenuje dneska)! Ve stejném místě!! Tedy… Číst vice »

cablik
cablik
před 1 rokem

„To ani Hitler nechtěl.“ „Kázeň zajistí USA.“ Díry dohody s Američany
https://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/kauzy/-To-ani-Hitler-nechtel-Kazen-zajisti-USA-Diry-dohody-s-Americany-735483

ZÍTRA ZAČÍNÁ V MAĎARSKU CPAC – NOČNÍ MŮRA LIBERÁLŮ
https://pravyprostor.net/zitra-zacina-v-madarsku-cpac-nocni-mura-liberalu/

O DOBRU, ZLU A DEMONSTRACÍCH
https://pravyprostor.net/o-dobru-zlu-a-demonstracich/

OMEZENÍ VLASTNICKÝCH PRÁV. OMEZENÍ SVOBODY PODNIKÁNÍ. OMEZENÍ SVOBODY UZAVÍRÁNÍ SMLUV. EK SE URVALA ZE ŘETĚZU
https://pravyprostor.net/omezeni-vlastnickych-prav-omezeni-svobody-podnikani-omezeni-svobody-uzavirani-smluv-ek-se-urvala-ze-retezu/

cablik
cablik
před 1 rokem

Souhlasím pokud tam zůstane bandera budou mít problémy v budoucnosti zbytková Ukrajina není naplnění speciální vojenské operace.

kutnohorsky
kutnohorsky
před 1 rokem

Myslím, že začíná drhonout koordinace mezi ukrajinskou, americkou a západní lží. U ruských zpráv z bojiště si nejsem taky tak docela jistý. No co se taky dozvědět od mladé válečné zpravodajky, která si ještě před měsícem hrála s vodní pistolkou. Té může nakecat kdo chce co chce. A ti staří otrlí vědí dopředu co budou… Číst vice »

Karel2002
Karel2002
před 1 rokem

Pokud ukrajinská vláda přijde o území, které měly původně dostat autonomii, bude to znamenat porážku jak Zelenskeho, tak USA, i našich Fialy a Pavla. To se nedá okecat. Zelenskyj zůstane prezidentem zbytkové Ukrajiny, ale jeho autorita značně poklesne, obyvatelé budou více reptat.