OSN na svých číslech dokládá gigantickou prolhanost kauzy ukrajinského obilí

Nepochybně ti vždycky a jedině správní v případě ukrajinského obilí lžou. Soustavně. A já to v tomto článku dokáži. Nade vší pochybnost. Na statistikách OSN. Které si nedovolí zpochybnit ani takový Pavel Šafr a psáči jemu podobní. Nebo Česká televize.

Čísla hovoří. Čísla a grafy. Jakkoliv mi různí šmoci neustále píší, že jsem jimi posedlý a tudíž manipulovatelný, že když je přebírám zejména z tvrdých západních zdrojů, tak v podstatě manipuluji, stejně jako mainstream svými čtenáři. Už dávno mne omrzelo takovýmhle odpovídat. Pověstné házení hrachu na zeď je, na rozdíl od jakékoliv diskuse s nimi – vysoce produktivní činnost. Ale kampak na ně. Oni preferují dojmologii. Zejména tu svou. A pokud fakta říkají něco úplně něco jiného, než je jejich dojem, pak tím hůře pro ta fakta!

Jsem ovšem zvědav, jak to pojmou dneska. Protože jak víte, tématem je vývoz ukrajinského obilí a zejména děsivé klubko lží kolem tohoto fenomenu, který se na nás denně valí z propagandistických kanálů /doslova a do písmene/ těch vždycky a jedině správných. Ano, dojmologové jim klidně mohou napsat – LŽETE!

Jenže je to stejné jako když na kohokoliv zařvou – si vůl! Aniž by zdůvodnili proč. Nepochybně ti vždycky a jedině správní v případě ukrajinského obilí lžou. Soustavně. A já to v tomto článku dokáži. Nade vší pochybnost. Na statistikách OSN. Které si nedovolí zpochybnit ani takový Pavel Šafr a psáči jemu podobní. Nebo Česká televize.

Ale pojďme k věci. Souhrou náhod se mi do cesty, respektive na sklo připletl specializovaný web OSN, zaměřený a dokumentující vývoz ukrajinských agrárních produktů během fungování tzv. obilné dohody s Ruskem, zaručující možnost transferu oblí z Ukrajiny z černomořských námořních přístavů. Pamatujete na tu bubnovou palbu před jejím podpisem a při každém prodlužování, jak že je životně důležitá, aby nevypukl globální hladomor? Jak bez ukrajinského obilí zejména chudé rozvojové státy zabřednou do obrovské hladové katastrofy?

Takže si dáme reálná čísla, která zdokumentují, že šlo,o obrovský a nestydatý podvod na světovou/západní veřejnost!

Originál, který je průběžně aktualizován, naleznete zde

Black Sea Grain Initiative Joint Coordination Centre

Poslední aktualizace je ze včerejška – ze 16.7.2023!!!!! Jasně, že jsem použil opět překladač! Ale je to počteníčko. Zejména pro nás, co fakt máme rádi ta čísla a grafy! Pár obrázků místo milionů slov.

Výstřižek

Výstřižek1
Zdroj: https://www.un.org/en/black-sea-grain-initiative/data

Asi by stačilo dát tyhle tři základní grafy, aby bylo jasné s jak obrovskou a nestydatou lží máme co dělat ohledně vývozu ukrajinského obilí „hladovějícím“.

Ale dáme si to v detailu! Aby se vyloučila jakákoliv diskuse!

Výstřižek2
Zroj: https://www.un.org/en/black-sea-grain-initiative/data

Takže co říkají čísla OSN?

Že Ukrajina přes Černé moře díky dohodě o obilí vyvezla dosud od počátku platnosti cca 33 000 000 tun různých zrnin.

Z toho do nejbohatších zemí světa, rozuměj západní Evropy směřovalo skoro 15 mio tun = 43,6% z celku!!!!

