Ekonomická genocida a cesta k válce

Radim Valenčík
Radim Valenčík

Poslechněte si, co říká náčelník generálního štábu Armády ČR Karel Řehka:

https://www.novinky.cz/clanek/domaci-velitelske-shromazdeni-armady-hodnoti-lonsky-rok-40423509

A štípněte se, abyste se přesvědčili, že se vám to nezdá. Nebudu přepisovat celé, i když je to krátké. Pouze vybírám a zestručňuji:

Pokud dojde ke konfliktu Ruska a NATO, budeme od první chvíle jeho součástí. Naše teritorium se z pohledu Ruska stane cílem zbraní, které na naše území dosáhnout již nyní. Rusko nebude čekat, až se zorganizujeme. Bude reagovat hned. Život každého vojáka i občana se okamžitě obrátí naruby. Stát bude muset přistoupit k mobilizování materiálu i lidí.

Likvidace (nejen) naší země (patrně jadernými zbraněmi) má přitom alternativu pozitivního řešení: Vrátit se tam, kde se to pokazilo. Tam, kde došlo k porušení samotného základu soužití mezi zeměmi –  vzájemné vytváření vyvážených bezpečnostních záruk na základě principu rovnoprávnosti. Jiná cesta k přežití neexistuje. Ukazuje se a bude se ukazovat stále více, že jednostranné porušení tohoto základního principu na základě chybného odhadu domnělé jednostranné převahy je slepá ulička dějin směřující ke katastrově. Diktát z pozice síly je vždy cesta do pekel.

Kdo začal a hrotí situaci přiznává i mainstream: “Navzdory ruským varováním, že vyzbrojování Ukrajiny povede ke světové válce, americký prezident Joe Biden nepřestává překračovat červené čáry, které “vyznačuje” jeho ruský protějšek Vladimir Putin. Podle listu The Washington Post (WP) je zvládnutí eskalace jedním z nejobtížnějších aspektů války na Ukrajině.”

Viz: https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-zapad-prekracuje-jednu-putinovu-cervenou-caru-za-druhou-a-nic-40433558#utm_content=ribbonnews&utm_term=biden%20%C4%8Derven%C3%A1%20linie&utm_medium=hint&utm_source=search.seznam.cz

Nejhorší je, že zdrojem této šílenosti je podstatným způsobem i politika vlády naší země. Teď dávejte dobrý pozor, abyste pochopili, co je největším rizikem a kde se bude v nejbližší době rozhodovat. Již dříve jsem uvedl, že pokud chceme přežít, pokud chceme zastavit zlo, musí být odpor kvalifikovaný. Jako alternativa nestačí program slibů. Je nutné mít interaktivní program, který:

  1. Vychází z perspektivní, realistické a přitažlivé vize.
  2. Je schopen krátkodobých predikcí toho, co bude vláda dělat, jaké to bude mít důsledky a jak čelit tomu nejhoršímu.

Na tom prvním se intenzivně pracuje s dobrými výsledky, viz např. report za uplynulý měsíc (17. report (11.5.2023 – 9.6.2023) ABY VÁM NIC NEUTEKLO):

https://radimvalencik.pise.cz/10939-vize-jakou-potrebujeme-540.html

To druhé není tak těžké, protože tato vláda je vládou intelektuálně i morálně vyprázdněných osob, které se nechají plně řídit pokyny cizí moci (více než přihlouplá přadlena “vůlí máti své” ve Zlatém kolovratu). A chování současné globální moci zmapovat dokážeme, viz článek a struktuře současné globální moci:

https://radimvalencik.pise.cz/10793-struktura-soucasne-globalni-moci.html

Pokud chceme zlo zastavit, musí co nejvíce lidí získat schopnost vyčíst z reality, co se odehrává. Na to stačí i průměrná inteligence. Stačí prostě začít chtít přemýšlet a nebát se toho. Vláda byla pokyny zaúkolována, aby podryla nejvýznamnější základ společenské sounáležitosti – průběžný penzijní systém. Proč právě tuto oblast?

– Pro určitou skupinu globálních hráčů bylo prvotním cílem privatizovat a rozkrást úspory lidí na stáří. Ale to není vše.

– Tím hlavním cílem bylo nepřipustit odstartování změn, které by vyústily v perspektivní řešení, přechod k novému typu ekonomického růstu a posílení naší pozice ve světě. Připomenu, že toto perspektivní řešení je založeno nikoli na nuceném prodloužení doby odchodu do důchodu, ale na motivacích, které vedou k dobrovolnému prodloužení doby výdělečného uplatnění dle individuálních možností a preferencí, viz:

https://radimvalencik.pise.cz/10932-penze-co-nemuze-vlada-odmitnout-k-michalkovicim.html

Jak to souvisí s šílenostmi, které se navrhují v Generálním štábu Armády ČR? Velmi úzce. Vláda se totiž podlomením důvěry v penzijní systém a celý institucionální systém (čímž, aniž by si to uvědomovala, byla zaúkolována nejagresivnějšími složkami struktury současné globální moci) dostala v oblasti financování, zejména v oblasti penzijního systému, pod tlak cash flow. Zkrátka v důsledku její devastující politiky jí klesají příjmy. Řeší to zoufale metodami, které situaci ještě zhoršují:

– Už více než půl roku několika desítkám tisíc lidí odcházejících na penzi nevypočítává výměr, nevyplácí důchody a tito nešťastníci se musí zadlužovat.

