Jiří Paroubek: Vyplň volební lístek za bábu a dědka…

Jiří Paroubek
Jiří Paroubek

Řada z nás má jistě v dobré paměti jeden z předvolebních triků pravice před volbami do poslanecké sněmovny v roce 2010. Tehdy dva (v té době ještě mladí) čeští herci, obecně radili mladým lidem, aby „přemluvili bábu a dědka“ volit pravici.

Podle průzkumů veřejného mínění všech agentur se ukazovalo, že jsou to zejména mladí lidé, kteří chtějí volit pravicové strany. A naopak lidé s přibývajícím věkem (a moudrostí) chtějí většinou volit strany levicové. Ta kampaň v roce 2010 byla velmi perfidní, protože stavěla proti sobě různé generace a generační zájmy.

Prezident Pavel při své návštěvě v Ostravě poskytl hodinový rozhovor v podestu B. Pečinky a P. Michopulose, ve kterém se mj. zabýval tím, jak prý přizpůsobit akt voleb do sněmovny 21. století. V zásadě je to pořád stejný příběh jako s „bábou a dědkem“. Prezident hovoří o tom, že bude podporovat elektronizaci voleb. Elektronizace voleb je, podle mého názoru, v přímém rozporu s principem tajnosti volebního práva. Pravici jde o to, a prezident je jen jejím největším tlampačem, udělat vše co bude možné, aby i v příštích volbách dokázaly pravicové strany zopakovat volební vítězství. Zatím to vypadá, ze by se tak mohlo stát jen zázrakem. Pravice a její zahraniční protektoři to ale nechtějí vzdát, i když je to zatím na bílý ručník do ringu…

Proto vidíme snahu o „bartizaci“ sociální demokracie tak, aby tato strana byla vymaněna z okruhu možných koaličních partnerů hnutí ANO a Andreje Babiše.

A vidíme také snahu vládní koalice, aby mohli hlasovat v daleké cizině lidé, kteří mají sice české občanství, ale v republice třeba i dlouhá léta nebyli a hlavně vůbec nevědí nic o životě v naší zemi. No, a pokud jde o elektronizaci voleb v rámci rodin, nemám vůbec iluze o tom, že řada mladých lidí, zpitomnělých dlouhodobou pravicovou propagandou mainstreamových médií, rádo vyplní volební lístky za svou „babu či dědka“ a bude to zcela nepochybně především jejich volba a nikoliv volba starších lidí, kteří zrovna nejsou dvakrát kamarádi s počítačem. A o to panu prezidentovi a za ním stojícím stratégům pravice, kteří mu připravují, co má říkat, jde.

*

Autor: Jiří Paroubek, zdroj: Vaše věc

4.3 6 hlasy
Hodnocení článku
10 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
vaclav
vaclav
před 9 měsíci

Prostě volby v zastoupení.

Hokarc
Hokarc
před 9 měsíci

Dvojitý agent Pavel, kudy chodí, tudy škodí. Z Pražského hradu se stal Čórtův hrád. A jak všichni dobře víme, tak tam strašá.

SunTzu
SunTzu
před 9 měsíci

Z jiného soudku, nějaká “ono” (madam, slečna, feministka) rozebírá na presstituckém seznam médium, zda důchodci patří za volant. Má to vyznít neutrálně, ale podsouvá argument – příklady proti !! Pravdu má snad v jednom, je to individuální, jak jsou nerozhodní mladí řidiči/řidičky… tak jsou starší nerozhodní (v mládí blbec, ve stáří stále… Číst vice »

cablik
cablik
před 9 měsíci

Takovou kampaň si můžou strčit za klobouk jinak se o žádnou pravici nejedná ale o uslintané slouhy globální moci. Bohužel je fakt že jsou mladí zblblý propagandou.

vaclav
vaclav
před 9 měsíci
Odpověď uživateli  cablik

A staří prostě podlehají tlaku mladých.

Karel2002
Karel2002
před 9 měsíci

Issová s Mádlem…to byla jedna z prvních ukázek téměř čistého fašismu v podání pražské kavárny (ODS-TOP09-STAN…) Ale lidem, zvláště Pražákům, se to líbilo. Jinak si myslím, že pražská kavárna ani elektronické volby ke svým příštím vítězstvím nepotřebuje. Díky svým lidem v ústavním soudu přece získala v minulých parlamentních volbách 108 mandátů. A v prezidentských volbách získal její… Číst vice »

pavlan
pavlan
před 9 měsíci

Je snad něco důležitějšího v demokracii, než svobodné a přímé volby, které navíc musí být tajné ?! V době kdy jsou hackery napadány i takové instituce jako jsou banky, nebo vládní instituce? Kdy se denně dočítáme o napadení té či oné organizace počítačovými viry, chce tady skupina politických hazardérů, a možná, že ani ne hazardérů, ale předem… Číst vice »

mikkesh
mikkesh
před 9 měsíci
Odpověď uživateli  pavlan

Oni to nejsou hazardéři. To jsou slouhové. Kdyby byli hazardéři, tak řeknou páníčkovi – NE.

Pavel 1964
Pavel 1964
před 9 měsíci
Odpověď uživateli  pavlan

Máte snad pocit, že výsledky libovolné volební komise nejsou již mnoho voleb veřejně dostupné? Navíc volby problém nejsou. Již dnes jsou připraveny desítky (zatím neznámých) nových politiků, kteří povedou zemi bez ohledu na přání těch, kteří je do jejich pozic zvolí.

mikkesh
mikkesh
před 9 měsíci

Ale no tak, pane Paroubku. Předně, pokud by fungovala žurnalistika, nikoliv umolousaní slouhové, tak se fešáka PPP zeptají -PROČ- Oba asi tušíme, že pokud ta zelená kedlubna nebude mít napsanou odpověď … vypotí něco do Silvestrovského programu. No a to hlavní. Nikdo v rodině nebude muset cosi za někoho vyplňovat. Budou jak… Číst vice »