Do zemí s vyšším než průměrným příjmem pak necelých 13 mio tun = skoro 36,7% z celku

Do chudších zemí s menším než průměrným příjmem 5,6 mio tun = 17,1 % z celku

A pro nejchudší země, ty kde opravdu HROZÍ HLADOMOR? Tak na ty zbylo „fantastických“ 822 094 tun!!! Ani celý milion tun!!!!! Bavíme se o Afghanistanu, Somálsku, Etiopii, Sudanu, Jemenu, aby bylo jasno! A na tyhle na pokraji smrti hladem zbylo z ukrajinského exportu

 úžasných 2,6%!!!!!!!!!

Kladu si otázku, jak je vlastně takováhle nestydatá prolhanost možná!!!! Skoro polovinu ukrajinského obilí prostě SEŽRAL bohatý kolektivní Západ. A ani se přitom nezastyděl…..

Ne, vůbec netuším, jestli obilní dohoda bude Kremlem prodloužena nebo ne. Protože s odvrácením hladomoru to fakt nijak nesouvisí.

A klidně Leyenová může tisíckrát tvrdit pravý opak a přikazovat Putinovi, že nemá právo dohodu vypovědět, protože…. Protože co? Protože by Ukrajina přišla o příjmy a staré členské EU o laciné krmné směsi pro svůj dobytek? To má být ten hladomor?

Asi ano!

***

Autor: Petr Vlk, zdorj: Kosa zostra

5 8 hlasy
Hodnocení článku
8 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Prodost
Prodost
před 9 měsíci

A tak je to se vším. Podvod, lež, zlodějství, pořád dokola. Inu DEM-OKRÁST-I-JE

BillyJoe
BillyJoe
před 9 měsíci

Každý, kdo má špetku rozumu v hlavě věděl, že o žádnou pomoc třetím zemím nikdy nešlo. Všechno, úplně všechno, co tlačí náš západní, liberální, euroatlantický, demokratický mainstream a vlády je vždy lež. Úplně každá zpráva jistě ne, ale pokud se jedná o kampaň, pak je to vždy lež a špinavost.

Ludvik
Ludvik
před 9 měsíci

17.07.2023 14:20 Prohlášení ruského ministerstva zahraničí k Istanbulským dohodám “Za těchto podmínek přímé sabotáže při provádění istanbulských dohod ztrácí pokračování „Černomořské iniciativy“, která neospravedlňovala svůj humanitární účel, smysl. V souladu s odstavcem H dohody ruská strana nesouhlasí s jejím dalším prodloužením, o čemž byla dnes oficiálně informována turecká a ukrajinská strana a byl informován i sekretariát OSN. Znamená to odebrání… Číst vice »

Karel2002
Karel2002
před 9 měsíci

Šafr nikdy nelže, veřejnoprávní média nikdy nelžou, Ukrajinci na západ od řeky Dněpr (tzn. ti skuteční, prozápadní) nikdy nelžou. Jen počkej Vlku, Stříž ti to spočítá!

cablik
cablik
před 9 měsíci

A kohopak to je práce globalistů a jejich nedůvěryhodné organizace OSN chtějí vyvolat hladomor a války jenže jejich protivníci v BRICS hladovět určitě nebudou.

spartak
spartak
před 9 měsíci

Mohl být někdo překvapený s Ukr.zrním,když máme válečnou demokracii? Někde se musí přeci najít peníze na válku a Ukrajina musí platit ,tak platí zrním.

Ludvik
Ludvik
před 9 měsíci

Moskva již není spokojena s variantou „nejdříve prodloužení a pak plnění slibů“.

https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/18287381

kolokol
kolokol
před 9 měsíci
Odpověď uživateli  Ludvik

Jde o to, aby to nedopadlo jako minulý rok v říjnu. Kdy Rusko dohodu nejprve neprodloužilo, aby ji pak po dvou týdnech přece jen obnovilo. Snad bude tentokrát Putin silnější v kramflecích.