– Půjčuje si obrovské půjčky ze zahraničí, které likvidují nezávislost naší země a které nemají v historii obdobu:

“Vláda ve středu schválila aktualizaci Národního plánu obnovy včetně půjčky od Evropské komise, která má činit zhruba 137 miliard korun. Objem financí se oproti původní sumě zhruba zdvojnásobí, uvedl na tiskové konferenci po jednání kabinetu ministr pro evropské záležitosti Martin Dvořák (STAN).”

https://www.novinky.cz/clanek/ekonomika-vlada-pozada-ek-o-pujcku-137-miliard-korun-40434742

Rozvrat se urychluje nejen u nás. Je přímým důsledkem degenerace jádra současné globální moci. Degeneraci současné globální moci a její devastující roli v jednotlivých zemích je potřeba něčím překrýt. Tady už běžné metody nepomáhají. A tak se nejagresivnější síly politbyrovsky přestárlých gerontů tvořících jádro současné globální moci snaží rozpoutat jadernou katastrofu. K tomu ji slouží i naše vláda vyprázdněných osob, kteří se nechají řídit pokyny a ani si důsledky svých kroků neuvědomují. Tuzemští poskoci toho nejhoršího, co dějiny zplodily, snad doufají, že je někdo včas někam odveze, schová, že to nějak přežijí…

Tohoto jevu si povšiml i sociologický výzkum, který zadal Český rozhlas. Zjistil následující: To, že někdo je zastáncem konspirační teorie, není dáno věkem či vzděláním, inteligencí či příjmem, ale tím, zda je pro něj současná vláda autoritou:

Náchylnost ke kumulování konspiračních teorií a víra v ně podle něj souvisí s důvěrou lidí ve stát.” Souvisí to s pocitem, že se nedoberou spravedlnosti, a to ten průzkum ukázal velmi čistě. To mi na něm připadá nejdůležitější,” dodává (mediální analytik Josef Šlerkas tím, že právě na budování důvěry lidí ve spravedlnost je třeba se zaměřit.”

Viz: https://plus.rozhlas.cz/slerka-vira-v-konspiracni-teorie-souvisi-s-pocitem-ze-neni-mozne-se-dobrat-9014301

Jinými slovy – stále více lidí prokouklo, že toto není vláda naše, ale vláda dosazená formou doložitelné koordinace nepřípustných zásahů do podmínek suverénního státu, které jsme (my občané) připustili. A na tom není nic konspirativního. Protože osoby, které byly do vlády dosazeny, jsou tak vyprázdněné, že nejsou schopny zpětné vazby vůči těm, kteří je ovládají, činí svým chováním čitelné, o co jde. Míček je tak na straně normálních lidí. Je na nich, aby co nejrychleji začali číst, co se odehrává a jak čelit zlu.

Poznámka na závěr: Z hlediska výše uvedeného se pokusím zařadit každý týden (patrně vždy jako nedělní čtení, tj. příslušný díl pěstování vize) krátkodobou predikci toho, co se bude v nejbližší době odehrávat a jak na to reagovat.

*

doc. Radim Valenčík, zdroj

***

Chcete-li podpořit Novou republiku, její web a překlady, její akce, podcasty, natáčení debat a panelových diskuzí, přispějte laskavě na účet 2300 736 297 / 2010.

Děkujeme!

5 5 hlasy
Hodnocení článku
5 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Prodost
Prodost
před 10 měsíci

Mahátma Ghándí říká, že občanská neposlušnost je posvátnou povinností občanů v momentu, kdy jsou konfrontováni s vládou, která sama sebe postavila mimo zákon. A co Vy na to?

cablik
cablik
před 10 měsíci
cablik
cablik
před 10 měsíci

Bohužel co jsme vlezli do NATO a EU tak žádná vláda nevládla pro Českou Republiku a jen plní jejich diktát. Ale dnes je to opravdu o život jaderná válka by byl náš konec.

Prodost
Prodost
před 10 měsíci
Odpověď uživateli  cablik

“co jsme vlezli do NATO?…” Promiňte, já jsem si zřetelně všiml, že se nás nikdo na nic neptal. Leda by se za tuto otázku považovalo referendum o vstupu do EU, kdy téměř 30% voličů bylo proti. Proto referendum o vstupu do NATO bylo nepřípustné, výsledek byl předem jasný – téměř 100% by… Číst vice »

skeptik
skeptik
před 10 měsíci
Odpověď uživateli  cablik

ČSSD za Paroubka vládla pro ČR, proto taky byla na Paroubka nasazená všechna “objektivní” “nezávislá” média aby ho zlikvidovali.