Zatimco dalnice v Polsku budu zadarmo, naš eletrykař pokračuje v okradani řidiču

Tuž buďme objektyvni. Poplatek za dalnice je taka zvrhlost, tajak kdyby po vas doktor chtěl poplatek za to, že vam v žilach teče krev.

Ladislav Větvička
Ladislav Větvička

Dalnice byly postavene za prachy, kere občanum ukradla vlada (řika temu daně) a služi k temu, aby se člověk rychle dostal z mista A do mista B a neotravoval spoluobčany ježděnim po okreskach. Cokoliv, co tomuto učelu brani, je zvrhlost, ať už se to jmenuje mytna brana, dalnični znamka nebo elektronycky poplatek.

Takže stat vybere od lidi prachy, postavi dalnice a pak ma ještě tu drzost vyžadovat od lidi prachy za to, že po te dalnici jezdi. Pomiňme fčil fakt, že po našich dalnicach se už rychle dostat z mista A do mista B neda, kvuliva milijonum kamionu, kere nejenže okupuju cely pravy pruh, ale ještě maju tu drzost vjet do pruhu rychleho a blokovat dopravu.

Neni temu tak všude. V susednim Polsku je dalnični siť na mnohem vyšši urovni než u nas, povolena rychlost je 140 km/h a polšti řidiči kamionu se chovaju podstatně lepe jak u nas. Čemu to tak je, netušim. Každopadně nejnovějšim rozhodnutim budu dalnice pro osobni auta bezplatne. Teda jako v Polsku, u nas je to přesně naopak, bo nejnovějšim rozhodnutim zvrhle vlady česke je navyšeni poplatku za dalnice na 2.300,- Kčs.

Asi by se ten eletrykař, dočasně nainstalovany do funkce minystra financi, měl zajet do Varšavy zeptat, jak to robi, že inflacu maju nižši, liter benzinu o sedum kaček levnějši, daň na cigara taku, že krabička stoji polovinu co u nas a žradlo v obchodach kvalitnějši a levnějši.

Ladik Větvička, Praha, Ředitelstvi silnic a dál nic…

Zdroj: https://vetvicka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=801855

3.7 3 hlasy
Hodnocení článku
7 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
kutnohorsky
kutnohorsky
před 11 měsíci

Nevym jak to Polsko tak sťyhlo, neb kdysy mělo daleko horši silnični syť než u nas. Potravyny zřejmě berú od Polaku. Nevym kdo v Polsku skouma jejich kvalytu, když k nam sem posilajó nakažena vajca a kuřata a pak se ještě zlobijó, a chtějó ještě omluvu za pomluvu. Moravsku seberó podzemnú vodu v době, když vyjde befel… Číst vice »

cablik
cablik
před 11 měsíci

JAK DLOUHO JEŠTĚ?
https://pravyprostor.net/?p=160549

PROČ NECHCI JÍST BROUKY A LABORATORNĚ PĚSTOVANÉ „MASO“, JAK TO NAVRHUJE BRUSEL
https://pravyprostor.net/?p=160487

DEMONTÁŽ SILNIC A DÁLNIC. PŘÍDĚLOVÝ SYSTÉM NA ENERGIE, LETENKY I BENZÍN. ZÁKAZ MASA. TO JSOU CÍLE ČICHAČŮ LEPIDLA Z LAST GENERATION
https://pravyprostor.net/?p=160506

cablik
cablik
před 11 měsíci

Jo to jsem četl Polsko dělá i jiné věci pro svoje občany tady máme tu nejhorší antisociální vládu která Čechy nenávidí.

mikkesh
mikkesh
před 11 měsíci
Odpověď uživateli  cablik

Nejhorší vláda to ano, ale nemyslím, že jsou schopní nenávidět. Jsou to vybraní hloupí lidé. Pozorněji se zadívejte na Stanjuru. Nechci dělat Džamilu, ale uvidíte oduševnělý výraz imbecila, co neví kolik nul má milion a který si ani neuvědomuje, kde se to vlastně vzal … o pitomých děvčatech ani nemluvím, přerostlé dítě… Číst vice »

cablik
cablik
před 11 měsíci
Odpověď uživateli  mikkesh

Pane kolego nenávidí nás za to že jsme zůstali Čechy a nechceme být „světoobčané “. A že nechceme západní páníčky a všechny jejich zhovadilosti včetně války proti Rusku.

mikkesh
mikkesh
před 11 měsíci
Odpověď uživateli  cablik

Pozorněji se zadívejte do ksichtu Stanjury. To není nenávist. To je jenom blbeček.

Anonym
Anonym
před 11 měsíci
Odpověď uživateli  mikkesh

a není to ve výsledku jedno? Jestli nám záměrně chystají to nejhorší, nebo nedopatřením?