Monstrózní manipulace a nové dno české žurnalistiky

Pod záminkou boje s hybridními hrozbami se tu vede politický boj proti opozici. Autorství této monstrózní manipulace leží ve spolku Evropské hodnoty, což je nezisková organizace s rozpočtem přes 20 mil. Kč financovaná převážně ze zahraniční.

Na snímku Jakub Janda, Evropské hodnoty

Máme zde nové dno české žurnalistiky a ukázkový příklad toho, jak obviňování z dezinformací je často jen nástrojem politického boje a snahou zdiskreditovat oponenty. Web Aktuálně.cz zde slouží pouze jako tlampač a „autoři“ článku jako užiteční idioti. Skutečné autorství této monstrózní manipulace leží ve spolku Evropské hodnoty (nezisková organizace s rozpočtem přes 20 mil. Kč financovaná převážně ze zahraniční – podle amerických zákonů v kategorii “cizí agent”), který sestavil nový seznam „zkrachovalců“ a „zaprodanců“. Prý nejznámější tváře dezinformační scény.

Pod záminkou boje s hybridními hrozbami se tu ve skutečnosti vede politický boj proti opozici. Text háže do jednoho pytle předsedy nejvýznamnějších opozičních stran (aby to tak nebilo do očí, vynechali Tomia Okamuru, kterého mají na paškále nejčastěji), bývalého prezidenta a nezávislou senátorku coby další opory opoziční scény s exoty odsouzenými za šíření poplašné zprávy.

Článek je klasickou ukázkou argumentačního faulu „guilt by association“ – tedy spojení někoho (alespoň významnou částí společnosti) respektovaného, koho byste rádi diskreditovali, ale nic na něj nemáte, s někým, koho se moc lidí zastávat nebude. Společného přitom mají jen to, že všichni upozorňují na problémy omezování svobod. Dalším faulem pak je past „zahlcení“, kdy se sepíše tolik pomluv, aby nikoho nenapadlo ověřovat, zda jsou všechny pravdivé.

Kdyby text, který sepsaly Evropské hodnoty a zveřejnilo Aktuálně.cz, posuzovali sami dezinfobijci, stal by se dle jejich nejčastějších kritérií (záměrná lež se společensky významným dopadem) jedním z nejnebezpečnějších dezinformací v ČR. Lze jej v podstatě označit za mediální atentát na celou opozici. Kdyby měl měřit všem spravedlivě a stejně, pak by musel Nadační fond nezávislé žurnalistiky okamžitě odejmout webu Aktuálně.cz dosažený rating.

V USA je nyní hitem mapa cenzurního průmyslu sestavená v rámci investigace Twitter Files. Až se bude něco takového sestavovat u nás, Evropské hodnoty tam jistě budou mít spolu s elfy, Manipulátory, firmou Semantic Visions a plátkam Forum24 své čestné místo.

Zdroj: Společnost pro obranu svobody projevu 

5 4 hlasy
Hodnocení článku
6 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Hokarc
Hokarc
před 10 měsíci

Toho bohdá nebude, aby český vlastenec, ty jejich hovnoty uznával !

mikkesh
mikkesh
před 10 měsíci

Vím, že bych redakci neměl obtěžovat privátním přáním, přesto si to dovolím. Většina redaktorů, expertů, politologů … mainstreamu, včetně vládních šašků je mi k smíchu. Ale ne tak dva tvorové, ze kterých se mně dělá šoufl. Prostě je mi z nich na blití. Proto prosím nezobrazovat porňouska Jandu a ten druhý se jmenuje… Číst vice »

Václav Dvořák
Admin
Václav Dvořák
před 10 měsíci
Odpověď uživateli  mikkesh

Redakce namítá, že i tyhle dva odporné slouhovské vlastizrádné pornotýpky je občas připomenout i zveřejněním jejich zjebu (pardon: zjevu), aby mohli lidé při případném osobním setkání s těmito kreaturami reagovat. Určitě by to prospělo desinfekci naší společnosti. Tím samozřejmě nemyslí nějaké násilí. Prostě jen HOFA neb o ČEFA.

cablik
cablik
před 10 měsíci

Evropské hodnoty je jen fíkový list pro neziskovkáře kteří pod blábolem že ochraňují demokracii útočí na opozici a berou za to královské platy.

Václav Dvořák
Admin
Václav Dvořák
před 10 měsíci
Odpověď uživateli  cablik

Evropské hodnoty stejně jako např. Občanský institut a podobné “neziskovky” jsou typičtí cizí agenti, kteří za cizí peníze prosazují cizí zájmy. A čeští politici, kteří pracují pro stejné cizí zájmy jim přispívají z českého rozpočtu. To je dokonalý protinárodní systém, který chválí a chrání za naše peníze např. Česká televize a Český rozhlas. No není ten neokolonializmus… Číst vice »

cablik
cablik
před 10 měsíci
Odpověď uživateli  Václav Dvořák

Bohužel máte pravdu a my máme co jsme nechtěli.