Náš podíl na porušování dohod Rusko – Ukrajina

Miroslav Kulhavý
Miroslav Kulhavý

Slovo „dohoda“ vyjadřuje akt, kdy se dva (a i více účastníků) shodnou na určitých podmínkách pro následnou, dohodou stanovenou, dobu nebo případně na přechodné, ale také konečné organizační (i materiální) uspořádání.

Již od porušování dohod Minsk1 a Minsk2 bylo zřejmé, že slovo „dohoda“ je ukrajinským vedením chápána jako momentální hnutí mysli a už zítra to může být jinak. Korunu takovému přístupu nasadil pan Zelenskyj v minulých dnech, kdy za navíc nemístné propagace vyzvednul (za souhlasu tureckého prezidenta Erdogana) pět ukrajinských velitelů, kteří měli (dle dohody) setrvat na tureckém území do skončení válečného stavu. M.j. – aby bylo vidět kde stojí – Erdogan podpořil vstup Ukrajiny do NATO.

K titulku – celá transakce se uskutečnila NAŠÍM VLÁDNÍM SPECIÁLEM, který byl již před tím použit pro cestování Zelenského po Evropě. Určitě je na místě otázka, zda nebylo naše vládní letadlo zapůjčeno nebo dokonce darováno. A samozřejmě naše vládní garnitura musela o tomto konání vědět a nepřímo souhlasit s jednostranným porušením dohody u tak citlivého aktu jako je výměna zajatců.

Je více jak zřejmé, že Zelenskyj rozšlapal „výměnný košíček“, který už nepůjde použít. A aby toho nebylo málo, odpočatí velitelé se hned nechali slyšet, že co nejdříve nastupují na frontu. Kdyby alespoň to téma nechali „pod pultem“; to je výsměch dohodám na druhou a na sto západů zavřené dveře k dohodě příští. Nechci domýšlet, jak by Rusové s kterýmkoli z nich naložili, kdyby se dostali znovu do zajetí.

Mám docela špatný pocit, co ještě ta Fialova neschopná, ale jinak všeho schopná banda vymyslí, aby se naplnilo Fialovo před časem vypuštěné debilní prohlášení, že „JSME VE VÁLCE“. Dát vládní speciál k dispozici k takové akci je určitě krůček tímto směrem.

***

Autor: Miroslav Kulhavý, zdroj: Vaše věc

5 3 hlasy
Hodnocení článku
1 komentář
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
mikkesh
mikkesh
před 9 měsíci

Pan Kulhavý se na slovo (pojem) dohoda dívá zastaralým prismatem slušného člověka. To se ovšem toho pablba, jak se na fotečce snaží komunikovat s telefonem, netýká. To je pouze hloupý, prolhaný, bezcharakterní slouha. Kdysi jedním slovem – sráč.